Jump to content

Τι χρειαζετε αυτο το φυτο

Recommended Posts

Σημερα το απογευμα αγορασα αυτο το φυτο (Biosphere-Ball mit Jamamoos) ρωτησα μια υπαληλος οπου με εξηπειρετησε μου ειπε να μην του βαλω βιταμινες για 2 βδομαδες και μου ειπε οταν θα παω να του παρω να παρω υγρες βιταμινες.Τι αποψη εχετε?Τι βιταμινες να παρω?Τι ειδος?Και γενικα τι μου προτεινετε?Πρεπει να βαλω βιταμινες συντομα η οχι? :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:

Σημερα το απογευμα αγορασα αυτο το φυτο (Biosphere-Ball mit Jamamoos) ρωτησα μια υπαληλος οπου με εξηπειρετησε μου ειπε να μην του βαλω βιταμινες για 2 βδομαδες και μου ειπε οταν θα παω να του παρω να παρω υγρες βιταμινες.Τι αποψη εχετε?Τι βιταμινες να παρω?Τι ειδος?Και γενικα τι μου προτεινετε?Πρεπει να βαλω βιταμινες συντομα η οχι? :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:

Nα του βαλεις λιπασμα σε καθε αλαγη νερου. εχεις πολλα φυτα?

Nα του βαλεις λιπασμα σε καθε αλαγη νερου. εχεις πολλα φυτα?

Εχω και μια anubia parteri var nana .Aλλα δεν ειχα παρει βιταμινες ουτε εχω μπουκαλα διοξειδιου γιατι το ενυδρειο ειναι 10 λτ και την anubia την εχω δεμενει σε μια καρυδα. :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::hysterical::hysterical:

Έγινε επεξεργασία - Γιωργος guppy

Εχω και μια anubia parteri var nana .Aλλα δεν ειχα παρει βιταμινες ουτε εχω μπουκαλα διοξειδιου γιατι το ενυδρειο ειναι 10 λτ και την anubia την εχω δεμενει σε μια καρυδα. :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::hysterical::hysterical:

Nα κανεις αλαγη νερου καθε εβδομαδα.Η Anubias barteri var. angustifolia ("afzelii")

Anubias barteri var. caladiifoli ειναι δυνατα φυτα αντεχουν και τα πουλανε ακριβα ,θα βαζεις μονο λιγο λιπασμα αναλογα με τα λιτρα και την δωση που γραφη το δοχειο..

Ναι αλλα τι λιπασμα?

Αμα φυτεψης την ανουμπια να αφησεις μονο της ριζες μεσα στο υποστρωμα τον κορμο απο εξω.Λιπασμα της flourish..einai kalo kai bazis liga ml..

Για μια ανουμπια και για την ιάβα δεν χρειάζεσαι λίπασμα. Εκτός και αν σε αρέσει η σηλογη από αλγης. :bowdown:

Και η java δενεται σε ριζα ¨η πετρα,δεν φυτευεται.

Τα δυο φυτά που έχεις πρώτον είναι πολλή λίγα σαν μάζα δεύτερων είναι φυτά αργής ανάπτυξης και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις, και τρίτον δεν έχουν καλές σχέσης με το υπόστρωμα αφού συνήθως τα τοποθετούμε πάνω σε πέτρες ξύλα κτλ.

Υπόστρωμα χρειάζεσαι σε απαιτητικά φυτά. Αλλά αν δεν σε αναπαύει αυτό κράτα στην άκρη ένα λίπασμα γενικής χρήσης και αν κάποτε, (λέω αν) δεις ότι τα φυτά σου δεν πάνε καλά τότε και μόνο τότε θα ρίξεις πολλή λίγο λιπασμα.

Και κατι αλλο τι λιπασμα να παρω?Η anubia μου οταν βγενουν τα φυλλα ειναι κανονικα πρασινα αλλα μετα απο κανα 2 μερες μαυριζουν.Τι γινεται?Ειναι καποιο προβλημα η οχι?Χρειαζετε κατι.

Έγινε επεξεργασία - Γιωργος guppy

ανεβασε καποια φωτο να την δουμε. μπορει να ειναι και αλγη....την βαραει πολυ φως???

Έγινε επεξεργασία - paris_athens

Ωραια αρα λεμε θα παρω λιπασμα.Ομως κανεις δεν μου εχει απαντησει τι λιπασμα να παρω π.χ. υγρο.Και ποια μαρκα? Και για paris athens με το ναι εννοουσα οτι το φωτιζει ο ηλιος εκει που ειναι.

το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με την anubia. την ειχα εκτεθημενη κατω απο το φωτιστικο και μου εβγαζε συνεχως καφε και μαυρη αλγη. εγω τις εκριψα το πολυ φως βαζοντας απο πισω τις λιγο κερατοφυλλο και με τον καιρο εφτασε στην επιφανεια κοβοντας πολυ το φως που βαραγε την anubia. απο αλγη τωρα απολυτος τιποτα.

τωρα για το λιπασμα που λες εγω στο 30lit. που εχω 2 anubia var. nana κερατοφυλλο και cabomba δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε λιπασμα. κανω κανονικες αλλαγες νερου 10 λιτρα την βδομαδα και βαζω μια ταμπλετα καθε ενα μηνα (τοσο κανει για να λιωσει). πιστευω πως τα φυτα σου δεν χρειαζονται λιπασμα. συχνες αλλαγες νερου και εισαι κομπλε. ενα λαθος με τα λιπασματα και οι αλγες θα κανουν πανηγυρι στο ενυδρειο σου :bowdown:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...