gregog7 9 Αυγούστου 2009 #1 Share 9 Αυγούστου 2009 (edited) Γεια σας και καλώς σας βρήκα. Εχω στην κατοχή μου ένα ενυδρείο τροπικού υφάλου. Οι διαστασεις του είναι 80x60x50.Είναι η αναβάθμιση ενος 90λιτρου που είχα παλιότερα. Αυτή τη στιγμή έχει 15 κιλα ζωντανό βράχο(θέλει λίγο ακόμη)25 κιλα αραγωνίτη, στο εξωτερικό φίλτρο αντιφώσφορο και άνθρακα.Κυκλοφορία 1 coralia nano & 1 coralia 1. Θα μπει και μια coralia 1 ή 2.Πίσω απο το βράχο υπάρχει και ένας ακόμη κυκλοφορητής x900l/h. Φωτισμος 4 Τ5 x24w 10000 kelvin (οι δύο λευκες οι δύο μπλε).Θα μπουν ακόμη τέσσερις(σκέφτομαι οι2 14000 kelvin & 2 10000kelvin) Σκιμμερ έχω το οριακό αλλά φιλότιμο deltec mce 300 Ψύξη με 4 ανεμιστιράκια. Tο ενυδρείο τρέχει εδώ και δύο βδομάδες και το μοναδικο του πρόβλημα είναι η άλγη στον αραγωνίτη. Έγινε επεξεργασία 9 Αυγούστου 2009 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 9 Αυγούστου 2009 #2 Share 9 Αυγούστου 2009 (edited) Καλος όρισες φίλε μου! Αν σκέφτεσε να βάλεις κιάλλα κοράλια τότε σίγουρα θέλεις πιο δυνατό φωτισμό, αν όμως το κάνεις fish only τότε πιστεύω είσαι μια χαρά. Η άλγη που λές είναι καφέ διατομική άλγη η οποία κάνει την εμφάνισή της σε όλα τα νέα ενυδρεία. Θα σου προτείνω καλή κυκλοφορία χωρίς νεκρα σημεία, αλλαγές νερού, καλή ανατάραξη της επιφάνειας για να οξυγονόνετε το νερό κάτι το οποίο δεν έχεις καθόλου απότι βλέπω και υπομονή, θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει. Μετρήσεις κάνεις? Έγινε επεξεργασία 9 Αυγούστου 2009 - vagouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 9 Αυγούστου 2009 #3 Share 9 Αυγούστου 2009 Καλως ηρθες στην παρεα μας.Στην επιφανεια φιλμ πρωτεινων ειναι αυτο? Δυο εβδομαδων το ενυδρειο και ανοικτα τα φωτα και ψαρια μεσα και μαλιστα μεγαλα? Πες μας λιγο τις μετρησεις σου λογικα πρεπει να τσιμπαει λιγο η αμμωνια Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 9 Αυγούστου 2009 Author #4 Share 9 Αυγούστου 2009 (edited) Καλος όρισες φίλε μου! Αν σκέφτεσε να βάλεις κιάλλα κοράλια τότε σίγουρα θέλεις πιο δυνατό φωτισμό, αν όμως το κάνεις fish only τότε πιστεύω είσαι μια χαρά.-----Ο φωτισμός θα αναβαθμιστεί,όπως λέω και πιο πανω.---- Η άλγη που λές είναι καφέ διατομική άλγη η οποία κάνει την εμφάνισή της σε όλα τα νέα ενυδρεία. Θα σου προτείνω καλή κυκλοφορία χωρίς νεκρα σημεία, αλλαγές νερού, καλή ανατάραξη της επιφάνειας για να οξυγονόνετε το νερό κάτι το οποίο δεν έχεις καθόλου απότι βλέπω και υπομονή, θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει.-------Αυτή τι στιγμή έχω την έξοδο του φίλτρου μόνο για ανατάραξη.------ Μετρήσεις κάνεις?-----ναι,με salifert----- NH3 0 NO2 0 NO3 - salinity 1025 kh 11 ph 8,0 Έγινε επεξεργασία 9 Αυγούστου 2009 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 9 Αυγούστου 2009 Author #5 Share 9 Αυγούστου 2009 (edited) Καλως ηρθες στην παρεα μας.Στην επιφανεια φιλμ πρωτεινων ειναι αυτο? -----ναι----- Δυο εβδομαδων το ενυδρειο και ανοικτα τα φωτα και ψαρια μεσα και μαλιστα μεγαλα? ---για τα φώτα ίσως έχεις δίκιο,αλλά για τα ψάρια το φίλτρο και ο βράχος ήταν στρωμένα από το προηγούμενο ενυδρείο--- Πες μας λιγο τις μετρησεις σου λογικα πρεπει να τσιμπαει λιγο η αμμωνια ---όχι--- Έγινε επεξεργασία 9 Αυγούστου 2009 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 10 Αυγούστου 2009 #6 Share 10 Αυγούστου 2009 Ακομα και στρωμενα να ειναι θελει προσοχη στην αρχη.Αρκει να θυμασαι οτι το θαλασσινο θελει υπομονη.Να εισαι καλα να το χαιρεσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 10 Αυγούστου 2009 Author #7 Share 10 Αυγούστου 2009 Ακομα και στρωμενα να ειναι θελει προσοχη στην αρχη.Αρκει να θυμασαι οτι το θαλασσινο θελει υπομονη.Να εισαι καλα να το χαιρεσε. Το ξέρω και σε ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 10 Αυγούστου 2009 Author #8 Share 10 Αυγούστου 2009 (edited) Σήμερα προστέθηκε και 1 tunze nanostream και επιτέλους μπήκε η αυτόματη αναπλήρωση Που μπορώ να βρω 1 καδο περίπου 50 λίτρα κάπως στενόμακρο;Από θεσσαλονικη,στο praktiker ίσως; Έγινε επεξεργασία 10 Αυγούστου 2009 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 10 Αυγούστου 2009 #9 Share 10 Αυγούστου 2009 (edited) Πρόσεξε καρντάσι, γιατί όποιος βιάζεται (ειδικά στο reef!) σκοντάφτει! Με το μαλακό από δω και μπρός... Μην αμελείς να μετράς και την αλατότητα (με ρεφρακτόμετρο), τώρα με την αναπλήρωση σου! Καλή συνέχεια! Έγινε επεξεργασία 10 Αυγούστου 2009 - aquarius Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 10 Αυγούστου 2009 Author #10 Share 10 Αυγούστου 2009 Πρόσεξε καρντάσι, γιατί όποιος βιάζεται (ειδικά στο reef!) σκοντάφτει! Με το μαλακό από δω και μπρός... Μην αμελείς να μετράς και την αλατότητα (με ρεφρακτόμετρο), τώρα με την αναπλήρωση σου! Καλή συνέχεια! Προσέχω,λέω να το αφήσω να το ωριμάσει όπως είναι και θα αναβαθμίζω μόνο σε εξοπλισμό και φώτα. Έτσι κι αλλιώς τα καλά θα έρθουν από Σεπτέμβρη και μετά Το ρεφρακτόμετρο ήταν από τα πρώτα που πήρα όταν κατάλαβα πόσο χρήσιμο ήταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Αυγούστου 2009 #11 Share 10 Αυγούστου 2009 καλη αρχη. οτι σου ειπανε παραπανω οι φιλοι ισχυει. ισως κανα 2-3 κιλακια βραχου να χρειαστουνε. υπομονη,τα καλυτερα ερχονται.μην στοκαρεις αλλα ψαρια.αστο να τρεξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 11 Αυγούστου 2009 #12 Share 11 Αυγούστου 2009 Eπισης ενα μεγαλυτερο skimmer με την πρωτη ευκαιρια,θα βοηθουσε πολυ το συστημα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Αυγούστου 2009 Author #13 Share 15 Αυγούστου 2009 Eπισης ενα μεγαλυτερο skimmer με την πρωτη ευκαιρια,θα βοηθουσε πολυ το συστημα σου. Έχω βρει ένα deltec mce 600 μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση και λέω να το πάρω. Πιστεύω ότι είναι κατάλληλο για την περίπτωση μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 26 Σεπτεμβρίου 2009 Author #14 Share 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μετά από μια έρευνα αγοράς,πήγα και πήρα ένα φωτιστικό ΜΗ-150w. Πρόλαβα και το άναψα για περίπου μια ωρίτσα και καθόμουν και το χάζευα Ξέχασα όμως να πάρω ωρομετρητή και θα ενεργοποιηθεί κανονικά από Δευτέρα. 6 ώρες είναι καλά να μένει αναμένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 27 Σεπτεμβρίου 2009 #15 Share 27 Σεπτεμβρίου 2009 αν εννοείς για την mh συγκεκριμένα περίπου 3-5 ώρες είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 27 Σεπτεμβρίου 2009 Author #16 Share 27 Σεπτεμβρίου 2009 Αν δηλαδή,ανάβω τις Τ5 στις 14:00 και σβήνω στις 23:00 να ανάβω και την ΜΗ από τις 16:00 εώς 21:00; Νομίζω καλά είναι έτσι. Καμια αλλη άποψη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 28 Σεπτεμβρίου 2009 #17 Share 28 Σεπτεμβρίου 2009 Kαλα ειναι. Γενικα αν εχεις τις Τ5 8-12 ωρες και τις MH 3-6 ωρες εισαι οκ Το φωτιστικο σου εχει 1 ΜΗ?Ειναι στο κεντρο?Τι λαμπα ειναι και τι αποσταση εχει απο τον πατο του ενυδρειου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarius 28 Σεπτεμβρίου 2009 #18 Share 28 Σεπτεμβρίου 2009 Με γειά! Ανέβασε καμμιά φωτό να θαυμάσουμε και μείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 29 Σεπτεμβρίου 2009 Author #19 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 Kαλα ειναι. Γενικα αν εχεις τις Τ5 8-12 ωρες και τις MH 3-6 ωρες εισαι οκ Το φωτιστικο σου εχει 1 ΜΗ?Ειναι στο κεντρο?Τι λαμπα ειναι και τι αποσταση εχει απο τον πατο του ενυδρειου? Έχει 1 MH 150w, 14000kelvin Την έχω στο κέντρο,από την επιφάνεια του νερού έχει 20cm απόσταση και άλλα 47cm από τον πάτο του ενυδρείου δηλαδή σύνολο 67cm. Είναι καλά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 29 Σεπτεμβρίου 2009 #20 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 Mε μια λαμπα που εχεις,καλα ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 1 Οκτωβρίου 2009 Author #21 Share 1 Οκτωβρίου 2009 TMC V2 SKIM 1000 Αυτό το skimmer το γνωρίζει κανείς; Από θόρυβο πως πάει; Πιστεύω πως κάνει για τα λίτρα μου. Σε σύγκριση με το deltec mce600? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 1 Οκτωβρίου 2009 #22 Share 1 Οκτωβρίου 2009 Το εχω εγω. Θορυβο δεν κανει αλλα καμια σχεση με το mce600 που δεν κανει κιχ. Παλαιοτερα το 9005 της tunze που ειχα,εκανε το 2πλασιο θορυβο. Να ξερεις οτι θα σε δυσκολεψει πολυ αρχικα μεχρι να βρεις την καταλληλη ρυθμιση.Επισης ειναι λιγο δυσκολο στο γενικο καθαρισμα (καθε 3 μηνο περιπου) του venturi.Το κυπελακι καθαριζει πανευκολα.Κατα τα αλλα εμενα μου κανει πολυ καλη δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 1 Οκτωβρίου 2009 Author #23 Share 1 Οκτωβρίου 2009 (edited) Επομένως να πάω για το deltec που είναι plug and play για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2009 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Οκτωβρίου 2009 Author #24 Share 15 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα. Σήμερα έβαλα δύο καβουράκια red leg hermit crab,καθώς από καθαριστες δεν... Ποιά σαλιγκαράκια κινδυνεύουν είπαμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 15 Οκτωβρίου 2009 #25 Share 15 Οκτωβρίου 2009 Δεν είναι απαραίτητο να κινδυνέψουν.Μπορείς απλά να βάλεις μέσα στο ενυδρείο σου κάποια κελύφη ώστε όταν θα αναζητήσουν να βρουν εκεί το νέο τους σπίτι και όχι των σαλιγκαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος