kakouras 25 Απριλίου 2009 #1 Share 25 Απριλίου 2009 Καλησπερα, εχω ενα nano boyu 58l με πεντε κιλα ζωντανο βραχο. Κοραλια δεν εχω προς το παρον, μονο μια ανεμωνη. Χρειαζεται να ριχνω ζουμια για το βραχο? Χρειαζεται να συμπληρωσω βραχο? Την κυκλοφορια την εχουν αναλαβει μια eheim 1000 compact και μια coralia nano, μου φαινεται οτι εχει αρκετα δυνατη ροη το νερο, μπορει να ενοχλει μελλοντικα τα ψαρια? Αναλυτικη παρουσιαση θα σας κανω μολις γινει οπως το εχω φανταστει Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 25 Απριλίου 2009 #2 Share 25 Απριλίου 2009 Καλησπερα, εχω ενα nano boyu 58l με πεντε κιλα ζωντανο βραχο. Κοραλια δεν εχω προς το παρον, μονο μια ανεμωνη. Χρειαζεται να ριχνω ζουμια για το βραχο? Χρειαζεται να συμπληρωσω βραχο? Την κυκλοφορια την εχουν αναλαβει μια eheim 1000 compact και μια coralia nano, μου φαινεται οτι εχει αρκετα δυνατη ροη το νερο, μπορει να ενοχλει μελλοντικα τα ψαρια? Αναλυτικη παρουσιαση θα σας κανω μολις γινει οπως το εχω φανταστει Από την ελαχίστη εμπειρία μου φίλε , θα σου ελεγα πως η καλή κυκλοφορία δεν θα κάνει κακό στα ψάρια σου .Αντιθέτως θα κάνει πολύ καλό στον βράχο σου , καταπολέμηση αλγης και διατήρηση του «ζωντανό». Ζουμιά θα ήταν καλό να βάζεις , στην περίπτωση σου (χωρίς κοράλλια) απλά θα χρειαστείς λιγότερα , πιστεύω ιοδινη στροδιο μαγνησιο οπωσδηποτε και κάποιο έτσι ώστε να βοηθήσει έτσι ώστε να δημιουργηθούν γρηγορότερα βιολογικές καλλιέργειες , εγώ συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το bactoplan της preis και από τα υπόλοιπα που σου είπα της coral-shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 25 Απριλίου 2009 #3 Share 25 Απριλίου 2009 Πως θα ρίξεις πρόσθετα άμα δεν ξέρεις τις τιμές σου:μαγνήσιο, ασβέστιο, KH? Προμηθέψου τα απαραίτητα τεστάκια μιας αξιόπιστης εταιρίας (πχ salifert) κάνε τις μετρήσεις σου και μετά βλέπεις αν χρειάζονται τα πρόσθετα. Πόσο καιρό τρέχει το σύστημά σου? Τί σκοπέυεις να βάλεις από κοράλια και τί ψαράκια έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 25 Απριλίου 2009 #4 Share 25 Απριλίου 2009 βασικα ουτος η αλλος θα χρειαστει αν οχι αμεσα στο μελλον για να τις κραταει σταθερες η κανω λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 26 Απριλίου 2009 Author #5 Share 26 Απριλίου 2009 Απο κοραλια σκεφτομαι μονο μ****α και οχι πολλα και κανενα μανιταρακι. Τα ψαρια που εχω ειναι ενα ocellaris, ενα που δεν θυμαμαι ονομα (μοιαζει με Gramma loreto αλλα δεν ειναι), μια γαριδα Stenopus hispidus, η ανεμωνη μου ειναι η Catalaphyllia jardinei (νομιζω) και σκεφτομαι ακομη να βαλω και ενα Goby, ερημιτες και turbo snail. Ασχετο αλλα ο θορυβος δεν ενοχλει τα ζωντανα? Βραχο θα χρειστω και αλλο? Οπτικα ειναι ενταξυ αλλα δεν ξερω για την βιολογια του ενυδρειου μηπως απαιτηται μεγαλητερη ποσοτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 26 Απριλίου 2009 #6 Share 26 Απριλίου 2009 Σε καλωσορίζω στο forum μας. Ξεκινώντας από την ποσότητα του βράχου, θεωρώ ότι είσαι μια χαρά και δεν χρειάζεται να συμπληρώσεις. Όσον αφορά τα ψάρια, το συγκεκριμένο που αναφέρεις είναι είδος clown και καλό είναι να βρίσκονται σε ζευγάρι. Οπότε με την προσθήκη ενός gobby, έκλεισες με τα ψάρια. Τέλος η ανεμώνη που αναφέρεις δεν είναι ανεμώνη αλλά ένα πολύ απαιτητικό και ευαίσθητο σκληρό κοράλλι, που έμπειροι χομπίστες δυσκολεύονται πολύ να το διατηρήσουν. Θεωρώ λοιπόν την επιλογή σου λανθασμένη. Αφού τώρα είναι πλέον αργά, προσπάθησε να διατηρείς σταθερό και υψηλό ΚΗ, μέτρια κυκλοφορία και όχι ισχυρό φωτισμό. Με ζουμιά μην ασχολείσαι, γιατί είναι πολύ εύκολο στα λίτρα σου να δημιουργήσεις ανισορροπία. Φρόντισε να διατηρείς την ποιότητα του νερού μόνο με τακτικές αλλαγές νερού. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 26 Απριλίου 2009 Author #7 Share 26 Απριλίου 2009 Ευχαριστω για το καλωσορισμα, η ανεμωνη μου ειναι η Ritteri Anemone. Χθες ειχα ενα ατυχημα . Κανοντας η ανεμωνη μια βολτα στο τζαμι πιαστηκε στον κυκλοφοριτη και της μαγκωσε ενα μεγαλο κομματι το οποιο αναγκαστηκα να το κοψω για να την ελευθερωσω. Η ανεμωνη ζει, αλλα δεν εχει πιαστει απο καπου ακομα απλα εχει ακουμπησει σε μια γωνια του βραχου. Θα επουλωθει το τραυμα? Υπαρχει περιπτωση να ψοφησει? Μπορω να τη βοηθησω καπως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος