Jump to content

Rio-180 με 4 δισκους

vasilis4x4

Recommended Posts

Καλως ηρθες φιλε στην παρεα.

Θα χρειαστεις, πολυ φιλτρανση ακομα (οχι μεγαλυτερη ροη ομως), ΑΟ, πιθανων μεγαλυτερες αλλαγες νερου και πολυ τυχη.

Καλη συνεχεια.

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.Και μια ερωτηση ισως κουτη.

Αν βγαλω τα πλαστικα δοχεια που εχει μεσα το FLUVAL-205 θα μεγαλωσει η χωριτικοτητα?

Ελπιζω να γνωριστουμε στα σεμιναρια.

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.Και μια ερωτηση ισως κουτη.

Αν βγαλω τα πλαστικα δοχεια που εχει μεσα το FLUVAL-205 θα μεγαλωσει η χωριτικοτητα?

Ελπιζω να γνωριστουμε στα σεμιναρια.

Αν βγαλεις τα πλαστικα που θα κατσουν τα υλικα? Οχι δεν αυξανεις και να τα βγαλεις. Απο το μεγεθος του καδου εξαρταται η χωρητικοτητα!! Θεωρητικα παντα οσα ειναι τα λιτρα του ενυδρειου σου το 30% της ποσοτητας του νερου πρεπει να περναει απο καδο και στην επιλογη του φιλτρου πρεπει να σου γυριζει 3 φορες τον ογκο του νερου ανα ωρα!! Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι. :wub:

Αν βγαλεις τα πλαστικα που θα κατσουν τα υλικα? Οχι δεν αυξανεις και να τα βγαλεις. Απο το μεγεθος του καδου εξαρταται η χωρητικοτητα!! Θεωρητικα παντα οσα ειναι τα λιτρα του ενυδρειου σου το 30% της ποσοτητας του νερου πρεπει να περναει απο καδο και στην επιλογη του φιλτρου πρεπει να σου γυριζει 3 φορες τον ογκο του νερου ανα ωρα!! Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι. :wub:

Δλδ??? :P

Δλδ??? :wub:

Παραδειγμα αν εχεις ενα ενυδρειο 200 λιτρων θα επρεπε να βαζουμε καδο που να φτανει τα 60 λιτρα για να εχουμε επαγγελματικο-φυσικο αποτελεσμα (οσο πιο κοντα) αλλα για ευνοητους λογους αγοραζουμε φιλτρα που μας γυριζουνε 3 φορες τον ογκο του νερου σε 1 ωρα με οσον το δυνατον μεγαλυτερο καδο για την βιολογια.Παρε παραδειγμα εμας που βαζουμε 3 φιλτρα σε σειρα η οχι για να μεγαλωσουμε την αναλογια νερου και φιλτραρισματος για καλυτερο βιολογικο αποτελεσμα του ενυδρειου μας.

Δλδ εμενα για 360λιτρα το FX5 ειναι λιγο????

Δλδ εμενα για 360λιτρα το FX5 ειναι λιγο????

Το fx5 νομιζω ειναι για 2.500 η 3.500 λιτρα ανα ωρα αρα τι νομιζεις σου φτανει η δε σου φτανει?Και αν διαβαζες προσεκτικα αυτα που εγραφα δεν θα εκανες αυτη την ερωτηση. :wub:

Καταλαβα τι γραφεις.

Την ερωτηση την εκανα λογω της αναλογιας νερου-βιολογικου υλικου που ανεφερες....

Νομιζω λεει για τον καδο...Ειπες πως καλο ειναι να εχει περιεκτικοτιτα το 30% του νερου του ενυδριου....Δηλαδη στα 360 λιτρα πρεπει αν εχεις καδο 120 λιτρα...???(Αλλα απο οτι καταλαβα αυτο ειναι το καλυτερο χωρις να σημαινει πως δεν δουλευει σωστα ενα συστημα που να εχει την απαραιτητη κυκλοφορια...???)

Νομιζω λεει για τον καδο...Ειπες πως καλο ειναι να εχει περιεκτικοτιτα το 30% του νερου του ενυδριου....Δηλαδη στα 360 λιτρα πρεπει αν εχεις καδο 120 λιτρα...???(Αλλα απο οτι καταλαβα αυτο ειναι το καλυτερο χωρις να σημαινει πως δεν δουλευει σωστα ενα συστημα που να εχει την απαραιτητη κυκλοφορια...???)

:wub:

JUWEL RIO-180

Διαστασεις:101x41x50

Λιτρα:180

...

...

Μεγαλυτερο ενυδρειο δεν μπορω εχω προβλημα χωρου.

Εχω ομως μεγαλη τρελλα με τους δισκους.

...

Θα συμφωνήσω σε όλα με τα παιδιά και θα επιμείνω (μιας και έχεις μεγάλη τρέλλα με τους δίσκους) προτείνοντάς σου σχετικά με το πρόβλημα χώρου ένα μεγαλύτερο ενυδρείο που έχει μήκος 100cm αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο ύψος και μεγαλύτερο βάθος! Αν θυμάμαι καλά είναι περίπου 100x40x70...

Σκέψου το! :wub:

Αυτο θα ειναι ισως η καλυτερη λυση Genirous αλλα μετα το καλοκαιρι.

Με το ιδιο μηκος εχεις 280 λιτρα.Το ειχα σκεφτει και εγω αλλα δεν βρηκα στην αγορα τετοιες διαστασεις.

μεχρι να γινουν ολα αυτα ομως παρε αντιστροφη οσμωση, βαρελι προετοιμασιας και δυο φιλτρα μεγαλης χωρητικοτητας (στυλ) 2217 σε σειρα.

ΥΓ το φιλτρο με χωρητικοτητα 30% του ενυδρειου, αναφερεται απο το bleher (που θα κανει σημερα το σεμινιαριο) αλλα για sump και οχι κλειστου τυπου κανιστρο που κανει περισσοτερη "δουλεια" σε μικροτερο χωρο και με υλικα πιο οικονομικα και μικροτερης δυνατοτητας φιλοξενιας βακτηριων απο τα κλασσικα "δυνατα" υλικα.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Θα συμφωνήσω σε όλα με τα παιδιά και θα επιμείνω (μιας και έχεις μεγάλη τρέλλα με τους δίσκους) προτείνοντάς σου σχετικά με το πρόβλημα χώρου ένα μεγαλύτερο ενυδρείο που έχει μήκος 100cm αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο ύψος και μεγαλύτερο βάθος! Αν θυμάμαι καλά είναι περίπου 100x40x70...

Σκέψου το! :wub:

Το πλατος ειναι πολυ σημαντικο σε ενα δισκοενυδρειο, αλλα εχει επικρατησει η αποψη για το υψος.-

Τη καλησπερα μου σε ολους.Diskous fan χαρηκα πολυ που σε γνωρισα στα σεμιναρια.

Πες μου σε ποιο θεμα μπορω να δω το ενυδρειο σου για να μην ψαχνω?

1. Και εγω χαρηκα που τα ειπαμε και ελπιζω να πουμε ακομα πιο πολλα στις συναντησεις του φορουμ.

2. Σε κανενα. Δεν μου αρεσει να βαζω φωτογραφιες, γιατι δεν θεωρω οτι τα ενυδρεια μου εχουν κατι να πουν στους αλλους.-

εγω θα συμφωνησω με τα παιδια οτι τα λιτρα σου ειναι λιγα για να μην πω απαγορευτικα για δισκους.εχω και το rio 180 και μου αρεσαν οι δισκοι.ετσι αγορασα και ενα μεγαλυτερο 400 λιτρα μεικτα 327 καθαρα και εχω μεσα 5 δισκους με το ζορι.καλο ειναι να το ξανασκεφτεις για δισκους.αν τωρα τους θελεις τοσο πολυ οταν ειναι μικροι μπορει με καθε επιφυλαξη να ζουνε αλλα μεσα σε ενα χρονο θα δεις πρωτον αν μεγαλωνουνε και δευτερον αν οντως μεγαλωσουν στο ριο δεν θα χωρανε με τιποτα.

εγω θα συμφωνησω με τα παιδια οτι τα λιτρα σου ειναι λιγα για να μην πω απαγορευτικα για δισκους.εχω και το rio 180 και μου αρεσαν οι δισκοι.ετσι αγορασα και ενα μεγαλυτερο 400 λιτρα μεικτα 327 καθαρα και εχω μεσα 5 δισκους με το ζορι.καλο ειναι να το ξανασκεφτεις για δισκους.αν τωρα τους θελεις τοσο πολυ οταν ειναι μικροι μπορει με καθε επιφυλαξη να ζουνε αλλα μεσα σε ενα χρονο θα δεις πρωτον αν μεγαλωνουνε και δευτερον αν οντως μεγαλωσουν στο ριο δεν θα χωρανε με τιποτα.

Γιατι εχεις μονο 5, αφου χωρανε κι'αλλοι;

Γιατι εχεις μονο 5, αφου χωρανε κι'αλλοι;

γιατι δεν βλεπω να χωρανε.μπορει στα λιτρα θεωρητικα να παιρνει και αλλους αλλα η συμπεριφορα τους δειχνει οτι και αυτα τα λιτρα ειναι λιγα για αυτους.επειτα δεν θα ηθελα να φτασω στο οριο γιατι σκοπος μου ειναι να ζουν οσο ποιο ανετα γινεται και οχι να τα στριμωξω.αν ειχα μεγαλυτερο ενυδρειο τοτε θα εβαζα.

γιατι δεν βλεπω να χωρανε.μπορει στα λιτρα θεωρητικα να παιρνει και αλλους αλλα η συμπεριφορα τους δειχνει οτι και αυτα τα λιτρα ειναι λιγα για αυτους.επειτα δεν θα ηθελα να φτασω στο οριο γιατι σκοπος μου ειναι να ζουν οσο ποιο ανετα γινεται και οχι να τα στριμωξω.αν ειχα μεγαλυτερο ενυδρειο τοτε θα εβαζα.

Γινε λιγο πιο αναλυτικος.-

Γινε λιγο πιο αναλυτικος.-

εχω τρελες αψημαχιες και κυνηγι μεταξυ τους και δευτερον παρολο που εχω πολυ και μεγαλα κοματια ξυλου για κρυψωνες αυτα αρεσκονται να πηγαινουν σε μια μονο κρυψωνα.η πλακα βεβαια ειναι οτι κοιμουνται ολα μαζι κατω απο την ριζα.παντως δεν θελω να βαλω αλλα ψαρια για να μην φτασω στο οριο το ενυδρειο μου.θελω να τα βλεπω να κινουνται και να ζουν με ανεση και οχι με στριμωγμα.συμφωνω για το γεγονος οτι ειναι κοπαδοψαρο(αλλωστε και εμενα μου αρεσει να τα βλεπω σε μεγαλες ομαδες) αλλα θα πρεπει να εχεις τεραστιο ενυδρειο πανω απο 600 λιτρακαι με φιλτρανση τουλαχιστον sump ή στην χειροτερη περιπτωση 5 eheim 2217.

Προφανως δεν γνωριζεις οτι η επιθετικοτητα "μειωνεται" οταν μεγαλωνει η ομαδα. Οι δισκοι ειναι ειρηνικα ψαρια και ποτε δεν χτυπιουνται ασχημα μεταξυ τους. Την ωρα του φαγητου θα δεις αψιμαχιες, αλλα αυτο εχει να κανει με την ιεραρχεια. Επισης ρολο παιζει η ηλικια των δισκων σου. Αν ειναι σε ηλικια αναπαραγωγης ειναι απολυτα φυσικο να εχεις προβλημα σε τοσο μικρο χωρο, οποτε ......παιρνεις το ζευγαρι σε γεννηστρα. Στο χωρο σου (αν δεν εχεις αλλα ψαρια) θα ειχα 6 αν οχι 7 δισκους.-

Προφανως δεν γνωριζεις οτι η επιθετικοτητα "μειωνεται" οταν μεγαλωνει η ομαδα. Οι δισκοι ειναι ειρηνικα ψαρια και ποτε δεν χτυπιουνται ασχημα μεταξυ τους. Την ωρα του φαγητου θα δεις αψιμαχιες, αλλα αυτο εχει να κανει με την ιεραρχεια. Επισης ρολο παιζει η ηλικια των δισκων σου. Αν ειναι σε ηλικια αναπαραγωγης ειναι απολυτα φυσικο να εχεις προβλημα σε τοσο μικρο χωρο, οποτε ......παιρνεις το ζευγαρι σε γεννηστρα. Στο χωρο σου (αν δεν εχεις αλλα ψαρια) θα ειχα 6 αν οχι 7 δισκους.-

εχω και αλλα ψαρια κυριως βυθου,αψιμαχιες γινονται κατα την διαρκεια των γευματων.ζευγαρι δυστηχως δεν εχει σχηματιστει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...