sarevock 30 Μαίου 2009 #1 Share 30 Μαίου 2009 Σκεφτομαι να αυξησω το PH μου κι αλλο... να φτασω δηλαδη καπου στο 8.5 , αυτη τη στιγμη ειμαι γυρω στο 8,0-8,1... Σκεφτομαι να το κανω με σοδα... αλλα αυτο που ΔΕΝ ξερω ειναι με τι ρυθμο να το αυξησω, εννοω σταδιακα! Πως θα ηταν το πιο σωστο? π.χ. 0,5μοναδες την μερα? Υπολογιζοντας οτι μια κουταλια μαγειρικης σοδας στα 50 λιτρα ανεβασει περιπου ~ 4dH βαθμους την ανθρακικη σκληροτητα, πως να ξεκινησω στα 700 λιτρα? Και τελευταια ερωτηση, αντε το ανεβαζουμε το PH 8,5 πως το κραταμε εκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polidis 30 Μαίου 2009 #2 Share 30 Μαίου 2009 Αφου μια κουταλια στα 50 λιτρα ανεβαζει 4 βαθμους στα 700 λιτρα για τους ιδιους βαθμους θες 14 κουταλιες. Αν θες στα 700 να ανεβασεις τους μισους βαθμους δηλ.2 θες 7 κουταλιες κ.ο.κ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Μαίου 2009 #3 Share 30 Μαίου 2009 Σταδιακα.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 12 Ιουνίου 2009 #4 Share 12 Ιουνίου 2009 (edited) 0.5 ανα ημερα. Δεν εχεις προβλημα με την σταθεροποιηση, γιατι απο dh 10 και πανω ειναι δυσκολο να μεταβληθει το ph, και με την σοδα θα εισαι γυρω στο dh 14-16. Αλλα με την σοδα και με εντονη αναταραξη του νερου να εισαι ευχαριστημενος εαν φτασεις ph 8.4, σε κανονικες συνθηκες θα πας γυρω στο 8.2-8.3. Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2009 - beteranos Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 13 Ιουνίου 2009 #5 Share 13 Ιουνίου 2009 Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά με σόδα δεν αλλάζεις το pH, τουλάχιστον όχι αναλογικά και όχι πολύ. Προσωπικά εχω καταφέρει να φτάσω (σε πειραματικό ενυδρείο χωρίς ψάρια) το pH στο 10+ (!!! ) αλλά με pH buffer της seachem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος