tekila 30 Μαρτίου 2006 #1 Share 30 Μαρτίου 2006 ειχαμε ενα ενυδρείο γλυκου νερου περίπου 250 λιτρα. και θέλουμε να το κάνουμε θαλασσινό , οι γνόσεισ στα θαλασσινά ενυδρεία είναι ελαχιστεσ . ποιοσ είναι ο βασικόσ εξοπλισμοσ πουχρειάζετε ένα θαλασσινο ενυδρείο αυτόυ του μεγέθου Link to comment Share on other sites More sharing options...
reefdaddy 30 Μαρτίου 2006 #2 Share 30 Μαρτίου 2006 για σου και χαίρομαι για την απόφαση σου να μπεις στο μαγικό κόσμο τον θαλασσινών ενυδρείων . πριν σου απαντήσω θα ήθελα να μου πεις αν θα πας για reef η για fish only ? το ενυδρείο έχει sump?? Αν όχι έχεις χώρο να βάλεις ένα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekila 30 Μαρτίου 2006 Author #3 Share 30 Μαρτίου 2006 μονο για ψαρια . δε νομιζο πωσ με την εμπηρια μου μπορώ να διατηρήσω ριφ. δωσε μου πλιροφορειέσ για το sump. ( τι είναι σε τι χρισιμεύει) ευχαριστο εκ τον προτερων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
reefdaddy 30 Μαρτίου 2006 #4 Share 30 Μαρτίου 2006 Πρώτα από όλα θες υπόστρωμα μπορείς να βάλεις αραγωνιτι ζωντανό η νεκρό η και τα δύο , η σπασμένο κοράλλι , μετά θα χρειαστείς βράχο και πάλι μπορείς να βάλεις ζωντανό η νεκρό η δικό μας, για φωτισμό θα χρειαστείς 2 λάμπες από 12000 κελβιν και πάνω και άμα θες και μια ακτινική ,μετά πάμε για φιλτράρισμα όπου θα χρειαστείς 2 φίλτρα ένα για χημικό και ένα μεγάλο καλό για βιολογικό γεμάτο με substrat pro κατά προτίμηση , αν έχεις sump τα υλικά τα βάζεις εκεί αλλά από ότι κατάλαβα δεν έχεις . Τέλος θα χρειαστείς ένα σκιμμερ και τα αλλά βασικά όπως θερμοστάτες κτλ. Νερό μπορεί να βάλεις και βρύσης αποχλοριομενο αλλά καλύτερο είναι να αγοράσεις εξ αρχής μια r/o θα γλιτώσεις πολύ μελλοντική ταλαιπωρία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
reefdaddy 30 Μαρτίου 2006 #5 Share 30 Μαρτίου 2006 μονο για ψαρια . δε νομιζο πωσ με την εμπηρια μου μπορώ να διατηρήσω ριφ. δωσε μου πλιροφορειέσ για το sump. ( τι είναι σε τι χρισιμεύει) ευχαριστο εκ τον προτερων. 16703[/snapback] δες εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...ic=2337&hl=sump Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος