Jump to content

ΔΥΟ ΑΠΟΡΙΕΣ

andria

Recommended Posts

Θέλω να σας ρωτήσω.Έχω το juwel rekord 110 λίτρα. Έχει μόνο μία λάμπα αλλά επειδή το πήρα μεταχειρισμένο θέλω να την αλλάξω γιατί έχει 2 χρόνια λειτουργίας ήδη. Τι λάμπα πρέπει να πάρω?Πρέπει να πάρω πάλι juwel και τι χρώμα?Στο ενυδρείο έχω 4 γκάπυ και 2 πλάτυ, κερατόφυλλο, java moss και θα πάρω και anubia.Επίσης θέλω να μου πείτε το κερατόφυλλο πώς να το κλαδεύω που έχει ψηλώσει αρκετά?

Καλησπέρα, δεν γνωρίζω τις διαστάσεις του λαμπτήρα για το 110 αλλά προτίμησε λαμπτήρα ειδικό για φυτά, όσο για το κερατόφυλο απλά το κόβεις όπου θες με ψαλίδι ή και με το χέρι.

...βλεπεις ποσα watt ειναι και παιρνεις μια ιδια σε gro-lux sylvania, ή osram fluora, (ειναι φθηνοτερες απο τις juwel και τις βρισκεις σε μαγαζια με ηλεκτρολογικα). :wub:

• 2 weeks later...

...βλεπεις ποσα watt ειναι και παιρνεις μια ιδια σε gro-lux sylvania, ή osram fluora, (ειναι φθηνοτερες απο τις juwel και τις βρισκεις σε μαγαζια με ηλεκτρολογικα). :bowdown:

Κάτι μου είπαν για ροζ λάμπα, κάνει αυτή? Αυτά που έχω διαβάσει για λάμπες nature, day τι είνα, κάνουν για φυτεμένο?Απλά επειδή αύριο θα πάω να την αλλάξω, θέλω να ξέρω ποια να πάρω και όχι ποια θα μου πουν στο pet shop.

Αν αγορασεις απο το πετ σοπ θα πληρωσεις 3-4 φορες πανω. Αποθηκη ηλεκτρολογικου υλικου.-

Αν αγορασεις απο το πετ σοπ θα πληρωσεις 3-4 φορες πανω. Αποθηκη ηλεκτρολογικου υλικου.-

Άρα να πάρω μία από τις δύο που μου είπαν πιο πάνω στις διαστάσεις για το ενυδρείο μου από μαγαζί με ηλεκτρολογικά?Είναι οκ για τα φυτά?

Άρα να πάρω μία από τις δύο που μου είπαν πιο πάνω στις διαστάσεις για το ενυδρείο μου από μαγαζί με ηλεκτρολογικά?Είναι οκ για τα φυτά?

Υπάρχει πρόβλημα, όποιος ξέρει ας βοηθήσει.Το ενυδρείο ήταν μεταχειρισμένο και τα watt δε φαίνονται από τα άλατα. Πόσα watt λάμπα να πάρω?Α Και το καπάκι λέει ότι είναι monolux 80.Έχει μια λάμπα μόνο, αρκεί για τα εύκολα φυτάκια που έχω?

οι λάμπες χωρίζονται σε κατηγορίες Τ3, Τ5, Τ8, compact (νομίζω). Οι πρώτες 3 διαφέρουν στο πάχος τους και οι τελευταίες δεν είναι ο απλός ευθύς σωλήνας που ξέρουμε. Κάθε κατηγορία σε συγκεκριμένο μήκος αποδίδει συγκεκριμένα watt, οπότε πάρε την λάμπα μαζί σου, θα σου πουν τι κατηγορία είναι και θα σου δώσουν την αντίστοιχη.

Προτίμησε κάποια που να έχει πλήρες φάσμα, να κάνει δηλαδή λευκό φως ίσως και με λίγο ροζ (χωρίς να είναι υποχρεωτικό).

Για περισσότερα ψάξε μέσα στο forum.

Τι φυτάκια έχεις;

οι λάμπες χωρίζονται σε κατηγορίες Τ3, Τ5, Τ8, compact (νομίζω). Οι πρώτες 3 διαφέρουν στο πάχος τους και οι τελευταίες δεν είναι ο απλός ευθύς σωλήνας που ξέρουμε. Κάθε κατηγορία σε συγκεκριμένο μήκος αποδίδει συγκεκριμένα watt, οπότε πάρε την λάμπα μαζί σου, θα σου πουν τι κατηγορία είναι και θα σου δώσουν την αντίστοιχη.

Προτίμησε κάποια που να έχει πλήρες φάσμα, να κάνει δηλαδή λευκό φως ίσως και με λίγο ροζ (χωρίς να είναι υποχρεωτικό).

Για περισσότερα ψάξε μέσα στο forum.

Τι φυτάκια έχεις;

anubia nana, java moss και κερατόφυλλο. Άσπρο φως πρέπει να είναι?

...βλεπεις ποσα watt ειναι και παιρνεις μια ιδια σε gro-lux sylvania, ή osram fluora, (ειναι φθηνοτερες απο τις juwel και τις βρισκεις σε μαγαζια με ηλεκτρολογικα). :bowdown:

Εδω ειναι γραμμενα ολα ηδη.- :bowdown:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...