kkerimis 3 Μαίου 2009 #1 Share 3 Μαίου 2009 Γεια σας παλι φιλοι μου.Εχω αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο μου (220λιτ) ενα φιλτρο της eheim(professional 2224) Σε λιγο καιρο θα παω σε μεγαλυτερο ενυδρειο μεταξυ 350-400λιτ . Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Ειναι καλυτερα να παρω ενα φιλτρο μεγαλο για αυτα τα λιτρα η να παρω αλλο ενα μικρο ιδιο με αυτο που εχω; Για αυτα τα λιτρα ενυδρειο τι προτεινετε ; Σας ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Μαίου 2009 #2 Share 3 Μαίου 2009 Πάντα είναι καλύτερο να παίρνεις όσο το δυνατό μεγαλύτερο φίλτρο μπορείς. Δες τα οικονομικά σου, κάνε την έρευνα αγοράς σου και αν θες, ρωτάς να σου πούμε κι εμείς τη γνώμη μας πάνω στην τελική σου επιλογή. Φυσικά και το 2224 δεν θα πάει χαμένο ακόμα και να πάρεις τέρας φίλτρο. Θα το τρέχεις παράλληλα. Τί ψάρια θα φιλοξενήσεις και σε τί αριθμό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 3 Μαίου 2009 #3 Share 3 Μαίου 2009 Τί ψάρια θα φιλοξενήσεις και σε τί αριθμό? πιρανχα θα βαλει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 3 Μαίου 2009 #4 Share 3 Μαίου 2009 Γεια σας παλι φιλοι μου.Εχω αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο μου (220λιτ) ενα φιλτρο της eheim(professional 2224) Σε λιγο καιρο θα παω σε μεγαλυτερο ενυδρειο μεταξυ 350-400λιτ . Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Ειναι καλυτερα να παρω ενα φιλτρο μεγαλο για αυτα τα λιτρα η να παρω αλλο ενα μικρο ιδιο με αυτο που εχω; Για αυτα τα λιτρα ενυδρειο τι προτεινετε ; Σας ευχαριστω... Eαν σκοπευεις να βαλεις πιρανχα λογω του οτι ειναι " βρωμικα" ψαρια δηλαδη λερωνουν αρκετα το νερο λογου του οτι τρεφονται κυριως με κατεψυγμενες τροφες βαλε αυτο που εχεις απο τη μια μερια και παρε αλλο ενα μεγαλο οπως eheim 2260 ,2080 η για πιο οικονομικη λυση ενα jbl e 1500 γεμισετα με siporax η καποιο αλλο βιολογικο υλικο οπως substratpro και τελειωσες...βεβαια λαβε υποψη σου οτι μιλαμε για 6-7 ψαρια στα 400 λιτρα δηλ. 60-70 λιτρα ανα ψαρι(pygocentrous naterreri)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkerimis 3 Μαίου 2009 Author #5 Share 3 Μαίου 2009 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας κυριοι. τα πιρανχα που εχω αυτη τη στιγμη τα εχω παρει απο μωρα 2cm πριν εξι χρονια και εχουν γινει γαιδουρακια τωρα γυρω στους 16-18 ποντους. Το καλο ειναι οτι απο μωρα τα εχω μαθει με ξηρη τροφη και τωρα τα ταιζω με το jbl novo dragon και μπορω να πω οτι το καταευχαριστιουνται. Οσο για τα φιλτρα τωρα καλυτερα ενα πιο μεγαλο για ολο το ενυδρειο και το μικρο παραλληλα; Η δυο ιδια; Το μικρο !!! βγαζει 700L/h... Για 400 λιτρα τι αναλογια l/h πρεπει να βγαζει το φιλτρο ; υπαρχει καπου καποιος πινακας αναλογως λιτρων ενυδρειου τι φιλτρο πρεπει να εχουμε ; Ευχαριστω και παλι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 3 Μαίου 2009 #6 Share 3 Μαίου 2009 Για 400 λιτρα τι αναλογια l/h πρεπει να βγαζει το φιλτρο ; υπαρχει καπου καποιος πινακας αναλογως λιτρων ενυδρειου τι φιλτρο πρεπει να εχουμε ; Ευχαριστω και παλι... αυτο ειναι αναλογα με το ποσα ψαρια εχουμε στο ενυδρειο. κρατα αυτο που εχεις κ βαλε ενα eheim 2217 ή κατι παρομοιο αν σε παιρνει κ οικονομικα. ή οτι σου προτειναν τα παιδια. τα φιλτρα φραφουν για τι ενυδρεια προοριζονται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος