dnmhx 7 Μαίου 2009 Author #26 Share 7 Μαίου 2009 καλους απογονους! αρτεμια προμηθευτικες? ναι εχω παρει. τωρα ξερω. πιστευω να μεγαλωσω μικρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 7 Μαίου 2009 Author #27 Share 7 Μαίου 2009 ρε φιλε τι να πω...εμεις παιδευομαστε με ph gh kh και ολες αυτες τις...(δεν θα το πω) και τιποτα και εσυ χωρις να ασχολεισε σου γεννανε συνεχεια τι να πω...μου φαινετε θα δωσω τα πιρανχα και θα παρω κανα χρυσοψαρο να ξεκινησω απο την αρχη...παντως μπραβο σου αλλα προσεξε αυτη τη φορα με τα αυγα...!! να σου πω κατι; εμενα το ενυδρειο μου τωρα εχει τις καταλληλες και τις καλυτερες συνθηκες. αυτο το καταλαβαινω απο τη συμπεριφορα των πιρανχα. δεν φοβουνται οταν ανοιγω το φως, ερχονται οταν βαζω το δακτυλο στο τζαμι για να φανε γενικα δεν φοβουνται. παιζει σημαντικο ρολο που εβαλα ξυλα και φυτα. και τοσο αναγκαια για να ζουν καλα τα ψαρια δεν ειναι οι μετρησεις (δηλ ph gh kh). οσο κοιτας αυτα χαλας το νερο σου. αμα κανεις αλλαγες νερου καθε βδομαδα ( το 1/3) , εχεις καλη φιλτρανση του νερου ( παιζει μεγαλο ρολο), εχεις φτιαξει στο ενυδρειο σου κρυψωνες με φυτα και ξυλα και φυσικα εχεις μεγαλο χωρο μπορεις να πετυχεις τις καταλληλες συνθηκες του νερου (χωρις να μετρας με τα τεστ).και τοτε θα δεις τα πιρανχα σου να αλλαζουν συμπεριφορα και να ζευγαρωνουν. παντως δεν ειναι ακομα σιγουρο για το αν θα μεγαλωσουν. ειναι ακομα τα αυγα.ενταξει τωρα ξερω θα προσεξω και ελπιζω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 7 Μαίου 2009 Author #28 Share 7 Μαίου 2009 να και μερικες καλες φοτο απο το κινητο του ξαδερφου μου.μιλαμε πολυ καλες!!! ειδικα αυτη με τη συριγγα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaher 7 Μαίου 2009 #29 Share 7 Μαίου 2009 Ωραιες foto μια χαρα φαινοντε! ελπιζω αυτην τη φορα να τα μεγαλωσεις! Καλες γενες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 7 Μαίου 2009 #30 Share 7 Μαίου 2009 να σου πω κατι; εμενα το ενυδρειο μου τωρα εχει τις καταλληλες και τις καλυτερες συνθηκες. αυτο το καταλαβαινω απο τη συμπεριφορα των πιρανχα. δεν φοβουνται οταν ανοιγω το φως, ερχονται οταν βαζω το δακτυλο στο τζαμι για να φανε γενικα δεν φοβουνται. παιζει σημαντικο ρολο που εβαλα ξυλα και φυτα. και τοσο αναγκαια για να ζουν καλα τα ψαρια δεν ειναι οι μετρησεις (δηλ ph gh kh). οσο κοιτας αυτα χαλας το νερο σου. αμα κανεις αλλαγες νερου καθε βδομαδα ( το 1/3) , εχεις καλη φιλτρανση του νερου ( παιζει μεγαλο ρολο), εχεις φτιαξει στο ενυδρειο σου κρυψωνες με φυτα και ξυλα και φυσικα εχεις μεγαλο χωρο μπορεις να πετυχεις τις καταλληλες συνθηκες του νερου (χωρις να μετρας με τα τεστ).και τοτε θα δεις τα πιρανχα σου να αλλαζουν συμπεριφορα και να ζευγαρωνουν. παντως δεν ειναι ακομα σιγουρο για το αν θα μεγαλωσουν. ειναι ακομα τα αυγα.ενταξει τωρα ξερω θα προσεξω και ελπιζω. φιλε μου αυτες τις συνθηκες που αναφερεις περι φυτων ,ξυλων,αλλαγες νερου και μαλιστα απο Α/Ο οχι απο το δικτυο, καθως και φιλτρανση πιστευω αρκετα καλη (5,500 λιτρα /ωρα στα 700 λιτρα νερο)σχεδον 8 φορες την ωρα και μαλιστα ολα τα φιλτρα με siporax,subsrtut και οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα ,λαμπες uv,ιονιστες νερου πιστευω οτι εχω κανει οτι καλυτερο μπορω για τα ψαρια...και οσον αφορα τη συμπεριφορα τους αρνακια...και στο τζαμι ερχονται οταν τους κουναω δαχτυλα να φανταστεις οταν κανω σκουπα βυθου σχεδον με ακουμπανε ...απλα το ζευγαρωμα ειναι τελικα θεμα τυχης...αληθεια ειδες τα ψαρια σου να ζευγαρωνουν? γιατι εαν διαβασεις θα δεις οτι υπαρχει και πιθανοτητα τα αυγα να μην ειναι γονιμοποιιμενα κατι που δεν το ευχομαι...παντως οπως κα να εχει για αλλη μια φορα μπραβο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 7 Μαίου 2009 Author #31 Share 7 Μαίου 2009 φιλε μου αυτες τις συνθηκες που αναφερεις περι φυτων ,ξυλων,αλλαγες νερου και μαλιστα απο Α/Ο οχι απο το δικτυο, καθως και φιλτρανση πιστευω αρκετα καλη (5,500 λιτρα /ωρα στα 700 λιτρα νερο)σχεδον 8 φορες την ωρα και μαλιστα ολα τα φιλτρα με siporax,subsrtut και οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα ,λαμπες uv,ιονιστες νερου πιστευω οτι εχω κανει οτι καλυτερο μπορω για τα ψαρια...και οσον αφορα τη συμπεριφορα τους αρνακια...και στο τζαμι ερχονται οταν τους κουναω δαχτυλα να φανταστεις οταν κανω σκουπα βυθου σχεδον με ακουμπανε ...απλα το ζευγαρωμα ειναι τελικα θεμα τυχης...αληθεια ειδες τα ψαρια σου να ζευγαρωνουν? γιατι εαν διαβασεις θα δεις οτι υπαρχει και πιθανοτητα τα αυγα να μην ειναι γονιμοποιιμενα κατι που δεν το ευχομαι...παντως οπως κα να εχει για αλλη μια φορα μπραβο σου οταν λες δεν ειναι γονιμοποιημενα δηλαδη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 7 Μαίου 2009 #32 Share 7 Μαίου 2009 οταν λες δεν ειναι γονιμοποιημενα δηλαδη; εχω διαβασει οτι υπαρχει περιπτωσει καποιο θυληκο να γεννησει χωρις να εχει ζευγαρωσει με καποιο αρσενικο με αποτελεσμα να μην γεννηθουν ποτε μικρα...διαβασε εδω καποια γενικα για τα πιρανχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 8 Μαίου 2009 Author #33 Share 8 Μαίου 2009 εχω διαβασει οτι υπαρχει περιπτωσει καποιο θυληκο να γεννησει χωρις να εχει ζευγαρωσει με καποιο αρσενικο με αποτελεσμα να μην γεννηθουν ποτε μικρα...διαβασε εδω καποια γενικα για τα πιρανχα το εχω διαβασει αυτο που μου ειπες. δεν λεει πουθενα αυτο που αναφερεις. και κατ αρχην πως γινεται να γεννησει το θυληκο χωρις να εχει ζευγαρωσει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 8 Μαίου 2009 #34 Share 8 Μαίου 2009 Στα πιο πολλα ψαρια το θυλικο γενναει αυγα και μετα περναει το αρσενικο και τα γονιμοποιει...Δεν ειναι οπως στα θυλαστηκα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 9 Μαίου 2009 Author #35 Share 9 Μαίου 2009 παντως εμενα πρεπει να ειναι γονιμοποιημενα γιατι εχουν βγαλει ουριτσες και μερικα κουνιονται. αλλα κριμα να μην εχω μια γεννηστρα ή κανενα αλλο ενυδρειο να βαλω και τα αυγα που γεννησε ενα αλλο πιρανχας! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 9 Μαίου 2009 #36 Share 9 Μαίου 2009 παντως εμενα πρεπει να ειναι γονιμοποιημενα γιατι εχουν βγαλει ουριτσες και μερικα κουνιονται. αλλα κριμα να μην εχω μια γεννηστρα ή κανενα αλλο ενυδρειο να βαλω και τα αυγα που γεννησε ενα αλλο πιρανχας! μπραβο εισαι τυχερος,τα αυγα τα πρωτα που τα εχεις ? εκει βαλε και τα αλλα... να σου πω οτι εδω και κατι μερες τα ψαρια μου εχουν ανοιξει μια λακουβα στο πατο, σημερα το πρωι την σκαψανε τοσο που φαινετε ο πατος του ενυδρειου...αυτο που με μπερδευει ειναι οτι καθονται 2 διαφορετικα ψαρια απο πανω και κυνηγανε τα υπολοιπα...και αυτα τα ψαρια τα ειχα και τα δυο για θυληκα , λες να ειναι ζευγαρι? Υ.Γ.αυτο για τα αγονιμοποιιτα αυγα το εχω διαβασει αλλου οχι εκει που σου εδειξα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 9 Μαίου 2009 Author #37 Share 9 Μαίου 2009 μπραβο εισαι τυχερος,τα αυγα τα πρωτα που τα εχεις ? εκει βαλε και τα αλλα... να σου πω οτι εδω και κατι μερες τα ψαρια μου εχουν ανοιξει μια λακουβα στο πατο, σημερα το πρωι την σκαψανε τοσο που φαινετε ο πατος του ενυδρειου...αυτο που με μπερδευει ειναι οτι καθονται 2 διαφορετικα ψαρια απο πανω και κυνηγανε τα υπολοιπα...και αυτα τα ψαρια τα ειχα και τα δυο για θυληκα , λες να ειναι ζευγαρι? Υ.Γ.αυτο για τα αγονιμοποιιτα αυγα το εχω διαβασει αλλου οχι εκει που σου εδειξα αμα καθονται μαζι ειναι ζευγαρι!δεν μπορεις να ξεχωρισεις παντως πιο ειναι αρσενικο και θυληκο. κι εγω άλλα νομιζα για τα δικα μου και τελικα άλλα ηταν. μπερδευεσαι. μην τα κοιτας αυτα.αστα ετσι οπως ειναι και μην τα πειραξεις ή κανεις αλλαγη νερου ή οτιδηποτε στο ενυδρειο.αστα 3-4 μερες ετσι και βλεπεις.πες μας τι θα γινει. αα αν συνεχιζουν ετσι ακομα αυτα τα 2 και κυνηγανε τα υπολοιπα (και πιο αγρια μετα απο 1-2 μερες) κοιτα μηπως εχει αυγα ( αν δεν εχουν γεννησει ηδη).ειναι πολυ μικρα και δε φαινονται ευκολα.βλεπε καθε μερα. οταν ταιζεις τωρα τα πιρανχας σου αυτα τα 2 που λες μπορει να μην τρωνε πολυ. αντε καλες γεννες και στα δικα σου πιρανχακια! Υ.Γ.τα αυγα τα πρωτα τα εχω σε ενα ενυδρειο γεννηστρα 100 λιτρων αλλα δεν χωρανε να βαλω και τα αλλα γιατι ειναι φουλ απο αυγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 9 Μαίου 2009 #38 Share 9 Μαίου 2009 αμα καθονται μαζι ειναι ζευγαρι!δεν μπορεις να ξεχωρισεις παντως πιο ειναι αρσενικο και θυληκο. κι εγω άλλα νομιζα για τα δικα μου και τελικα άλλα ηταν. μπερδευεσαι. μην τα κοιτας αυτα.αστα ετσι οπως ειναι και μην τα πειραξεις ή κανεις αλλαγη νερου ή οτιδηποτε στο ενυδρειο.αστα 3-4 μερες ετσι και βλεπεις.πες μας τι θα γινει. αα αν συνεχιζουν ετσι ακομα αυτα τα 2 και κυνηγανε τα υπολοιπα (και πιο αγρια μετα απο 1-2 μερες) κοιτα μηπως εχει αυγα ( αν δεν εχουν γεννησει ηδη).ειναι πολυ μικρα και δε φαινονται ευκολα.βλεπε καθε μερα. οταν ταιζεις τωρα τα πιρανχας σου αυτα τα 2 που λες μπορει να μην τρωνε πολυ. αντε καλες γεννες και στα δικα σου πιρανχακια! Υ.Γ.τα αυγα τα πρωτα τα εχω σε ενα ενυδρειο γεννηστρα 100 λιτρων αλλα δεν χωρανε να βαλω και τα αλλα γιατι ειναι φουλ απο αυγα. βασικα τα παρατηρησα καλυτερα και μαλλον πανε 2 ζευγαρια στην ιδια φωλια αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το ενα απο τα ψαρια που εχουν κανει ζευγαρια ειναι ενα piraya που αποσο εχω διαβασει αυτα πολυ δυσκολα αναπαραγονται σε ενυδρειο...και μαλιστα αυτο φαινετε πιο φανατικο απο ολα κυνηγαει οποιο ψαρι πλησιασει τη φωλια εκτος απο ενα που ειναι πιο μικροσωμο απο αυτο και μαλιστα με αυτο το ψαρι καθονται αρκετη ωρα σχεδον κολλητα και πιστευω οτι αυτο ειναι το ζευγατι του...τεσπα θα δουμε τι θα κανουν γιατι και αλλες φορες ειχαν ξεκινησει(βεβαια ειναι η πρωτη φορα που σκαβουν φωλια) αλλα μετα...γιοκ...! Y.Γ.εαν σου περισευει καμια φτιαρια αυγα..εδω ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 9 Μαίου 2009 Author #39 Share 9 Μαίου 2009 βασικα τα παρατηρησα καλυτερα και μαλλον πανε 2 ζευγαρια στην ιδια φωλια αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το ενα απο τα ψαρια που εχουν κανει ζευγαρια ειναι ενα piraya που αποσο εχω διαβασει αυτα πολυ δυσκολα αναπαραγονται σε ενυδρειο...και μαλιστα αυτο φαινετε πιο φανατικο απο ολα κυνηγαει οποιο ψαρι πλησιασει τη φωλια εκτος απο ενα που ειναι πιο μικροσωμο απο αυτο και μαλιστα με αυτο το ψαρι καθονται αρκετη ωρα σχεδον κολλητα και πιστευω οτι αυτο ειναι το ζευγατι του...τεσπα θα δουμε τι θα κανουν γιατι και αλλες φορες ειχαν ξεκινησει(βεβαια ειναι η πρωτη φορα που σκαβουν φωλια) αλλα μετα...γιοκ...! Y.Γ.εαν σου περισευει καμια φτιαρια αυγα..εδω ειμαστε ε θα γεννησουν αμα κανουν ετσι. μη τα πειραξεις καθολου εσυ κι ας κυνηγανε τα αλλα πιρανχας. δες κι ολας (αν δεν εχεις δει) για το αν εχουν γεννησει ηδη αυγα. Υ.Γ. κατσε να δουμε πρωτα αν θα βγουν μικρα κι απο αυτα που εχω.κανονικα σημερα επρεπε να ειχαν βγει απο τα αυγα. αυριο θα δουμε. ειναι η κρισιμη μερα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 11 Μαίου 2009 #40 Share 11 Μαίου 2009 με τα μικρα τι εγινε βγηκανε ολα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 11 Μαίου 2009 Author #41 Share 11 Μαίου 2009 με τα μικρα τι εγινε βγηκανε ολα? οχι τιποτα ακομα. δεν ξερω και καλα. εχουν βγαλει ουρες και ματια απο προχτες αλλα δεν κουνιουνται καθολου.ειναι στον πατο. αν ξερει κανεις αν ειναι φυσιολογικο αυτο (δηλαδη αν θελουν τοσες μερες για να βγουν τελειως απο τα αυγα και να κολυμπησουν) ή μηπως δεν εζησαν και εχουν ψοφησει και εχουν κατσει στον πατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος