Jump to content

αποδεκατιστηκα

Recommended Posts

καλησπερα

εχασα με την σειρα 4 ψαρακια

πρωτο ενα ντομινο το ειχα παρει πολυ μικρο ηταν απο τα ψαρια που ετρωγαν παρα πολυ και για αυτο εφτασε να εχει το ιδιο μεγεθος με το μεγαλυτερο ψαρι του ενυδρειου μου ενα κλαρκι.ενα απογευμα το ειδα να ειναι προσκολλημενο σε μια μικρη ανεμωνη που ειχακαι μου εκανε εντυπωση αυτο,το ιδιο βραδυ το ψαρακι ειχε χασει το χρωμα εγινε θαμπο ασπρο και μονο στα πτερυγια παρεμεινε μαυρο.ταισα λιγο και εφαγε ελαχιστα οποτε ξαναπηγε παλι σε ενα σημειο σε μια τρυπα και παρεμεινε εκει

την αλλη μερα εφαγε καθολου ειχε βρει το χρωμα του εκτος απο 2 σημεια θαμπα και εξακολουθησε να ειναι κρυμμενο χωρις ομως να τρωει αποτελεσμα την αλλη μερα να ειναι ψοφιο

τα υπολοιπα τρωγαν κανονικα και ειχαν οπως παντα μεχρι τοτε κανονικα και λαιμαργα

την αλλη μερα και ενα αλλο ψαρακι που δεν θυμαμαι το ονομα του ηταν μισο μωβ μισο κιτρινο μακροστενο δεν εφαγε καθολου ειχε κανονικα το χρωμα του αλλα παρεμεινε παραδοξως σε ενα σημειο κρυμμενο

και αυτο την επομενη νεκρο

αμεσως αφαιρεσα την ανεμωνη απο το ενυδρειο θα εξηγησω αργοτερα γιατι μαλλον στα τελευταια της

την επομενη το κλοουνακι μου επισης δεν εφαγε και μετα απο 2 μερες και αυτο νεκρο αλλα με τα χρωματα του ζωντανα

την επομενη θαμπο και το κλαρκι ενα επισης λαιμαργο ψαρακι οπου και αυτο μετα απο μια μερα νεκρο αλλα αυτο ηταν θαμπο ασπρο μπροστα στο κεφαλι

μου απεμεινε ενα μπλε νταμσελ το πρωτο ψαρακι που μπηκε στο ενυδρειο και μαλλον το κοβω να μην επηρεαζεται γιατι τρωει κανονικα εχει το χρωμα του μεχρι στιγμης

να προσθεσω οτι μολις ειχα την πρωτη απωλεια εκανα ολες τις μετρησεις και ηταν ολα φυσιολογικα

αφαιρεσα την ανεμωνη γιατι την ειδα συρρικνωμενη και ενας φιλος μου ειπε οτι μαλλον ειχε τσιμπησει το ντομινο και για αυτο ψοφησε

επισης οταν ειναι στα τελευταια τους βγαζουν τοξινες και φοβηκα μηπως εχει συμβει κατι τετοιο

κοντευω 6 μηνες κανω αλλαγες νερου τακτικα και εκτος απο εκεινη την ανεμωνη την οποια εβγαλα εχω ενα σφουγγαρι μια σινουλαρια ενα που ειναι σαν κοκκινο δεντρακι και μια ηλιομορφια ακτινομορφις η οποια εξαπλωνεται ταχυτητα στο ενυδρειο και με εχει ανησυχησει λιγακι

τωρα οτι εγινε εγινε το ερωτημα ειναι αν αυτο θα μπορουσε να οφειλεται στην ανεμωνη που μαραζωσε η σε καποια ασθενεια?

οτι και αν ειναι αν φησω το ενυδρειο ετσι χωρις να κανω θεραπεια απλα να διατηρησω τα υπαρχοντα κοραλια και το νταμσελακι θα εχω στο μελλον καποιο προβλημα?μπορει να επιζησει οτι προκαλεσε την ασθενεια χωρις να υπαρχει ψαρακι στο ενυδρειο και χωρις καποια θεραπεια?

λογικα προφανως η ανεμωνη σου το εκανε ολο αυτο....

αμεση μεγαλη αλλαγη νερου και προσθηκη νεου ενεργου ανθρακα....

και ξανα..αν χρειαστει.οι τοξινες απο την ανεμωνη προφανως τα κανανε ολα αυτα....

Καλημερα

διαβαζωντας αρκετα σε προβληματα που εχουν συναντησει αλλοι φιλοι καταλαβα οτι τελικα ηταν συνδυασμος ανεμωνης και καταχρησης μου σε προσθετα οπως ειδα σε καποιο αλλο ποστ και την απαντηση που εδωσε σε εναν φιλο ο Ν.Ψαλτης.

ετοιμαζω μεγαλη αλλαγη νερου και εχω τοποθετησει νεο ανθρακα bio-zym που ειναι αρκετα ισχυρος και απορροφητικος.

αν και πιστευω οτι η μπορα περασε θα σταθεροποιησω τιμες και σε 3 εβδομαδες παλι θα εισαγαγω παλι καποιο ψαρακι και σταδιακα αν παει καλα θα φτασω εκει που ημουν

το παθημα εγινε μαθημα

δυστιχως για μενα και για τα ψαρακια ενω ειχαν εδω και 4μιση μηνες πολυ ζωντανα χρωματα και ηταν υγιεστατα τα ψαρακια δεν θεωρησα σωστο να διαβασω τις ασθενειες εδω μεσα και γενικα ολα τα ποστ εστω να εχω μια γνωση και να μην κανω αυτο το τραγικο λαθος.ευχαριστω φιλε κλαζ για την απαντηση σου περιμενω να φερεις μ****α κοραλλια και ασπονδυλα εδω και καιρο.φανταζομαι θα μας ενημερωσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...