vag0s 5 Σεπτεμβρίου 2009 #276 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 μου ειπανε οτι λογικα απο καμια επιθεση να πεθανε..οσο για το φιλτραρισμα του νερου απτην στιγμη που θα βαλω και το 2ο φιλτρο θα εχω φιλτραρισμα στο συνολο 1700λιτρα την ωρα..δηλαδη σχεδον 6 φορες τα λιτρα του ενυδρειου μου.. Ακομα καλυτερα καθως διαβασα καπου οτι το νερο στα αφρικανικα πρεπει να φιλτραρεται τουλαχιστον 5,5 φορες την ωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Σεπτεμβρίου 2009 #277 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) καλησπερα σε ολους...μολις γυρισα απο το w.i φορτωμενος με το νεο μου φιλτρο και τα υλικα του..συγκεκριμενα αγορασα το eheim 2217 και ελπιζω σε συνδυασμο με το eheim 2036 που εχω ηδη αι λειτουργει να υπαρχει καλυτερο φιλτραρισμα και κυκλοφορια νερου..μαζι αγορασα και τα υλικα του(media set)..δηλαδη 4 λιτρα substrat pro 1 λιτρο ehfi mech και 2 σφουγαρια..το ενα μπλε και το αλλο ασπρο..ελπιζω να πηρα τα σωστα..σε λιγο θα το φτιαξω και θα το βαλω σε λειτουργια..μου κανανε και μετρησεις στο νερο που ειχα μαζι μου με τα εξης αποτελεσματα. ph 7,8 gh 14 kh 10 no2 0 no3 10 nh3/nh4 0 ελπιζω οι τιμες να εινα ικαλες..δεν ξερω φυσικα γιατι οταν τις κανω σπιτι δεν βγαινουν τοσο..τλσπντν..ρωτησα και για τον θανατο του μικρου lubidochromis και μου ειπε οτι ισως πετηανε και απο επιθεση.. αυτα..καλο μεσημερι σε ολους Το φίλτρο που πήρες σίγουρα μα σίγουρα θα βοηθήσει και πιστεύω θα λύσει το πρόβλημα.Να διαβάσεις προσεκτικά την σειρά τοποθέτησης των υλικών.Εγώ θα σου πρότεινα το εξής απο κάτω πρός τα πάνω.Στο πάτο ενα σφουγγάρι , αμέσω μετά το ehfi mech που είναι μηχανικό - βιολογικό.Εγώ δεν θα έβαζα όλο το mech εφόσον έβαζα πρώτο το σφουγγάρι.Μετά το mech όλο το subtrapro εφόσον το παίρνει και στο τέλος το λευκό βαμβάκι.Τα υλικά να πλυθούν πρίν την χρήση.Εφόσον τοποθετηθούν στο κάδο βγάλε νερό και μπίχλα απο το αλλο φίλτρο και ρίξε μέσα.Σύνδεσε το βάλε μπρός και για σιγουριά ρίξε safestart ή οτι έχεις που έχει σχέση με βακτηρίδια. Αυτά ,ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.Διαβασε και τις οδηγίες. Οι μετρήσεις είνα καλές.Αστο το φίλτρο να τρέξει και σε 2-3 μέρες μετράς και εσύ. Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2009 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 5 Σεπτεμβρίου 2009 Author #278 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 Το φίλτρο που πήρες σίγουρα μα σίγουρα θα βοηθήσει και πιστεύω θα λύσει το πρόβλημα.Να διαβάσεις προσεκτικά την σειρά τοποθέτησης των υλικών.Εγώ θα σου πρότεινα το εξής απο κάτω πρός τα πάνω.Στο πάτο ενα σφουγγάρι , αμέσω μετά το ehfi mech που είναι μηχανικό - βιολογικό.Εγώ δεν θα έβαζα όλο το mech εφόσον έβαζα πρώτο το σφουγγάρι.Μετά το mech όλο το subtrapro εφόσον το παίρνει και στο τέλος το λευκό βαμβάκι.Τα υλικά να πλυθούν πρίν την χρήση.Εφόσον τοποθετηθούν στο κάδο βγάλε νερό και μπίχλα απο το αλλο φίλτρο και ρίξε μέσα.Σύνδεσε το βάλε μπρός και για σιγουριά ρίξε safestart ή οτι έχεις που έχει σχέση με βακτηρίδια. Αυτά ,ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.Διαβασε και τις οδηγίες. Οι μετρήσεις είνα καλές.Αστο το φίλτρο να τρέξει και σε 2-3 μέρες μετράς και εσύ. το νερο και την μπιχλα απο το αλλο ενυδρειο πως το βγαζω?και ποσο safestart πρεπει να βαλω μετα στο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Σεπτεμβρίου 2009 #279 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 το νερο και την μπιχλα απο το αλλο ενυδρειο πως το βγαζω?και ποσο safestart πρεπει να βαλω μετα στο ενυδρειο? Θα ανοίξεις το αλλο φίλτρο και θα βγάλεις τη μπιχλα και το νερό του και θα το ρίξεις στο καινούργιο.Μπίχλα θα βγάλεις απο το ενυδρειακό βαμβάκι του 2036 εφόσον το σφίξεις.Μπίχλα πιθανόν να βρείς και στο πάτο του 2036.Τελοσπάντων αδιασε όλα αυτά στο καινούργιο.Απέφυγε να ξεπλύνεις το 2036 απλώς κάνε prime για να γεμίσει με νερό του ενυδρείου. Απο safestart βάλε 30-40 cc. Καλές επτυχίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 5 Σεπτεμβρίου 2009 Author #280 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 λοιπον...εκανα οτι μου ειπε ο κυριος σωκρατης..εβαλα Στο πάτο ενα μπλε σφουγγάρι , αμέσω μετά το ehfi mech που είναι μηχανικό - βιολογικό.Μετά το mech περιπου 3 λιτρα subtraproκαι στο τέλος το λευκό βαμβάκι με ενα μαυρο σφουγγαρι..η μονη οδηγια που δεν ακολουθησα επειδη φοβομουν να σταματησω το αλλο φιλτρο,ηταν να γεμισω το 2217 με μπιχλα απο το 2036..ετσι το γεμισα με ενυδρειακο νερο..ελπιζω να εκανα καλα..μετα συμπληρωσα 6 λιτρα νερο στο ενυδρειο μαζι με 1σταγονα(περιπου)αντιχλωριο και στο τελος 20-25 ml περιπου safestart..και αυτο επειδη μου τελειωσε..να το αφησω ετσι η να συμπληρωσω απο τα αλλα βακτηρια που εχω?τελος παρατηρησα οτι απο την εξαγωγη του 2217 το νερο φευγει με περισσοτερη πιεση απο οτι στο 2036... αυτα τα λιγα..ευχαριστω και παλι ολους σας για την βοηθεια... υγ αλλαγη νερου ποτε πρεπει να ξανακανω?και ποτε να βαλω safestart ξανα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Σεπτεμβρίου 2009 #281 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 λοιπον...εκανα οτι μου ειπε ο κυριος σωκρατης..εβαλα Στο πάτο ενα μπλε σφουγγάρι , αμέσω μετά το ehfi mech που είναι μηχανικό - βιολογικό.Μετά το mech περιπου 3 λιτρα subtraproκαι στο τέλος το λευκό βαμβάκι με ενα μαυρο σφουγγαρι..η μονη οδηγια που δεν ακολουθησα επειδη φοβομουν να σταματησω το αλλο φιλτρο,ηταν να γεμισω το 2217 με μπιχλα απο το 2036..ετσι το γεμισα με ενυδρειακο νερο..ελπιζω να εκανα καλα..μετα συμπληρωσα 6 λιτρα νερο στο ενυδρειο μαζι με 1σταγονα(περιπου)αντιχλωριο και στο τελος 20-25 ml περιπου safestart..και αυτο επειδη μου τελειωσε..να το αφησω ετσι η να συμπληρωσω απο τα αλλα βακτηρια που εχω?τελος παρατηρησα οτι απο την εξαγωγη του 2217 το νερο φευγει με περισσοτερη πιεση απο οτι στο 2036... αυτα τα λιγα..ευχαριστω και παλι ολους σας για την βοηθεια... υγ αλλαγη νερου ποτε πρεπει να ξανακανω?και ποτε να βαλω safestart ξανα? Μην προσθέσεις άλλο safestart καλό είναι.Ειναι προφανής διαφορά στη κυκλοφορία του 2217 απο το άλλο. Να μετρήσεις σε 2-3 μέρες και τα λέμε αν θα χρειαστεί ξανά αλλαγή.Θα έλεγα μεθαύριο Δευτέρα να ρίξεις απο τα βακτηρίδια που έχεις στη δόση που λέει για να βοήθησουμε ακόμα περισσότερο το 2217. Θα πάνε όλα καλά μην ανησυχείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 5 Σεπτεμβρίου 2009 #282 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δυστυχως πρεπει να βαλεις μπιχλα απο το φιλτρο... Δεν εχει νοημα να βαζεις νερο απο το ενυδρειο Ετσι κι αλλιως θα γεμισει με νερο απο το ενυδρειο ολος ο καδος αναγκαστικα Ειναι λογικο να φευγει με μεγαλυτερη πιεση απο το 2217 καθως ειναι πιο δυνατο απο το αλλο. Το 2217 αποδιδει 1000 λιτρα ανα ωρα ενω το 2036 βγαζει 750 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 5 Σεπτεμβρίου 2009 #283 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) μπορω να ρωτησω κατι αλλο?μπορω να βαλω καποιο αλλο βιολογικο υλικο στο φιλτρο μου για καλυτερηα αποτελεσματα?νομιζω πως δεν σηκωνει η τσεπη μου 200 ευρω για νεο φιλτρο...εκτος αν μου προτεινετε να ψαξω σε καμια αγγελια μηπως βρω.. τα υλιλκα στην ελλαδα ειναι τσουχτερα.το σιποραξ απο 18 Ε το λιτρο περιπου και το substrat απο 15. Φυσικα οσο πιο μεγαλη συσκευασια αγοαρζεις τοσο πιο φτηνο ερχεται το λιτρο. Καλη λυση ειναι το χυμα siporax απο γερμανια. Μαζι μπορεις να παρεις και φιλτρο σε καλυτερη τιμη και να σου ερθει ολο το πακετο πολυ πιο φτηνα ακομα και με τα μεταφορικα. http://www.aquaristic.net/sera-siporax-1-l-loose.html?lang=1 http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/e15...earchparam/2217 ενα φτηνο αλλα καλο φιλτρο με περιπου ιδια χωρητικοτητα σε υλικα http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/e15...alProfi%20e900/ επισης http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/e15...%20filter%20EX/ edit τωρα ειδα οτι εχει και νεα ποστ (ειχα μενει πισω) και εχεις παρει ηδη το φιλτρο. Με γεια. Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 5 Σεπτεμβρίου 2009 #284 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 Κοιτα τα επιπεδα αμμωνιας δεν δικαιολογουν κατα την γνωμη μου τον θανατο του... κατι αλλο θα πηγε στραβα...αμωνια 0,1 σε τοσο αλκαλικα νερα δεν προκαλει θανατο... Σταθη το 0,1 αμμωνια σιγουρα δεν προκαλει θανατο, αλλα το δευτερο μερος της προτασης σου με κανει να πιστευω οτι νομιζεις οτι το αλκαλικο νερο κανει την αμμωνια πιο ατοξικη?Συμβαινει ακριβως το αντιθετο. Οσοι εχουν αλκαλικο νερο στο ενυδρειο τους πρεπει να προσεχουν πολυ την αμμωνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Σεπτεμβρίου 2009 #285 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δυστυχως πρεπει να βαλεις μπιχλα απο το φιλτρο... Δεν εχει νοημα να βαζεις νερο απο το ενυδρειο Ετσι κι αλλιως θα γεμισει με νερο απο το ενυδρειο ολος ο καδος αναγκαστικα Ειναι λογικο να φευγει με μεγαλυτερη πιεση απο το 2217 καθως ειναι πιο δυνατο απο το αλλο. Το 2217 αποδιδει 1000 λιτρα ανα ωρα ενω το 2036 βγαζει 750 Αγαπητέ δεν πειράζει που δεν έβαλε μπίχλα θα κάνουμε αλλιώς τη διαδικασία ήδη δόθησαν οδηγίες στο φίλο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 5 Σεπτεμβρίου 2009 #286 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 Αγαπητέ δεν πειράζει που δεν έβαλε μπίχλα θα κάνουμε αλλιώς τη διαδικασία ήδη δόθησαν οδηγίες στο φίλο μας. Aν ηθελε ομως να το μπολιασει ετσι δε θα επρεπε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 5 Σεπτεμβρίου 2009 #287 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 Σταθη το 0,1 αμμωνια σιγουρα δεν προκαλει θανατο, αλλα το δευτερο μερος της προτασης σου με κανει να πιστευω οτι νομιζεις οτι το αλκαλικο νερο κανει την αμμωνια πιο ατοξικη? Συμβαινει ακριβως το αντιθετο. Οσοι εχουν αλκαλικο νερο στο ενυδρειο τους πρεπει να προσεχουν πολυ την αμμωνια. Εγω το εμαθα απο το τεστ αμμωνιας της SERA! Εχει ενα ωραιο πινακακι με το ph σε συνδιασμο με την αμμωνια και λεει ποσο τοξικος ειναι ο καθε συνδιασμος! Πχ 8 πεχα με 0,5 αμμωνια βλαβερο σε μακροχρονη διαρκεια ενω με 7 πεχα ακινδυνο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Σεπτεμβρίου 2009 #288 Share 5 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Aν ηθελε ομως να το μπολιασει ετσι δε θα επρεπε; η προηγούμενη απάντηση που έδωσα Το φίλτρο που πήρες σίγουρα μα σίγουρα θα βοηθήσει και πιστεύω θα λύσει το πρόβλημα.Να διαβάσεις προσεκτικά την σειρά τοποθέτησης των υλικών.Εγώ θα σου πρότεινα το εξής απο κάτω πρός τα πάνω.Στο πάτο ενα σφουγγάρι , αμέσω μετά το ehfi mech που είναι μηχανικό - βιολογικό.Εγώ δεν θα έβαζα όλο το mech εφόσον έβαζα πρώτο το σφουγγάρι.Μετά το mech όλο το subtrapro εφόσον το παίρνει και στο τέλος το λευκό βαμβάκι.Τα υλικά να πλυθούν πρίν την χρήση.Εφόσον τοποθετηθούν στο κάδο βγάλε νερό και μπίχλα απο το αλλο φίλτρο και ρίξε μέσα.Σύνδεσε το βάλε μπρός και για σιγουριά ρίξε safestart ή οτι έχεις που έχει σχέση με βακτηρίδια. Αυτά ,ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.Διαβασε και τις οδηγίες. Οι μετρήσεις είνα καλές.Αστο το φίλτρο να τρέξει και σε 2-3 μέρες μετράς και εσύ. Παρακαλώ να διαβάζουμε τις προηγούμενες απαντήσεις για να έχουμε μια λογική σειρά αλλιώς πάμε για νευρική κρίση. Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2009 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 7 Σεπτεμβρίου 2009 Author #289 Share 7 Σεπτεμβρίου 2009 να μαι παλι μετα την χθεσινη υπηρεσια μου..λοιπον σε λιγο θα ταισω τα ψαρια μου,πραγμα που εχω να κανω απο προχτες..αυριο λογικα θα κανω νεες μετρησεις για να δω τις τιμες του νερου.εχω καποιες ερωτησουλες. α)να συνεχιζω να ταιζω τα ψαρακια μερα ανα μερα η να το κανω καθημερινα πλεον? β)αλλαγη νερου ποτε ξανακανω και ποτε πρεπει να ξαναβαλω βακτηρια? γ)ενα απο τα 2 melanochromis auratus ριχνουν πολυ ξυλο..τι να κανω?ελπιζω να μην εχω κανενα ατυχημα.. δ)να αγορασω σημερα κια να βαλω ενα φυτο στο ενυδρειο μου για να σπασει την μονοτονια της πετρας,να περιμενω να στρωσει εντελως η να μη βαλω καθολου? καλο μεσημερι σε ολους γιωργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 Σεπτεμβρίου 2009 #290 Share 7 Σεπτεμβρίου 2009 να μαι παλι μετα την χθεσινη υπηρεσια μου..λοιπον σε λιγο θα ταισω τα ψαρια μου,πραγμα που εχω να κανω απο προχτες..αυριο λογικα θα κανω νεες μετρησεις για να δω τις τιμες του νερου.εχω καποιες ερωτησουλες. α)να συνεχιζω να ταιζω τα ψαρακια μερα ανα μερα η να το κανω καθημερινα πλεον? β)αλλαγη νερου ποτε ξανακανω και ποτε πρεπει να ξαναβαλω βακτηρια? γ)ενα απο τα 2 melanochromis auratus ριχνουν πολυ ξυλο..τι να κανω?ελπιζω να μην εχω κανενα ατυχημα.. δ)να αγορασω σημερα κια να βαλω ενα φυτο στο ενυδρειο μου για να σπασει την μονοτονια της πετρας,να περιμενω να στρωσει εντελως η να μη βαλω καθολου? καλο μεσημερι σε ολους γιωργος α.Οχι , συνέχισε μέρα πάρα μέρα και προσοχή στη ποσότητα. β.Κάνε μετρήσεις και βλέπουμε αν θα γίνει αλλαγή ή οχι. γ.Τα melanochromis είναι άγρια ,αυτό θα το δούμε σε δεύτερη φάση ,ας στρώσει το ενυδρείο και θα δούμε τι θα κάνουμε. δ.Μπορείς να πάρεις καμμιά βαλισνέρια,αλλά και αυτό σε αυτή τη φάση είναι για μένα δευτέρον ζήτημα.Αυτό που με απασχολεί είναι το ενυδρείο να στρώσει. Περιμένουμε τις μετρήσεις σου. Σωκράτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 9 Σεπτεμβρίου 2009 Author #291 Share 9 Σεπτεμβρίου 2009 καλησπερα σε ολους...χτες εκανα νεες μετρησεις..συγκεκριμενα ph 7,8 gh 8 kh 11 no2 0 no3 10 nh3/nh4 0,1 συμφωνα με το τest..αλλα νομιζω ειναι 0 μιας και πριν 4 μερες που ειχα παει το νερο για μετρηση στο w.i μου εβγαλε αμμωνια 0..και το λεω αυτο γιατι πριν παω ειχα κανει και στο σπιτι μου το τεστ και το χρωμα του αποτελεσματος ηταν ακριβως το ιδιο με χτες..βλεπω καθε 3 μερες να πηγαινω νερο να μου κανει τεστ το ιδιο το καταστημα μιας και θελω να ειμαι σιγουρος.. αυτα..χτες εβαλα και μια δοση βακτηρια απο τα παλια που ειχα μιας και safestart μου τελειωσε..σημερα τα ψαρακια τα ταισα μετα απο 2 μερες.. 1 βακτηρια συνεχιζω κανονικα?με τα παλια που ειχα η να παρω καλυτερα safestart? 2 αλλαγη νερου ποτε ξανακανω? 3 ποτε θα καταλαβω οτι θα στρωσει το ενυδρειο μου? 4 φοβαμαι οτι δεν προλαβαινουνε να φανε ολα τα ψαρια...τι μπορω να κανω για να μην ειναι κανενα παραπονεμενο? ευχαριστω Γιωργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Σεπτεμβρίου 2009 #292 Share 10 Σεπτεμβρίου 2009 Συνεχισε να παρακολουθεις τις μετρησεις σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10 Σεπτεμβρίου 2009 #293 Share 10 Σεπτεμβρίου 2009 καλησπερα σε ολους...χτες εκανα νεες μετρησεις..συγκεκριμενα ph 7,8 gh 8 kh 11 no2 0 no3 10 nh3/nh4 0,1 συμφωνα με το τest..αλλα νομιζω ειναι 0 μιας και πριν 4 μερες που ειχα παει το νερο για μετρηση στο w.i μου εβγαλε αμμωνια 0..και το λεω αυτο γιατι πριν παω ειχα κανει και στο σπιτι μου το τεστ και το χρωμα του αποτελεσματος ηταν ακριβως το ιδιο με χτες..βλεπω καθε 3 μερες να πηγαινω νερο να μου κανει τεστ το ιδιο το καταστημα μιας και θελω να ειμαι σιγουρος.. αυτα..χτες εβαλα και μια δοση βακτηρια απο τα παλια που ειχα μιας και safestart μου τελειωσε..σημερα τα ψαρακια τα ταισα μετα απο 2 μερες.. 1 βακτηρια συνεχιζω κανονικα?με τα παλια που ειχα η να παρω καλυτερα safestart? 2 αλλαγη νερου ποτε ξανακανω? 3 ποτε θα καταλαβω οτι θα στρωσει το ενυδρειο μου? 4 φοβαμαι οτι δεν προλαβαινουνε να φανε ολα τα ψαρια...τι μπορω να κανω για να μην ειναι κανενα παραπονεμενο? ευχαριστω Γιωργος 1.Βακτήρια αυτά που έχεις, βάλε αύριο.Αυτό θα το δούμε και κάποια στιγμή θα σταματήσεις να ρίχνεις. 2.Οχι ακόμα ,μέτρα μετα απο 3-4 μέρες και τα λέμε. 3.Μόνο παρουσία νιτρικών. 4.Μην σε προβληματίζει αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 11 Σεπτεμβρίου 2009 Author #294 Share 11 Σεπτεμβρίου 2009 καλησπερα και παλι σε ολους..λοιπον σημερα εριξα την νεα δοση βακτηριων και μεθαυριο θα κανω μετρηση για να δω σε τι κατασταση βρισκομαστε...αυτο που θελω να ρωτησω ειναι για την σταθμη του νερου που κατεβαινει..να συμπληρωσω με νερο και αντιχλωριο?επισης η μαχη μεταξυ των 2 melanochromis auratus συνεχιζεται...το ενα απο τα δυο ενω τις αλλες κιχλιδες δεν τις πειραζει και πολυ,το ομοιο του το εχει ταραξει στο κυνηγι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 Σεπτεμβρίου 2009 #295 Share 11 Σεπτεμβρίου 2009 καλησπερα και παλι σε ολους..λοιπον σημερα εριξα την νεα δοση βακτηριων και μεθαυριο θα κανω μετρηση για να δω σε τι κατασταση βρισκομαστε...αυτο που θελω να ρωτησω ειναι για την σταθμη του νερου που κατεβαινει..να συμπληρωσω με νερο και αντιχλωριο?επισης η μαχη μεταξυ των 2 melanochromis auratus συνεχιζεται...το ενα απο τα δυο ενω τις αλλες κιχλιδες δεν τις πειραζει και πολυ,το ομοιο του το εχει ταραξει στο κυνηγι... Μπορείς να προσθέτεις νερό με το ανάλογο αντιχλώριο.Περιμένουμε τις μετρήσεις.Τα auratus ειναι απο τη φύση τους αρκετά ζωηρά.Τα malawi μπαίνουν σαν χαρέμια.1αρ./2-3 θηλ.Εχεις 3 labido που δεν ξέρουμε την αναλογία αρσ/θηλ.Αυτό γίνεται στην αρχή μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα φύλα και μετά κρατάμε το συνδυασμό που πρέπει ν κρατήσουμε.Τώρα τα άλλα είναι ολα από δύο πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να αποφασίσεις ποια άλλη οικογένεια θα κρατήσεις να την εμπλουτίσεις ώστε να έχεις ενα χαρεμάκι ακόμα, και τα άλλα να τα δώσεις. Μην ξεχνάμε οτι το ενυδρείο είναι ενα μέτρο ,μπορεί να έχει λίτρα αλλά είναι μόνο ενα μέτρο.Οπότε χρειάζεται προσοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 11 Σεπτεμβρίου 2009 Author #296 Share 11 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορείς να προσθέτεις νερό με το ανάλογο αντιχλώριο.Περιμένουμε τις μετρήσεις.Τα auratus ειναι απο τη φύση τους αρκετά ζωηρά.Τα malawi μπαίνουν σαν χαρέμια.1αρ./2-3 θηλ.Εχεις 3 labido που δεν ξέρουμε την αναλογία αρσ/θηλ.Αυτό γίνεται στην αρχή μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα φύλα και μετά κρατάμε το συνδυασμό που πρέπει ν κρατήσουμε.Τώρα τα άλλα είναι ολα από δύο πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να αποφασίσεις ποια άλλη οικογένεια θα κρατήσεις να την εμπλουτίσεις ώστε να έχεις ενα χαρεμάκι ακόμα, και τα άλλα να τα δώσεις. Μην ξεχνάμε οτι το ενυδρείο είναι ενα μέτρο ,μπορεί να έχει λίτρα αλλά είναι μόνο ενα μέτρο.Οπότε χρειάζεται προσοχή. ποτε θα καταλαβω το φυλο των labido?για το ενυδρειο μου ποιος νομιζετε ειναι ο ιδανικος αριθμος ψαριων που πρεπει να εχει μεσα?παντως το ιδανικο για μενα θα ητανε 3 χαρεμακια..αλλα ισως το ιδανικο για μενα να μην συμβαδιζει με το ιδανικο του ενυδρειου μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 Σεπτεμβρίου 2009 #297 Share 11 Σεπτεμβρίου 2009 ποτε θα καταλαβω το φυλο των labido?για το ενυδρειο μου ποιος νομιζετε ειναι ο ιδανικος αριθμος ψαριων που πρεπει να εχει μεσα?παντως το ιδανικο για μενα θα ητανε 3 χαρεμακια..αλλα ισως το ιδανικο για μενα να μην συμβαδιζει με το ιδανικο του ενυδρειου μου.. Είπαμε πιο πάνω οτι λόγω μήκους θα συνιστούσα δύο χαρέμια.Τις labido θα τις καταλάβεις απο το εξής.Οι αρσενικοί έχουν και το κοιλιακό πτερύγιο μαύρο καθώς επίσης και τι ραχιαίο.Τα θηλυκά μόνο το ραχιαίο.Αν τα καταφέρνεις με τις φωτό βγάλε και δείξε μας μήπως βγάλουμε άκρη.Βέβαια τα ψάρια πρέπει να είναι λίγο μεγάλα σε μέγεθος για να φανεί το φύλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 11 Σεπτεμβρίου 2009 Author #298 Share 11 Σεπτεμβρίου 2009 τα labido ειναι περιπου 3εκατοστα το καθενα..απο οτι παρατηρησα κανενα δεν εχει μαυρο στο κοιλιακο πτερυγιο..αρα ισως ειναι και ολα θυληκα..δλδη καποια στιγμη(οταν μου πειτε φυσικα) μπορω να βαλω ενα αρσενικο μονο του?δεν θα του επιτεθουν τα αλλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 Σεπτεμβρίου 2009 #299 Share 11 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) τα labido ειναι περιπου 3εκατοστα το καθενα..απο οτι παρατηρησα κανενα δεν εχει μαυρο στο κοιλιακο πτερυγιο..αρα ισως ειναι και ολα θυληκα..δλδη καποια στιγμη(οταν μου πειτε φυσικα) μπορω να βαλω ενα αρσενικο μονο του?δεν θα του επιτεθουν τα αλλα? Είναι μικρά ακόμα για να φανεί καθαρά τι χρώμα έχει το κάτω πτερύγιο.Υπομονή λοιπόν.Τα άλλα ψάρια που έχεις τι μέγεθος έχουν;. Έγινε επεξεργασία 11 Σεπτεμβρίου 2009 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 13 Σεπτεμβρίου 2009 Author #300 Share 13 Σεπτεμβρίου 2009 λοιπον παλι εδω με νεες μετρησεις που εκανα πριν λιγη ωρα... ph 7,8 no2 0 no3 25 gh 10 kh 12 nh3/nh4 0 αυτα συμφωνα με τα δικα μου τεστ..επειδη αυριο εχω υπηρεσια μεθαυριο ισως παω και στο w.i να κανω πιο ακριβεις μετρησεις..προς το παρων τι λενε οι μετρησεις?χτεσ απλα να σας υπενθυμισω εβαλα μια δοση βακτηρια και μια δοση ιχνοστοιχεια... καλο βραδυ σε ολους σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος