eugenia 22 Απριλίου 2009 #1 Share 22 Απριλίου 2009 γεια σας, χτες το βραδυ αγορασαμε ενα ενυδρειο κομπλε 70 λιτρα με την αντλια του, τον θερμοστατη του, βαλαμε και σταγονες για τα βακτηρια και αντι-χλωριο, και μετα απο 20 λεπτα ριξαμε μεσα τα 3 μας χρυσοψαρα. σημερα το πρωι ομως το ενα εκατσε κατω και δεν κουνιεται, ουτε τρωει. τα αλλα 2 παιζουν συνεχεια, κολυμπανε, μια χαρα. τι μπορει να φταει?? να το βγαλω απο το μεγαλο ενυδρειο να το βαλω σε μια γυαλα μονο του? τα βρανχια του ειναι λιγο κοκκινα...... δεν νομιζω οτι μπορει να σωθει, υπαρχει κινδυνος για τα αλλα? σας ευχαριστω για το χρονο σας και τις συμβουλες σας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 22 Απριλίου 2009 #2 Share 22 Απριλίου 2009 γεια σας, χτες το βραδυ αγορασαμε ενα ενυδρειο κομπλε 70 λιτρα με την αντλια του, τον θερμοστατη του, βαλαμε και σταγονες για τα βακτηρια και αντι-χλωριο, και μετα απο 20 λεπτα ριξαμε μεσα τα 3 μας χρυσοψαρα. σημερα το πρωι ομως το ενα εκατσε κατω και δεν κουνιεται, ουτε τρωει. τα αλλα 2 παιζουν συνεχεια, κολυμπανε, μια χαρα. τι μπορει να φταει?? να το βγαλω απο το μεγαλο ενυδρειο να το βαλω σε μια γυαλα μονο του? τα βρανχια του ειναι λιγο κοκκινα...... δεν νομιζω οτι μπορει να σωθει, υπαρχει κινδυνος για τα αλλα? σας ευχαριστω για το χρονο σας και τις συμβουλες σας.... wellcome.. πρωτα αν μπορεις ανεβασε φωτος απο το ψαρι και το ενυδρειο σου.. επιδη ανεφερες θερμοστατη, τα χρυσοψαρα ειναι ψαρια του "κρυου" νερου δν χρειαζοντε θερμοστατη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 22 Απριλίου 2009 #3 Share 22 Απριλίου 2009 γεια σας, χτες το βραδυ αγορασαμε ενα ενυδρειο κομπλε 70 λιτρα με την αντλια του, τον θερμοστατη του, βαλαμε και σταγονες για τα βακτηρια και αντι-χλωριο, και μετα απο 20 λεπτα ριξαμε μεσα τα 3 μας χρυσοψαρα. σημερα το πρωι ομως το ενα εκατσε κατω και δεν κουνιεται, ουτε τρωει. τα αλλα 2 παιζουν συνεχεια, κολυμπανε, μια χαρα. τι μπορει να φταει?? να το βγαλω απο το μεγαλο ενυδρειο να το βαλω σε μια γυαλα μονο του? τα βρανχια του ειναι λιγο κοκκινα...... δεν νομιζω οτι μπορει να σωθει, υπαρχει κινδυνος για τα αλλα? σας ευχαριστω για το χρονο σας και τις συμβουλες σας.... Καλώς ήρθες Ευγενία και χρόνια πολλά! Χρειαζόμαστε κάποιες βασικές πληροφορίες για να κανονίσεις τις κινήσεις σου και ότι άλλο θες ρωτάς: 1)Αρχικά πες μας τι είδος είναι ή με δική σου φώτο ή δείχνοντάς μας κάποια άλλη από το internet. Αυτό για να δούμε αν θέλουν ζεστό ή κρύο νερό. 2)Τα χρυσόψαρα γενικά θέλουν περίπου 30 λίτρα νερού το ένα, οπότε τα 70 λίτρα του ενυδρείου (που σημαίνει 60-65 καθαρά λίτρα νερού) αρκούν για 2 μόνο χρυσόψαρα από εκεί και πέρα ρισκάρεις πολύ για την υγεία τους. 3)Αν κατάλαβα καλά τα χρυσόψαρα βρίσκονταν σε γυάλα? Αν ναι μην τα ξαναβάλεις ούτε καν το ένα, είναι ότι χειρότερο. 4)Το ενυδρείο σου έχει στρωθεί? Δες αυτό το θέμα για να καταλάβεις τι εννοώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry108162 5)Επίσης θα πρέπει να έχεις διαθέσιμα τεστ νερού για αμμωνία (ΝΗ3), νιτρώδη (ΝΟ2) και νιτρικά (ΝΟ3) καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να ξέρεις αν περιέχει βλαβερές ουσίες το νερό σου. 6)Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αυξήσεις την ανατάραξη της επιφάνειας του νερού στρέφοντας την έξοδο του φίλτρου προς τα πάνω ώστε να έχουν αρκετό οξυγόνο και αν τα ψάρια είναι πάνω από 10 πόντους, το ένα πρέπει να φύγει άμεσα. 7)Τέλος πες μας τι φίλτρο έχεις και τι υλικά περιέχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugenia 22 Απριλίου 2009 Author #4 Share 22 Απριλίου 2009 φιλτρο fanfilter plus -1 της AQUAEL και θερμοστατη απο την ιδια εταιρεια εχω βαλει τον θερμοστατη στους 25 βαθμους και μου ειπαν να το φτασω σιγα σιγα στους 27 γιατι θελω να βαλω μεσα ενα "γλειφτη" και ενα ψαρακι κλοουν. εχει επισης 1 λαμπα serun 15w1000k στον πυθμενα μου εδωσαν χαλικι και ενα υδροβιο φυτο φυσικα πριν ριξω τα χρυσοψαρα εβαλα 3 καπακια αντι-χλωριο και 3 καπακια bio-cultures αυτο ειναι το ενυδρειο μου, με 2 χρυσοψαρακια να κολυμπανε και ενα αλλο που δεν φαινεται ειναι συνεχεια στον πυθμενα και καθεται εκει μετρησεις δεν εχω κανει ,δεν ειχα ενημερωθει για αυτες, θα αγορασω τον εξοπλισμο και θα τις κανω αυριο παντως ανεβασα τις αναταραξεις οπως μου ειπες ειναι μικρα σε μεγεθος τα ψαρακια, το 1 ειναι 5 ποντους και τα αλλα 2 με τα φουσκομενα μαγουλα εινια μικρουτσικα περιπου 2,5 ποντους το καθενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 22 Απριλίου 2009 #5 Share 22 Απριλίου 2009 Καλη αρχη και απο μενα!! Κλοοθν μην βαλεις γιατι ειναι ψαρι που εκτος οτι ειναι κοπαδοψαρο γινεται αρκετα μεγαλο!!!Οπως επισης και οι γλυφτες γινονται αρκετα μεγαλα και στα λιτρα που εχεις νομιζω οτι θα ηταν φρονιμο για τα ψαρακια σου. Φτιαξε και λιγο το aquascaping σου και μεινε με τα 3 χρυσοψαρακια σου αν βεβαια την βγαλει καθαρη ο αρρωστος!! Προσθεσε κανα δυο φυτακια και κανενα ξυλαρακι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 22 Απριλίου 2009 #6 Share 22 Απριλίου 2009 Τωρα το ειδα αν ειδα καλα εχεις φυτεψει το φυτακι με το γλαστρακι? Αν ειδα καλα τοτε αφαιρεις γλαστρακι πετροβαμβακα, ψαλιδιζεις λιγο τις ριζες και μετα φυτευεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 23 Απριλίου 2009 #7 Share 23 Απριλίου 2009 Δεν νομιζω οτι φταιει η μεταφορα στο ενυδρειο, για την κατασταση του χρυσοψαρου. Ποσο καιρο ηταν στη γυαλα τα ψαρια? Πιστευω οτι κουβαλαει απο της γυαλα, δηλητηριαση απο αμμωνια. Ταιζε με ΠΟΛΥ τσιγγουνια και κανε αλλαγες νερου με αντιχλωριο που δεσμευει και αμμωνια εκτος απο χλωριο (πχ seachem prime) οταν βλεπεις ανεβασμενες μετρησεις, μεχρι να στρωσει το φιλτρο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polidis 23 Απριλίου 2009 #8 Share 23 Απριλίου 2009 γεια σας, χτες το βραδυ αγορασαμε ενα ενυδρειο κομπλε 70 λιτρα με την αντλια του, τον θερμοστατη του, βαλαμε και σταγονες για τα βακτηρια και αντι-χλωριο, και μετα απο 20 λεπτα ριξαμε μεσα τα 3 μας χρυσοψαρα. τα βρανχια του ειναι λιγο κοκκινα...... Αυτο εδω που γραφεις τα λεει ολα..... Δεν μπορει σε καμια περιπτωση σε 20 λεπτα να στωθει ενα ενυδρειο. Τα ψαρακια σου τσουρουφλιζωνται στην αμμωνια. Θα σου πρότεινα να βρεις καποιον που εχει ενυδρειο και να παρεις μπολι για το φιλτρο σου και θα εισαι Οκ. Μεχρι να βρεις μπολι καθημερινες αλλαγες νερου με καποιο ζουμι που δεσμευει και αμμωνια οπως είπε ο Delta66 το Prime η το Toxivec της Sera. Και κανε το σταυρό σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugenia 23 Απριλίου 2009 Author #9 Share 23 Απριλίου 2009 Δεν νομιζω οτι φταιει η μεταφορα στο ενυδρειο, για την κατασταση του χρυσοψαρου. Ποσο καιρο ηταν στη γυαλα τα ψαρια? Πιστευω οτι κουβαλαει απο της γυαλα, δηλητηριαση απο αμμωνια. Ταιζε με ΠΟΛΥ τσιγγουνια και κανε αλλαγες νερου με αντιχλωριο που δεσμευει και αμμωνια εκτος απο χλωριο (πχ seachem prime) οταν βλεπεις ανεβασμενες μετρησεις, μεχρι να στρωσει το φιλτρο σου. δεν προλαβα να το βαλω στην γυαλα καθολου, με το που τα πηρα απο το μαγαζι μετα απο μιση ωριτσα τα εβαλα στο ενυδρειο, δυτυχως δεν ηξερα περι στρωσιματος, δεν με ενημερωσε κανεις. ουτε καν για μετρησεις δεν μου ειπαν, σημερα θα παω να παρω τα τεστ να τα κανω. σε ευχαριστω παρα πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugenia 23 Απριλίου 2009 Author #10 Share 23 Απριλίου 2009 Καλη αρχη και απο μενα!! Κλοοθν μην βαλεις γιατι ειναι ψαρι που εκτος οτι ειναι κοπαδοψαρο γινεται αρκετα μεγαλο!!!Οπως επισης και οι γλυφτες γινονται αρκετα μεγαλα και στα λιτρα που εχεις νομιζω οτι θα ηταν φρονιμο για τα ψαρακια σου. Φτιαξε και λιγο το aquascaping σου και μεινε με τα 3 χρυσοψαρακια σου αν βεβαια την βγαλει καθαρη ο αρρωστος!! Προσθεσε κανα δυο φυτακια και κανενα ξυλαρακι.... ναι ειναι πολυ φτωχο το δικο μου τωρα που κοιταω τα δικα σας...... θα παρω και αλλα φυτα και ξυλακια να βαλω μεσα και ναι το φυτακι ειναι φυτεμενο με το γλαστρακι χαχαχαχαχαααχαχ συγνωμη αλλα δεν ηξερα τι πρεπει να κανω νομιζα απλα το βαζω μεσα κατω εχω βαλει χαλικι, στο χαλικι να το φυτεψω???θα πιασει??? δεν εζησε το μικρουλι. τωρα εμειναν 2 και προς το παρον ειναι μια χαρα θα κανω ομως οτι μου εχετε πει για να μην παθουν κατι αυτα αλλα και για να τους δημιουργησω ενα πιο ομορφο περιβαλλον σε ευχαριστω πολυ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugenia 23 Απριλίου 2009 Author #11 Share 23 Απριλίου 2009 Καλη αρχη και απο μενα!! Κλοοθν μην βαλεις γιατι ειναι ψαρι που εκτος οτι ειναι κοπαδοψαρο γινεται αρκετα μεγαλο!!!Οπως επισης και οι γλυφτες γινονται αρκετα μεγαλα και στα λιτρα που εχεις νομιζω οτι θα ηταν φρονιμο για τα ψαρακια σου. Φτιαξε και λιγο το aquascaping σου και μεινε με τα 3 χρυσοψαρακια σου αν βεβαια την βγαλει καθαρη ο αρρωστος!! Προσθεσε κανα δυο φυτακια και κανενα ξυλαρακι.... ναι ειναι πολυ φτωχο το δικο μου τωρα που κοιταω τα δικα σας...... θα παρω και αλλα φυτα και ξυλακια να βαλω μεσα και ναι το φυτακι ειναι φυτεμενο με το γλαστρακι χαχαχαχαχαααχαχ συγνωμη αλλα δεν ηξερα τι πρεπει να κανω νομιζα απλα το βαζω μεσα κατω εχω βαλει χαλικι, στο χαλικι να το φυτεψω???θα πιασει??? δεν εζησε το μικρουλι. τωρα εμειναν 2 και προς το παρον ειναι μια χαρα θα κανω ομως οτι μου εχετε πει για να μην παθουν κατι αυτα αλλα και για να τους δημιουργησω ενα πιο ομορφο περιβαλλον σε ευχαριστω πολυ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 23 Απριλίου 2009 #12 Share 23 Απριλίου 2009 ναι ειναι πολυ φτωχο το δικο μου τωρα που κοιταω τα δικα σας...... θα παρω και αλλα φυτα και ξυλακια να βαλω μεσα και ναι το φυτακι ειναι φυτεμενο με το γλαστρακι χαχαχαχαχαααχαχ συγνωμη αλλα δεν ηξερα τι πρεπει να κανω νομιζα απλα το βαζω μεσα κατω εχω βαλει χαλικι, στο χαλικι να το φυτεψω???θα πιασει??? δεν εζησε το μικρουλι. τωρα εμειναν 2 και προς το παρον ειναι μια χαρα θα κανω ομως οτι μου εχετε πει για να μην παθουν κατι αυτα αλλα και για να τους δημιουργησω ενα πιο ομορφο περιβαλλον σε ευχαριστω πολυ!!!! Προσεχε γιατι τα χρυσοψαρα τρωνε τα φυτακια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugenia 23 Απριλίου 2009 Author #13 Share 23 Απριλίου 2009 Προσεχε γιατι τα χρυσοψαρα τρωνε τα φυτακια... το ειδα αυτο..... αλλα δεν ηθελα να το αναφερω απο μονη μου γιατι αρκετες ανοητες ερωτησεις και λαθη εχω κανει τι μπορω να προσθεσω μεσα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polidis 23 Απριλίου 2009 #14 Share 23 Απριλίου 2009 Αφου έμεινες με 2 χρυσοψαρα θα σε συμβούλευα να μην βαλεις αλλο. Τα 2 δεν ειναι και τοσο ανετα στα 70λιτρα σου αλλα επειδή ειπες ειναι μικρα ακομα γινετε να τα αφησεις. Τωρα για φυτα μπορεις να βαλεις μεσα Valisneria,egeria Densa και καμια Anubia που δεν τα τρωνε(τουλάχιστο τα δικα μου). Μπορεις να δοκιμάσεις και αλλα φυτακια να βαλεις καμια ριζουλα και αν τα φανε ε.... δεν χαλασε και ο κοσμος. Αν θες βαλε και κανενα σαλιγκαράκι να σου καθαριζει το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
watchmaker 23 Απριλίου 2009 #15 Share 23 Απριλίου 2009 Φτιαξε και λιγο το aquascaping σου και μεινε με τα 3 χρυσοψαρακια σου Εγω που ειμαι αρχαριος δε καταλαβαινω τη θελεις να πεις με τον ορο "aquascaping" traduction juxtaliniare prier Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 23 Απριλίου 2009 #16 Share 23 Απριλίου 2009 (edited) Αquascaping ειναι το μερος που ζουν τα ψαρια...Παρε την ριζα της λεξης και θα καταλαβεις....ΑQUA-ESCAPE=Νερο-Διαφηγη....Mε τον ορο αυτο εννοουμε τις κρυψωνες(πχ.ξυλα πετρες φυτα).... Χωρις να ειμαι 100%σιγουρος μιας και εγω αρχαριος ειμαι.. Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2009 - Koing Koing Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 23 Απριλίου 2009 #17 Share 23 Απριλίου 2009 ναι ειναι πολυ φτωχο το δικο μου τωρα που κοιταω τα δικα σας...... θα παρω και αλλα φυτα και ξυλακια να βαλω μεσα..... δες αυτο : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=214154 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 23 Απριλίου 2009 #18 Share 23 Απριλίου 2009 Εγω που ειμαι αρχαριος δε καταλαβαινω τη θελεις να πεις με τον ορο "aquascaping" traduction juxtaliniare prier Ειναι ο τροπος διακοσμησης και στησιματος του διακοσμου του ενυδρειου. περοσσοτερα εδω : http://en.wikipedia.org/wiki/Aquascape και εδω που γινεται διαγωνισμος aquascaping. http://www.aquatic-gardeners.org/ συγκεκριμενα στο λινκ της σελιδας "Aquascaping Contest" Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 23 Απριλίου 2009 #19 Share 23 Απριλίου 2009 (edited) το ειδα αυτο..... αλλα δεν ηθελα να το αναφερω απο μονη μου γιατι αρκετες ανοητες ερωτησεις και λαθη εχω κανει τι μπορω να προσθεσω μεσα ??? Μην κανεις και αλλα λαθη λοιπον Μη βαλεις αλλο ψαρι, ηδη εισαι πιο κατω απο το "οριο" ασφαλειας 40 λιτρα ΝΕΡΟ για καθε ψαρι. Λεω "νερο" γιατι το ενυδρειο ειναι 70 λιτρα ο ογκος της γυαλας και οχι του νερου που εχει μεσα. Πανω απο 55 λιτρα νερο δεν πρεπει να εχει. Αυτα τα λιτρα νερου πρεπει να τα μετραει οσο ακριβεστερα γινεται ο ιδιοκτητης του ενυδρειου γιατι βαση αυτων γινεται η δοσολογια διαφορων υγρων, αντιχλωριου, λιπασματων, βιταμινων, φαρμακων κλπ. Το ενυδρειο θα γινει "πλουσιο" οχι γεμιζωντας το ψαρια, αλλα φυσικα διακοσμητικα (φυτα, ξυλα, πετρες, φυσικη αμμο που προτιμουν τα χρυσοψαρα για να "βοσκουν") Μπορεις να βαλεις οπως ειπε ο polidis, 1-2 applesnails, οχι παραπανω γιατι και αυτα θελεουν "τα λιτρα τους" και θα επιβαρυνεται το ενυδρειο. Επισης θα ειναι και ενας περιορμος γιατι τα χρυσοψαρα ειναι ψαρια κρυου νερου (10-25C) ενω τα σαλλιγαρια θελουν 18-28°C, δλδ θα πρεπει να εχεις θερμαντηρα. Αν εχει γεννες, να τα δινεις τα νεα σαλιγγαριακια μολις μεγαλωνουν λιγο γιατι δεν θα τα "σηκωνει" το ενυδρειο. ΠΡΕΠΕΙ να διαβαζεις παντα τις απαιτησεις ενος ζωντανου για να εισαι προετοιμασμενη ΠΡΙΝ το φιλοξενησεις. Ετσι δεν θα εχεις απωλειες και στεναχωριες. Αυτο γινεται διαβαζωντας "προφιλ" ψαριων στο διαδυκτιο. Μερικα ειναι: εδω του φορουμ http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishplant και http://www.theaquariumwiki.com/Main_Page http://www.fishprofiles.com/profiles/ http://www.planetcatfish.com/core/search.php http://www.fishbase.gr/search.php για φυτα http://www.tropica.com/default.asp?languageguid=en Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
watchmaker 23 Απριλίου 2009 #20 Share 23 Απριλίου 2009 Ειναι ο τροπος διακοσμησης και στησιματος του διακοσμου του ενυδρειου. περοσσοτερα εδω : http://en.wikipedia.org/wiki/Aquascape και εδω που γινεται διαγωνισμος aquascaping. http://www.aquatic-gardeners.org/ συγκεκριμενα στο λινκ της σελιδας "Aquascaping Contest" Ευχαριστω delta Η απαντηση φτιαξε το aquascaping σου , νομιζω πιο πολυ μπερδευει παρα βοηθαει ενα αρχαριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 24 Απριλίου 2009 #21 Share 24 Απριλίου 2009 Ευχαριστω delta Η απαντηση φτιαξε το aquascaping σου , νομιζω πιο πολυ μπερδευει παρα βοηθαει ενα αρχαριο. να'σαι καλα. καλα μη το κανεις θεμα τωρα το "aquascaping" δεν ειναι λαθος προταση, αν θελεις καποιος με το google βρισκει απαντησεις για ολα. και ειπωθηκε και με πιο απλο τροπο: ...Το ενυδρειο θα γινει "πλουσιο" οχι γεμιζωντας το ψαρια, αλλα φυσικα διακοσμητικα (φυτα, ξυλα, πετρες, φυσικη αμμο που προτιμουν τα χρυσοψαρα για να "βοσκουν")..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugenia 24 Απριλίου 2009 Author #22 Share 24 Απριλίου 2009 σας ευχαριστω ολους πολυ για τις συμβουλες σας!!! εκανα οτι μου ειπατε και τα 2 χρυσοψαρακια που εμειναν ειναι πολυ καλα και πολυ ζωηρα! και σε λιγο καιρο θα προσπαθησω να βελτιωσω και το περιβαλλον τους με λιγα φυτα που μου εχετε προτεινει και καποιο ξυλο ισως. ομως τα βλεπω καμια φορα που προσπαθουν με την μυτουλα τους να σκαψουν το χαλικι, σαν να βοσκουνε λιγο, μηπως επρεπε να εχω βαλει πιο λεπτο χαλικακι για να τους κανω τη ζωη λιγο πιο ευκολη π.χ. αμμο??? και μια τελυταια ερωτηση σε αυτο το χαλικι που εχω μπορω να φυτεψω φυτα??? ή πρεπει να βαλω μια στρωση υποστρωμα και μετα απο πανω μια στρωση χαλικι?? προς το παρον εχω φυτεψει το φυτακι που φαινεται λιγο στη φωτογραφια (εχω βαλει δηλαδη τις ριζες οσο πιο βαθια μπορουσα και γυρω γυρω αυτες τις λευκες πετρουλες που ειχα και στην γυαλα) αλλα το εχουν φαει σχεδον ολο και σκοπευω να το αλλαξω με anubia Link to comment Share on other sites More sharing options...
polidis 24 Απριλίου 2009 #23 Share 24 Απριλίου 2009 Μπορεις ανετα να βαλεις φυτα σε αυτο το χαλικι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugenia 27 Απριλίου 2009 Author #24 Share 27 Απριλίου 2009 Καλώς ήρθες Ευγενία και χρόνια πολλά! Χρειαζόμαστε κάποιες βασικές πληροφορίες για να κανονίσεις τις κινήσεις σου και ότι άλλο θες ρωτάς: 1)Αρχικά πες μας τι είδος είναι ή με δική σου φώτο ή δείχνοντάς μας κάποια άλλη από το internet. Αυτό για να δούμε αν θέλουν ζεστό ή κρύο νερό. 2)Τα χρυσόψαρα γενικά θέλουν περίπου 30 λίτρα νερού το ένα, οπότε τα 70 λίτρα του ενυδρείου (που σημαίνει 60-65 καθαρά λίτρα νερού) αρκούν για 2 μόνο χρυσόψαρα από εκεί και πέρα ρισκάρεις πολύ για την υγεία τους. 3)Αν κατάλαβα καλά τα χρυσόψαρα βρίσκονταν σε γυάλα? Αν ναι μην τα ξαναβάλεις ούτε καν το ένα, είναι ότι χειρότερο. 4)Το ενυδρείο σου έχει στρωθεί? Δες αυτό το θέμα για να καταλάβεις τι εννοώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry108162 5)Επίσης θα πρέπει να έχεις διαθέσιμα τεστ νερού για αμμωνία (ΝΗ3), νιτρώδη (ΝΟ2) και νιτρικά (ΝΟ3) καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να ξέρεις αν περιέχει βλαβερές ουσίες το νερό σου. 6)Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αυξήσεις την ανατάραξη της επιφάνειας του νερού στρέφοντας την έξοδο του φίλτρου προς τα πάνω ώστε να έχουν αρκετό οξυγόνο και αν τα ψάρια είναι πάνω από 10 πόντους, το ένα πρέπει να φύγει άμεσα. 7)Τέλος πες μας τι φίλτρο έχεις και τι υλικά περιέχει. στοιχεια που μαζεψα : για το φιλτρο voltage 230V frequency 50HZ power consuption 4,7W output min 50l/h -max 320l/h aquarium volume min 60l-max100l και εκανα και τα εξης τεστ θερμοκρασια 25c ph 7.2 KH 4 GH 6 NO2 0 KO3 0 και απο βλεπω ξεχασα να παρω το NH3 τα 2 χρυσοψαρα δειχνουν μια χαρα.... φυτεψα και την anubia και αυξήσα την ανατάραξη της επιφάνειας του νερού στρέφοντας την έξοδο του φίλτρου προς τα πάνω ειναι καλα τα αποτελεσματα? τι αλλο να διορθωσω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος