Jump to content

Νέο Nano Reef 120 Lt (diy)

DjPriest

Recommended Posts

Ε δεν γινόταν , το κολλήσαμε το μικρόβιο... :wub: Μετά απο ολιγόμηνη ενασχόληση με το γλυκό και συγκεκριμένα τις αφρικάνικες κιχλίδες (αληθεία τι θαυμάσια ψάρια) μπήκα στο τριπάκι να γίνω αλμύρος...

Τι αρρώστια που είναι βρε παιδιά το αλάτι? Απαπαπαπα..

Τες πα να μην πολυλογώ ,περίμενα υπομονετικά να βρω κάποια καλή ευκαιρία μέσω του aquazone και άλλων portals ... Τελικά βρέθηκε ένα πολύ όμορφο nano reef diy 120lt μεικτά απο συνχομπίστα και μάλιστα πολύ καλό γνωστη..

Το νανάκι τρέχει εδω και δύο βδομάδες αφού κάθησα και διάβασα όσα άρθρα και threads μπορούσα ...

Τα specifications είναι:

Ενυδρειο (γυαλα) 45χ58χ45

Κυκλοφορητες (2χ1000+1χ600)

Θερμαντηρας JBL

Προβολέας με ΜΗ 150 14Κ ΑΙΗUA και Ηλεκτρονικό Ballast MH 150 watt :P

Skimmer Jad 310g (φτηνιάρικο και μου έχει βγάλει την πίστη, θέλει όλο ρυθμισμα ανάλογα με την στάθμη νερού)

Αντιφώσφορο και άνθρακα τα οποία τοποθετηθηκαν στην πλάτη του ενυδρείου , στην είσοδο του νερού

Σύστημα ψύξης με τέσσερις ανεμιστήρες (το οπίο ακόμη περιμένω απο net)

Aλάτι Ρεα (πλακίτσα) :ninja: Red Sea

A.O aquamedics 90 αγορασμένη απο τον φίλο Venom (καλό το σαντουιτς?)

Το ενυδρείο όπως προλόγισα τρέχει δύο μιση βδομάδες (μιάμιση με ΖΒ 10 κιλά)

Νερό απο Α.Ο έχω βάλει μόνο στις εξατμίσεις νερού γιατί αγοράστηκε αφού είχα φτιάξει αλατότητα :thumbup:

Προχθές έκανα τα πρώτα τεστ και είχαμε τα εξής :

PH 8,5

KH 11

NH4/NH5 0,5

NO2 1

NO3

PO4 0

Aπο εκεί που πήρα το ΖΒ μου είπαν οτι είναι κουραρισμένος , για κάθε ενδεχόμενο δεν πολυανοίγω τα φώτα (γύρω στις τρείς ωρες την μερα) και μέχρι στιγμής δεν έχω άλγη...

Προχθές πήρα 4 blue hermits (μην βαράτε δεν πρόκειται να βάλω τπτ άλλο ζωντανό για καιρό ακόμα)

Δύο ερωτησούλες ...τι κάνει ακριβώς το hydor flow και αν το χρειάζομαι ... και πότε και αν πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποια ζουμια όπως ιώδιο ή συμπλήρωμα ασβεστίου

Αυτά προς το παρόν

Να και τρείς φώτο για τους υδονοβλεψίες :thumbup: απο κινητό :thumbup:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Βαράτε αλύπητα

post-12732-1240936809_thumb.jpg

Ωραιο ενυδρειο ειναι ιδιοκατασκευη ?

Δεν χρειαζεσαι ακομα ζουμια ειναι πολυ νωρις κ δεν εχεις κ καταναλωση, δωσε τα χρηματα για να παρεις ενα ρεφρακτομετρο.

και μην το παρακανεις με τα φωτα ακομα λιγες ωριτσες, καλη συνεχεια φιλε :wub:

Ναι φίλε μου είναι ιδιοκατασκευή..

Αν δεν θέλετε να πώ εδώ ποιός το έφτιαξε μπορώ να σου στείλω πμ

To hydor flow,μπενει σε οποιονδηποτε κυκλοφορητη και με την βοηθεια ενοσ πλαστικου γραναζιου και την πιεση του νερου απο την εξαγωγη του κυκλοφορητη κανει κυκλικες κινησεις με αποτελεσμα να στελνει κυκλοφορια γυρω-γυρω στο ενυδρειο,χρησιμο εαν εχεις κυκλοφορητη θα ελεγα.Ακομα μην βιαζεσε να ανοιγεις τα φωτα ουτε να βαζεις ζωντανα,παρακολουθα τις τιμες σου.Ο βραχος σου χρειαζετε ποιο πολλες κρυψωνες αλλα και πιο επιπεδα κομματια για μελοντικη τοποθετηση κοραλιων.Καλη συνεχεια!~ :wub:

Χμμμ οπότε μαλλον δεν χρειάζομαι hydor flow... Οι τρείς κυκλοφορητές είναι σε τέτοια σημεία τα οποία "πιανουν" όλο το ενυδρείο (2 πάνω και ενας στην μέση).

Οσο για τον βράχο κρυψώνες πιστεύω έχει πολλές (θα βγάλω μια πιό κοντινή φώτο) αλλα όντως μοθ λείπου οι επίπεδες επιφάνειες

Καλώς όρισες στην παρέα της θάλασσας!

Εύχομαι την καλύτερη εξέλιξη στον μικρό σου ύφαλο.

σκεφτομαι τι μπορει να ζηλεψει αυτο το μικρο ενυδρειο απο την φροντιδα των μεγαλων.η απαντηση?τιποτα.καλη συνεχεια

Παιδιά σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια . Apo την μέρα που αποφάσισα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο χόμπυ ξέρετε τι με εντυπωσίασε πραγματικά? Όχι τα πανέμορφα ενυδρεία ,ούτε η ιδέα το της συντήρησης ενός ύφαλου στο ίδιο σου το σπίτι αλλά το δέσιμο που έχουν οι συγκεκριμένοι συνχομπίστες μεταξύ τους (έστω και μέσα απο ένα forum).. Είστε καταπληκτικοί πραγματικά...

Θα σας κρατάω ενήμερους με συχνά updates για το τι μπαίνει η για το τι πρόκειται να μπεί στο ενυδρειάκι για να ελαχιστοποιήσουμε οσο γίνεται τα λάθη..

One luv...

Υ.Γ: Κ. Ψάλτη υπέροχα αρθρα πραγματικά και πραγματικός στρατιώτης ταγμένος στο αλάτι :wub:

Φίλε jumaru είχα παρακολουθήσει όλη την εξέλιξη του μικρού σου και πραγματικα το απόλαυσα... καταπληκτικη πορεία.. :P

Αλλαγή Aquascape... Χρειαζόμουν πιο πολλές θέσεις για κοράλλια....

Τι λέτε?

Χρειαζομαι άλλο βράχο?

post-12732-1241282637_thumb.jpg

Tο κομματι πισω δεξια δεν μου αρεσει ετσι θα προτιμουσα να το δω αλλιως βαλμενο ισως να δημιουργηθει κ ενα περασαμα αναμεσα,

πιστευω πως θελεις λιγο ακομα βραχο, 2,3 μικρα κομματια για να παιξεις λιγο με το στησιμο.

Γνωμη μου παντα κ παντα φιλικα !!!

Λοιπόν για τρίτη φορά πρόσθεσα βράχο και άλλαξα το aquascape .. Τρίτη και φαρμακερή που λένε.

24 ώρες μετά την αλλαγή κάναμε και ένα τεστάκι και έχουμε τα ξής:

PH 8,5

KH 11

NH4/NH5 0

NO2 0

N03 25ml

PO4 0

Καλα πάμε νομίζω.

post-12732-1241536237_thumb.jpg

Λοιπόν για τρίτη φορά πρόσθεσα βράχο και άλλαξα το aquascape .. Τρίτη και φαρμακερή που λένε.

PH 8,5

KH 11

NH4/NH5 0.........ΝΗ 3 - ΝΗ 4 είναι

NO2 0

N03 25ml

PO4 0

Καλα πάμε νομίζω.

PH 8,5

KH 11

NH4/NH5 0

NO2 0

N03 25ml

PO4 0

Καλα πάμε νομίζω.

Καλυτερο στησιμο μου φαινεται τωρα.Αυτο το βραχακι ομως,γιατι το εχεις μονο του στη γωνια;

Εμενα παντως το βραχακι στην γωνια μου εκανε εντυπωση...Δεν εχω δει αλλο reef το οποιο να εχει βραχακι στην γωνια..:bowdown:Πολυ καλο το στησιμο του ενυδριου σου

Δεεεεν μπαίιιιιινει πουθενά το βραχάκι και το έβαλα στην γωνία...

Καλώς ήρθες στην παρέα μας και από εμενα?

Οι τιμές σου που βρίσκονται?

H τελευταία μέτρηση που έκανα είναι στις 05/05 και έγραψα πιο πάνω τα νούμερα... Λέω αύριο μεθάυριο να μπουμπουνίσω άλλο ένα τέστ :bowdown:

Σήμερα ταυτόχρονα με την φιέστα κάναμε και μετρήσεις :

PH 8

KH 12

NH3/NH4 0,5

N02 0

N03 25ml

P04 0

Εχουμε λίγο δρόμο ακόμα για να μηδενιστούν όλα ε?

Και εδώ και δύο μέρες αρχίζω και έχω πρόβλημα με άλγες στα τζάμια..

Τι κάνουμε? Να αμόλήσω κανα σαλιγκάρι?

Να περιμένω?

Περιμενε να μηδενησει κ η αμμωνια (NH3/4) και μετα κανα σαλιγγαρακι κ ερημιτες.

Τις αλγες στα τζαμια μαγνητη φροντιδα κ προδερμ :bowdown:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...