τραπεζιτης 1 Μαίου 2009 #1 Share 1 Μαίου 2009 Καλησπέρα παιδιά και καλό μήνα να έχουμε.Θέλω να καταθέσω κάποιες σκέψεις και θα ήθελα από τους παλαιότερους αλλά και από τους νεότερους την αποψή τους.Ειχα ενυδρείο γλυκού περίπου 8 χρόνια και ποτέ δεν είχα φτάσει στο σημείο να πώ ότι θα τα παρατήσω επειδή δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.Και δυστυχώς αυτό μου συμβαίνει τώρα με το θαλασσινό.Ξεκίνησα με ένα 300 lit και είπα να πάω σε κάτι καλύτερο και ανέβηκα στα 750.Το πρόβλημά μου!Δυστυχώς τα μαγαζιά εδώ στην επαρχία αλλά και στην Αθήνα δεν βλέπω να μπορούν να στηρίξουν το θαλασσινό τόσο σε ψάρια όσο και σε κορράλια.Μπαίνεις στα ξένα site και γίνετε ο κακος χαμός και εδω στα δικά μας άσε που εμπόρευμα βλεπεις μια φορά το μηνα και αν δεις αλλα βλέπεις και όλο τα ιδια και τα ιδια, και αν κάνεις το λάθος και ζητήσεις κάτι άλλο σου λενε μία τιμή όσο κάνει τό ταξίδι νά πας να τα πιάσεις και να γυρίσεις.Και βέβαια οι τιμές που έχουν οι ξένοι είναι καθ όλα φυσιολογικές.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 2 Μαίου 2009 #2 Share 2 Μαίου 2009 Είναι εμπόριο και αυτό, μάλιστα σχετικά καινούριο στην Ελλάδα , με ότι αυτό συνεπάγεται… Δηλαδή ο καταναλωτής έχει ένα ρόλο, ο μαγαζάτορας ένα άλλο ρόλο και ο προμηθευτής (χοντρέμπορος) ένα τρίτο. Φυσικά και υπάρχουν κάποια είδη που είναι σπάνια και σωστά τιμώνται περισσότερο επίσης κάποια προϊόντα είναι ποιοτικότερα από κάποια άλλα. Η προσφορά και η ζήτηση κι εδώ μπορούν να διαμορφώσουν τιμές προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Έχουμε δρόμο ακόμα εδώ στην Ελλάδα όπως σωστά διαπίστωσες αλλά δεν είναι τόσο χάλια και δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι. Το μυστικό είναι να δεις την ενασχόληση με το θαλασσινό ενυδρείο σαν ένα ευχάριστο χόμπι. Δηλαδή φτιάχνουμε ένα ενυδρείο για να ασχολούμαστε κι όχι για να κάνουμε ένα ακόμη στολίδι για το σαλόνι μας. Κι εδώ Χανιά αν και επαρχία καλά τα πάμε θαρρώ από ‘αλμυρά’ μαγαζιά, είναι ο Ορέστης, ο Γιάννης κι ένα δυο άλλοι οπότε.. φυσικά υπάρχει κι η Αθήνα, και τα e-shop, αρκεί να δεις τι θα πάρεις κι από πού. Το ότι δεν υπάρχει πληθώρα σε ζωντανά δες το θετικά, δεν αδειάζει τόσο γρήγορα η τσέπη και δίνουμε χρόνο και στο ενυδρείο μας να στρωθεί καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
τραπεζιτης 2 Μαίου 2009 Author #3 Share 2 Μαίου 2009 Φίλε μου ΝΙΚΜΑΝ σε αυτά που λες εχεις δικιο αλλα εδω μιλάμε οτι από την μια δεν βρίσκεις αυτα που θελεις και από την αλλη υπαρχει τρομερη εκμεταλευση .Ενα αντίστοιχο προβλημα είχαμε και με την λέσχη αερομοντελιστών που είμαι μέλος και ξέρεις ποτε τακτοποιήθηκε μόνο όταν σταματήσαμε και δεν ψωνίζαμε τιποτα αλλα μονο μεσο internet και βέβαια με καθημερινό βορβαδισμό στα site ότι το τάδε πράγμα μας κόστισε τοσα ευρώ λιγότερα μαζί με τα μεταφορικά από το τάδε μαγαζί στην ΑΘΗΝΑ στα ΧΑΝΙΑ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κλπ.Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζουμε δεν μπορεί ο Γερμανός να αγοράζει τον ΑΧΙΛΛΕΑ 60-70 ΕΥΡΩ και εδω να σου λένε 200-250.Δεν μπορει τα blue tang να κανουν εξω απο 25εως 40 ευρω και εδω να αρχίζουν από 50 το μέγεθος της μυγας και να φτάνουν στο 100-130.Εμένα αυτή ειναι η αποψη μου βλέποντας τις τιμες στο εξωτερικό.Ακόμα και το περιθώριο των απωλειών δεν μπορεί να ανεβάζει εκεί τις τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 2 Μαίου 2009 #4 Share 2 Μαίου 2009 Ενα αντίστοιχο προβλημα είχαμε και με την λέσχη αερομοντελιστών που είμαι μέλος και ξέρεις ποτε τακτοποιήθηκε μόνο όταν σταματήσαμε και δεν ψωνίζαμε τιποτα αλλα μονο μεσο internet και βέβαια με καθημερινό βορβαδισμό στα site ότι το τάδε πράγμα μας κόστισε τοσα ευρώ λιγότερα μαζί με τα μεταφορικά από το τάδε μαγαζί στην ΑΘΗΝΑ στα ΧΑΝΙΑ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κλπ. Μπαίνω στο πειρασμό, αν και άσχετο με τα ενυδρεία, να πω σε σχέση με το σχόλιο του φίλου τραπεζίτη, και επειδή είμαι σχετικά πρόσφατος (στα ελικόπτερα), αν και παλιός με μεγάλες όμως χρονικές διακοπές στο hobby του αερομοντελισμού, ότι μάλλον το πρόβλημα με το κόστος ανταλλακτικών αλλά και RTF ή ARF κομματιών παραμένει και παραμένει μεγαλοπρεπές. Με τιμές που είναι μέχρι και τριπλάσιες σε κάποια αντικείμενα και ανταλλακτικά. Μάλιστα, ακόμη και τα ελληνικά sites - καταστήματα έχουν τιμές πιο τσιμπημένες από αντίστοιχα ξένα (ίσως γιατί νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους) ! Κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει πια θα έλεγα στο hobby των ενυδρείων στο κομμάτι του γλυκού νερού τουλάχιστον, λόγω του ανταγωνισμού, των πιέσεων των καταναλωτών και ΚΥΡΙΩΣ της παγκόσμιας αγοράς του διαδικτύου. Απλά η αγορά του αλμυρού είναι ακόμη ανώριμη απ' ότι φαίνεται (όπως και του μοντελισμού). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 2 Μαίου 2009 #5 Share 2 Μαίου 2009 ....(όπως και του μοντελισμού). Είμαι και εγώ παθών..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 2 Μαίου 2009 #6 Share 2 Μαίου 2009 Και για να συνεχισω λιγο το off-topic... Μετα το μικροβιο των ενυδριων, κολλαμε το μικροβιο του αερομοντελισμου??? Γιατι εχω κατι μικροενοχλησεις τωρα τελευταια... Να κοιταξω να το προλαβω πριν να εναι αργα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
τραπεζιτης 2 Μαίου 2009 Author #7 Share 2 Μαίου 2009 παιδιά ο αερομοντελισμός είναι σταση ζωης. καλα τα ενυδρεία αλλα το άλλο ειναι άλλο πραγμα.απλα εγω το ανέφερα γιατι δεν σκοπευω περα του χομπι να μου κοστίζει ένα ψαρι οσο ενα ALF με άνοιγμα φτερών 2,5 μέτρα .και από κάποια ντοκυμαντερ που εχω δει στο animal planet τα περισσοτερα ψαρια ζουν και υπάρχουν σε τεραστια κοπαδια. μην μας δουλεύουν λοιπον καποιοι ότι το τάδε ειναι πολύ σπανιο το δείνα σχεδόν ανύπαρκτο δωστε λοιπον 200 300 ευρώ να σας το βρούμε .Τι νομίζουν ότι είναι τα ευρώ καραμμέλες η στραγάλια.Εγω πάντος επειδή θα το ψάξω και την εβδομάδα που μπαίνει θα σας κάνω γνωστό πόσο είναι το μεταφορικό κόστος από διαφορα μερη ανα τον κόσμο .αρκεί να σας πω ότι από κίνα και σινγκαπουρη που παραγγέλνουμε διάφορα ανταλακτικά για τα αεροπλανάκια το κόστος είναι 10 ευρώ για κουτες μέχρι 5 κιλα και ερχονται σε 2 ημέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 2 Μαίου 2009 #8 Share 2 Μαίου 2009 Δηλαδή φτιάχνουμε ένα ενυδρείο για να ασχολούμαστε κι όχι για να κάνουμε ένα ακόμη στολίδι για το σαλόνι μας. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
τραπεζιτης 3 Μαίου 2009 Author #9 Share 3 Μαίου 2009 Φίλε Αλέξ σε αυτα που λες εχεις δικιο,ειναι χόμπυ και ετσι πρεπει να το βλέπουμε.Ομως άλλο το χομπυ και άλλο εκμετάλευση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Μαίου 2009 #10 Share 3 Μαίου 2009 Ομως άλλο το χομπυ και άλλο εκμετάλευση. ...οσο υπαρχουν 100 μεσαζωντες, το χομπι δεν προοδευει.απο την αλλη πως μας βλεπουν ρε παιδια οι μεγαλες εταιρεις του χομπι....οταν ενα λονδινο ειναι σχεδον σαν 2 ελλαδες..?τι τιμες,ποσες πωλησεις και τι τζιρο να κανουν οι εδω αντιπροσωπειες....? μην τα ισοπεδωνουμε ολα. στο θεμα χομπι ειμαστε ακομη σε βρεφονηπιακο σταδιο..τι να λεμε τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 3 Μαίου 2009 #11 Share 3 Μαίου 2009 εγω νομιζω οτι η μονη αντιδραση σε αυτο ειναι η αγορα απο Internet ευτυχως βλεπω οτι περισοτερη ψωνιζουν απο εκει, οποτε ας ωθησουμε και οσους δεν το κανουν μηπως δουμε και καμια διαφορα στο χωριο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Μαίου 2009 #12 Share 3 Μαίου 2009 εγω νομιζω οτι η μονη αντιδραση σε αυτο ειναι η αγορα απο Internet ευτυχως βλεπω οτι περισοτερη ψωνιζουν απο εκει, οποτε ας ωθησουμε και οσους δεν το κανουν μηπως δουμε και καμια διαφορα στο χωριο μας. αυτο δεν ειναι λυση.θα γυρισει μπουμερανγκ και τοτε μπορει να βρεθουμε ολοι μας καποια στιγμη ανεργοι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 3 Μαίου 2009 #13 Share 3 Μαίου 2009 εγω νομιζω οτι η μονη αντιδραση σε αυτο ειναι η αγορα απο Internet ευτυχως βλεπω οτι περισοτερη ψωνιζουν απο εκει, οποτε ας ωθησουμε και οσους δεν το κανουν μηπως δουμε και καμια διαφορα στο χωριο μας. Δε θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε salamander. Όχι όλα από το internet! Πρέπει να υποστηρίξουμε και το ντόπιο, συνετό πετσοπά που προσπαθεί χωρίς κουτοπονηριά. Klaz σωστά το έθεσες το πρόβλημα με τους μεσάζοντες-εισαγωγείς. Είναι όμως ευθύνη του επαγγελματία να βρει λύση σε αυτό το σκόπελο. Ο Έλληνας χομπιστας φυσικά θα πρέπει να συμβάλει από τη μεριά του σε αυτή τη προσπάθεια. Η αγορά του θαλασσινού πιστεύω έχει ‘ψωμί ‘για όλα τα μαγαζιά. Γιαυτό δεν πρέπει να έχουν την νοοτροπία του ψιλικατζίδικου φέρνοντας λίγο από αυτό, λίγο από εκείνο, σε μικρές ποσότητες πάντα κι ότι νομίζουν ότι θα φύγει άμεσα. Δεν πρέπει να βλέπουν την θαλασσινή αγορά σαν αρπαχτή. Φίλε Χρήστο (Τραπεζίτη) κοίτα για κανένα ενυδρειοδάνειο γιατί κι εγώ ξώμεινα. Λοιπόν την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα συγκεντρωνόμαστε οι ακουαρίστες της πόλης μας στον Άσωτο τα λέμε και γνωριζόμαστε και καλύτερα. Για την ώρα είναι περισσότεροι του γλυκού αυτοί που έρχονται αλλά αυτό βλέπω ότι θα αλλάξει σύντομα. Αυτό το μήνα λόγω πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για 8/5/09 δηλαδή παραμεθαύριο. Κοίτα να μας τιμήσεις και όποιος άλλος βρεθεί κοντά, με την παρουσία σου. Μετά τις 21:00 πάντα και το τραβάμε μέχρι τις πρώτες πρωινές Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 3 Μαίου 2009 #14 Share 3 Μαίου 2009 ναι εχει δικαιο απλα εγω εχω την νοοτροπια,οτι αν καπου με εκμεταλευονται απλα δεν θα ξαναπαω και πραγματικα ετσι νιωθω ειδικα θεσ/νικη που σχεδον ολα τα μαγαζια ειναι απαραδεκτα.Και ενα αλλο που με εκνευριζει ειναι που παω αγοραζω κατι μου βγαινει 102€ ενω απο εξω θα μου ειχε βγει 40€ και μου κανει και εκπτωση 2€. για γελια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 3 Μαίου 2009 #15 Share 3 Μαίου 2009 ειδικα θεσ/νικη που σχεδον ολα τα μαγαζια ειναι απαραδεκτα. Δεν ξέρω αν έχεις πάει από το μαγαζί του Κώστα (azores). Έτυχε να τον γνωρίσω ένα καλοκαίρι στη Κρήτη που είχε κατέβει και κατάλαβα ότι ήταν συνειδητοποιημένος επαγγελματίας . θα σου πρότεινα να περνούσες από το μαγαζί του και να γνωριστείτε. Είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις γνώμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 3 Μαίου 2009 #16 Share 3 Μαίου 2009 (edited) ναι νικμαν ακριβως αυτο το μαγαζι ειχα στο μυαλο μου και εγραψα επανω σχεδον ολα.. το ξερω και ειναι αρκετα καλος. Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2009 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος