Jump to content

65litro φυτεμενο

krisos

Recommended Posts

Καλημερα σημερα εκανα αγορες! :wacko: ..πηγα και αγορασα φυτα για το ενυδρειακι μου περιμενω της παρατηρησεις σας ! :wacko:

ΚΑΤΑΡΧΗΝ:

Εχω τοποθετησει

1)Πορολιθο και κατω απο αυτον υποστρωμα ο πορολιθος ειναι περιπου 5cm σε ολα τα σημεια του ενυδριου

2)Προμυθευτικα λιπασματα α)Flora Viva της Wave και 2)Flora green της Wave ..καθε 7 ημερες θα τοποθετω 10ml Flora Viva της Wave και καθε 15 ημερες Flora green της Wave

μεσα υπηρχαν nano ανουμπιες σημερα εβαλα αλλα τρια φυτακια

1)Hygrophilia polysperma

2)eleocharis parvula

3)potala rotundifolia

την παρασκευη περιμενω και CO2 ..δεν εχω ph μετρητες συνεπως η μπουκαλα με το διοξυδειο θα λειτουργει της ωρες που εχω ανοιχτα τα φωτα ..επισης περιμενω να μου φερουν μια διπλη λαμπα καταλληλη για τι ενυδρειο μου

οι ερωτησεις που εχω να κανω ειναι 1) η potala rotundifolia εχει ψηλο ''κορμο'' και την εχω βαλει κοντα στην κουρτινα οξυγονου που εχω ...επιδη γερνει προς τα κατω την εχω στερεωσει με μια μισινεντζα καλως η κακως πειτε μου? :glare::P 2) ..8 ωρες φωτοπ περιοδος αρκει?

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οψη Α

Σε αυτη την φωτογραφια δεν φενοταν η μισινεντζα και την εχω χρωματισει με κοκκινο

ΟΨΗ ΠΛΑΓΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙς ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ! :hysterical::D:D:P:unsure::unsure::wacko:

Γεια χαρα σε ολους αυτη ειναι η μπουκαλα που παρελαβα C02 ειναι τις wave πειτε μου τις γνωμε σας μπολυκαλιτσα κικα παιρνει Ο,75 KG ΚΑΘΑΡΑ ..επισης εχει στρωσι το ενυδριακι μου και ψαχνω μερικα κοπαδοψαρα ...θα μου αρεσαν γκαμπι η νεον ..πολυ ωραια ειναι και κατι αν δεν κανοω λαθος Ζεμπρα τα ελεγαν ? ...θα ηθελα να μαθω ποσα μπορω να βαλω μεσα ? το ενυδρειο μου ενια 65 litro(οχι καθαρο ) ...επισης θελω να μαθω αν τα σκευασματα της Sera που ριχνουν ειναι καλα για την υγεια των ψαριων ..αυτα

• 1 month later...

Φίλε δε θα σε βοηθήσω..Λόγω και τις απειρίας μου..Απλά ήθελα να σε ρωτήσω..Πόσο σου βγήκε η μπουκάλα και τα υπόλοιπα που πήρες για Co2

Γεια χαρα σε ολους αυτη ειναι η μπουκαλα που παρελαβα C02 ειναι τις wave πειτε μου τις γνωμε σας μπολυκαλιτσα κικα παιρνει Ο,75 KG ΚΑΘΑΡΑ ..επισης εχει στρωσι το ενυδριακι μου και ψαχνω μερικα κοπαδοψαρα ...θα μου αρεσαν γκαμπι η νεον ..πολυ ωραια ειναι και κατι αν δεν κανοω λαθος Ζεμπρα τα ελεγαν ? ...θα ηθελα να μαθω ποσα μπορω να βαλω μεσα ? το ενυδρειο μου ενια 65 litro(οχι καθαρο ) ...επισης θελω να μαθω αν τα σκευασματα της Sera που ριχνουν ειναι καλα για την υγεια των ψαριων ..αυτα

Καλή επιτυχία σου εύχομαι με το ενυδρειάκι σου.

Η μπουκάλα σου είναι μια χαρά και σε συνδιασμό με ένα καλό φωτισμό θα έχεις πιστεύω άριστα αποτελέσματα, 8 ώρες φωτοπερίοδος αρκεί.

Τώρα για τα ψάρια που λες να βάλεις θα πρέπει να αποφασίσεις τι ψάρια θέλεις και αντίστοιχα να "φτιάξεις" τις παραμέτρους του νερού σου, π.χ. τα γκάπυ θέλουν σκληρό νερό(βρύσης) ενώ τα νέον θέλουν μαλακό.

Αποφάσισε και εδώ είμαστε

Καλή συνέχεια

Για τα "ζεμπρα" αν εννοεις τα ζεμπρα ντανιο, ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ψαρια.

Ομορφα, ανθεκτικα και αεικινητα. Δεν σταματουν ΠΟΤΕ. Το ενυδρειο σου θα ειναι ολο ζωντανια.

Ενα κοπαδακι το θεωρω πολυ καλη περιπτωση...

Για τα "ζεμπρα" αν εννοεις τα ζεμπρα ντανιο, ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ψαρια.

Ομορφα, ανθεκτικα και αεικινητα. Δεν σταματουν ΠΟΤΕ. Το ενυδρειο σου θα ειναι ολο ζωντανια.

Ενα κοπαδακι το θεωρω πολυ καλη περιπτωση...

Συφωνω απολυτα ! :)

Μονο προσεξε γιατι κυκλοφορουν μεταλλαγμενα με φωσφωριζε ροζ και κοκκινα χρωματα. Να προτιμησεις την αγρια μορφη.

Επίσης όσον αφορά τα ζέμπρα, είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα καθώς λόγω της ταχύτητας τους εξαφάνιζαν όλη την τροφή και τα υπόλοιπα ψάρια έμεναν νηστικά, πρόσεξε πολύ τον συνδυασμό ψαριών και κατά τη γνώμη μου σε 60 λίτρα είναι καλό να είναι το μόνο κοπαδάκι, ίσως κάποια πλέκο ή άλλα νυκτόβια.

Την αεροκουρτινα βγαλτην.

Ολα τα σκευασματα ειναι δοκιμασμενα αλλιως δεν θα πωλουνταν, εσυ οφειλεις να προσεχεις τις δοσολογιες και τις οδηγιες χρησεις.

Κοιτα και της seachem τα σκευασματα ομως για τα φυτα γενικα.

Συνηθως οι δοσολογιες που γραφονται ειναι οι μεγιστες να ξερεις και για φουλ φυτεμενα, γι'αυτο το καθε ενυδρειο χρειαζεται παρατηρηση και ρυθμιση λιπανσης ξεχωριστη.

Καλη συνεχεια.

Περιμενουμε εξελιξη.

Συμφωνω και εγω για τα ψαρια, με τα παιδια πιο πανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...