Andreas kika 26 Ιουνίου 2009 #1 Share 26 Ιουνίου 2009 Γεια σας κ παλι!Θα ηθελα τα φωτα σας διοτι πλεον σηκωνω τα χερια ψηλα με το reef μου.Εδω κ περιπου μια με δυο εβδομαδες 2 απο τα κοραλλια μου δεν ειναι κ στα καλυτερα τους κ θα ηθελα λιγες συμβουλες.Τωρα επειδη το προβλημα ειναι μαλλον λιγο περιεργο θα γραψω πολλα.Πριν αρκετο καιρο αγορασα ενα σαρκοφυτο σε πολυ κακια κατασταση αλλα πολυ φθηνα.Εκοψα το κομματι που ειχε αρχισει να σαπιζει κ πηρα ενα αρκετα καλο frag το οποιο τωρα εχει πλεον κολλησει στον βραχο κ εχει αρχισει να μεγαλωνει ηδη.Η αληθεια ειναι πως αλλαζει δερμα σχεδον καθημερινα αλλα πιστευω πως αυτο ειναι φυσιολογικο μιας κ εχει περιπου 2 εβδομαδες που το τεμαχισα.Απο την αλλη πλευρα το αλλο μου σαρκοφυτο ειναι μια χαρα αλλα δεν βγαζει τους πολλυποδες του(τουλαχιστον οχι ολους).Η εφυλια που εχω κ φαινεται στις φωτο ειναι ετσι εδω κ 2 εβδομαδες κ αυτη.Ειχα επισης μια ανεμονη που πεθανε αλλα δεν προλαβε να βγαλει τα σωθηκα της ουτε να σαπισει τελειως(ειχε σαπισει πολυ λιγο στο ποδι της).Εγιναν 2 αλλαγες νερου με διαφορα μιας εβδομαδας κ αλλαξα 20% την πρωτη φορα κ 30% την δευτερη. Αυτη ειναι η ιστορια κ τα δεδομενα τα σημερινα εχουν ως εξης. Ph:8.03 στις 8 το βραδυ sal:1022-1023 No2:0 No3:10 mg/l Ammonia:0 Mg:1350 Ca:500-600(εγινα 2 διαφορετικα τεστ) ΚH:8 Po4:0 κυκλοφορια:koralia 1,koralia nano,2xeheim 2213,4 κυκλοφοριτες μινι,1 κυκλοφοριτης 400 l/h Φωτα:1 t8 actinic 18w(καινουργια osram),1 t8 12k 16w(καινουργια sera),2 t5 μια 10k κ μια actinic που δουλευουν 9-10 μηνες απο 5 ωρες την ημερα(μηπως αυτο φταιει?) Τα φωτα σας για μια ακομα φορα...ευχαρηστω πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banik 26 Ιουνίου 2009 #2 Share 26 Ιουνίου 2009 Αυτο που βλεπω εγω ειναι χαμηλη αλατοτητα κ υψηλο Ca, μηπως το παρακανες με τα προσθετα ??? Ειχα κ εγω ενα προβλημα με καποια κοραλια που δεν ανοιγαν, μηπως εχεις πολλα οργανικα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 26 Ιουνίου 2009 Author #3 Share 26 Ιουνίου 2009 (edited) Αυτο που βλεπω εγω ειναι χαμηλη αλατοτητα κ υψηλο Ca, μηπως το παρακανες με τα προσθετα ??? Ειχα κ εγω ενα προβλημα με καποια κοραλια που δεν ανοιγαν, μηπως εχεις πολλα οργανικα ??? Την αλατοτητα ποσο να την ανεβασω?Και τι πως μπορω να καταλαβω την ποσοτητα των οργανικων στο νερο μου?Επισης για τις λαμπες τι εχεις να πεις?Να παω να αγορασω καινουργιες?Προσθετα μονο για το Ph κ την αλκαλικοτητα βαζω αρκετα συχνα(δυο φορες την εβδομαδα αλλα πολυ λιγο την φορα). Έγινε επεξεργασία 26 Ιουνίου 2009 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
banik 26 Ιουνίου 2009 #4 Share 26 Ιουνίου 2009 Αλτατοτητα στο 1025, για τα οργανικα υπαρχει τεστ της salifert, ανεβαινουν αν ταιζουμε πολυ. Οι λαμπες συνηθως θελουν αλλαγη καθε 6-9 μηνες, ποτε αλλαξες τελευταια φορα ανθρακα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 26 Ιουνίου 2009 #5 Share 26 Ιουνίου 2009 (edited) Σταμάτησε τελείως τα πρόσθετα γιά το Ph κάποιο διαστημα, έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα και το ασβέστιο να φτάσει εκεί που πρέπει.Στο λέω εγω που έπαθα γιά να μάθω. Έγινε επεξεργασία 26 Ιουνίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 26 Ιουνίου 2009 Author #6 Share 26 Ιουνίου 2009 (edited) 1025 δεν ειναι πολυ?και το ph συνεχεια πεφτει.τωρα ας πουμε ειναι στο 7.76...ενω το ΚΗ μενει σταθερο.Η αληθεια ειναι πως οι τ5 μου δουλευουν πανω απο 9 μηνες.Ανθρακα αλλαξα πριν 10 μερες περιπου. Έγινε επεξεργασία 26 Ιουνίου 2009 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 27 Ιουνίου 2009 #7 Share 27 Ιουνίου 2009 το ενα το σαρκοφυτο το βλεπω πολυ χαλια μηπως αποβαλει καποιο ασπρο υγρο απο το σημειο που φαινεται χαλασμενο και επηρεαζει ολο το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 27 Ιουνίου 2009 Author #8 Share 27 Ιουνίου 2009 το ενα το σαρκοφυτο το βλεπω πολυ χαλια μηπως αποβαλει καποιο ασπρο υγρο απο το σημειο που φαινεται χαλασμενο και επηρεαζει ολο το ενυδρειο Αυτο το χαλασμενο δεν το εχω πια.Εχω μονο ενα κομματι του που ειναι μια χαρα.Να ανεβασω την αλλατοτητα?Σημερα αλλαξα λαμπες....Τα οργανικα τι ρολο παιζουν κ πως τα αντιμετωπιζουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 27 Ιουνίου 2009 #9 Share 27 Ιουνίου 2009 ................Η αληθεια ειναι πως οι τ5 μου δουλευουν πανω απο 9 μηνες.Ανθρακα αλλαξα πριν 10 μερες περιπου. το όριο σωστής / αποδοτικής λειτουργίας τους είναι 6 μήνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 28 Ιουνίου 2009 Author #10 Share 28 Ιουνίου 2009 (edited) το όριο σωστής / αποδοτικής λειτουργίας τους είναι 6 μήνες... Μονο 6 μηνες?κ για τις ακτινικες κ για τις ασπρες?Μου φαινεται πως θα το γυρισω στις halide η σε καποια hqi.Για τα οργανικα που ειπε ο banik μπορει να με διαφωτησει κανεις??? Έγινε επεξεργασία 28 Ιουνίου 2009 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 28 Ιουνίου 2009 #11 Share 28 Ιουνίου 2009 Τα οργανικα απορριμματα διασπωνται με την οξειδωση .Αυτο προυποθετει οτι το νερο ειναι πλουσιο σε οξυγονο δηλαδη εχει μεγαλη δυναμη οξειδωσης.Αυτη η δυναμη οξειδωσης εκφραζεται με ενα υψηλο δυναμικο redox.Το επιβαρημενο νερο εχει χασει ηδη μεγαλο μερος απο την δυναμη της οξειδωσης του και επομενως εχει χαμηλο δυναμικο redox με αποτελεσμα να μην διασπωνται τα οργανικα .Η ελλειψη οξυγονου μειωνει το δυναμικο REDOX kai σημαινει κινδυνο για ολα τα ζωα του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 28 Ιουνίου 2009 Author #12 Share 28 Ιουνίου 2009 Τα οργανικα απορριμματα διασπωνται με την οξειδωση .Αυτο προυποθετει οτι το νερο ειναι πλουσιο σε οξυγονο δηλαδη εχει μεγαλη δυναμη οξειδωσης.Αυτη η δυναμη οξειδωσης εκφραζεται με ενα υψηλο δυναμικο redox.Το επιβαρημενο νερο εχει χασει ηδη μεγαλο μερος απο την δυναμη της οξειδωσης του και επομενως εχει χαμηλο δυναμικο redox με αποτελεσμα να μην διασπωνται τα οργανικα .Η ελλειψη οξυγονου μειωνει το δυναμικο REDOX kai σημαινει κινδυνο για ολα τα ζωα του ενυδρειου. Eυχαρηστω πολυ για την εξηγηση.Θα μπορουσες να μου πεις κ τις επιπτωσεις του χαμηλου redox?Κ πως μπορω να κρατησω το redox ψηλα κ τα οργανικα χαμηλα?Γι'αυτο εχω πτωση ph? Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 29 Ιουνίου 2009 #13 Share 29 Ιουνίου 2009 Eυχαρηστω πολυ για την εξηγηση.Θα μπορουσες να μου πεις κ τις επιπτωσεις του χαμηλου redox?Κ πως μπορω να κρατησω το redox ψηλα κ τα οργανικα χαμηλα?Γι'αυτο εχω πτωση ph? Τι δεν καταλαβες?Σου γραφω τι θελει για να κρατησεις το REDOX ψηλα και τα οργανικα χαμηλα.ΘΕΛΕΙ καλη οξυγονοση.οσο για τις επιπτωσεις του χαμηλου redox,εσυ τι θα παθαινες σε ενα δωματιο με ελαχιστο οξυγονο και βρωμικη ατμοσφαιρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος