fbs 4 Μαίου 2009 #1 Share 4 Μαίου 2009 Μετά από ένα περίπου χρόνο με το πρώτο μου mini reef ενυδρείο (Boyu TL-550), αποφάσισα την μετακόμιση του στο νυν γλυκό (Juwel Trigon 350) Για να γίνει η μετατροπή από γλυκό σε αλμυρό προμηθεύτηκα τα παρακάτω : 1. Υλοποίηση ενός μικρού sump (λόγω έλλειψης χώρου στο ντουλάπι του trigon) 2. Υπερχείλιση Tunze 1074/2 3. Αντλία επιστροφής από το sump eheim compact+ 3000 4. Wavemaker Resun 15000 Τέλος για την κυκλοφορία 1 τύπου koralia 3000 lt/h και 1 5000 lt/h Επίσης θα χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω υπάρχοντα από το γλυκό : 1. Εξωτερικό φίλτρο eheim 2075 2. Chiller Hailea HC-500A 3. Αντλία για τον chiller eheim compact+ 3000 4. Controller θερμοκρασίας eliwell Θα ήθελα να ακούσω τις συμβουλές σας και τις προτάσεις σας προκειμένου να προχωρήσω στην αγορά των παρακάτω : 1. Skimmer (εσωτερικά του sump) 2. Λάμπες. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ τα φωτιστικά του Trigon τα οποία είναι 1 x High-Lite Light Unit 55 cm, 2 x 24 W & 1 x High-Lite Light Unit 100 cm, 2 x 45 W Με λάμπες T5. Σε αυτή την διάσταση ξέρω ότι βγάζει λάμπες η Juwel και η Arcadia. Τι να προτιμήσω και σε τι διάταξη (1 x 24 & 1 x 45 Actinic / 1 x 24 & 1 x 45 White) ή κάποιον άλλον συνδυασμό? 3. Calcium Reactor? Η υλοποίηση του Project ελπίζω να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα και θα υπάρχει παρουσίαση του βήμα βήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 4 Μαίου 2009 #2 Share 4 Μαίου 2009 skimmer εχει διάφορα που μπορεις να βρεις εγω χρησιμοποιω της H&S το 110-F2000 ειναι πολυ καλο και για τα λιτρα σου μια χαρα, για το φωτισμο αναλογα με το τη αποτελεσμα θες, παντος εγω θα εβαζα και καμια ακομα t5 και για calcium reactor μπορεις να τον παρεις αρκετα αργοτερα νομιζω αλλα ρωτα τα παιδια σε αυτο το θεμα μια και δεν εχω ακομα και εγω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fbs 5 Μαίου 2009 Author #3 Share 5 Μαίου 2009 (edited) Καλημέρα, Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου. Καμιά ιδέα για τα V2 και συγκεκριμένα για το 800 ή το 1000? Σχετικά με τις λάμπες. Το ζητούμενο σε πρώτη φάση είναι να βάλω 2 High-Lite Tube Blue & 2 High-Lite Tube Marine ή κάποιον άλλο συνδυασμό? Έγινε επεξεργασία 5 Μαίου 2009 - fbs Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 5 Μαίου 2009 #4 Share 5 Μαίου 2009 Το συγκεκριμα σκιμμερ ειναι καλο απο κριτικες που εχω διαβασει, εχει αρκετα παιδα που τα χρησιμοποιουν εδω μεσα οποτε ας σου γραψουνε καλυτερα αυτοι.Νομιζω ο συνδιασμος ειναι καλος που κανεις δοκιμασε αυτον και δες πως θα παει και κανεις οτι αλλαγες χρειαζετε. το Εξωτερικό φίλτρο τη το θες? δεν εχεις χωρο στο sump για υλικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 5 Μαίου 2009 #5 Share 5 Μαίου 2009 Αν σκεφτεσαι για TMC για τα λιτρα σου καλυτερα να πας στο 1000. Για τις λαμπες σε πρωτη φαση ξεκηνα 3 High-Lite Marine white και μια High-Lite Blue actinic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fbs 5 Μαίου 2009 Author #6 Share 5 Μαίου 2009 Το sump δεν θα έχει και πολύ χώρο οπότε έλεγα να χρησιμοποιήσω και το εξωτερικό φίλτρο για να βάζω άνθρακα αντιφώσφωρο. Το εσωτερικό θα καταργηθεί έτσι και αλλιώς. Άρα με το φωτισμό σε πρώτη φάση 2 x 895 & 1 x 438 Marine White καθώς και 1 x 438 Actinic Blue. Τώρα για το skimmer προβληματίζομαι λόγω του μικρού όγκου του sump. Καμιά ιδέα για το redsea Berlin X2 skimmer ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 5 Μαίου 2009 #7 Share 5 Μαίου 2009 Καλησπερα εχω και εγω 1 trigon 350 θαλασσινο εδω και 1 χρονο. ειναι αρκετα δυσκολο ενυδρειο λογω κυκλοφοριας, sump, και φωτισμο! Sump δεν εχω φτιαξει ακομα αλλα το σκεφτομαι πως θα μπορεσει να υλοποιηθει το ολο project. Για skimmer εχω το ΤMC V2 800. Ειναι καλο αλλα για ελαφρυ στοκαρισμα!!! Απο φωτισμο εχω κρατησει το 2 φωτιστικα που εχει το trigon + 1 ΜΗ 150W Για κυκλοφορια εχω 4 κυκλοφορητες 5000L + 1 κυκλοφορητη 1200L και ακομα ψαχνομαι να βρω την σωστη κυκλοφορια! Απο εξωτερικα φιλτρα δεν εχω βαλει, οπως και εχω αφαιρεσει και το εσωτερικο που εχει το ενυδρειο! Προσπαθω να βασιστω μονο στην βιολογια του βραχου! Για ψυκτικο εχω το ΤΕCO TR15 με την ΕΗΕΙΜ COMPACT 3000 που τελικα του πεφτει λιγη (λογω υψους απο το ψυκτικο μεχρι το ενυδρειο) Αν θες να δεις και το ενυδρειο απο κοντα στειλε μου το τηλ να κανονισουμε Σταυρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
fbs 10 Μαίου 2009 Author #8 Share 10 Μαίου 2009 Καλημέρα σε όλους. Εδώ και 5 ημέρες δοκιμάζω την υπερχείλιση της Tunze. Επίσης έχω βάλει σε λειτουργία το wavemaker της resun για να δω πως θα συμπεριφερθεί και αυτό στην κυκλοφορία. Οι δοκιμές γίνονται στο υπάρχον γλυκό νερό. Ελπίζω την εβδομάδα που έρχεται να το αδειάσω και να αρχίσω τις τροποποιήσεις ώστε να ξεκινήσει η θάλασσα!!! Τώρα σχετικά με την υπερχείλιση. Μέχρι στιγμή (φτου φτου) όλα πάνε καλά και η υπερχείλιση δουλεύει άψογα. Έχω κάνει και δοκιμές να κόψω την υπερχείλιση και την αντλία επιστροφής για τον έλεγχο πλημμύρας. Στις δοκιμές όλα πάνε καλά. Τώρα όταν θα χτυπήσει ο Murphy…… Το wave maker τις Resun επίσης δουλεύει καλά και σχετικά αθόρυβα. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν βγάζει τα 15000 lt αλλά βοηθούμενο από ακόμα 2 με 3 κυκλοφορητές νομίζω ότι θα γίνει δουλειά. Στις φωτογραφίες παρακάτω μπορείτε να δείτε πως θα στηθεί η επιστροφή από το sump. Θα γίνουνε τρύπες και θα περάσει εύκαμπτος σωλήνας μέσα από τα πλαστικά τρίγωνα του ενυδρείου, ώστε να καταλήγει το νερό στα 2 άκρα. Η υπερχείλιση θα μπει στην δεξιά μεριά του ενυδρείου. Θα ήθελα να συγχαρώ τον VRILO για το πολύ ωραίο ενυδρείο του, και να τον ευχαριστήσω και για την υπομονή που είχε Σαββατιάτικα να μου δείξει το ενυδρείο του και να με συμβουλέψει. Stay tuned για την συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fbs 13 Μαίου 2009 Author #9 Share 13 Μαίου 2009 Καλησπέρα, Την άποψη σας παρακαλώ για το παρακάτω Metal Halide φωτιστικό καθώς και για το skimmer. Metal Halide http://cgi.ebay.de/Real-Sun-HQI-Lampe-1x15...1742.m153.l1262 Skimmer http://cgi.ebay.de/Dispergator-abschaeumer...1742.m153.l1262 Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος