nikman 1 Μαίου 2009 #1 Share 1 Μαίου 2009 Κάποια αξιόπιστα τεστ για ΝΟ3 και Μαγνήσιο θα ήθελα να μου προτείνεται παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 4 Μαίου 2009 #2 Share 4 Μαίου 2009 test της Salifert λιγο μανουρα στην αρχη αλλα ειναι πολυ καλα. και εγω τα περιμενω σε λιγες μερες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Μαίου 2009 #3 Share 4 Μαίου 2009 σωστα.για το αλμυρο θεωρπουνται απο τα πλεον αξιοπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 4 Μαίου 2009 #4 Share 4 Μαίου 2009 σωστα.για το αλμυρο θεωρπουνται απο τα πλεον αξιοπιστα. έτσι λέγανε μια φορά .. τώρα λένε άλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 4 Μαίου 2009 #5 Share 4 Μαίου 2009 έτσι λέγανε μια φορά .. τώρα λένε άλλα για να μάθουμε , τί και ποιός ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 4 Μαίου 2009 #6 Share 4 Μαίου 2009 τα τεστ που δουλεύουν τώρα οι aμερικανοί είναι τα ELOS , τα salifert έχουν κριθεί αναξιόπιστα , ειδικά το mg πρόσεξε και εδώ στο aquazone να δεις .. όλοι 1470-1500 έχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 4 Μαίου 2009 Author #7 Share 4 Μαίου 2009 Έλος ε; ok! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Μαίου 2009 #8 Share 4 Μαίου 2009 τα τεστ που δουλεύουν τώρα οι aμερικανοί είναι τα ELOS , τα salifert έχουν κριθεί αναξιόπιστα , ειδικά το mg πρόσεξε και εδώ στο aquazone να δεις .. όλοι 1470-1500 έχουν Eμενα γιατι εδειξε 1300; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 5 Μαίου 2009 #9 Share 5 Μαίου 2009 Eμενα γιατι εδειξε 1300; Kαι εγω με το συγκεκριμένο test πέρασα απο αρκετές διαβαθμίσεις της κλίμακας πριν μου δείξει 1470... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 5 Μαίου 2009 #10 Share 5 Μαίου 2009 υπάρχει παλιά και νέα παρτίδα η παλιά ήταν καλύτερη δεν έχετε παρά να το ψάξετε και εσείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 5 Μαίου 2009 #11 Share 5 Μαίου 2009 Έλος ε; ok! \ / Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 1 Αυγούστου 2009 Author #12 Share 1 Αυγούστου 2009 Λοιπόν πήρα τεστ της Elos για μαγνήσιο και ΝΟ3. Επίσης πήρα και τεστ της Salifert ΝΟ3 νέας παρτίδας (το έγραφε στο χαρτάκι με τις οδηγίες). Επίσης είχα και τεστ της Αpi ΝΟ3 από παλιά. Τα αποτελέσματα και το προσωπικό συμπέρασμα είναι: Μαγνήσιο 1400 Elos Μαγνήσιο 1320-1350 Salifert To συμπέρασμα μου είναι ότι το Elos «δείχνει» παραπάνω από το Salifert. Tώρα ποιο είναι ποιο κοντά στην αλήθεια πιστεύω το Salifert, αλλά δίνω καλύτερο βαθμό στο Elos ως προς τη σιγουριά του αποτελέσματος. Δυστυχώς τα Salifert με τη συριγγούλα , τη νανοδιαβάθμιση και τις σταγονίτσες δύσκολα γλυτώνεις την επανάληψη της μέτρησης για να είσαι σίγουρος. Στη μέτρηση για ΝΟ3 τα τεστ Api και Εlos έδειξαν 20+ με ευκρινέστερο αποτέλεσμα στη χρωματική κλίμακα το Api φυσικά! Το κακό είναι ότι ξεκίνησαν τα NO3 ενώ ήταν μηδεν στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του ενυδρείου κι άντε να δούμε πως θα τα κατεβάσουμε... Πρόσθεσα και δεύτερο skimmer, έβαλα σε ένα διχτάκι chaeto μέσα στο ενυδρείο (λόγω έλλειψης sump) ,εβδομαδιαίες αλλαγές περίπου 20% και αύξησα και τον φωτισμό στις 2 από τις 6 Τ5 λόγω της chaeto. Για την ώρα (10 μέρες) έχω καταφέρει και τα έχω κρατήσει στα ίδια επίπεδα χωρίς δηλαδή να αυξηθούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Αυγούστου 2009 #13 Share 1 Αυγούστου 2009 μην ανυσηχεις φιλε μου.τα νιτρικα ηταν παντα ενας βραχνας για το αλμυρο. οσο για την μακροαλγη μακαρι να σου δουλεψει μεσα στη καλτσα αλλα συνηθως επειδη χρειαζεται εκτος απο το αρκετο φως και αρκετη κυκλοφορια,συνηθως πιανει αλγες,δεν αναπτυσεται και στο τελος καταστρεφεται.δυστυχως για τετοια κατασταση οπως ηδη θα γνωριζες το βελτιστο θα ηταν η υπαρξη σαμπ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 1 Αυγούστου 2009 Author #14 Share 1 Αυγούστου 2009 δυστυχως για τετοια κατασταση οπως ηδη θα γνωριζες το βελτιστο θα ηταν η υπαρξη σαμπ.... Το γνωρίζω φίλτατε Klaz και το έχω στα υπόψιν για το επόμενο μελλοντικό ενυδρείο που για την ώρα δεν διαφαίνεται το πότε για πολλούς λόγους. Ας αποκτήσω επομένως, με τη βοήθεια σας πάντα, περισσότερες γνώσεις και περισσότερη εμπειρία και από το 300άρι μου και αργότερα βλέπουμε, όταν βρεθεί χρήμα και περισσότερος χώρος κάτι θα γίνει. Το θέμα είναι ότι είχα μη μετρήσιμα νιτρικά το πρώτο τρίμηνο προφανώς λόγω της «φυσικής» άλγης που είχε αναπτυχθεί στο πίσω τζάμι και στα πλαϊνά και την οποία σκοπίμως δεν καθάριζα. Έκανα το λάθος και μείωσα κατά 2-3 ώρες τη φωτοπερίοδο λόγω καλοκαιριού και μάλλον κράσαρε. Θα μου πεις μπορεί να τη πάταγα κι αργότερα και να το έπαιρνα χαμπάρι όταν τα νιτρικά ήταν 50+ Το άγχος μου τώρα είναι ότι είχα βάλει πριν κανένα 20ήμερο κάτι μικρά sps και ήθελα να δω πως θα πάνε τα πιτσούνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Αυγούστου 2009 #15 Share 1 Αυγούστου 2009 χμ.....gia sps θα ελεγα πως ειναι υπερβολικα νωρις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 1 Αυγούστου 2009 Author #16 Share 1 Αυγούστου 2009 χμ.....gia sps θα ελεγα πως ειναι υπερβολικα νωρις..... Συμφωνώ έπρεπε να περιμένω κάνα δίμηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος