Jump to content

Το Reefaki του Mastronik...

mastronik

Recommended Posts

Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους σας… Παρουσιάζω και εγώ το ταπεινό μου reefακι που τρέχει μόλις τέσσερις μήνες αλλά έδειξε καλή διαγωγή από την αρχή: αμμωνία μόνο για έξι μέρες και νιτρικά μηδενισμένα (βοήθησε και η chaeto…) από το δεύτερο μήνα οπότε άρχισε σιγά σιγά και να φιλοξενεί τους πρώτους του κατοίκους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι κάποια κοράλλια (βλ. λοβόφυτα…) μεγάλωσαν πολύ και θα πρέπει να φύγουν σύντομα… Επίσης ψάχνομαι ακόμη με την ιδανική κυκλοφορία για να έχω καλύτερο ph χωρίς να ενοχλώ τα lps…

Τεχνικές Πληροφορίες

Ενυδρείο: Juwel Rio 125 High-Lite

Διαστάσεις: 81 x 36 x 50 cm

Όγκος: 100 l

Φωτισμός: 1 Χ 28W Juwel Blue (20K) πίσω, 1 X 28W Juwel Marine (15Κ) μπροστά, με τους ανακλαστήρες τους.

Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες

Φιλτράρισμα: Skimmer Tunze Nano DOC 9002 και μίνι DIY refugium με chaeto και αντίστροφο φωτισμό από το κυρίως ενυδρείο. (Για χημική άνθρακας και αντιφώσφορο της Seachem σε φίλτρο Eheim Aquaball που εδώ και λίγες μέρες έχω αφαιρέσει και … βλέποντας και κάνοντας…) Κυκλοφορία: 2 Χ Tunze Turbelle nanostream 6025 (2.500λ/ω) Την ημέρα λειτουργεί μόνο η μία λόγω κάποιων κοραλλιών (alveopora , goniopora) και το βράδυ και οι δύο.

Θέρμανση/Ψύξη: Jager 50W και fan 12mm με Eliwell IC 915

Άμμος/βράχος: 15 κιλά περίπου αραγωνίτης, ο περισσότερος νεκρός και 16 περίπου κιλά ζωντανός βράχος ο μισός από παλιό ενυδρείο.

Αντίστροφη Ώσμοση: 4 σταδίων (5nm, Carbon, Membrane, DI)

Παράμετροι Nερού

Specific gravity: 1026(Refractometer)

PH: 7,8-8,1 (Electronic ph meter)

ΚΗ: 10 (Salifert)

ΝΗ3: 0 (API)

ΝΟ2: 0 (API)

ΝO3: 0 (API)

PO4: 0 (Salifert)

CA: 420 (Salifert)

MG: 1500 (Salifert)

Θερμοκρασία: 26 C

Φιλοξενούμενοι

Κοράλλια: Tubastrea sp, Fungia sp, Alveopora sp, Goniopora sp, Favia sp, Lobophyton sp, Blastomusa sp, Gorgonia sp, Discosoma sp

Ψάρια: Sphaeramia nematoptera x 1, Chrysiptera parasema x 1

Ασπόνδυλα: Lysmata wurdemanni x 1, Engina sp. X 2, Paguristes cadenati X 1, Calcinus elegans X 2, Sabella sp X 2

Συντήρηση / Πρόσθετα / Τροφές

Αλλαγές νερού: 25% μηνιαία με Tropic Marin Pro Reef και νερό RO-DI

Πρόσθετα: καθημερινά συμπλήρωση νερού με Seachem Kalkwasser και προσθήκη Seachem Reef Builder. Δύο φορές την εβδομάδα προσθήκη Seachem Reef Calcium και μια φορά την εβδομάδα Iron & Manganese της Kent. Όλα στις προτεινόμενες δοσολογίες.

Τροφές: Ocean Nutrition Formula One Marine Pellet και κατεψυγμένα Mysis και Cyclops της ίδιας σε καθημερινή βάση και λίγο Marine Snow δύο φορές την εβδομάδα.

post-6069-1240604626_thumb.jpg post-6069-1240604639_thumb.jpg post-6069-1240604652_thumb.jpg post-6069-1240604666_thumb.jpg post-6069-1240604677_thumb.jpg post-6069-1240604690_thumb.jpg post-6069-1240604700_thumb.jpg

εγω βλεπω μερακι.

ΠΟΛΥ μερακι. :P

καλη συνεχεια στο στολιδι σου. :wub:

Μου αρέσει πάρα πολύ, πολύ ομόραφα τα κοράλια σου και περιποιημένο το ενυδρείο σου. Εχεις βέβαια κάποια πολύ απαιτητικά κοράλια και κάποια που θέλουν τάισμα για να ζήσουν.

Μου αρέσει πολύ και η πατέντα σου με τη chaeto, μπράβο είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Μπραβο ΜαστροΝικο,υπεροχο reefaki!!!! :wub:

Μπραβο καλη δουλεια κ ομορφα χρωματα, η πατεντα ειναι το κερασακι :wub:

πολύ καλό !

συγχαρητήρια ! :P

η γοργόνια είναι όλα τα λ7 :wub:

Έγινε επεξεργασία - spin

την Gorgonia ποσο καιρο την εχεις ?

Περίπου δυο μήνες...Ταιζεται στοχευμένα με σύριγγα σχεδόν καθημερινά με cyclops κατεψυγμένα και κάπου δυο φορές τη βδομάδα ρίχνω marine snow...Προς το παρον καλά παει, έχει μαγαλώσει και κατα ενα πόντο περίπου από οταν την πήρα...

να σου ξαναδώσω συγχαρητήρια :P

είσαι ο πιο αξιόλογος κρητικός χομπιστας που ξέρω :wub:

το μεσογειακό το έχεις ακόμα ?

είσαι ο πιο αξιόλογος κρητικός χομπιστας που ξέρω :wub:

http://www.reefkeeping.com/issues/2006-12/totm/index.php

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=16401

Έχω δει ότι σου αρέσουν τα link… :P

ο κάθε ένας μας έχει τα κριτήρια του

εγώ λχ θαυμάζω αυτούς που με λίγα ..κάνουν πολλά

εγώ λχ θαυμάζω αυτούς που με λίγα ..κάνουν πολλά

Το Βραβευμένο από το RC του Μάνο είναι ακριβώς αυτό. Διάβασε για τον εξοπλισμό του και θα διαπιστώσεις ότι δεν χρησιμοποίησε καμία «μαγική» μέθοδο, μόνο στοργή…

Νίκο το ενυδρείο πάει μπάλα βλέπω! Το sun coral το έκανες και πετάει!

Άμα κουραστείς να ταΐζεις παιδί και κοράλλι ξέρεις ,55 γιούρς το... κοράλλι :wub::P

Πολυ ομορφο μπραβο!!!Μου αρεσει πολυ η πατεντα που εχεις κανει με την chaeto!Μπορεις να δωσεις καποιες πληροφοριες?Εχεις βαλει αλλον κυκλοφορητη μεσα στο μπουκαλι?

Εχεις βαλει αλλον κυκλοφορητη μεσα στο μπουκαλι?

Στο ενυδρείο επιστρέφει το νερό βαρύτικα. Υπάρχει ένας μικρός (πόσα l/h θα σου πει ακριβώς ο Νίκος) κυκλοφορητής κολλημένος με βεντούζα στο τζάμι του ενυδρείου συνδεδεμένος με λάστιχο που στέλνει το νερό από το ενυδρείο στο mini refuge.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...