pateras 19 Απριλίου 2009 #1 Share 19 Απριλίου 2009 καλησπερα κια χρονια πολλα σε ολους. το ενυδρειο μου ειναι φυτεμενο με ανουμπιες και εχινοδορους , ακομη δεν εχω βαλει ψαρακια (την Τριτη ελπιζω να προλαβω), και γεμισε τα γνωστα μικρα καφε σαλιγκαρακια. παλιοτερα σε μικροτερο ενυδρειο 120lt που ειχα για λιγο καιρο φυτεμενο, ειχα βαλει ενα κλοουν και τα θερισε...Αναρωτιεμαι αν αυτα τα σαλιγκαρακια μου χαλασουνε τα φυτα..τρεφονται απο αυτα ή κατι τετοιο. Αν ναι, να βρω τροπο να εξαφανιστουν. ευχαριστω, καλο βραδυ............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Απριλίου 2009 #2 Share 19 Απριλίου 2009 Αστα καλο κανουν Καθαριζουν απο σαπια τα φυτα, τρωνε υπολειματα κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pateras 19 Απριλίου 2009 Author #3 Share 19 Απριλίου 2009 ευχαριστω, και εγω αυτο πιστευα και δεν με ενοχλουσαν, αλλα πριν λιγο ειδα κανα δυο να σουλατσαρουν στα φυλλα της ανουμπιας και ειπα να το τσεκαρω............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leventis 1 Μαίου 2009 #4 Share 1 Μαίου 2009 κι εγω ειδα 2 σαλιγκαρια ομως οχι τα μακρουλα μυτερα αλλα στρογγυλα και καφε σκουρο, αυτα ενοεις τρωνε τα σαπια φυλα?να μην τα βγαλω?και δευτερον πολλαπλασιαζονται ευκολα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 2 Μαίου 2009 #5 Share 2 Μαίου 2009 κι εγω ειδα 2 σαλιγκαρια ομως οχι τα μακρουλα μυτερα αλλα στρογγυλα και καφε σκουρο, αυτα ενοεις τρωνε τα σαπια φυλα?να μην τα βγαλω?και δευτερον πολλαπλασιαζονται ευκολα ? Συνηθως δεν προκαλουν προβληματα και πολλαπλασιαζονται αν βρισκουν αφθονη τροφη ειτε απο περισσεμα ταισματος ειτε απο αλγες, Εγω τα εχω και ως δεικτη καλης ποιοτητας νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mog 7 Σεπτεμβρίου 2009 #6 Share 7 Σεπτεμβρίου 2009 Εμένα πάλι λόγο κάποιου προβλήματος υγείας που είχα και δεν ήμουν σε φάση να το συντηρήσω όπως θα ήθελα τα σαλιγκάρια έχουν κάνει πάρτυ στο σφουγγαράκι που έχω για το CO2. Πολλα νεογένητα!!! Σχεδόν τα εξολοθρευσα όλα. Κακώς??? Οταν βρίσκω μεγάλα σε στύλ σκαλτσινίου τα βγάζω γιατι οι ανούμπιές μου ήδη εχον αρκετές τρύπες στα φύλλα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puttycat 7 Σεπτεμβρίου 2009 #7 Share 7 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ έχω βάλει κλοουν – τα σαλιγκάρια πολλαπλασιάσανε ραγδαία ….υπάρχει και παγίδα. Τα μακρόστενα βοηθούν με το αερισμό του έδαφος – αλλά γίνουν πολλά γρήγορα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Σεπτεμβρίου 2009 #8 Share 7 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ έχω βάλει κλοουν – τα σαλιγκάρια πολλαπλασιάσανε ραγδαία ….υπάρχει και παγίδα. Τα μακρόστενα βοηθούν με το αερισμό του έδαφος – αλλά γίνουν πολλά γρήγορα!! Μολις τα μαζειψεις στην παγίδα... μην τα πεταξεις... κρατησε τα και φερε μου τα στη συναντηση. Εγω τα θελω. Μου αρεσει να κυκλοφορουν στο ενυδρειο.... δειχνουν οτι ειναι ζωντανο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Σεπτεμβρίου 2009 #9 Share 7 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Εγώ έχω βάλει κλοουν – τα σαλιγκάρια πολλαπλασιάσανε ραγδαία ….υπάρχει και παγίδα. Τα μακρόστενα βοηθούν με το αερισμό του έδαφος – αλλά γίνουν πολλά γρήγορα!! Αν εχεις 80 λιτρα ενυδρειο και εβαλες κλοουν εκανες λαθος.Οπως και εκανες λαθος αν εβαλες μονο ενα κλοουν, γιατι ειναι κοπαδοψαρο (5-6 ατομα μινιμουμ ομδα). Ειναι ψαρι των 30 εκ και θελει 400 λιτρα ενυδρειο Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
puttycat 7 Σεπτεμβρίου 2009 #10 Share 7 Σεπτεμβρίου 2009 Μολις τα μαζειψεις στην παγίδα... μην τα πεταξεις... κρατησε τα και φερε μου τα στη συναντηση. Εγω τα θελω. Μου αρεσει να κυκλοφορουν στο ενυδρειο.... δειχνουν οτι ειναι ζωντανο!!! Άστεγη----- Δεν έχω σαλιγκάρια τώρα (έκτος μια ζέβρα – μου αρέσουν τα μεγάλα και τα μικρά αλλά γίνουν πάρα πολλά γρήγορα ) --- εάν θα βρω θα τα φέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Σεπτεμβρίου 2009 #11 Share 7 Σεπτεμβρίου 2009 Άστεγη----- Δεν έχω σαλιγκάρια τώρα (έκτος μια ζέβρα – μου αρέσουν τα μεγάλα και τα μικρά αλλά γίνουν πάρα πολλά γρήγορα ) --- εάν θα βρω θα τα φέρω Ελπιζω να σου μαζευουν για να φερεις το σαββατο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος