Jump to content

Nano Reef??!!

Skoni

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά. Μου μπήκε μια ιδέα και θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας για να δω αν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Όπως έχω γράψει και σε άλλα θέματα έχω ένα μικρό ενυδρείο στο γραφείο μου 35lt περίπου με γλυκό νερό. Οι διαστάσεις του είναι 40Χ24Χ19. Επειδή έχω όμως και το μεγάλο μου ενυδρείο με γλυκό νερό σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου με θαλασσινό νερό. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι να βάλω μέσα 1-2 πέτρες και 2 ψάρια για αρχή. Και τώρα αρχίζουν οι ερωτήσεις.

1. μπορώ να το κάνω σε αυτό το ενυδρείο?

2. θα ήταν εύκολο να μου πείτε τον ελάχιστο εξοπλισμό που θα χρειαστώ?

3. μπορώ να χρησιμοποιήσω το φίλτρο που έχει το ενυδρείο μέσα ή πρέπει να βάλω καινούργιο?

4. (χαζή ερώτηση) αν το αδειάσω και το καθαρίσω θα έχει πρόβλημα για το θαλασσινό ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο?

5. θα ήταν εύκολο να μου πείτε τα test Που θα χρειαστώ για να μπορώ να ελέγχω το νερό?

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι δεν έχω ιδέα από θαλασσινά ενυδρεία αλλά χτες κάθισα και διάβασα πολλά θέματα μέσα από το site.

Καλημέρα παιδιά. Μου μπήκε μια ιδέα και θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας για να δω αν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Όπως έχω γράψει και σε άλλα θέματα έχω ένα μικρό ενυδρείο στο γραφείο μου 35lt περίπου με γλυκό νερό. Οι διαστάσεις του είναι 40Χ24Χ19. Επειδή έχω όμως και το μεγάλο μου ενυδρείο με γλυκό νερό σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου με θαλασσινό νερό. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι να βάλω μέσα 1-2 πέτρες και 2 ψάρια για αρχή.  Και τώρα αρχίζουν οι ερωτήσεις.

1. μπορώ να το κάνω σε αυτό το ενυδρείο?

Ναί αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι όσο μικραίνει ο όγκος του νερού,τόσο ποιό δύσκολα γίνονται τα πράγματα για την σταθεροποίηση της χημείας του νερού.

2. θα ήταν εύκολο να μου πείτε τον ελάχιστο εξοπλισμό που θα χρειαστώ?

1 φίλτρο,1 σκίμμερ,2 κυκλοφορητές + τον απαραίτητο φωτισμό

3. μπορώ να χρησιμοποιήσω το φίλτρο που έχει το ενυδρείο μέσα ή πρέπει να βάλω καινούργιο?

Εξαρτάτε από τί φίλτρο είναι....

4. (χαζή ερώτηση) αν το αδειάσω και το καθαρίσω θα έχει πρόβλημα για το θαλασσινό ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο?

Όχι δέν χρειάζεται τίποτε άλλο αλλά όπως είπα και πρίν εξαρτάτε από τί φίλτρο είναι.

5. θα ήταν εύκολο να μου πείτε τα test Που θα χρειαστώ για να μπορώ να ελέγχω το νερό?

PH,KH,Salinity,PO,ΝΗ3ΝΗ4,ΝΟ2,ΝΟ3 σύν τα απαραίτητα ζουμάκια....

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι δεν έχω ιδέα από θαλασσινά ενυδρεία αλλά χτες κάθισα και διάβασα πολλά θέματα μέσα από το site.

Με σωστό διάβασμα και υπομονή μπορείς να το κάνεις 'εύκολα'

;)  :thumbup:  :thumbup:

18741[/snapback]

Φίλε Skoni

Ώς κάτοχος nano-reef θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σου. Η αρχική ιδέα μου ήρθε όταν χάζευα τα ομολογουμένως εντυπωσιακά nano tanks στο nano-reef.com.

Ορισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις και να λύσεις πριν προχωρήσεις είναι τα παρακάτω:

Ψύξη-Εξάτμιση: Με κάποιο ανεμιστηράκι από pc το ψύχεις άνετα. Απλά η εξάτμιση είναι υπερβολική για τα λίτρα και χρειάζεσαι καθημερινή αναπλήρωση του νερού.

Θεωρώ το sump απαραίτητο. Αυξάνεις τα λίτρα, τοποθετείς όλο σχεδόν το εξοπλισμό και τα υλικά για το φιλτράρισμα. Μην ξεχνάμε ότι μιλαμε για λίγα λίτρα, που σημαίνει ότι ακόμα και ο θερμαντήρας πιάνει χώρο. Φαντάσου τι χώρο πιάνει το skimmer π.χ.

Φωτισμός: Δυστυχώς δεν θα βρεις (ή δύσκολα θα βρεις) στην Ελλάδα τόσο μικρές λάμπες με κατάλληλο φάσμα φωτισμού για reef. Θα πρέπει να αγοράσεις από το εξωτερικό. Ballast εδώ βρίσκεις.

Όσον αφορά το διάβασμα ισχύει ότι και για τα μεγάλα θαλασσινά.

Αν το αποφασίσεις το αποτέλεσμα πραγματικά θα σε αποζημιώσει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Περιμένω να με ενημερώσει ένας γνωστός μου για τιμές σε κάποια υλικά έτσι ώστε να ξέρω τι μου γίνεται και σιγά σιγά να αγοράσω ότι μπορώ τώρα και όταν έχω τα περισσότερα να ξεκινήσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...