dnmhx 1 Μαίου 2009 #1 Share 1 Μαίου 2009 εχουν γεννησει 2 απο τα 7 red belly μου. αν ξερει κανεις, που εχει κανει γεννα πιρανχας ή να προσπαθησε, τι πρεπει να κανω για να ζησουν τα αυγα; να βαλω τα υπολοιπα 7 πιρανχας σε αλλο ενυδρειο; γιατι οσο ειναι εκει πανε και τρωνε τα αυγα και τα κυνηγανε οι 2 μανες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 1 Μαίου 2009 #2 Share 1 Μαίου 2009 εχουν γεννησει 2 απο τα 7 red belly μου. αν ξερει κανεις, που εχει κανει γεννα πιρανχας ή να προσπαθησε, τι πρεπει να κανω για να ζησουν τα αυγα; να βαλω τα υπολοιπα 7 πιρανχας σε αλλο ενυδρειο; γιατι οσο ειναι εκει πανε και τρωνε τα αυγα και τα κυνηγανε οι 2 μανες. Σε συμβουλεύω να φτιάξεις άμεσα ένα ενυδρείο-γεννήστρα με νερό από το μεγάλο και να μεταφέρεις τα αυγά σε αυτό. Επίσης άν θές να έχεις επιτυχία στο μεγάλωμα θα πρέπει να αρχίσεις καλλιέργεια αρτέμιας άμεσα. Άν μπορείς ανέβασε φωτό από τα αυγά και το ζευγάρι. Σου εύχομαι τα καλύτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 1 Μαίου 2009 Author #3 Share 1 Μαίου 2009 Σε συμβουλεύω να φτιάξεις άμεσα ένα ενυδρείο-γεννήστρα με νερό από το μεγάλο και να μεταφέρεις τα αυγά σε αυτό. Επίσης άν θές να έχεις επιτυχία στο μεγάλωμα θα πρέπει να αρχίσεις καλλιέργεια αρτέμιας άμεσα. Άν μπορείς ανέβασε φωτό από τα αυγά και το ζευγάρι. Σου εύχομαι τα καλύτερα! οταν λες καλλιέργεια ατρέμιας; μονο τα αυγα να μεταφέρω ή και τις μάνες μαζι ή το ζευγάρι; ευχαριστω θα προσπαθησω να βγαλω fotos αν και ειναι παρα πολυ μικρα τα αυγα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 1 Μαίου 2009 Author #4 Share 1 Μαίου 2009 αυτες ειναι φωτογραφιες απο τα αυγά. ειναι παρα πολυ μικρα και δεν φαινονται καθαρα. σε μερικες φοτο τα εχω κυκλωσει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 1 Μαίου 2009 #5 Share 1 Μαίου 2009 αυτες ειναι φωτογραφιες απο τα αυγά. ειναι παρα πολυ μικρα και δεν φαινονται καθαρα. σε μερικες φοτο τα εχω κυκλωσει. Φαίνονται μία χαρά. Οι γονείς τα φυλάνε?Έχουν σκάψει τον βυθό ή όχι? Ψάξε στο φόρουμ για καλλιέργεια αρτέμιας θα βρείς αρκετά πόστ....! κράτα μας ενήμερους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 1 Μαίου 2009 Author #6 Share 1 Μαίου 2009 Φαίνονται μία χαρά. Οι γονείς τα φυλάνε?Έχουν σκάψει τον βυθό ή όχι? Ψάξε στο φόρουμ για καλλιέργεια αρτέμιας θα βρείς αρκετά πόστ....! κράτα μας ενήμερους! ενα πιρανχας τα φυλαει παρα πολυ καλα (μαλλον η μανα)και κανει σαν τρελο αμα καποιο πλησιασει. δεν εχουν σκαψει γιατι ειναι αρκετα χοντρο το χαλικι. (δεν ειναι λεπτο). δε μου ειπες να τα βαλω μονα τους σε αλλο ενυδρειο γενηστρα ή με τους γονείς τους; ευχαριστω πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 1 Μαίου 2009 #7 Share 1 Μαίου 2009 ενα πιρανχας τα φυλαει παρα πολυ καλα (μαλλον η μανα)και κανει σαν τρελο αμα καποιο πλησιασει. δεν εχουν σκαψει γιατι ειναι αρκετα χοντρο το χαλικι. (δεν ειναι λεπτο). δε μου ειπες να τα βαλω μονα τους σε αλλο ενυδρειο γενηστρα ή με τους γονείς τους; ευχαριστω πολυ. Έτσι και αλλιώς θα πρέπει να χωρίσεις τα μικρά από τους γονείς, αρκετά σύντομα από τότε που θα βγούν, οπότε θα σε συμβούλευα να πάρεις μόνο τα αβγά. Μην ανησυχείς ιδιαίτερα καθώς αφού άρχισαν να αναπαράγονται, θα το κάνουν συχνά, συνήθως εβδομαδιαία ή και ποιό συχνά, οπότε θα έχει πολλές ευκαιρίες να μεγαλώσεις μικρά....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 1 Μαίου 2009 Author #8 Share 1 Μαίου 2009 Έτσι και αλλιώς θα πρέπει να χωρίσεις τα μικρά από τους γονείς, αρκετά σύντομα από τότε που θα βγούν, οπότε θα σε συμβούλευα να πάρεις μόνο τα αβγά. Μην ανησυχείς ιδιαίτερα καθώς αφού άρχισαν να αναπαράγονται, θα το κάνουν συχνά, συνήθως εβδομαδιαία ή και ποιό συχνά, οπότε θα έχει πολλές ευκαιρίες να μεγαλώσεις μικρά....... οκ θα βαλω μονο τα αυγα.εσυ εχεις πετυχει γεννα;2 μερες κανουν να βγουν;ευχαριστω για τις πληροφοριες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 1 Μαίου 2009 #9 Share 1 Μαίου 2009 οκ θα βαλω μονο τα αυγα.εσυ εχεις πετυχει γεννα;2 μερες κανουν να βγουν;ευχαριστω για τις πληροφοριες. Γέννα όχι μιάς και μου έτρωγαν τις θηλυκές λίγο πρίν την αναπαραγωγή... .....συμβαίνει συχνά αυτό μιάς και κατα την περίοδο της ωοτοκίας οι θηλυκές είναι ευάλωτες.... Ναί η ωοτοκία είναι σύντομη και οι λάβρες μεγαλώνουν γρήγορα γιαυτό και απαιτούν πολλά καθημερινά ταίσματα έτσι ώστε να μήν φαγωθούν μεταξύ τους.... Μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 2 Μαίου 2009 #10 Share 2 Μαίου 2009 μπραβο dnmhx πολυ καλα, και στα δικα μας!!!! εχεις π.μ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 2 Μαίου 2009 #11 Share 2 Μαίου 2009 εχουν γεννησει 2 απο τα 7 red belly μου. αν ξερει κανεις, που εχει κανει γεννα πιρανχας ή να προσπαθησε, τι πρεπει να κανω για να ζησουν τα αυγα; να βαλω τα υπολοιπα 7 πιρανχας σε αλλο ενυδρειο; γιατι οσο ειναι εκει πανε και τρωνε τα αυγα και τα κυνηγανε οι 2 μανες. μπορεις να μας πεις συνθηκες νερου κτλ καλη επιτυχια με τα αυγα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaher 2 Μαίου 2009 #12 Share 2 Μαίου 2009 isos 8a itan kalitera na ebgazes tin mana kai oxi ta auga.8a itan pio efkolo pisteuo... pantos opos ke na exi mprabo! sou efxome ta kalitera! kales genes Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 2 Μαίου 2009 Author #13 Share 2 Μαίου 2009 μπορεις να μας πεις συνθηκες νερου κτλ καλη επιτυχια με τα αυγα!!!! δεν τις εχω μετρησει τις συνθηκες νερου.(ουτε ph ουτε σκληροτητα). μονο αλλαγες κανω καθε βδομαδα (με αντιχλωριο) και εχω πολυ καλη φιλτρανση. επισης θερμοκρασια 27-28 βαθμοι. βεβαια εχω και μεγαλο ενυδρειο (700αρι) και παιζει ρολο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 2 Μαίου 2009 #14 Share 2 Μαίου 2009 Δες και αυτο το βιντεο για αρτεμιες http://www.youtube.com/watch?v=7uNkHPuGaqo και τα σχετικα διπλανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 2 Μαίου 2009 Author #15 Share 2 Μαίου 2009 Δες και αυτο το βιντεο για αρτεμιες http://www.youtube.com/watch?v=7uNkHPuGaqo και τα σχετικα διπλανα. thanks. ειναι υποχρεωτικη η καλλιεργεια αρτεμιας για να ζησουν τα ψαρακια ή μπορει να ζησουν με τροφη απλα; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 2 Μαίου 2009 Author #16 Share 2 Μαίου 2009 Δες και αυτο το βιντεο για αρτεμιες http://www.youtube.com/watch?v=7uNkHPuGaqo και τα σχετικα διπλανα. ευχαριστω delta66. πολυ κατατοπιστικο το link που μου εδωσες. ξερεις που βρισκω τα αυγα αρτεμιας; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 2 Μαίου 2009 #17 Share 2 Μαίου 2009 στα πετσοπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 2 Μαίου 2009 #18 Share 2 Μαίου 2009 παρε και ενα να δεις χαμο...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 2 Μαίου 2009 Author #19 Share 2 Μαίου 2009 παρε και ενα να δεις χαμο...!!!! χαμος γινεται!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 3 Μαίου 2009 Author #20 Share 3 Μαίου 2009 τελικα τιποτα με τα αυγα. σηκωθηκα το πρωι να δω πως παει και δεν βρηκα κανενα αυγο. εγω νομιζω τα τραβηξε το φιλτρο. τι αλλο δεν εξηγειται. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 4 Μαίου 2009 #21 Share 4 Μαίου 2009 τελικα τιποτα με τα αυγα. σηκωθηκα το πρωι να δω πως παει και δεν βρηκα κανενα αυγο. εγω νομιζω τα τραβηξε το φιλτρο. τι αλλο δεν εξηγειται. ανοιξε το φιλτρο και κοιτα μεσα μπορει να μην επαθαν τιποτα ,παλιοτερα οταν ειχα αφρικανες ειχα βρει μεσα στο φιλτρο ψαρακια που πρεπει να ηταν και ενα μηνα μεσα ολοζωντανα,αλλα εφοσον τα μετεφερες τα αυγα επρεπε να βαλεις καποιο τουλι στην εισοδο του φιλτρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 4 Μαίου 2009 Author #22 Share 4 Μαίου 2009 ανοιξε το φιλτρο και κοιτα μεσα μπορει να μην επαθαν τιποτα ,παλιοτερα οταν ειχα αφρικανες ειχα βρει μεσα στο φιλτρο ψαρακια που πρεπει να ηταν και ενα μηνα μεσα ολοζωντανα,αλλα εφοσον τα μετεφερες τα αυγα επρεπε να βαλεις καποιο τουλι στην εισοδο του φιλτρου... δεν πειραζει την αλλη φορα θα ξερω.θα χαμηλωσω και την πιεση του φιλτρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 7 Μαίου 2009 Author #23 Share 7 Μαίου 2009 ξαναγεννησαν τα πιρανχας μου! . σημερα το πρωι ειδα αυγα κατω απο ενα πιρανχας που τα φυλαγε. τα μαζεψα τωρα και τα εχω βαλει σε ενα αλλο ενυδρειακι. καλα ειναι αμετρητα! να και μερικες φοτο αλλα δεν φαινονται καθαρα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 7 Μαίου 2009 #24 Share 7 Μαίου 2009 καλους απογονους! αρτεμια προμηθευτικες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranxobios 7 Μαίου 2009 #25 Share 7 Μαίου 2009 ξαναγεννησαν τα πιρανχας μου! . σημερα το πρωι ειδα αυγα κατω απο ενα πιρανχας που τα φυλαγε. τα μαζεψα τωρα και τα εχω βαλει σε ενα αλλο ενυδρειακι. καλα ειναι αμετρητα! να και μερικες φοτο αλλα δεν φαινονται καθαρα. ρε φιλε τι να πω...εμεις παιδευομαστε με ph gh kh και ολες αυτες τις...(δεν θα το πω) και τιποτα και εσυ χωρις να ασχολεισε σου γεννανε συνεχεια τι να πω...μου φαινετε θα δωσω τα πιρανχα και θα παρω κανα χρυσοψαρο να ξεκινησω απο την αρχη...παντως μπραβο σου αλλα προσεξε αυτη τη φορα με τα αυγα...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος