maik78 31 Οκτωβρίου 2010 Author #151 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Και συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 31 Οκτωβρίου 2010 #152 Share 31 Οκτωβρίου 2010 το clam και τον χαβανεζο απο που τα πηρες?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 1 Νοεμβρίου 2010 Author #153 Share 1 Νοεμβρίου 2010 το clam και τον χαβανεζο απο που τα πηρες?! Χαβανεζο; πιο χαβανεζο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.T 1 Νοεμβρίου 2010 #154 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Χαβανεζο; πιο χαβανεζο. καλη αποροια,που βρηκες αληθεια to yellow tang???εχω φαει ολη την Αθηνα και τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 1 Νοεμβρίου 2010 Author #155 Share 1 Νοεμβρίου 2010 καλη αποροια,που βρηκες αληθεια to yellow tang???εχω φαει ολη την Αθηνα και τιποτα To μεγαλο και γνωστο μαγαζι στα βορεια προαστεια,τα αγορασα το Σαββατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 2 Νοεμβρίου 2010 #156 Share 2 Νοεμβρίου 2010 σε τι τιμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 3 Νοεμβρίου 2010 Author #157 Share 3 Νοεμβρίου 2010 σε τι τιμη? Το συγκεκριμενο μαγαζι εχει κανει δημοσιευση την συγκεκριμενη παραλαβη. Μπορεις να το δεις και ΕΔΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 3 Νοεμβρίου 2010 #158 Share 3 Νοεμβρίου 2010 με γειες!!!βλεπω δεν αφηνεις τιποτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 3 Νοεμβρίου 2010 #159 Share 3 Νοεμβρίου 2010 με γειες!!!βλεπω δεν αφηνεις τιποτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 4 Νοεμβρίου 2010 Author #160 Share 4 Νοεμβρίου 2010 με γειες!!!βλεπω δεν αφηνεις τιποτα!!! Δικιο εχεις.Αυτην την στιγμη περιμενω να δουλεψει το zeovit.Οταν παρω τις τιμες που θελω θα την πεσω στα sps. Τωρα κανω υπομονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 13 Νοεμβρίου 2010 Author #161 Share 13 Νοεμβρίου 2010 Μερικες φωτο τραβηγμενες με την επιλογη micro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 13 Νοεμβρίου 2010 #162 Share 13 Νοεμβρίου 2010 αυτα ειναι!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 14 Νοεμβρίου 2010 #163 Share 14 Νοεμβρίου 2010 (edited) Δικιο εχεις.Αυτην την στιγμη περιμενω να δουλεψει το zeovit.Οταν παρω τις τιμες που θελω θα την πεσω στα sps. Τωρα κανω υπομονη. Τη ρουτίνα ακολουθείς αυτή τη στιγμή στο zeovit?Και τι περιμένεις να σου ετοιμάσει το zeovit? Έγινε επεξεργασία 14 Νοεμβρίου 2010 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Νοεμβρίου 2010 Author #164 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Τη ρουτίνα ακολουθείς αυτή τη στιγμή στο zeovit?Και τι περιμένεις να σου ετοιμάσει το zeovit? Η ρουτινα που ακολουθω ειναι η εξης zeobac 3 σταγονες 2 φορες την εβδομαδα. zeofood7 3 σταγονες 2 φορες την εβδομαδα. zeostart2 καθημερινα 2 x 0,2ml. coral snow καθημερινα 3ml. sponge power καθημερινα 3 σταγονες. zeolife καθημερινα 9ml. zeozym 2 φορες την εβδομαδα. ζεολιθο 700gr και ενεργο ανθρακα 400 gr.Toν ζεολιθο τον αλλαζω καθε 6 εβδομαδες και καθε μηνα τον ανθρακα. Αυτο που περιμενω ειναι να μου κατεβασει τα no3 στο μηδεν.Τωρα εχω 10ppm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Νοεμβρίου 2010 #165 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Το zeofood7 δεν νομίζω ότι χρειάζεται αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο σου και ίσως είναι αυτό που κρατάει ακόμα τα νιτρικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 17 Νοεμβρίου 2010 Author #166 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Το zeofood7 δεν νομίζω ότι χρειάζεται αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο σου και ίσως είναι αυτό που κρατάει ακόμα τα νιτρικά. Tο zeofood7 συμβαλει στην μειωση των νιτρικων και των φωσφωρικων και ειναι μεσα στα 4 βασικα.zeofood7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Νοεμβρίου 2010 #167 Share 17 Νοεμβρίου 2010 (edited) Tο zeofood7 συμβαλει στην μειωση των νιτρικων και των φωσφωρικων και ειναι μεσα στα 4 βασικα.zeofood7 Καλά θα ήταν... Ένα σύμπλεγμα τροφής και αμινοξέων δεν θα μπορούσε πότε να πετύχει αυτά που λες/λέει.Ειδικά στο ενυδρείο σου που δεν υπάρχει και κατανάλωση τα πράγματα γίνονται χειρότερα.Ψάξτο καλύτερα και άσε τι λέει η Korallen για τα προϊόντα της.Επίσης κάτι άλλο που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι ακόμα το ψάχνουν μιας και πέρυσι τα ΄΄βασικά΄΄ προϊόντα που προτείνατε ήταν τρία...Μου δείχνει αρκετή αποδιοργάνωση αυτή η εταιρία τελευταία και το καμπανάκι χτυπάει... Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2010 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
purple tang 17 Νοεμβρίου 2010 #168 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Καλά θα ήταν... Ένα σύμπλεγμα τροφής και αμινοξέων δεν θα μπορούσε πότε να πετύχει αυτά που λες/λέει.Ειδικά στο ενυδρείο σου που δεν υπάρχει και κατανάλωση τα πράγματα γίνονται χειρότερα.Ψάξτο καλύτερα και άσε τι λέει η Korallen για τα προϊόντα της.Επίσης κάτι άλλο που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι ακόμα το ψάχνουν μιας και πέρυσι τα ΄΄βασικά΄΄ προϊόντα που προτείνατε ήταν τρία...Μου δείχνει αρκετή αποδιοργάνωση αυτή η εταιρία τελευταία και το καμπανάκι χτυπάει... Εχω και εγω δοκιμαση την μεθοδο τις zeovite με τραγικα αποτελεσματα στα sps μου . Εχασα 6 ακροπορες. Και απο τοτε ειπα οσο πιο απλο τοσο το καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 18 Νοεμβρίου 2010 Author #169 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Καλά θα ήταν... Ένα σύμπλεγμα τροφής και αμινοξέων δεν θα μπορούσε πότε να πετύχει αυτά που λες/λέει.Ειδικά στο ενυδρείο σου που δεν υπάρχει και κατανάλωση τα πράγματα γίνονται χειρότερα.Ψάξτο καλύτερα και άσε τι λέει η Korallen για τα προϊόντα της.Επίσης κάτι άλλο που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι ακόμα το ψάχνουν μιας και πέρυσι τα ΄΄βασικά΄΄ προϊόντα που προτείνατε ήταν τρία...Μου δείχνει αρκετή αποδιοργάνωση αυτή η εταιρία τελευταία και το καμπανάκι χτυπάει... Φιλε salamander.Αν μου επιτρεπεις να σε λεω φιλο.Δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα.Να μου επιτρεψεις να μην συμφωνησω μαζι σου.Το zeofood7 ειναι τροφη και αμινοξεα για τα κοραλλια και τα ωφελιμα βακτηρια που προσθετεις με το zeobac.Nα προσπαθεις να φτιαξεις μια ισσοροπια στο ενυδρειο με τα βακτηρια και να μην τα συντηρεις ,δεν γινετε.Τοτε μιλαμε για μονοκαλλιεργεια.Το συστημα το εχω ψαξει πριν ακομα το βαλω.Περσι τα βασικα 4 ηταν οπως και τωρα.Αυτα ειναι τα εξης ζεολιθος (πετρες),zeobac,zeofood και zeostart2.Παντως στο εξωτερικο δεν ειδα καποιο καμπανακι να χτυπαει.Επισης να προσθεσω οτι οταν ξεκινησα το zeovit το ενυδρειο μου ηδη ετρεχε,δεν ηταν απο την αρχη. Εχω και εγω δοκιμαση την μεθοδο τις zeovite με τραγικα αποτελεσματα στα sps μου . Εχασα 6 ακροπορες. Και απο τοτε ειπα οσο πιο απλο τοσο το καλο. Αν δεν προσεξεις στην αρχη και κατεβασεις τα θρεπτικα αποτομα τοτε θα εχεις επιπτωσεις στα κοραλλια σου. ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
purple tang 18 Νοεμβρίου 2010 #170 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Φιλε salamander.Αν μου επιτρεπεις να σε λεω φιλο.Δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα.Να μου επιτρεψεις να μην συμφωνησω μαζι σου.Το zeofood7 ειναι τροφη και αμινοξεα για τα κοραλλια και τα ωφελιμα βακτηρια που προσθετεις με το zeobac.Nα προσπαθεις να φτιαξεις μια ισσοροπια στο ενυδρειο με τα βακτηρια και να μην τα συντηρεις ,δεν γινετε.Τοτε μιλαμε για μονοκαλλιεργεια.Το συστημα το εχω ψαξει πριν ακομα το βαλω.Περσι τα βασικα 4 ηταν οπως και τωρα.Αυτα ειναι τα εξης ζεολιθος (πετρες),zeobac,zeofood και zeostart2.Παντως στο εξωτερικο δεν ειδα καποιο καμπανακι να χτυπαει.Επισης να προσθεσω οτι οταν ξεκινησα το zeovit το ενυδρειο μου ηδη ετρεχε,δεν ηταν απο την αρχη. Αν δεν προσεξεις στην αρχη και κατεβασεις τα θρεπτικα αποτομα τοτε θα εχεις επιπτωσεις στα κοραλλια σου. ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ. Θα Συμφωνησω για το zeofood χρειαζεται. Αλλα πραγματικα ξερω 4 διαφορετικες περιπτοσης που καταστρεπσανε τα sps τους . Λιγο στιν δοσολογια λιγο στην ροη στο reactor , λιγο το ενα λιγο το αλλο στο τελος καταληγεις να εξαρτασε απο το φορουμ τισ zeovite για να βρεις ακρη και ΑΝ βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 19 Νοεμβρίου 2010 Author #171 Share 19 Νοεμβρίου 2010 Θα Συμφωνησω για το zeofood χρειαζεται. Αλλα πραγματικα ξερω 4 διαφορετικες περιπτοσης που καταστρεπσανε τα sps τους . Λιγο στιν δοσολογια λιγο στην ροη στο reactor , λιγο το ενα λιγο το αλλο στο τελος καταληγεις να εξαρτασε απο το φορουμ τισ zeovite για να βρεις ακρη και ΑΝ βρεις. Και οι 4 περιπτωσεις ειναι διαφορετικες αλλα εχουν ενα κοινο σημειο.Την απροσεξια.Εγω παντως δεν εχω κανενα προβλημα και οποτε χρειαστηκα καποιες απαντησεις τις βρηκα. Και μην ξεχνατε οτι καθε συστημα ειναι διαφορετικο απο ενα αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
purple tang 19 Νοεμβρίου 2010 #172 Share 19 Νοεμβρίου 2010 Και οι 4 περιπτωσεις ειναι διαφορετικες αλλα εχουν ενα κοινο σημειο.Την απροσεξια.Εγω παντως δεν εχω κανενα προβλημα και οποτε χρειαστηκα καποιες απαντησεις τις βρηκα. Και μην ξεχνατε οτι καθε συστημα ειναι διαφορετικο απο ενα αλλο. ποσο καιρο τρεχει το συστημα με zeovite; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 20 Νοεμβρίου 2010 Author #173 Share 20 Νοεμβρίου 2010 ποσο καιρο τρεχει το συστημα με zeovite; Aπο τον περασμενο Μαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 21 Νοεμβρίου 2010 #174 Share 21 Νοεμβρίου 2010 (edited) Οπως και ο ιδιος ειπες το καθε πραμα διαφερει σε πολλα απο καποιο αλλο αλλα εχουν ενα κοινο σημειο.Τα συστηματα μας ειναι κλειστα συστηματα που καλως η κακως βασιζονται στις ιδιες αρχες.Για μενα καλυτερα να αυξανες τι βιολογια σου με βραχο στο σαμπ και με προσεκτικοτερο ταισμα παρα να καταφυγεις στην "ευκολη" λυση του ριακτορα(μονο ευκολη δεν ειναι για το συγκεκριμενο μηχανημα αλλα τελος παντων). Κατι αλλο τωρα.Διαβαζα πως να κρατησεις τα νιτρικα σου στο μηδεν.Με αναλογια 1 κιλο βραχος ανα 10 λιτρα νερο ειναι πρακτικα αδυνατο.Απαιτει πολυ μικρη ιχθυοφορτιση. Εγω αυτη τη στιγμη σε συνολικα 300 λιτρα με ιχθυοφορτιση που αποτελειται απο XS blue tang,S acanthurus blochi,XS naso tang,εναν γιατρο και ενα spotted goby εχω νιτρικα >5 αλλα εκει γυρω.Αυτες οι μετρησεις με salifert και με τη βιολογια να βασιζεται σε 42 κιλα βραχο ζυγισμενα(26 πανω 15 κατω.) και οχι βραχο-νταμαροπετρες βραχος fiji ποροδης και ελαφρης που για να καταλαβεις ενα κομματι πλακε 40x30x50 ποντους ειναι 3.120 γραμαρια. Αυτα τα ολιγα.Οσο λιγοτερη τεχνολογια τοσο μεγαλυτερη βιολογια. Παντα φιλικα. Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2010 - saradoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 21 Νοεμβρίου 2010 Author #175 Share 21 Νοεμβρίου 2010 Οπως και ο ιδιος ειπες το καθε πραμα διαφερει σε πολλα απο καποιο αλλο αλλα εχουν ενα κοινο σημειο.Τα συστηματα μας ειναι κλειστα συστηματα που καλως η κακως βασιζονται στις ιδιες αρχες.Για μενα καλυτερα να αυξανες τι βιολογια σου με βραχο στο σαμπ και με προσεκτικοτερο ταισμα παρα να καταφυγεις στην "ευκολη" λυση του ριακτορα(μονο ευκολη δεν ειναι για το συγκεκριμενο μηχανημα αλλα τελος παντων). Κατι αλλο τωρα.Διαβαζα πως να κρατησεις τα νιτρικα σου στο μηδεν.Με αναλογια 1 κιλο βραχος ανα 10 λιτρα νερο ειναι πρακτικα αδυνατο.Απαιτει πολυ μικρη ιχθυοφορτιση. Εγω αυτη τη στιγμη σε συνολικα 300 λιτρα με ιχθυοφορτιση που αποτελειται απο XS blue tang,S acanthurus blochi,XS naso tang,εναν γιατρο και ενα spotted goby εχω νιτρικα >5 αλλα εκει γυρω.Αυτες οι μετρησεις με salifert και με τη βιολογια να βασιζεται σε 42 κιλα βραχο ζυγισμενα(26 πανω 15 κατω.) και οχι βραχο-νταμαροπετρες βραχος fiji ποροδης και ελαφρης που για να καταλαβεις ενα κομματι πλακε 40x30x50 ποντους ειναι 3.120 γραμαρια. Αυτα τα ολιγα.Οσο λιγοτερη τεχνολογια τοσο μεγαλυτερη βιολογια. Παντα φιλικα. Ταιζω μια φορα την ημερα τα ψαρια και στα κοραλλια μονο απο την korrallen zuncth.Τιποτα αλλο.Οπως καταλαβαινεις δεν υπαρχει θεμα με υπερβολικο ταισμα.Οσο για την βιολογια δουλευουν τα 35 κιλα ζωντανου βραχου στα 286 λιτρα καθαρα οποτε μιλαμε για αρκετη βιολογια.Ευκολη λυση τον ριακτορα δεν θα το ελεγα.Δεν υπαρχει μονο ο ριακτορας.Τον fiji απο την Ελλαδα τον αγορασες;Αν ναι γνησιος δεν ειναι,τυπου fiji ειναι.Αν εσυ θεωρεις τεχνολογια ενα συστημα που βασιζεται στην βιολογια του συστηματος ειναι δικο σου θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος