koukos5 13 Μαίου 2009 #1 Share 13 Μαίου 2009 εχω ενα ενυδρειο 400λ το οποιο λειτουργει 2,5 μηνες. ο βραχος μου εχει αρχισει να χανει την κοραλλινη.Αρχιζει να βγαζει πανω σαν χνουδι...και σχηματιζεται αλγη σε καποιους βραχους... KH-11 CA-480 MG-1500 NO2-0 NO3-0 PO4-0 PH-8,2 ο φωτισμος λειτουργει με Τ8 λαμπες περιπου 200w Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 13 Μαίου 2009 #2 Share 13 Μαίου 2009 νομιζω φταιει ο φωτισμος που ειναι ανεπαρκης αλλα ας πει καλυτερα καποιος με περισσοτερες γνωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 13 Μαίου 2009 #3 Share 13 Μαίου 2009 νομιζω φταιει ο φωτισμος που ειναι ανεπαρκης αλλα ας πει καλυτερα καποιος με περισσοτερες γνωσεις. Φίλε καλωσόρισες Διάβασε προσεχτικά τα άρθρα του θαλασσινού τομέα .....και ειδικότερα τα ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ θα σου λύσουν πολλές απορίες.. και κανένα βιβλίο ..... Καλή αρχή για τα περαιτέρω σε αφήνω στους ποιο έμπυρους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 13 Μαίου 2009 #4 Share 13 Μαίου 2009 Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για το σύστημά σου. Οι τιμές σου είναι καλές. Είναι όμως σταθερές??? Εννοείς ότι επι 2,5 μήνες το σύστημα τρέχει με αυτές τις τιμές??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #5 Share 15 Μαίου 2009 τον τελευταιο μινα σιγουρα τρεχει με αυτες τις τιμες..Ο φωτισμος μ πιστευω πως ειναι καλος γιατι εχω και ανακλαστηρες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 15 Μαίου 2009 #6 Share 15 Μαίου 2009 (edited) Θα σε απογοητεύσω φίλε μου αλλά 200 watt φωτισμό (με ή χωρίς ανακλαστήρες) σε 400 λίτρα όχι για θαλασσινό αλλά ούτε για γλυκό φυτεμένο φτάνουν Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2009 - Alex_SKG Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #7 Share 15 Μαίου 2009 Βασικα θα επρεπε να ειχα τα διπλασια...το εχω ακουσει αρκετες φορες οτι πρεπει να βελτιωσω τον φωτισμο μ....λες να βγαινει απο αυτο η αλγη....?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 15 Μαίου 2009 #8 Share 15 Μαίου 2009 Οι άλγες είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο... ξεκίνα πρώτα με το φωτισμό σου, ένα ένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #9 Share 15 Μαίου 2009 τι φωτιστικο θα μ προτεινες ??? το ενυδρειο μ ειναι 1.50 μετρο 400λ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 15 Μαίου 2009 #10 Share 15 Μαίου 2009 Τι κοράλια θέλεις να βάλεις; πόσα χρήματα διαθέτεις; ψυκτικό έχεις; κ.λ.π. κάνε μια αναζήτιση μέσα στο φόρουμ ή περίμενε να σου απαντήσει κάποιος έμπειρος ριφάς γιατί εγώ είμαι θεωρητικός Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #11 Share 15 Μαίου 2009 ψυκτικο εχω.... επισης εχω και καποια κοραλια : 1 galaxea 1 ganiopora 3 sinularia και απο Δευτερα θα εχω: DISCOSOMA COERULEUS (BLUE) 1 SARCOPHYTON SP 1 ACROPORA SP 1 MONTIPORA SP 1 DENDROPHYLLIA FISTULA Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 15 Μαίου 2009 #12 Share 15 Μαίου 2009 θεωρω οτι με αυτο το φωτισμο που εχεις σιγουρα τα κοραλια θα εχουν προβλημα ειδικα απο δευτερα. στο ενυδρειο σου καλο θα ηταν με 2χ150w ΜΗ για αρχει πιστευω ειναι καλα ,βλεπεις ομως μηπως συμπληρωσης και καμια t5 αργοτερα.το θεμα ειναι οτι με το φωτισμο θα εχεις προβλημα και με την θερμοκρασια που πρεπει να το λυσεις. Υπαρχει chiller? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #13 Share 15 Μαίου 2009 Θα μπορουσες να μ δωσεις καποιο Link που να μπορεσω να δω για φωτιστικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 15 Μαίου 2009 #14 Share 15 Μαίου 2009 (edited) για το φωτισμο που μιλησα στην αρχη και οτι ειναι ανεπαρκης ηταν για το προβλημα που εχεις με την κοραλλινη,και οτι αν ηταν καλητερος θα βοηθουσε. Εννοειτε οτι το θεμα αλγης ειναι αλλο,και ειναι σιγουρο οτι οσο λιγοτερος φωτισμος τοσο καλητερα. Οπωτε βλεπεις οτι ειναι δυο διαφορετικα προβληματα με ξεχωριστη αντιμετωπιση το καθενα. για τη κοραλιννη επισης ασβεστιο, Μαγνησιο και αλκαλικοτητα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...%EB%EB%E9%ED%E7 δες και αυτο εδω για φωτισμο: http://www.aquafis.de/cat/product_info.php?products_id=639 Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2009 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #15 Share 15 Μαίου 2009 απο το link αυτο με το φωτιστικο μπορω να το παραγγειλω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 15 Μαίου 2009 #16 Share 15 Μαίου 2009 απο το link αυτο με το φωτιστικο μπορω να το παραγγειλω??? ναι σαφως και μπορεις. Απο οτι εχω ψαξει εχει αρκετα καλες τιμες τουτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #17 Share 15 Μαίου 2009 ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #18 Share 15 Μαίου 2009 αυτο εδω ειναι πιο καλο???? http://www.aquafis.de/cat/product_info.php?products_id=658 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 15 Μαίου 2009 #19 Share 15 Μαίου 2009 νομιζω οτι ειναι πολλα 500w για το ενυδρειο σου απο την στιγμη που εχεις 400λ ενυδρειο,τοτε θα εχεις προβλημα αλγης .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #20 Share 15 Μαίου 2009 Α οκ ... η τριχωτη αλγη (σαν χνουδι) απο προερχετε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 15 Μαίου 2009 #21 Share 15 Μαίου 2009 πιθανόν από φωσφορικά που <βγάζει> ο βράχος υπάρχει η <θεωρία> ότι το νερό μας και ο βράχος λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία με τα φωσφορικά δηλ όσο τα φωσφορικά που έχει να δώσει ο βράχος είναι πιο πολλά από αυτά που έχει το νερό , τότε το νερό <τραβάει> φωσφορικά από το βράχο και το ανάποδο Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 15 Μαίου 2009 Author #22 Share 15 Μαίου 2009 εαν και δεν καταλαβα...οκ....πως μπορει να αντιμετοπιστει αυτο???τωρα πηρα ενα blenny... για λιγη βοηθεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 Μαίου 2009 #23 Share 16 Μαίου 2009 Έχεις κάνει μέτρηση φωσφορικών?? Τα ενυδρειακά τεστ μετρούν μόνο τον οργανικό φόσφωρο, έτσι σε περίπτωση μηδενικής ένδειξης δεν συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν ανόργανα φωσφορικά άλατα στο σύστημα. Ένα καλό αντιφωσφορικό με βάση το σίδηρο, κατά τη γνώμη μου, στο χημικό σου φίλτρο θα βοηθούσε πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 16 Μαίου 2009 Author #24 Share 16 Μαίου 2009 ναι εχω κανει μετρηση φωσφορικων και δεν εχει καθολου μεσα....και αντιφωσφορικο εχω της seachem... μηπως φταει το οτι εχω χαμηλο φωτισμο????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos5 16 Μαίου 2009 Author #25 Share 16 Μαίου 2009 μηπως θα μπορουσατε να μ πειτε που μπορω να αγορασω sump για 400λ?????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος