efthvag 25 Απριλίου 2009 #1 Share 25 Απριλίου 2009 Σήμερα έλαβα ένα e-mail με το ακόλουθο κείμενο: 'Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα. Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321. Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε η αστυνομία. Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας.. Το έχετε υπόψιν σας; Είναι πράγματι έτσι; Λογικά αν είναι έτσι, δεν θα έπρεπε οι τράπεζες να το αναφέρουν π.χ. στην επιστολή που στέλνουν μαζί με μιά νέα κάρτα, ή έστω στο φάκελο με το ΡΙΝ; Αν και, ακόμη και αν ισχύει, μέχρι να έρθει περιπολικό......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 25 Απριλίου 2009 #2 Share 25 Απριλίου 2009 το εχω ακουσει και εγω..αλλα λιγο κουφο μου ακουγετε...και παλι οπως ειπες αν ειναι αληθεια μεχρι να ερθει η ΕΛ.ΑΣ. κλαψε με μανα κλαψε με... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 26 Απριλίου 2009 #3 Share 26 Απριλίου 2009 Δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_Κρικ 26 Απριλίου 2009 #4 Share 26 Απριλίου 2009 Παιδια σε τραπεζα δουλευα και δεν ισχυει κατι τετοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 26 Απριλίου 2009 #5 Share 26 Απριλίου 2009 Δηλαδη αν καποιος θελει να εχει pin π.χ 8778 τι θα γινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 26 Απριλίου 2009 #6 Share 26 Απριλίου 2009 Δηλαδη αν καποιος θελει να εχει pin π.χ 8778 τι θα γινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 26 Απριλίου 2009 #7 Share 26 Απριλίου 2009 αλλο ενα urban legend, για να περναει η ωρα δεν ισχυει φυσικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_Κρικ 26 Απριλίου 2009 #8 Share 26 Απριλίου 2009 Δηλαδη αν καποιος θελει να εχει pin π.χ 8778 τι θα γινει? xaxaaxaxaxaxaxaxaxax Link to comment Share on other sites More sharing options...
freezer 26 Απριλίου 2009 #9 Share 26 Απριλίου 2009 Ως τραπεζικός και software engineer δηλώνω ότι δεν ισχύει σε καμία τράπεζα της Ελλάδας. Ειναι ανέφικτο στα σημερινά συστήματα που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες. Στο εξωτερικό έχω υπ' όψη μου έν παρόμοιο σύστημα όπου όμως μαζί με το pin παραλαμβάνεις και ξεχωριστό κωδικό ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και περιπτώσεις κλοπής. Οταν λοιπόν ο ληστής σε αναγκάσει να πραγματοποιήσεις συναλλαγή από ΑΤΜ και δηλώσεις τον αριθμό ασφαλείας, το συστημα καθύστερεί επιτηδες την συναλλαγή και ενημερώται το πλησιαίστερο Α.Τ μέσω emergency κλήσης. Αυτό ακόμα για την Ελλάδα είναι όνειρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος