Jump to content

Βυθιζεται το κερατοφυλο

Recommended Posts

Πως θα κρατησω το κερατοφυλλο στην επιφανια?Το αφηνω και σε λιγο βυθιζεται.Και κατι ακομα ,τα κραταμε δεμενα μεταξυ τους η το αφηνουμε το καθενα ξεχωριστα? :wub:

καλημερα.

η το αφηνεις χυμα να επιπλεει στην επιφανεια,η το κανεις ματσακι και το πιανεις πχ με μια πετρα και το αφηνεις στο υποστρωμα να φαινεται σαν φυτεμενο.

το κερατοφυλλο δεν φυτευεται.

Πως θα κρατησω το κερατοφυλλο στην επιφανια?Το αφηνω και σε λιγο βυθιζεται.Και κατι ακομα ,τα κραταμε δεμενα μεταξυ τους η το αφηνουμε το καθενα ξεχωριστα? :wub:

Μου ακούγεται ιδιαίτερα περίεργο το γεγονός ότι σου βυθίζεται! Το κερατόφυλλο το αφήνουμε χύμα στην επιφάνεια του νερού και αυτό ακολουθεί την ροή των ρευμάτων που δημιουργεί η έξοδος του φίλτρου σου! Αν τα κλωναράκια του κερατόφυλλου είναι πολύ μεγάλα, κόψτα σε 2-3 μέρη ώστε να γίνουν μικρότερα και να μην έχουν πολύ βάρος.

Το κάθε ένα το αφήνει ξεχωριστά αλλά αυτό από μόνο του θα μπλεχτεί. Όσο πιο "ελεύθερο" είναι τόσο λιγότερο θα σου χαλάει και θα χάνει το χρώμα του, αλλά δεν είναι κάτι που μπορείς να το ελέγξεις άμεσα!

Όταν έχει κρύο, το κερατόφυλλο "βαραίνει" και πάει στον πάτο για να μην παγώσει, αυτό μπορεί να συμβεί και αν η κατάστασή του δεν είναι καλή, κράτησέ το κοντά σε πολύ φως και τα νέα κομμάτια που θα βγάλει λογικά θα επιπλέουν. :wub:

Οκ.Ευχαριστω παιδια.Θα κοψω σε κοματια λιγο να δω αν θα επιπλεει και το υπολοιπο θα το αφησω μηπως ανεβει μονο του. :wub:

Επειδη εχω δει πολυ κοσμο να μπερδευει το κερατοφυλλο με την Cabomba, ειναι τσεκαρισμενο οτι εχεις κερατοφυλλο;

Kαλημερα.Εχω κι εγω ενα κερατοφυλλο και δυο ξιφοφορους.Το προβλημα ειναι οτι συνεχως τσιμπολογουν το φυτο αλλα δεν βλεπω να σκιζουν καποιο φυλλαρακι.Υπαρχει πιθανοτητα να μου καταστρεψουν το φυτο;Ποια φυτα "ταιριαζουν" με τους ξιφοφορους;

Να βάλω και έναν άλλο παράγοντα στην συζήτηση...

...μήπως και έχεις αρκετή κυκλοφορία στο ενυδρείο και τα ρεύματα που δημιουργούνται είναι δυνατά με αποτέλεσμα να ωθούν το φυτό προς τον πυθμένα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...