annateo 2 Μαίου 2009 #1 Share 2 Μαίου 2009 καλησπερα και καλο μηνα. ολα πηγαιναν καλα μεχρι σημερα. εχω ενα 180αρι ενυδρειο με αγγελοψαρα και καρδιναλιους. σημερα που αναψαν τα φωτα σε ολα τα ψαρακια εχουν εμφανιστει κατι ασπρακια. το ενυδρειο το εχω με φυτα και καρδιναλιους απτον δεκεμβρη.τα αγγελοψαρα τα εχω δυο μηνες. το νερο που μετρησα εχτες ειναι 7,2 ph 6 kh 14 gh 0 no2 10 no3. απο φιλτρα εχω το εσωτερικο του ενυδρειου και εξωτερικο το sera 900 με siporax και ανθρακα. οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 2 Μαίου 2009 Author #2 Share 2 Μαίου 2009 στην πρωτη φωτο τα ασπρακια ειναι στο πανω πτερυγιο,στη δευτερη στα πλαινα και στην τριτη σε ολο τους το σωμα.απο εχτες οι καρδιναλιοι τσιμπανε τις ριζες απτην vallisneria.παιζει καποιο ρολο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 2 Μαίου 2009 #3 Share 2 Μαίου 2009 Με τη σειρά όπως σου τα γράφω . Αλλαγή νερού , ανεβάζεις τη θερμοκρασία στους 29 βαθμούς , συμπληρώνεις τη φόρμα εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=210428 και μας ενημερώνεις τη φάρμακα έχεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 2 Μαίου 2009 Author #4 Share 2 Μαίου 2009 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 180 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):sera 900, γεματο siporax - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):5 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):3 αγγελοψαρα,8 καρδιναλιους,2 πλακοστομους. - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):tetrabits πρωι απογευμα σχετικα μικρες ποσοτητες. φιλτραρωντας με τυρφη το νερο βρυσης σε δοχειο 30lt και προσθετω μονο sera aquatan την αναλογη ποσοτητα.το αφηνω στο δοχειο με κυκλοφορητη για περιπου 24 ωρες.αλλαγη μια φορα την εβδομαδα. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,2 - KH:6 - GH:14 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):αγνωστο - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):10 - Θερμοκρασία:27 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Strips: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:αγγελοψαρα και καρδιναλιοι - Ιστορικό Ψαριού:υγειεστατα μεχρι σημερα το μεσημερι - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):μονο ο ενας καρδιναλιος σαν να εχει ξεθωριασει.κατα τα αλλα κινητικοτατα,ορεξη για φαγητο και παιχνιδια - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:τιποτα. δεν εχω καθολου φαρμακα.δεν μου ειχαν χρειαστει μεχρι τωρα ουτε το ειχα σκεφτει να αγορασω. μεχρι εχτες ολα ηταν φυσιολογικα.δεν ειχε κανενα ψαρι ουτε σημαδακι,ουτε περιεργη συμπεριφορα.απο το πρωι σημερα οι καρδιναλιοι αρχισαν να τσιμπανε τις ριζες της vallisnerias.και οταν αναψαν τα φωτα σημερα ειδα και τα σημαδια.τωρα που εκανα την αλλαγη νερου επιασα τις ριζες της vallisneria ειχα κατι σαν ιστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Μαίου 2009 #5 Share 2 Μαίου 2009 Δεν νομίζω πως έχει να κάνει τίποτα από τα συμπτώματα που αναφέρεις με τη βαλισνέριά σου. Ακολούθα τις οδηγείες που σου έδωσε ο Σταμάτης. Ανέβασε την θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Δες από γνωστό ή φίλο συνχομπίστα, αν μπορείς να προμηθευτείς λίγο ΕΚΤΟΖΟΝ. Στην 2η φωτογραφία παρατηρώ κάτι με το πλευρικό πτερύγιο... Έχει αρχίσει να "μαδάει" ή κάνω λάθος? Ενημέρωσέ μας αύριο το απόγευμα για την κατάσταση των στιγμάτων, εφόσον η θερμοκρασία θα είναι στους 29 και τα ξαναλέμε! Άλλαξες κάτι τελευταία στη σύνθεσή σου? Πρόσθεσες ψάρι, πρόσθεσες διακοσμητικό κλπ??? Σε πρώτη φάση θα σου πω πως οι τιμές του νερού σου (pH, kH, gH) είναι ακατάλληλες για τα ψάρια που χρησιμοποιείς, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις μετρήσεις αφού πραγματοποιήθηκαν με στικς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 2 Μαίου 2009 Author #6 Share 2 Μαίου 2009 δεν εχει αρχισει να μαδαει. εχει αυτα τα ασπρακια που κανουν το πτερυγιο πιο βαρυ(νομιζω). και δεν ειναι απλα στιγματα. ειναι εξωτερικα. σαν να ειναι λερωμενα.σαν σπυρακια. την ριζα στη μεση εβαλα τελευταιο.αλλα εχει περιπου 40 μερες. και την ειχα στην αρχη του στησιματος του ενυδρειου αλλα την ειχα βγαλει για κανα μηνα.πριν την ξανατοποθετησω την επλυνα με ζεστο νερο.την ειχα αποθηκευση σε καθαρο μερος μεσα σε σακουλα.αφου ειχε στεγνωσει τελειως πρωτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 3 Μαίου 2009 Author #7 Share 3 Μαίου 2009 η θερμοκρασια ειναι στους 29 απο εχτες. τα σημαδια παραμενουν. παντως κατα τα αλλα η ορεξη για το φαγητο και τα παιχνιδια παραμενει καλη. δεν υπαρχει καμια μεταβολη στην συμπεριφορα τους. απο φαρμακα δεν βρισκω τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Μαίου 2009 #8 Share 3 Μαίου 2009 Απ'όσα μας είπες παραπάνω, θεωρώ πως το πρόβλημα προήλθε από λάθος συνθήκες διαβίωσης. Κάτι πρέπει να κάνεις με αυτό για να μην έχεις προβλήματα και στο μέλλον! Προφανώς για να μην έχει επηρεαστεί η συμπεριφορά τους, στην παρούσα φάση έχουμε προλάβει το πρόβλημα από την αρχή! Κράτα τη θερμοκρασία σε αυτά τα επίπεδα και ενημέρωνέ μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 3 Μαίου 2009 Author #9 Share 3 Μαίου 2009 τελικα τωρα που αναψαν τα φωτα διαπιστωσα οτι η κατασταση χειροτερευει. τα ασπρακια στους καρδιναλιους αυξηθηκαν και οι ουρες τους (σε ορισμενους) εχουν αρχισει και μαδανε. και επιπλεον δεν ξερω αν εχει σχεση,οι 2 πλακοστομοι αν και δεν εχουν τα συμπτωματα των υπολοιπων ψαριων εδω και κανα 20λεπτο τσακωνονται σχεδον σε ολο το ενυδρειο. μαλλον θα αρχισω να σκεφτομαι την διαδικασια στησιματος ενυδρειου απτην αρχη.με την βοηθεια σας φυσικα. το παθημα γινεται μαθημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Μαίου 2009 #10 Share 3 Μαίου 2009 Μη μπεις σε αυτή τη διαδικασία! Μη ξαναστρώσεις το ενυδρείο σου καθότι από τις τιμές (αν και είναι με στικς και δεν μας έδωσες NH3/NH4) δείχνεις στρωμένο. Αύριο πάρε ΕΚΤΟΖΟΝ και Melafix! Αλλαγή νερού έκανες όπως σου είπε ο Σταμάτης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 3 Μαίου 2009 Author #11 Share 3 Μαίου 2009 αλλαγη εκανα εχτες.45 λιτρα. να κανω και σημερα; διαδικασια στρωσιματος εννοω απτην αρχη ολα. ψαρια,φυτα,φιλτρα. απτην δουλεια τελειωνω τις 7 το απογευμα αυριο μεχρι να παω για φαρμακα κλπ. θα αντεξουν; ελπιζω ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Μαίου 2009 #12 Share 3 Μαίου 2009 Αυριο θα πας να πάρεις omnipur . Πρωί πρωί , και θα βάλεις την ανάλογη δόση που σου λεει το φάρμακο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 3 Μαίου 2009 Author #13 Share 3 Μαίου 2009 εγω σιγουρα δεν προλαβαινω να παρω φαρμακο. θα δωσω τα κλειδια του σπιτιου μου σε ενα φιλο μου. επειδη στην περιοχη μου εχουμε μονο ενα petshop και χωρις πολλα πολλα(ψαρια,εξοπλισμο,τροφες,φαρμακα...). μπορεις να μου δωσεις και αλλες επιλογες απο φαρμακα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Μαίου 2009 #14 Share 4 Μαίου 2009 Goldmed TETRA Και οι δυο εταιριες που εχουν τα φαρμακα εχουν το μεγαλυτερο δίκτυο διανομής πανελλαδικά . Πιστεύω να κάνεις τη δουλειά σου . Να μας ενημερώνεις καθε μέρα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis123 4 Μαίου 2009 #15 Share 4 Μαίου 2009 καλησπερα και καλο μηνα. ολα πηγαιναν καλα μεχρι σημερα. εχω ενα 180αρι ενυδρειο με αγγελοψαρα και καρδιναλιους. σημερα που αναψαν τα φωτα σε ολα τα ψαρακια εχουν εμφανιστει κατι ασπρακια. το ενυδρειο το εχω με φυτα και καρδιναλιους απτον δεκεμβρη.τα αγγελοψαρα τα εχω δυο μηνες. το νερο που μετρησα εχτες ειναι 7,2 ph 6 kh 14 gh 0 no2 10 no3. απο φιλτρα εχω το εσωτερικο του ενυδρειου και εξωτερικο το sera 900 με siporax και ανθρακα. οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει. προφανός κάτι παραπάνω ξέρετε. απλά για να πώ την γνώμη μου αυτό που λέει ο φίλος είναι ichthyophthirius multifiliis (ή είμαι πολύ αφελής??) και λύνεται με πράσινο το μαλαχίτη ή φορμαλδεύδη.Γενικά ότι και να ρίξεις μήν ξεχάσεις να αφαιρέσεις πρώτα το φίλτρο άνθρακα άμα χρησιμοποιείς (ο μαλαχίτης μπαίνει μέσα στο ενυδρείο για να απολυμάνει και τον χώρο0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 4 Μαίου 2009 Author #16 Share 4 Μαίου 2009 καλησπερα και παλι.τελικα εχτες ειχα 4 απωλειες. 3 καρδιναλιους και 1 αγγελοψαρο. τα υπολοιπα ειχαν μια βελτιωση σε σχεση με τα ασπρακια,χειροτερεψαν ομως σε σχεση με τις ουρες τους. πηρα αδεια τελικα απτη δουλεια και βρηκα φαρμακο. omnipur. το εχω ριξει απτο πρωι. να το αφησω μεχρι αυριο; θερμοκρασια στους 29 μεχρι ποτε; να τα ταιζω κανονικα; να αλλαξω καθολου νερο, και ποτε; εχω ανεβασει αρκετα το οξυγονο.να το αφησω μονιμα; ευχαριστω για τη βοηθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Μαίου 2009 #17 Share 4 Μαίου 2009 Χτες είχες τις απώλειες ή σήμερα ; Ακολουθας τις οδηγίες που σου λεει το φάρμακο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 4 Μαίου 2009 Author #18 Share 4 Μαίου 2009 τις απωλειες τις ειχα βραδυ. τις 7 το πρωι τα βρηκα.το φαρμακο το εριξα στις 9:30. δεν μου λεει για θερμοκρασια το φαρμακο. ουτε για ταισμα. ουτε για νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Μαίου 2009 #19 Share 4 Μαίου 2009 Το τάισμα καλο ειναι να το περιορίσεις . Τα υπόλοιπα αύριο που θα μας πεις τι βλέπεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 4 Μαίου 2009 Author #20 Share 4 Μαίου 2009 ok. ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 5 Μαίου 2009 Author #21 Share 5 Μαίου 2009 ξημερωματα μαλον ειχα αλλη μια απωλεια καρδιναλιου. δηλ εχουν μεινει 2 αγγελοψαρα 2 πλακοστομοι και 4 καρδιναλιοι. απο αυτα το ενα αγγελοψαρο εχει καθαρισει σχεδον τελειως,και απτους καρδιναλιους οι 2 ειναι σχετικα καθαροι ενω οι αλλοι εχουν χασει σχεδον την ουρα τους. εβαλα παλι τον ανθρακα στο φιλτρο συμφωνα με τις οδηγιες απτο φαρμακο. την θερμοκρασια την εχω σταθερα 29. θα ξαναφτιαξουν οι ουρες; να αλλαξω καθολου νερο; η vallisneria αν και την καθαρισα εβγαλε παλι σαν ιστο στον κορμο της.να την βγαλω ή δεν εχει σχεση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 5 Μαίου 2009 #22 Share 5 Μαίου 2009 Δεν επρεπε ακομα να βαλεις ανθρακα . Μια και τον εβαλες κανε και μια αλλαγη νερου και να εχεις το νου σου για επιδείνωση . Αν δεις να επανερχωνται τα συμπτώματα επαναλαμβάνεις τη θεραπεία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Μαίου 2009 #23 Share 5 Μαίου 2009 ξημερωματα μαλον ειχα αλλη μια απωλεια καρδιναλιου. δηλ εχουν μεινει 2 αγγελοψαρα 2 πλακοστομοι και 4 καρδιναλιοι. απο αυτα το ενα αγγελοψαρο εχει καθαρισει σχεδον τελειως,και απτους καρδιναλιους οι 2 ειναι σχετικα καθαροι ενω οι αλλοι εχουν χασει σχεδον την ουρα τους. εβαλα παλι τον ανθρακα στο φιλτρο συμφωνα με τις οδηγιες απτο φαρμακο. την θερμοκρασια την εχω σταθερα 29. θα ξαναφτιαξουν οι ουρες; να αλλαξω καθολου νερο; η vallisneria αν και την καθαρισα εβγαλε παλι σαν ιστο στον κορμο της.να την βγαλω ή δεν εχει σχεση; Όταν λες έβαλες ΠΑΛΙ τον άνθρακα τί εννοείς? Τον παλιό άνθρακα? Πόσο καιρό τον είχες? Η θερμοκρασία να παραμείνει εκεί που είναι για τις επόμενες μέρες μέχρι να εξαφανιστούν τα στίγματα. Οι ουρές θα ξαναφτιάξουν αλλά θέλει και βοήθεια. Προετοίμασε νερό περίπου στο 50% των καθαρών λίτρων σου. Προετοιμασία σημαίνει αντιχλώριο και ίδια θερμοκρασία με αυτή του ήδη υπάρχοντος νερού και κάνε αλλαγή! Τάϊζε περιορισμένα αλλά με τροφή εμποτισμένη με βιταμίνες. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και πάρε βιταμίνες για τροπικά ψάρια! Την όποια γνωστή μάρκα βρεις. Επίσης μέτρα τις επικίνδυνες τιμές του νερού σου, δηλαδή ΝΗ3/ΝΗ4, ΝΟ2. Με το omnipur υπάρχει περίπτωση να έχασες μέρος ή και όλη σου τη βιολογία! Μετά την αλλαγή νερού ενίσχυσε το φίλτρο σου με βακτήρια. Η βαλισνέρια θα πρέπει μαζί με όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά του ενυδρείου σου να "αποστειρώθηκε" από το φάρμακο οπότε μη φοβάσαι τίποτα. Ούτως ή άλλως αυτό δεν ήταν το πρόβλημα εξ αρχής! Καθημερινή ενημέρωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 5 Μαίου 2009 Author #24 Share 5 Μαίου 2009 τωρα που ξαναδιαβασα τις οδηγιες καταλαβα οτι εκανα λαθος. να τον βγαλω παλι τωρα;; 2.30 ωρες τον εχω μεσα. αν ναι να ξαναριξω φαρμακο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 5 Μαίου 2009 #25 Share 5 Μαίου 2009 Δεν επρεπε ακομα να βαλεις ανθρακα . Μια και τον εβαλες κανε και μια αλλαγη νερου και να εχεις το νου σου για επιδείνωση . Αν δεις να επανερχωνται τα συμπτώματα επαναλαμβάνεις τη θεραπεία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος