amorealex 13 Αυγούστου 2009 #1 Share 13 Αυγούστου 2009 Τις τελευταίες 2 εβδομάδες προσπαθώ να βρω μια ρουτίνα για τα πρόσθετα dKH, Ca και Mg. Κάνοντας λοιπόν καθημερινά μετρήσεις, έχω τα εξής: Αρχικά, pH: 8,1 dKH: 9 Ca: 350 Mg: 1200 Ξεκίνησα σταδιακά αύξηση στο Mg με Seachem Reef Adv Magnesium και έφτασε στο 1290. Παράλληλα, ανέβασα το dKH στο 10 με KENT Superbuffer-dKH. Η κατανάλωση που έχω στο dKH είναι 0,5/ημέρα. Οπότε για να το διατηρήσω σταθερό, προσθέτω μια κουταλιά της σούπας KENT Superbuffer-dKH κάθε μέρα. Αντίστοιχα, διατηρώ το Mg στο 1290 προσθέτοντας 3 κουταλιές της σούπας Seachem Reef Adv Magnesium 2 φορές την εβδομάδα. Στο θέμα του Ca δεν μπορώ να βρω άκρη. Παραμένει σταθερό στο 350 αν και συμπλήρωσα μια φορά (την περασμένη εβδομάδα) 2 κουταλιές της σούπας KENT Turbo Calcium. Μετράω κάθε μέρα και παραμένει καρφωμένο στο 350. Η απορία μου είναι η εξής: Είναι δυνατόν να μην έχω καθόλου κατανάλωση ασβεστίου? Το ενυδρείο είναι 910 λίτρα καθαρά και φιλοξενεί τα εξής: Ψάρια Amphiprion Ocellaris (X2) Anthias (X2) Blue Tang Bicolor Blenny Yellow Clown Goby Six Line Wrasse Nemateleotris decora (X5) Ασπόνδυλα Cowrie Tiger (X9) Trochus Snail (X2) Turbo Snail Lysmata Amboinensis (X5) Sea Cucumber Κοράλλια Green Mushroom Ricordea Florida (X3) Green Bubble Euphyllia Paradivisa Favites Green Caulastrea Goniopora Lobophyllia Rhizotrochus Hystrix (frag) Όλα τα πρόσθετα είναι σε σκόνη και οι μετρήσεις είναι με Salifert. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 13 Αυγούστου 2009 #2 Share 13 Αυγούστου 2009 για αύξησε τη δόση από το turbo της ΚΕΝΤ (έτσι κι αλλιώς είναι πολύ χαμηλή για τα λίτρα σου ) να δεις αν ανεβαίνει η τιμή του ασβεστίου. Βέβαια και τα κοράλλια που έχεις δεν έχουν φοβερές απαιτήσεις σε ασβέστιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 15 Αυγούστου 2009 #3 Share 15 Αυγούστου 2009 Aυτη τη στιγμη δεν χρειαζεται να στοχευεις σε kh 10.Δοκιμασε να το αφησεις στο 8-8.5 σταθερο και συνεχισε να προσθετεις και ασβεστιο.Η χαμηλομενη alkalinity θα βοηθησει στο ανεβασμα του ασβεστιου.Ριξε και μια ματια εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος