Vaggef 8 Μαίου 2009 #1 Share 8 Μαίου 2009 Καλησπέρα σε όλους... Είμαι ταραγμένος πάω να τρελαθώ.... Εδώ και 2 μήνες έχω σε λειτουργιά ένα red sea 130max Όλες οι τιμές είναι super....το παρακολουθώ συνεχεία.(συγνώμη που δεν τις αναφέρω δεν τις έχω ευχερές) Γενικά 10CM αραγονιτης βασουλα από PVC και 16Κ ΖΒ. 1 Bicolor Pseudochromis 2 μεγαλουτσικα turbo snail Πριν 3μερες λοιπόν έφερα σπίτι νέους κατοίκου.... 2 Ocellaris Clownfish (μικρακια 3,5cm, ζωηρά και κοινωνικά με πολύ καλή προσαρμογή) 1Yellow Watchman Goby (4,5cm, λίγο χαμένος μετά συνήλθε) 1Clove Polyp Οδοιπορικό... ημερα1)Το βράδυ της εισαγωγής τα Clownfish παίζανε το Goby παρακολουθούσε από τη γωνιά του.... ημερα2)Το επόμενο πρωί φεύγοντας για τη δουλειά μόνο το ένα Clownfish κολύμπαγε κοντά στην επιφάνεια.... Γυρίζοντας το απόγευμα και μετά από ψάξιμο ....είδα μόνο το ένα Clownfish να κρύβετε κάτω από τη βάση του βράχου....(goby, κοράλλι -πλέον ανοιγμένο- στη θέση τους!) ημερα3)το πρωί φεύγοντας για τη δουλειά μόνο το ένα Clownfish κολύμπαγε μπροστά στο τζάμι.... Το απόγευμα, περνώ την απόφαση και τα βγάζω όλα έξω (βράχια, βάση, ...!!!!ουφφφ Και δεν είναι πουθενά !!!! Για να σας προλάβω και να μου βγει από το μυαλό.... - το ενυδρείο δεν έχει ανεβάσει αμόνια. - έβγαλα και όλα τα πράγματα από το ενσωματωμένο sump...... - Κυκλοφοριτες..... - το ΖΒ όλες της τρύπες εκτός νερού με φακό ...... Και όπως καταλαβαίνετε μου έχει γίνει εμμονή!!!!! Επειδη μόνο την άμμο δεν έσκαψα....μην τρελαθούμε... Το μόνο ύποπτο στοιχεί είναι ένα καβουράκι που ανακάλυψα στο μέγεθος του Clownfish.... και φανταστείτε ότι έχω αφαιρέσει 5 καβούρια και μια Mantis από την πρώτη μέρα ... που να είχα και κανένα μεγάλο ενυδρείο... Παιδιά βοήθεια έχει συμβεί σε κανέναν αυτό !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 8 Μαίου 2009 Author #2 Share 8 Μαίου 2009 Καλησπέρα σε όλους... Είμαι ταραγμένος πάω να τρελαθώ.... Εδώ και 2 μήνες έχω σε λειτουργιά ένα red sea 130max Όλες οι τιμές είναι super....το παρακολουθώ συνεχεία.(συγνώμη που δεν τις αναφέρω δεν τις έχω ευχερές) Γενικά 10CM αραγονιτης βασουλα από PVC και 16Κ ΖΒ. 1 Bicolor Pseudochromis 2 μεγαλουτσικα turbo snail Πριν 3μερες λοιπόν έφερα σπίτι νέους κατοίκου.... 2 Ocellaris Clownfish (μικρακια 3,5cm, ζωηρά και κοινωνικά με πολύ καλή προσαρμογή) 1Yellow Watchman Goby (4,5cm, λίγο χαμένος μετά συνήλθε) 1Clove Polyp Οδοιπορικό... ημερα1)Το βράδυ της εισαγωγής τα Clownfish παίζανε το Goby παρακολουθούσε από τη γωνιά του.... ημερα2)Το επόμενο πρωί φεύγοντας για τη δουλειά μόνο το ένα Clownfish κολύμπαγε κοντά στην επιφάνεια.... Γυρίζοντας το απόγευμα και μετά από ψάξιμο ....είδα μόνο το ένα Clownfish να κρύβετε κάτω από τη βάση του βράχου....(goby, κοράλλι -πλέον ανοιγμένο- στη θέση τους!) ημερα3)το πρωί φεύγοντας για τη δουλειά μόνο το ένα Clownfish κολύμπαγε μπροστά στο τζάμι.... Το απόγευμα, περνώ την απόφαση και τα βγάζω όλα έξω (βράχια, βάση, ...!!!!ουφφφ Και δεν είναι πουθενά !!!! Για να σας προλάβω και να μου βγει από το μυαλό.... - το ενυδρείο δεν έχει ανεβάσει αμόνια. - έβγαλα και όλα τα πράγματα από το ενσωματωμένο sump...... - Κυκλοφοριτες..... - το ΖΒ όλες της τρύπες εκτός νερού με φακό ...... Και όπως καταλαβαίνετε μου έχει γίνει εμμονή!!!!! Επειδη μόνο την άμμο δεν έσκαψα....μην τρελαθούμε... Το μόνο ύποπτο στοιχεί είναι ένα καβουράκι που ανακάλυψα στο μέγεθος του Clownfish.... και φανταστείτε ότι έχω αφαιρέσει 5 καβούρια και μια Mantis από την πρώτη μέρα ... που να είχα και κανένα μεγάλο ενυδρείο... Παιδιά βοήθεια έχει συμβεί σε κανέναν αυτό !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Μαίου 2009 #3 Share 8 Μαίου 2009 Δεν ειναι αναγκη να τρελαινεσαι ετσι.Εχουν εξαφανιστει κι εμενα κανα δυο goby.Το ενα το ξαναειδα μετα καμια 15αρια μερες ξαφνικα.Το αλλο μαλλον εγινε μεζες για τις γαριδες και τους ερημιτες........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 9 Μαίου 2009 #4 Share 9 Μαίου 2009 Έψαξες καλά έξω από το ενυδρείο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 9 Μαίου 2009 #5 Share 9 Μαίου 2009 Περισσότερο κακό έκανες εσύ στο ενυδρείο με το ανακάτεμα των βράχων, παρά το να παρέμενε το ψάρι πεθαμένο μέσα στα βράχια. Εάν κάθε φορά που δεν βλέπουμε κάποιο ψάρι εφαρμόσουμε την μέθοδο αυτή δεν πρόκειται ποτέ να στρώσει το ενυδρείο . Όταν ένα ψαράκι πεθάνει θα αναλάβει το συνεργείο καθαρισμού ( ερημίτες γαρίδες , καβούρια ) και θα το εξαφανίσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 10 Μαίου 2009 #6 Share 10 Μαίου 2009 Περισσότερο κακό έκανες εσύ στο ενυδρείο με το ανακάτεμα των βράχων, παρά το να παρέμενε το ψάρι πεθαμένο μέσα στα βράχια. Εάν κάθε φορά που δεν βλέπουμε κάποιο ψάρι εφαρμόσουμε την μέθοδο αυτή δεν πρόκειται ποτέ να στρώσει το ενυδρείο . Όταν ένα ψαράκι πεθάνει θα αναλάβει το συνεργείο καθαρισμού ( ερημίτες γαρίδες , καβούρια ) και θα το εξαφανίσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 10 Μαίου 2009 Author #7 Share 10 Μαίου 2009 Ευχαριστώ πολύ για της συμβουλές.... Δεν ήξερα ότι έκανα κακό....νόμιζα ότι αν είχε ψοφήσει και θα μόλυνε το νερό... -Νέο κρουζμα μετά από απουσία 2 ήμερον γύρισα και βρήκα το άλλο μικρο Ocellaris Clownfish κολλημένο στην Tounze...πάει και αυτό μας άφησε χρόνους..... Μπορώ να κάνω κάτι για να μην ξανασυμβεί....????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 10 Μαίου 2009 Author #8 Share 10 Μαίου 2009 Έψαξες καλά έξω από το ενυδρείο??? Ναι Νίκο έψαξα αρκετά καλά γιατί ξέρω ότι έχουν το κακό συνήθειο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 11 Μαίου 2009 #9 Share 11 Μαίου 2009 Ευχαριστώ πολύ για της συμβουλές.... Δεν ήξερα ότι έκανα κακό....νόμιζα ότι αν είχε ψοφήσει και θα μόλυνε το νερό... -Νέο κρουζμα μετά από απουσία 2 ήμερον γύρισα και βρήκα το άλλο μικρο Ocellaris Clownfish κολλημένο στην Tounze...πάει και αυτό μας άφησε χρόνους..... Μπορώ να κάνω κάτι για να μην ξανασυμβεί....????? Το συγκεριμένο θέμα έχει συζητηθεί ξανά εδω...δηλαδή ,ότι εαν χάσουμε ένα ψάρι δεν σκάβουμε το ενυδρείο γιά να το βρούμε γιατί όπως είπε και ο Νίκος, μόνο ζημιά μπορεί να γίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Μαίου 2009 #10 Share 11 Μαίου 2009 Το συγκεριμένο θέμα έχει συζητηθεί ξανά εδω...δηλαδή ,ότι εαν χάσουμε ένα ψάρι δεν σκάβουμε το ενυδρείο γιά να το βρούμε γιατί όπως είπε και ο Νίκος, μόνο ζημιά μπορεί να γίνει. Ειχε συζητηθει και για τα κλοουνακια συγκεκριμενα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 11 Μαίου 2009 Author #11 Share 11 Μαίου 2009 Με αυτήν την αφορμή είναι μια καλή ευχέρεια να δημιουργήσουμε ένα Χ-file για περιπτώσεις και συνθήκες εξαφάνισης ψαριών........ακούγεται πολύ παράξενο πως χάνονται ψάρια μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες σε ένα 130λ ενυδρείο....δεν ήξερα ότι είναι συχνό φαινόμενο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 13 Μαίου 2009 #12 Share 13 Μαίου 2009 Μέσα σε 48 ώρες μετά τον θάνατο του ψαριού άνετα οι μικροοργανισμοί του ενυδρείου σου προσφέρουν μια απώλητη αποσυνθεση.Αυτο ισχύει ιδικά για τα μικρά ψάρια σαν το κλοουνακι σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 13 Μαίου 2009 Author #13 Share 13 Μαίου 2009 Μέσα σε 48 ώρες μετά τον θάνατο του ψαριού άνετα οι μικροοργανισμοί του ενυδρείου σου προσφέρουν μια απώλητη αποσυνθεση.Αυτο ισχύει ιδικά για τα μικρά ψάρια σαν το κλοουνακι σου.... Thnx TAN δεν το είχα υπόψιν μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος