Jump to content

Vallisneria Gigantea

Recommended Posts

Εχω τοποθετησει στο ενυδρειο μου που ακομα στρωνεται το φυτο Vallisneria Gigantea. Πριν το τοποθετησω εβαλα στην αμμο μια ταμπλετα και απο πανω φυτεψα το φυτο. Κατω απο καθε ριζα.

Ειναι ακριβως 6 ημερες. Τι πρεπει να κανω απο εδω και περα για να διατηρηθουν τα φυτα??

Να ριχνω σε καθε αλλαγη υγρο λιπασμα?? (δεν εχω)

Να ξαναβάλω ταμπλετα???

Τι πρεπει να κανω??

Ειναι απο οσο ξερω πολυ ανθεκτικο φυτο και δεν εχει ιδιαιτερα πολλες απαιτησεις...

Αν δεις πως παει να χαλασει το χρωμα του...η γενικα δεις κατι διαφορετικο..Απλα το λες και σου λενε τα παιδια...

Δεν νομιζω να χρειαζεται να του βαλεις τπτ

γιαυτο ρωταω.

γιατι ηδη οι ακριες αρχησαν να κιτρινιζουν λιγο. :bowdown:

ειναι ανθεκτικο φυτο.

δεν χρειαζεται τιποτε το περισσοτερο.ταμπλετες δεν βαζουμε ουτε πολλες ουτε πολυ τακτικα.

δωσε χρονοστο φυτο να συνελθει.περισσοτερα θα ξαναπουμε σε περιπου 1 μηνα.(τοσο χρειαζεται για να σου δειξει καθε νεο φυτο..).

γιαυτο ρωταω.

γιατι ηδη οι ακριες αρχησαν να κιτρινιζουν λιγο. :bowdown:

Eτσι γινεται και μετα κοβεται και απο κατο βγαινη αλλο φυλο.Αμα ειναι μικρο σε μεγεθος το φυτο θα το πη το ποιημα αμα ειναι μεγαλο θα κανει ριζες και θα βγαζη διπλα ριζες καινουργιο φυτο δηλαδη.

ειναι ανθεκτικο φυτο.

δεν χρειαζεται τιποτε το περισσοτερο.ταμπλετες δεν βαζουμε ουτε πολλες ουτε πολυ τακτικα.

δωσε χρονοστο φυτο να συνελθει.περισσοτερα θα ξαναπουμε σε περιπου 1 μηνα.(τοσο χρειαζεται για να σου δειξει καθε νεο φυτο..).

Ευχαριστω :bowdown::bowdown:

Έχα παρατηρήσει πάντος οτι του αρέσει το ασβέστιο (σκληρό νερό), τι ανθρακική σκληρότητα έχεις?

Έχα παρατηρήσει πάντος οτι του αρέσει το ασβέστιο (σκληρό νερό), τι ανθρακική σκληρότητα έχεις?

Τωρα με πιανεις αδιαβαστο.

Οι χθεσινες μετρησεις μου ειναι:

ΝΗ: 2 mg/lt

ΝΟ2: 1,0 mg/lt

ΝΟ3: >100mg/lt δεν εχει η μεζουρα μου τοσο σκουρο ροζ χρωμα!!! Εχει φυγει πιο πανω απο το τελευταιο νουμερο που ειναι το 100.

Υ.Γ.:Το ph δεν το μετραω γιατι θεωρω οτι δεν εχω την εμπειρια να ξεχωρισω το 8 με το 8,2 ή με το 7,8 με τα χαρτακια. Περιμενω να μου φερουν το ηλεκτρονικο που εχω παραγγηλει (απο ebay :bowdown: )

O Γιωργος σε ρωτησε για ΚΗ (ανθρακικη σκληροτητα) ! :bowdown:

Δεν εχεις τεστακι ε?

Έγινε επεξεργασία - sarevock

O Γιωργος σε ρωτησε για ΚΗ (ανθρακικη σκληροτητα) ! :bowdown:

Δεν εχεις τεστακι ε?

Δεν εχω.... πρεπει να παρω και απο αυτο??? :bowdown:

Ρε παιδια, εγω μηχανικος σπουδασα, οχι χημικος!!! :bowdown::bowdown:

Ρε παιδια, εγω μηχανικος σπουδασα, οχι χημικος!!! :bowdown::bowdown:

Θα γινεις και απο αυτο! :bowdown:

Tελικα χρειαζεται να ριχνω υγρο λιπασμα μετα απο καθε αλλαγη νερου??

Κατι τετοιο αφησαν να εννοηθει στο πετ σοπ :bowdown:

Tελικα χρειαζεται να ριχνω υγρο λιπασμα μετα απο καθε αλλαγη νερου??

Κατι τετοιο αφησαν να εννοηθει στο πετ σοπ :bowdown:

Kανεις???

Εγω βαζω ταμπλετες και ριχνω υγρο λιπασμα 2-3 φορες την εβδομαδα flourish excel και μεγαλωνουν γρηγορα, παντως μην ανυσηχεις θα εγκλειματιστουν συντομα, ειναι ευκολες

Κανονικά από την στιγμή που έβαλες όπως λες ταμπλέτες στο βυθό δεν χρειάζεσαι επιπλέων λίπασμα. Το φυτό είναι ταλαιπωρημένο και μέχρι να αναπτύξει το ριζικό του σύστημα μπορείς να δείχνει ότι δεν θα τα καταφέρει. Δώστου και άλλο χρόνο και αν δεις ότι δεν περνει τα πάνω του τότε μπορείς να βάλεις πολλή λίγο υγρό λίπασμα στην στήλη νερού.

Κανονικά από την στιγμή που έβαλες όπως λες ταμπλέτες στο βυθό δεν χρειάζεσαι επιπλέων λίπασμα. Το φυτό είναι ταλαιπωρημένο και μέχρι να αναπτύξει το ριζικό του σύστημα μπορείς να δείχνει ότι δεν θα τα καταφέρει. Δώστου και άλλο χρόνο και αν δεις ότι δεν περνει τα πάνω του τότε μπορείς να βάλεις πολλή λίγο υγρό λίπασμα στην στήλη νερού.

Ευχαριστω. :bowdown::bowdown::bowdown:

SOS!!!

Καποια απο τα φυλλα του φυτου εχουν γινει καφε απο πρασινα π[ου ηταν οταν τα πηρα....

Αλλα κιτρινα...

Και το χειροτερο... καθε μερα επιπλεει και ενα κομμενο φυλο!!!

Υ.Γ. Το ενυδρειο δεν εχει ψαρια!!!

SOS!!!

Καποια απο τα φυλλα του φυτου εχουν γινει καφε απο πρασινα π[ου ηταν οταν τα πηρα....

Αλλα κιτρινα...

Να συμπληρωσω οτι στις ακριες εχει σαν τριχες αποκτησει το φυτο.

Μηπως φταιει το φως???

Εχει nature και day λαμπς, τις εργοστασιακες του juwel και αναβουν 8 ωρες τη μερα

ισως να φταιει η ψιλη τιμη αμμωνιας που μετρας αλλα και τα νιτρικα σου. επρεπε να περιμενεις λιγο να στρωθει πρωτα το ενυδρειο και μετα να την εβαζες μεσα. μετρα και kh να δουμε την ανθρακικη σου μπορει να ειναι στα υψη λογω στρωσιματος. ειναι ατιμος αυτος ο κυκλος του αζωτου!!!

Αν δεν έχεις ψάρια δεν έχεις φώσφωρο και κυρίως άζωτο, νιτρικά μετράς?

Xθεσινες μετρησεις:

ΝΗ: 0,2

ΝΟ2: >2,0

ΝΟ3: >100

Απο το Pet Shop που τα πηρα μου ειπαν οτι ισα ισα που τωρα που ειναι στο στρωσημο πρεπει να τα βαλεις για να σε βοηθησουν στον κυκλο, θα κρατανε τις τιμες του ΝΟ3 χαμηλα.

Γιαυτο τα πηρα. :bowdown:

SOS!!!

Αλλα κιτρινα...

Δωσε χρονο προσαρμογης στο φυτο σου, χαλαρωσε τωρα το εβαλες... min 2 δβομαδες απο την μερα που το εβαλες, σε αλλους κανει και μηνα να συνελθει...

χαλαρωσε και παρακολουθα! :bowdown:

ΥΓ. Οι δικες μου μετα την 2η εβδομαδα συνηλθαν!

Έγινε επεξεργασία - sarevock

Δωσε χρονο προσαρμογης στο φυτο σου, χαλαρωσε τωρα το εβαλες... min 2 δβομαδες απο την μερα που το εβαλες, σε αλλους κανει και μηνα να συνελθει...

χαλαρωσε και παρακολουθα! :bowdown:

ΥΓ. Οι δικες μου μετα την 2η εβδομαδα συνηλθαν!

.

Θα κανω υπομονη....

Απλα μου ειπαν αν παρατηρησω κατι τραγικο να το αναφερω για να μην εχουμε μη αναστρεψημα προβληματα.

Ευχαριστω..... :bowdown::bowdown:

SOS!!!

Σωστε με παιδια!!!

Εκει που ειπα πως στρωθηκε το ενυδρειο κει ειπα να παρω το πρωτο ψαρακι σημερα.......

Βλεπω σε ενα φυλλο της Vallisneria ενα σαλιγγαρι!!! Γυρο στα 10χιλιοστα!!! ;):thumbup::D

Ειναι κακο σημαδι αυτο??

Τι να κανω??

Ειναι κακο για τα ψαρια?

Να μη βαλω ακομα?

Για τα φυτα???

Σωστε με?!!!

:D:D:thumbup::thumbup::thumbup:

SOS!!!

Σωστε με παιδια!!!

Εκει που ειπα πως στρωθηκε το ενυδρειο κει ειπα να παρω το πρωτο ψαρακι σημερα.......

Βλεπω σε ενα φυλλο της Vallisneria ενα σαλιγγαρι!!! Γυρο στα 10χιλιοστα!!! :thumbup::D:D

Ειναι κακο σημαδι αυτο??

Τι να κανω??

Ειναι κακο για τα ψαρια?

Να μη βαλω ακομα?

Για τα φυτα???

Σωστε με?!!!

:D:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Απλα ενας λαθρεπιβατης. Κανεις λες και ειδες κανενα τερας του λοχνες μεσα. ;)

Χαλαρωσε ολα καλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...