krisos 2 Μαίου 2009 #1 Share 2 Μαίου 2009 Λοιπον αυτο ειναι το ενυδρείο μου ειναι 65lt τα φυτακια που εχω ειναι 1)Valisneria 2)Anubia nana 3)Eleocharis parvula 4)Anubia afzelli και 5) Αnubia barteri ..εχω μεσα υποστρωμα και πορολιθο(λευκα πετραδακια) ...το προβλημα μου ειναι το εξης μου τα φεραν δωρο τον αυγουστο φευγω φαναταρακι και θα περασουν στα χερια του αδερφου μου ο οποιος ειναι αρχαριος αλλα εχει το ιδιο μερακι με εμενα και σιγουρα μολις επιστρεψω θα αγορασουμε ενα απο κοινου και θα το φροντιζουμε παρεα ...θελω ομως να ρωτησω το εξης ...αφου μου φεραν πολλα απο αυτα τα φυτακια πηγα εγω σε εναν πετ σοπ και πηρα αυτα τα δυο λιπασματα το ενα ειναι το Flora green και το αλλο ειναι Flora viva και τα δυο ειναι της wave επισης μετα απο παροτρινση ενος φιλου συνχομπιστα πηγα και αγορασα και potassium(Καλιο) της SEACHEM μεσα στο ενυδρειακι υπαρχει παροχη CO2 το Flora green ειναι προσθετο σιδηρου και μαγνησιου το Flora viva απο τα λιγα που καταλαβαινω Ιταλικα εχει μαλλον φοσφορο και αμινοξεα ..στο πετ σοπ που ρωτησα δεν ηξερε και πολλα τα εχει χρησιμοποιησει κανεις αυτα τα προιοντα και αν οχι θελω να μαθω στο περιπου σε τι ποσοτητα να βαζω αυτα τα λιπασματα ευχαρσιτω πολυ για τις απανατησεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 2 Μαίου 2009 #2 Share 2 Μαίου 2009 Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά θεωρητικά θα πρέπει να γράφει πάνω την δοσολογία η οποία συνήθως αφορά μετρία φυτεμένα ενυδρεία. Εσύ άρχισε με το μισό από όσο γράφει πάνω για αρχή και αν δεις ότι τα φυτά σου αναπτύσσονται μια χαρά τότε κρατάς αυτήν την δοσολογία. Αν δεις ότι δεν αναπτύσσονται τότε την αυξάνεις λίγο και ξανά παρακολουθείς την ανάπτυξη τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 2 Μαίου 2009 Author #3 Share 2 Μαίου 2009 Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά θεωρητικά θα πρέπει να γράφει πάνω την δοσολογία η οποία συνήθως αφορά μετρία φυτεμένα ενυδρεία. Εσύ άρχισε με το μισό από όσο γράφει πάνω για αρχή και αν δεις ότι τα φυτά σου αναπτύσσονται μια χαρά τότε κρατάς αυτήν την δοσολογία. Αν δεις ότι δεν αναπτύσσονται τότε την αυξάνεις λίγο και ξανά παρακολουθείς την ανάπτυξη τους. Βασικα το προβλημα μου Χρηστο ειναι οτι τα wave εχω τις μεγαλες συσκυασιες και γραφουν μοναχα ιταλικα και Ισπανικα ..ελπιζω να μην κανω καμια γκαφα ...εκει ο πετσοπας μου εδωσε κατι ποσοτητες που πρεπει να δινεω αλλα να σου πω την αληθεια δεν το πολυ μεπιστευομαι γαιτι μου πουλουσαι δρακενες για ενυδρειο χωρις να ξερεις οτι η Δρακαινα ειναι υδροφυλλο και ο οχι υδροβιο φυτακι ) ..ευχαριστω παντως για την πληροφορια αν δεν βρεθει καποιος που να ξερει θα ακολουθισω οσα λεει το κουτακι δινοντας αυτο που μου ειπες τις μισες ποσοτητες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 2 Μαίου 2009 Author #4 Share 2 Μαίου 2009 Τελικα εντοπισα την σελιδα της wave και βρηκα οτι το Flora Green περιεχει Σιδηρος και Μαγνησιο και το Flora Viva περιεχει καλιο και καποια παρασιτοκτονα ...τωρα εχω περισσοτερες αποροριες?? ) ..και αρχιζω λεγοντας 1)Ειναι καλη εταιρια η wave? ..την επομενη φορα να ψαξω για αλλη εταιρια η οχι? 2)Χρειαζεται να ψαξω και για αλλα λιπασματα? πχ Φώσφορος Σας τονιζω πως θα αργισουν να μπουν ψαρακια στο ενυδρειο ..πειτε τις αποψεις ...απο το πρωο κοιτα ζω τα θεματακια που ειδη υπαρχουν στο φορουμ ...νομιζω τελικα οτι με αυτα ειμαι οκ ? ) ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 3 Μαίου 2009 #5 Share 3 Μαίου 2009 Τα φυτα σου δεν χρειαζονται τιποτα ιδιαιτερο απο λιπασματα. Αφου ομως δεν υπαρχουν ψαρια για να εχεις και υπολοιπο ΝΟ3 νιτρικα και PO4 φωσφορικα απο τα ταισματα, δεν κανει κακο να προσθετεις ελαχιστο λιπασμα. (πρεπει να παρεχεις και ΝΟ3, δοκιμασε να τα εχεις σε μια αναλογια 1 προς 15 με τα φωσφορικα) Προσοχη ομως μπορει να τα εκμετελευτουν οι αλγες αν ειναι πολλα τα λιπασματα ή αν δεν υπαρχει αναλογη φυτομαζα να τα καταναλωσει. (ιδιαιτερη προσοχη με το σιδηρο) Ολα εχουν να κανουν με τη ποσοτητα του φωτος που εχει το ενυδρειο, αν δεν εχεις πολυ φως δεν χρειαζεται και πολυ λιπασμα. Και αν εχεις αρκετο φως και ριχνεις λοιπον τα αναλογα λιπασματα πρεπει να παρεχεις και το διοξειδιο για να κανεις τα φυτα να τα καταναλωνουν. υγ H αεραντλια που εχεις κανει κακο στα φυτα με τοση αναταραξη που δημιουργει διωχνει το διοξειδιο. Πολυ δυνατη κυκλοφορια υπαρχει, ηρεμησε το λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 3 Μαίου 2009 Author #6 Share 3 Μαίου 2009 (edited) Καταρχην μιλαω και εκτιμω πολλους συνχομπιστες εχω σε ξεχωρσιτη θεση ομως στην καρδια μου για Raven και Delta ..παιδια το τι διαβασμα εχω ριξει τελευταια δεν περιγραφεται!(αλλα παρ' ολα αυτα γουσταρω πολυ!!!) ) Τα φυτα σου δεν χρειαζονται τιποτα ιδιαιτερο απο λιπασματα. Αφου ομως δεν υπαρχουν ψαρια για να εχεις και υπολοιπο ΝΟ3 νιτρικα και PO4 φωσφορικα απο τα ταισματα, εχω χρυσοψαρο τροφη( nUrafin max) σε σβολακια ειναι καλα να ριχνω 2 σβολακια στην εβδομαδα? δεν κανει κακο να προσθετεις ελαχιστο λιπασμα. (πρεπει να παρεχεις και ΝΟ3, δοκιμασε να τα εχεις σε μια αναλογια 1 προς 15 με τα φωσφορικα) αυτο πως μπορω να το προμιθευτω υπρχει εντος Ελλαδας πχ οn-line που να αποστελνει αυτο? Προσοχη ομως μπορει να τα εκμετελευτουν οι αλγες αν ειναι πολλα τα λιπασματα ή αν δεν υπαρχει αναλογη φυτομαζα να τα καταναλωσει. (ιδιαιτερη προσοχη με το σιδηρο) 1)θα τοποθετω Flora viva 10 ml καθε 7 ημερες Καλιο και 2)Flora green 5 ml ανα 15 ημερες αυτο ειναι σηδηρος και μαγνησιο ειναι καλα? να αυξησω/μειωσω? Ολα εχουν να κανουν με τη ποσοτητα του φωτος που εχει το ενυδρειο, αν δεν εχεις πολυ φως δεν χρειαζεται και πολυ λιπασμα. Μεσα εχω τοποθετησει μια λαμπα της Wave εχει μια λευκη και μια ροζ λαμπα 24 wat δυστυχως δεν μπορω να βρω αλλη ποιο μεγαλη εχει μηκος 31,7 cm Και αν εχεις αρκετο φως και ριχνεις λοιπον τα αναλογα λιπασματα πρεπει να παρεχεις και το διοξειδιο για να κανεις τα φυτα να τα καταναλωνουν. τροφοδοτω 8 ωρες οσο ειναι ανοιχτο το φως μετα κλινει η παροχη του co2 ..και το φως ..δυστυχως δεν εχω μεσα μετρητες κλπ αλλα σκευτομαι μολις γυρισω να προμιθευτω μια συσκευη να κλινει ηκτρονικα την παροχη ! H αεραντλια που εχεις κανει κακο στα φυτα με τοση αναταραξη που δημιουργει διωχνει το διοξειδιο. Η αεραντλια εχει βγει εδω και μια εβδομαδα απλα δεν ειχα ποιο προσφατο βιντεακι να σας δειξω Ερωτηση: Αλαγες νερου θα κανω τωρα πλεον μοναχα οταν ''πλακωσουν'' οι φιλες μας οι αλγες? αν εχετε αλλες παρατηρησεις παρακαλω πειτε! Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2009 - ghalepas Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 3 Μαίου 2009 Author #7 Share 3 Μαίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 4 Μαίου 2009 Author #8 Share 4 Μαίου 2009 ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 4 Μαίου 2009 #9 Share 4 Μαίου 2009 Προσωπικά με τα φυτά που έχεις θα σου έλεγα να μην ρίχνεις καθόλου λιπάσματα. Κακό στην τσέπη σου θα κάνεις και πιθανόν να αποκτίσεις και πιο εύκολα άλγες λόγο του ότι τα φυτά σου δεν είναι ταχείας ανάπτυξης και οι άλγες μπορούν πιο εύκολα να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά. Γνώμη μου είναι απλά να ρίχνεις τροφή κι ας μην έχεις ψάρια ακόμα μέσα. Η τροφή θα τροφοδοτεί τα υλικά του φίλτρου σου με αμμωνία που είναι η τροφή των βακτηρίων και στο "τέλος" του κύκλου του αζώτου θα έχεις και τα NO3 που θέλουν τα φυτά σου! Ερωτήσεις που αφορούν "πόσο" και "κάθε πότε" μπορούν να απαντηθούν ΜΟΝΟ από εσένα και από τις μετρήσεις που πρέπει να κάνει στο ενυδρείο σου για να παρακολουθείς τις τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 4 Μαίου 2009 #10 Share 4 Μαίου 2009 (edited) Γιατι θες να μπλεξεις με λιπασματα σε φυτα που δεν το εχουν ιδιαιτερη αναγκη? ασε τα φυτα να τραβηξουν τον δρομο τους και αν δεις οτι παρουσιαζουν αδυναμιες τοτε βαλε... Οπως επισης και το CO2...βαλε λιγα ψαρακια και δεν θα εχεις προβλημα με το CO2 , η αναπνοη τους θα παραξει CO2 το οποιο θα ειναι αρκετο για τις αναγκες των φυτων+τα παρελκομενα (NO3 κτλ)... μιας και ειναι ελαχιστων απαιτησεων φυτα... ... Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2009 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 4 Μαίου 2009 #11 Share 4 Μαίου 2009 1.Περι φωτων μην αλλαξεις τιποτα γιατι ειναι αρκετο για τα λιτρα και τα φυτα που εχεις 2.Επειδη τα φυτα που εχεις δεν εχουν τρελλες αναγκες για λιπασματα και φως ΠΡΟΣΟΧΗ με τα λιπασματα και τις ΔΟΣΟΛΟΓΙΕς τους. Γνωμη μου ειναι με μετρο τα λιπασματα και παρακολουθηση στην αναπτυξη τους και θα σε κατευθυνουν αυτα για το τι θελουν 3.Αλλαγες νερου να κανεις για να ελαχιστοποιεις τα μελλοντικα προβληματακια που θα σου παρουσιαστουν εκτος και εχεις ΤΡΕΛΛΗ βιολογια.Σημειωση το καθαρο νερο δεν ειναι αυτο που στα ματια μας φαινεται καθαρο !!!Κρατα πισινη για την ποιοτητα του νερου που θα εχεις. 4.Η δοσολογια που αναφερουν οι εταιρειες ειναι για full φυτεμενα ενυδρεια οποτε πρατεις αναλογως με μετρο!!! 5.Απο προσωπικη εμπειρια ειναι οτι συσκευη co2 δεν χρειαζεσαι τελικα!!!! Πολυ φασαρια και χρημα ΠΕΤΑΜΕΝΟ για τις απαιτησεις των φυτων μας. Να ξερεις οτι και τα φυτα και ο εξοπλισμος του ενυδρειου παραγουν μια ημερησια ποσοτητα co2!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 4 Μαίου 2009 Author #12 Share 4 Μαίου 2009 Γιατι θες να μπλεξεις με λιπασματα σε φυτα που δεν το εχουν ιδιαιτερη αναγκη? ασε τα φυτα να τραβηξουν τον δρομο τους και αν δεις οτι παρουσιαζουν αδυναμιες τοτε βαλε... Οπως επισης και το CO2...βαλε λιγα ψαρακια και δεν θα εχεις προβλημα με το CO2 , η αναπνοη τους θα παραξει CO2 το οποιο θα ειναι αρκετο για τις αναγκες των φυτων+τα παρελκομενα (NO3 κτλ)... μιας και ειναι ελαχιστων απαιτησεων φυτα... ... ..καταρχην αγορασα αυτο το ενυδρειο και μαλλον ειναι πολυ μικρο ! ..θελω μεχρι τον Αυγοστο να κανω τα πειρραματα μου για να εξικοιωθω καπως με τα φυτα ..θελω να κανω καποια στιγμη ενα ''ωραιο'' φυτεμενο ..εχω δει του φιλου του Raven και εχω ενθουσιαστει παρα πολυ ...ολα βεαβαι στον σωστο χρονο θελει παρα πολυ διαβασμα για να φτασω σε τοσο υψηλο επιπεδο καλα καλα ακομα δεν μπουσουλαω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 4 Μαίου 2009 Author #13 Share 4 Μαίου 2009 1.Περι φωτων μην αλλαξεις τιποτα γιατι ειναι αρκετο για τα λιτρα και τα φυτα που εχεις 2.Επειδη τα φυτα που εχεις δεν εχουν τρελλες αναγκες για λιπασματα και φως ΠΡΟΣΟΧΗ με τα λιπασματα και τις ΔΟΣΟΛΟΓΙΕς τους. Γνωμη μου ειναι με μετρο τα λιπασματα και παρακολουθηση στην αναπτυξη τους και θα σε κατευθυνουν αυτα για το τι θελουν 3.Αλλαγες νερου να κανεις για να ελαχιστοποιεις τα μελλοντικα προβληματακια που θα σου παρουσιαστουν εκτος και εχεις ΤΡΕΛΛΗ βιολογια.Σημειωση το καθαρο νερο δεν ειναι αυτο που στα ματια μας φαινεται καθαρο !!!Κρατα πισινη για την ποιοτητα του νερου που θα εχεις. 4.Η δοσολογια που αναφερουν οι εταιρειες ειναι για full φυτεμενα ενυδρεια οποτε πρατεις αναλογως με μετρο!!! 5.Απο προσωπικη εμπειρια ειναι οτι συσκευη co2 δεν χρειαζεσαι τελικα!!!! Πολυ φασαρια και χρημα ΠΕΤΑΜΕΝΟ για τις απαιτησεις των φυτων μας. Να ξερεις οτι και τα φυτα και ο εξοπλισμος του ενυδρειου παραγουν μια ημερησια ποσοτητα co2!! ευχαριστω πολυ αδερφε ..να σου πω την αληθεια τα φυτακια τα εχω 2η βδομαδα εχω λιγη αλγη καφε και λιγη μαυρη ..ενω οι Νανο ανουμπιες πετανε συνεχως φυλαρακια στην Anubia barteri var. angustifolia ("afzelii") παρατυρω μια ''καθυζηση'' στο φυλωμα και οι μυτες στην ακρη (μερικων) φυλλων εχον γυρισει προς τα κατω δεν μπορω να καταλαβω γιατι ..σημερα λεω να κανω αλλαγη νερου λεω να μην αναψω πανω απο 4 ωρες τον φωτισμο(μονο φυσικο φωτισμο απο παραθυρο δωματιου) και αυτο για να δω ανβ μπορω να διοοξω εντελος τις αλγες δεν ειναι πολλες αλλα δεν θελω να υπαρχουν και θα τοποθετισω τα λιπαμασματα στις μισες ποσοτητες που μου ειπε ο φιλος ο Χρηστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 4 Μαίου 2009 #14 Share 4 Μαίου 2009 .θελω να κανω καποια στιγμη ενα ''ωραιο'' φυτεμενο ..εχω δει του φιλου του Raven και εχω ενθουσιαστει παρα πολυ bowdown.gif bowdown.gif ...ολα βεαβαι στον σωστο χρονο θελει παρα πολυ διαβασμα για να φτασω σε τοσο υψηλο επιπεδο καλα καλα ακομα δεν μπουσουλαω ! wink.gif "Εκει που εισαι ημουνα, κι εδω που ειμαι θα΄ρθεις" Ολα στην αρχη φαινονται βουνο, κανε τα πειραματα σου, χωρις ψαρια παντα μεσα αφου θα πας φανταρος, παιξε με τους φωτισμους και τα λιπασματα για να παρεις γνωσεις σχετικα με τα φυτα και την διατηρηση τους. Αν ηταν αλλιως η περιπτωση θα σε συμβουλευα να το πας συντηρητικα με τα λιπασματα και ακομα καλυτερα να μην χρησιμοποιουσες καθολου με τα αργης αναπτυξης φυτα που εχεις. Τωρα ομως που στην ουσια πειραματιζεσαι πανω σε αυτο το ενυδρειο, παιξε με ολες τις παραμετρους, βγαλε αλγες, καταπολεμησε τες, παρατηρα τα φυτα και μαθε να τα διαβαζεις. Βαλε κι αλλα ειδη φυτων και προσπαθησε να τα διατηρησεις, σχολειο ειναι.. Μην αγχωνεσαι μονο και μην βιαζεσαι σε οποιαδηποτε κινηση σου. Δες το ηρεμα..και λιγη αλγη να βγαλει, ειναι κι αυτη μεσα στο παιχνιδι. Κι οταν με το καλο τελειωσεις με το στρατιωτικο και εχεις ορεξη ακομα, μπορεις να στησεις ενα ωραιο μποστανι να σου φυγει και το απωθημενο ΥΓ. κι εγω σε παω γιατι...εχεις πορωση με τα φυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 4 Μαίου 2009 #15 Share 4 Μαίου 2009 Λοιπον πληροφοριακα αλγη θα εχεις σχεδον ΠΑΝΤΑ. Η καφε δημιουργειται απο ανισορροπια φωτος και co2, και στα νεοσυστατα ενυδρεια. Δεν ειναι κακη αλγη οπως και η πρασινη. Το θεμα ειναι να την περιορισεις και οχι να την εξαφανισεις και ολα αυτα θελουν ισσοροπια που την βρισκεις με τον καιρο!! Μην αλλαζεις συνεχεια την φωτοπεριοδο δεν κανει καλο ουτε για τα φυτα ουτε για τα ψαρια. Το γεγονος οτι το ενυδρειο το βλεπει το ηλιακο φως ειναι οτι πρεπει για να κανουν παρτυ οι αλγες!!!! Θα σε συμβουλευα οχι παραπανω απο 8 ωρες με τα υπαρχον φυτα.Στο επομενο φουλ φυτεμενο σου καντες και 12 αλλα τωρα ειναι αρκετες οι 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 4 Μαίου 2009 Author #16 Share 4 Μαίου 2009 Λοιπον πληροφοριακα αλγη θα εχεις σχεδον ΠΑΝΤΑ. Η καφε δημιουργειται απο ανισορροπια φωτος και co2, και στα νεοσυστατα ενυδρεια. Δεν ειναι κακη αλγη οπως και η πρασινη. Το θεμα ειναι να την περιορισεις και οχι να την εξαφανισεις και ολα αυτα θελουν ισσοροπια που την βρισκεις με τον καιρο!! Μην αλλαζεις συνεχεια την φωτοπεριοδο δεν κανει καλο ουτε για τα φυτα ουτε για τα ψαρια. Το γεγονος οτι το ενυδρειο το βλεπει το ηλιακο φως ειναι οτι πρεπει για να κανουν παρτυ οι αλγες!!!! Θα σε συμβουλευα οχι παραπανω απο 8 ωρες με τα υπαρχον φυτα.Στο επομενο φουλ φυτεμενο σου καντες και 12 αλλα τωρα ειναι αρκετες οι 8. Παιδια σας ευχαριστω οσο δεν παει! ..αυτο το φορουμ ειναι κατι σαν Φροντηστηριο (πραγματικο) ! ..καθε μερα κοιταζω διαφορετικες παρουσιασεις για να παιρνω ιδεες ..ειναι πολυ συμαντικες οι πληροφορειες που δινετε ...ελπιζω να ειστε ολοι καλα και καθε μερα να βλεπετε νεα πραγματα ..και φυσικα να φτιαξετε τα μποστανια που θελετε ..ειναι απιστευτο αυτο το χομπυ πραγματικα με γεμιζει (..εκτος απο τις κοπελιτσες φυσικα που ειναι η αλλη μου μεγαλη αδυναμια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 5 Μαίου 2009 #17 Share 5 Μαίου 2009 Η γνωμη μου ειναι να μη χτυπαει ουτε χαραμαδα τζαμιου του ενυδρειου, το ηλιακο φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 5 Μαίου 2009 Author #18 Share 5 Μαίου 2009 Η γνωμη μου ειναι να μη χτυπαει ουτε χαραμαδα τζαμιου του ενυδρειου, το ηλιακο φως. ..ωχ και πως θα γινει αυτο?εχω ενα δωματιακι 16 m2 και ειναι καπως δυσκολο ..θα το δοκιμασω αλλα να ξερετε αν μου κανουν εξωση οι δικοι μου μπορει να ψαξω για νεο σπιτι εγω και το ενυδρειακι μου! (αστειευομαι θα ψαξω να βρω το ποιο σκοτεινο σημειο και το πολυ πολυ να το μετακινησω προς τα εκει! ) ..καλη ιδεα παντως να εισαι καλα φιλε μου Delta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 5 Μαίου 2009 #19 Share 5 Μαίου 2009 καλα δεν ειναι αναγκη να το κουνησεις κι ολας, κανε καμια πατεντα με τπτ χοντρο πανι/κουρτινα/τσοχα/ξερω'γω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 5 Μαίου 2009 #20 Share 5 Μαίου 2009 Η γνωμη μου ειναι να μη χτυπαει ουτε χαραμαδα τζαμιου του ενυδρειου, το ηλιακο φως. Σε ένα ενυδρειάκι που είχα κοντά στο παράθυρο, τα φυτά που βρίσκονταν προς τον λευκό τοίχο που έκανε διάχυση ηλιακού φωτός στρέφονταν προς τα εκεί αγνοώντας την λάμπα και η ανάπτυξή τους ήταν σούπερ χωρίς ίχνος άλγης, όλα βέβαια είναι σχετικά αλλά καλό είναι μερικοί μύθοι να ανατραπούν σιγά σιγά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 6 Μαίου 2009 #21 Share 6 Μαίου 2009 Σε ένα ενυδρειάκι που είχα κοντά στο παράθυρο, τα φυτά που βρίσκονταν προς τον λευκό τοίχο που έκανε διάχυση ηλιακού φωτός στρέφονταν προς τα εκεί αγνοώντας την λάμπα και η ανάπτυξή τους ήταν σούπερ χωρίς ίχνος άλγης, όλα βέβαια είναι σχετικά αλλά καλό είναι μερικοί μύθοι να ανατραπούν σιγά σιγά... Και εγω ετσι νομιζω αλλα οταν αλλαξα θεση στο δικο μου ενυδρειο, και το ειδε για μια ωρα το μεσημερι στο πλαινο τζαμι μονο ο ηλιος, επιασε διαφορες αλγες στο τζαμι αυτο, στα φυτα, στον εξοπλισμο και διακοσμητικα που βρισκονται σε εκεινη τη πλευρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 6 Μαίου 2009 Author #22 Share 6 Μαίου 2009 Και εγω ετσι νομιζω αλλα οταν αλλαξα θεση στο δικο μου ενυδρειο, και το ειδε για μια ωρα το μεσημερι στο πλαινο τζαμι μονο ο ηλιος, επιασε διαφορες αλγες στο τζαμι αυτο, στα φυτα, στον εξοπλισμο και διακοσμητικα που βρισκονται σε εκεινη τη πλευρα. Παιδια ευχαριστω πολυ γαι την συμετοχη σας ..συγουρα θελει λιγακι ψαξιμο απο την πλευρα μου τραβηξα πριν απο λιγο ενα βιντεακι με σκοπο να παρετε μια ιδεα και να κανετα τυχον παρατηρησεις ..αυτο εδω ειναι http://s289.photobucket.com/albums/ll205/G...nt=P5060366.flv Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 8 Αυγούστου 2009 Author #23 Share 8 Αυγούστου 2009 Να ρωτησω υπαρχει κανενα βιβλιο με ολα τα φυτακια της τροπικα στα ελληνικα? ..επισης υπαρχει τροπος να κατεβασω τον καταλογο που εχει σε αυτη την σελιδαΤροπικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 19 Δεκεμβρίου 2009 Author #24 Share 19 Δεκεμβρίου 2009 Εχουν περασει σχεδον 4 μηνες το ενυδρειο μου το φροντιζει αποκλειστικα ο αδερφος μου ...καθε βδομαδα τοποθετουνται γενικα λιπασματα δεν γινονται σχεδον ποτε αλλαγες νερου ..εχουν αυξηθει αρκετα ο αριθμος σαλιγκαριων και υπαρχουν και αρκετα ειδη αλγης απο πρασινη ''σκουρη'' εως τριχοηδεις σε ενα φυλο ανουμπιας που βρισκεται διπλα στο τζαμι του ενυδρειου ...ριχτε μια ματια βιντεο και φωτο ...τον Μαη αφου στρωθει μαλλον θα μπει καποιος μονομαχος ...η αποψη μου ειναι να διατηρηθει ζουγλιτσα χωρις παροχη co2 ...αν εχετε καμια παρατηρησει ριχτε την! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος