Jump to content

Rio-180 με 4 δισκους

vasilis4x4

Recommended Posts

JUWEL RIO-180

Διαστασεις:101x41x50

Λιτρα:180

Kατηγορια:προσπαθεια για βιοτοπικο δισκων

Διακοσμηση:ξυλα-ριζες-4φυτα

Υποστρωμα:ασπρη αμμος

Φοντο:μαυρη αφφισα

Φιλτρο:εξωτερικο FLUVAL 205 φουλ βιολογικο

Θερμοστατης:JUWEL 200W

Θερμοκρασια:29-30

Φωτισμος:T8 2X45 HIGH LITE NATURE πισω DAY μπροστα

Διαρκεια φωτισμου:10 ωρες

Ψαρια:4 δισκους 8 ροδοστομους 6 cardinals 2 rams 7 corys

Λιπανση:FLOURISH EXCEL

CO2:-

Αλλαγες νερου:βαρελι 60lit. με το εσωτερικο της JUWEL τυρφη-σφουγγαρια

20% 1 φορα την εβδομαδα

παραμετροι νερου:

PH:6.8

KH:3

GH:6

NO2:0

NO3:10

Οι foto ειναι πριν βγει το εσωτερικο φιλτρο.Περιμενω παρατηρησεις συμβουλες και σχολια.

Καλη αρχη και καλη τυχη με τα δισκακια φιλε μου(ενταξει και με τα υπολοιπα....)

Αλλα δεν υπαρχουν φωτο.....

Παιδια συγνωμη αλλα προσπαθω να ανεβασω foto.

Δεν εχω και καλη σχεση με τους υπολογιστες.

Φρόντισε η εικόνα να μην είναι πολύ μεγάλη (γύρω στο 600Χ800 είναι οκ)

Στο κάτω μέρος της οθόνης όταν γράφεις απάντηση έχει μια επιλογή "Αναζήτηση", βρίσκεις την εικόνα στον υπολογιστή σου και πατάς "Πρόσθεσε αυτό το συννημένο", περιμένεις να ανέβει και μετά θα εμφανιστεί από κάτω σε λίστα, ανεβάζεις όσες θες και μετά πατάς δίπλα τους "Προσθήκη στη δημοσίευση", τσεκάρεις οτι εμφανίστηκε και είσαι οκ.

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle

JUWEL RIO-180

Διαστασεις:101x41x50

Λιτρα:180

Kατηγορια:προσπαθεια για βιοτοπικο δισκων

Διακοσμηση:ξυλα-ριζες-4φυτα

Υποστρωμα:ασπρη αμμος

Φοντο:μαυρη αφφισα

Φιλτρο:εξωτερικο FLUVAL 205 φουλ βιολογικο

Θερμοστατης:JUWEL 200W

Θερμοκρασια:29-30

Φωτισμος:T8 2X45 HIGH LITE NATURE πισω DAY μπροστα

Διαρκεια φωτισμου:10 ωρες

Ψαρια:4 δισκους 8 ροδοστομους 6 cardinals 2 rams 7 corys

Λιπανση:FLOURISH EXCEL

CO2:-

Αλλαγες νερου:βαρελι 60lit. με το εσωτερικο της JUWEL τυρφη-σφουγγαρια

20% 1 φορα την εβδομαδα

παραμετροι νερου:

PH:6.8

KH:3

GH:6

NO2:0

NO3:10

Οι foto ειναι πριν βγει το εσωτερικο φιλτρο.Περιμενω παρατηρησεις συμβουλες και σχολια.

1. Πολυ μικρο ενυδρειο, ΔΕΝ κανει σε καμμια περιπτωση για δισκους.

2. Προσπαθησες για βιοτοπο δισκων, αλλα που διαβασες οτι αυτη η συνθεση που εχεις κανει, υπαρχει στο βιοτοπο τους;

3. Ενυδρειο 180 λιτρα και φιλτρο για ενυδρειο 160 λιτρων;

4. Οι 4 δισκοι μονο χρειαζονται 200 λιτρα νερο, τα υπολοιπα ψαρια σου ποσα λιτρα θελουν;

5. Με τοσα ψαρια θεωρω οτι ειναι παρα πολυ μικρη η αλλαγη που κανεις.

6. Θα ηθελα να μας πεις πως φιαχνεις τις παραμετρους του νερου σου.

Φίλε Ντουφα επειδή είχα και εγώ κάποτε ένα Rio 180 με πολύ καλό εξοπλισμό με τρελή περιποίηση πάλι δεν ήταν αρκετό. Μόλις αρχίσουν να μεγαλώνουν οι δίσκοι σου θα δεις ότι δεν πέρανε καλά και θα στενοχωριέσαι. Τουλάχιστον έτσι ένιωσα εγώ και τα έδωσα για να μην τα παιδεύω άλλο. Καλή συνέχεια

Παιδια ευχαριστω για τις παρατηρησεις.

Μεγαλυτερο ενυδρειο δεν μπορω εχω προβλημα χωρου.

Εχω ομως μεγαλη τρελλα με τους δισκους.

Σε πρωτη φαση φιλε discous fan θα φυγουν τα υπολοιπα ψαρακια

και θα μεινουν μονο οι δισκοι.

Τωρα αν μεγαλωσουν εχει ο θεος.

Το fluval-205 νομιζω ειναι για 200lit.

Οι μετρησεις δεν ειναι ακριβειας ειναι με τα stick της tetra.

Oσο για τις αλλαγες νερου συμφωνω.

Γ'αυτο λεω ειμαι στην προσπαθεια.

Πολύ καλό ξεκίνημα φίλε μου!Θα πρότεινα αύξηση της εβδομαδιαίας αλλαγής σε 30%.Χρήσιμο θα ήταν επίσης ένα ακόμη εξωτερικό φίλτρο,μιας και το καθαρό νερό είναι το σημαντικότερο για τους δίσκους(Εάν πάρεις κοίτα την χωριτηκότητα του κάδου,ώστε να αυξήσεις σημαντικά το βιολογικό σου υλικό και να δώσεις στα ψάρια την αίσθηση πιο πολλών λίτρων).Στο μέλλον μια ιδιοκατασκευή θα σε βοηθήσει στο πρόβλημα χώρου που αναφέρεις για μεγαλύτερο ενυδρείο.Καλή συνέχεια :unsure:

Καλημέρα και απο εμένα καλή η προσπάθειά σου και πολύ ωραίο το αποτέλεσμα ΑΛΛΑ το ενυδρείο είναι πολύ μικρό για Δίσκους, ούτε κάν οριακό, θα έλεγα ακατάληλο και θα το διαπιστώσεις σε μερικούς μήνες που θα μεγαλώσουν τα δισκάκια και θα χρειάζονται ποιο πολύ τροφή και τα νιτρικά θα πηγαίνουν στα ύψη και όλες οι παράμετροι του νερού θα ανεβοκατεβαίνουν σαν τρελές. Επίσης το φίλτρο που έχεις είναι πάρα πόλύ μικρό για τα λίτρα σου θα σου πρότεινα τουλάχιστον ένα ακόμα να το βάλεις σε σέιρά με αυτό που έχεις θα σου πρότεινα το Fluval 305 μιας και έχεις είδη ένα της ίδιας εταιρίας.

Πολύ φιλικά όμως θα σου έλεγα (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ) στα λίτρα σου και με το μεράκι που έχεις να έκανες ένα ΒΙΟΤΟΠΙΚΟ με Apistogramma & Νανοκιχλίδες που το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Φιλικά

Δεν ειναι και ευκολο να αποχωριστω τους δισκους μου.Θα συνεχισω με αυτο το ενυδρειο προς το παρον και θα διορθωσω μερικα πραγματακια που μου ειπατε.Φιλτρο τι προτεινετε?Eνα ιδιο σε σειρα η' να καταργησω αυτο και να βαλω ενα μεγαλυτερο?

Παιδια ευχαριστω για τις παρατηρησεις.

Μεγαλυτερο ενυδρειο δεν μπορω εχω προβλημα χωρου.

Εχω ομως μεγαλη τρελλα με τους δισκους.

Σε πρωτη φαση φιλε discous fan θα φυγουν τα υπολοιπα ψαρακια

και θα μεινουν μονο οι δισκοι.

Τωρα αν μεγαλωσουν εχει ο θεος.

Το fluval-205 νομιζω ειναι για 200lit.

Οι μετρησεις δεν ειναι ακριβειας ειναι με τα stick της tetra.

Oσο για τις αλλαγες νερου συμφωνω.

Γ'αυτο λεω ειμαι στην προσπαθεια.

Φιλε μου εγω δεν εχω μαθει να "μασαω" τα λογια μου. Απο αυτα που γραφεις παραπανω, μονο ενα συμπερασμα μπορω να βγαλω. Προκειμενου να κανεις την "τρελλα" σου, αδιαφορεις τελειως για τα ζωντανα που φιλοξενεις. Αυτη τη νοοτροπια εγω λυπαμαι αλλα δεν την καταλαβαινω. Επελεξαν να ανακατευτεις στη ζωη τους; Εσυ σαν μικρος θεος αναλαμβανεις να καθορισεις τη διαρκεια της, ποιος ομως σου δινει αυτο το δικαιωμα να το εκμεταλευτεις με ασχημο τροπο; Νομιζω οτι πρεπει να αναθεωρησεις τις αποψεις σου και να φερθεις με μεγαλυτερο σεβασμο σε αυτα. Αυτα που εγραψα αφορουν την φραση σου .........τωρα αν μεγαλωσουν, εχει ο θεος. Μετα απο αυτο με τα υπολοιπα λαθη που εχεις κανει το βρισκω περιτο να ασχοληθω.-

μπορει ο discus fan να στα ειπε καπως αλλα εχει δικιο.και εμενα θα μου αρεσε να ειχα το χταποδι το blue ring αλλα...???πρεπει να αγορασεις ενα μεγαλυτερο ενυδρειο γιατι με αυτα που λες ειναι και μια γυαλα να σου χαριζαν εσυ θα εβαζες δισκους γιατι σου αρεσουν.Τεσπα.για την ωρα αυτο που μπορω να σου ειναι τα εξεις:

1.Αγορα λαμπας UV

2.Aγορα Α/Ο (μαζι με βαρελι,εξτρα θερμοστατη κτλ κτλ)

3.Συχνα τεστακια

σε γενικες γραμμες καλη φροντιδα.τουλαχιστον προσπαθησε αφου τα εχεις στο 180αριο να τα εχεις σε αριστες συνθηκες.αλλα οχι για πολυ καιρο.κανε τπτ να αγορασεις μεγαλυτερο ενυδρειο.οχι αυριο αλλα αντε μεχρι τον Δεκεμβριο και πολυ λεω.

καλη συνεχεια

μπορει ο discus fan να στα ειπε καπως αλλα εχει δικιο.και εμενα θα μου αρεσε να ειχα το χταποδι το blue ring αλλα...???πρεπει να αγορασεις ενα μεγαλυτερο ενυδρειο γιατι με αυτα που λες ειναι και μια γυαλα να σου χαριζαν εσυ θα εβαζες δισκους γιατι σου αρεσουν.Τεσπα.για την ωρα αυτο που μπορω να σου ειναι τα εξεις:

1.Αγορα λαμπας UV

2.Aγορα Α/Ο (μαζι με βαρελι,εξτρα θερμοστατη κτλ κτλ)

3.Συχνα τεστακια

σε γενικες γραμμες καλη φροντιδα.τουλαχιστον προσπαθησε αφου τα εχεις στο 180αριο να τα εχεις σε αριστες συνθηκες.αλλα οχι για πολυ καιρο.κανε τπτ να αγορασεις μεγαλυτερο ενυδρειο.οχι αυριο αλλα αντε μεχρι τον Δεκεμβριο και πολυ λεω.

καλη συνεχεια

1. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

2. Η λαμπα UV ακομα και για ενυδρειο με τα "σωστα" λιτρα, ειναι πεταμενα λεφτα.-

εχω μιλησει αρκετες φορες με τον nidal για την λαμπα UV.και εγω δεν πιστευα οτι κανει κατι.μου εδειξε στα 2 ενυδρεια τα μεγαλα που εχει στν βιτρινα [fish only - malawi(πρωτα ειχε αμερικανες)] τις λαμπες UV που εχει.και δεν εχει μια στο καθενα αλλα απο 3 και επανω.τωρα αποψεις ειναι αυτες.παντως στον φιλο μας δεν ειναι το θεμα UV αλλα το θεμα ευδρειο.

εχω μιλησει αρκετες φορες με τον nidal για την λαμπα UV.και εγω δεν πιστευα οτι κανει κατι.μου εδειξε στα 2 ενυδρεια τα μεγαλα που εχει στν βιτρινα [fish only - malawi(πρωτα ειχε αμερικανες)] τις λαμπες UV που εχει.και δεν εχει μια στο καθενα αλλα απο 3 και επανω.τωρα αποψεις ειναι αυτες.παντως στον φιλο μας δεν ειναι το θεμα UV αλλα το θεμα ευδρειο.

Ευτυχως τα λες μονος σου. Λες ο Nidal να εβαλε τυχαια τοσες λαμπες αντι για μια; Οι αποψεις εχουν να κανουν και με την εμπειρια που εχει ο καθενας μας.-

Ναι αλλα τα ενυδρεια του nidal ειναι πολλαααααααααααα λυτρα.ενα 180αρι με μια πιστευω ειναι οκ.εγω ειμαι υπερ της UV και ειδικα σε δισκους.αποψεις ειναι αυτες δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι

Φιλε diskus fan σεβαστες οι αποψεις σου, εχεις μεγαλυτερη εμπειρεια αλλα εισαι λιγο απολυτος.

Δεν ξερω τι ενυδρειο εχεις, θα ηθελα να μαθω.Οταν λεω εχει ο θεος εννοω ισως να αλλαξω ενυδρειο.

Γιατι τετοια επιθεση, ο μοναδικος ειμαι που εχω 180lit. με δισκους.Μακαρι να ειχα χωρο θα εφτιαχνα ενα σαν του Nidal.Λαμπα UV εχω αλλα δεν την χρησιμοποιω.

Φίλε doufas πολύ καλή η προσπάθεια σου...

Η επιπλέον φίλτρανση που σου προτείνουν παραπάνω σίγουρα είναι ένα σοβαρό σύν...

Μην ξεχνάς ότι εξίσου σημαντικό με το καθαρό νερό είναι και οι σταθερές συνθήκες για τους δίσκους σου, άρα ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο των αλλαγών νερού.

Τώρα τα περί ρόλου Θεού κλπ που γράφεται παραπάνω, όλοι περίπου αυτο κάνουμε σε αυτό το hobby και το θέμα είναι να μην γίνονται υπερβολές...

Σίγουρα οι δίσκοι μας θα πέρναγαν πολύ καλύτερα σε κάποιο σημείο του Αμαζονίου...

Καλή συνέχεια

Ερώτηση: πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο???

Έγινε επεξεργασία - chchhypno

Το ενυδρειο τρεχει 2 μηνες.Τα κοπαδοψαρα τα 2 ramirezi και 3 corys τα ειχα απο προηγουμενο ενυδρειο.

Πριν το πασχα πηρα και 4 sterbai.Προβλεπεται αγορα Α/Ο και δεν ξερω τι να κανω με το φιλτρο και την λαμπα UV

εγω ειχα ενα 2215 μονο με βιολογικο και το εσωτερικο με σφουγγαρια.αν μπορεις για κανενα μικρο sump ακομα καλυτερα.πηγες απο nidal που σου ειπα?

Το ενυδρειο τρεχει 2 μηνες.Τα κοπαδοψαρα τα 2 ramirezi και 3 corys τα ειχα απο προηγουμενο ενυδρειο.

Πριν το πασχα πηρα και 4 sterbai.Προβλεπεται αγορα Α/Ο και δεν ξερω τι να κανω με το φιλτρο και την λαμπα UV

Καλησπέρα και από μένα και καλή συνέχεια. προκειμένου να μην έχεις σοβαρά προβλήματα στο μέλλον πιστεύω πως πρώτη προτεραιότητα σου πρέπει να είναι ένα φίλτρο (χαμηλή ροή και πολλά λίτρα βιολογικό υλικό) και αμέσως επόμενη αλλά απαραίτητη και αυτή η Α/Ο. Η uv θεωρώ ότι δεν σου χρειάζεται. Καλή συνέχεια και πάλι :wub:

πως πρώτη προτεραιότητα σου πρέπει να είναι ένα φίλτρο (χαμηλή ροή και πολλά λίτρα βιολογικό υλικό) και αμέσως επόμενη αλλά απαραίτητη και αυτή η Α/Ο. Η uv θεωρώ ότι δεν σου χρειάζεται.

+1

Φιλε μου εγω δεν εχω μαθει να "μασαω" τα λογια μου. Απο αυτα που γραφεις παραπανω, μονο ενα συμπερασμα μπορω να βγαλω. Προκειμενου να κανεις την "τρελλα" σου, αδιαφορεις τελειως για τα ζωντανα που φιλοξενεις. Αυτη τη νοοτροπια εγω λυπαμαι αλλα δεν την καταλαβαινω. Επελεξαν να ανακατευτεις στη ζωη τους; Εσυ σαν μικρος θεος αναλαμβανεις να καθορισεις τη διαρκεια της, ποιος ομως σου δινει αυτο το δικαιωμα να το εκμεταλευτεις με ασχημο τροπο; Νομιζω οτι πρεπει να αναθεωρησεις τις αποψεις σου και να φερθεις με μεγαλυτερο σεβασμο σε αυτα. Αυτα που εγραψα αφορουν την φραση σου .........τωρα αν μεγαλωσουν, εχει ο θεος. Μετα απο αυτο με τα υπολοιπα λαθη που εχεις κανει το βρισκω περιτο να ασχοληθω.-

Επελεξαν να ανακατευτεις στη ζωη τους; Εσενα σε ειχαν επιλεξει? Και αν ναι με ποιον τροπο?Σου μιλησαν? Σου κουνησαν την ουρα καταφατικα? η καποια πονηρη θυληκια σου εκλεισε το ματι :wub::P:ninja:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...