grandy190 18 Απριλίου 2009 #1 Share 18 Απριλίου 2009 Καλησπερα και καλη Ανασταση!Στο ενυδρειο μου εχω 2 pangasius και 1 Silver Shark...Θα ηθελα να μαθω εαν ταιριαζουν αυτα τα ψαρακια και αν τα pangasius ειναι λεμαργα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_Κρικ 18 Απριλίου 2009 #2 Share 18 Απριλίου 2009 Χρόνια πολλά και φίλε και καλή ανάσταση. Χωρίς να θέλω να σε απογοητέψω πρέπει να αποχωριστείς και τα 2 είδη από το ενυδρείο σου. Οι λόγοι??? Καταρχήν εκτός ότι δεν ταιριάζουν το καθένα γίνετε περίπου 1 μέτρο με 80 πόντους. Βαλε να θέλει να στρίψει ένα ψάρι ενός μέτρου πόσο μεγάλο αν όχι τεράστιο ενυδρείο θέλεις. Οπότε αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να τα πας και τα 2 είδη πίσω και να κάτσεις να σκεφτείς τι θέλεις να βάλεις. Πόσα λύτρα ενυδρείο έχεις?? Δώσε μερικές λεπτομέρειες και καμία Φώτο. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Απριλίου 2009 #3 Share 18 Απριλίου 2009 Χριστος Ανεστη.Ποσα λιτρα ειναι φιλε μου το ενυδρειο σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 18 Απριλίου 2009 #4 Share 18 Απριλίου 2009 (edited) Χρονια πολλα φιλε. Εμπλεξες. Ενταξει το Silver Shark δεν γινεται τοσο μεγαλο, γινεται καμια 30αρια ποντους αλλα ειναι κοπαδοψαρο και θελει αλλα 5-6 ακομα ιδια για να μη κρυβεται συνεχεια, μη στρεσαρεται και αρρωσταινει. Να εχει γερο καπακι το ενυδρειο να αντεχει τις κουτουλιες που πιθανον θα ριχνει αν τρομαξει πχ αν περασει αποτομα μπροστα απο το ενυδρειο καποιος ή περπατησει βαρια. Δες ενα 2,5μετρο (1400λιτρα) με silver sharks. (και παλι μικρο δεν φαινεται? ) Οσο για τα pangasius θα χρειαστεις κατι σε πισινα ή μηπως καλυτερα να το αφηναμε στο φυσικο τους χωρο?. ριξε μια ματια σε αυτα τα αρθρα http://www.planetcatfish.com/catelog/speci...?species_id=172 http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/....php?blogid=216 http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/...?article_id=486 http://www.planetcatfish.com/forum/viewtopic.php?t=10746 Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandy190 19 Απριλίου 2009 Author #5 Share 19 Απριλίου 2009 Λοιπον εχω μερικες γνωσεις πανω στο θεμα με το μεγεθος...τα pangasius παιρνουν το καταλληλο μεγεθος αναλογα με το ποσο μεγαλο ενυδρειο εχει καποιος...αμα λοιπον παρω 1400lt θα εχω προβλημα γιατι θα μεγαλωσουν υπερβολικα πολυ...το ενυδρειο μου επισης ειναι πολυ μικρο γυρω στα 21lt ξεκινησα αρχικα με μικρο για να δω πως θα εξελιχτουν τα πραγματα....οσο για το κοπαδι με τα Silver Shark εχετε δικιο ζει με κοπαδι σε κανα μηνα θα παρω 240lt οποτε θα του παρω για παρεα αλλα 2.....ελπιζω να απαντησα σε ολα τα ερωτηματα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 19 Απριλίου 2009 #6 Share 19 Απριλίου 2009 καλως ηρθες κ χρονια πολλα! 21 λιτρα? ειναι παρα πολυ λιγα για αυτα τα ψαρια. το πιο πιθανο ειναι να ψοφησουν συντομα. συγνωμη που στο λεω αλλα αυτη ειναι η αληθεια. κ τα 240 ειναι λιγα, καλυτερα να το ξανασκεφτεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandy190 19 Απριλίου 2009 Author #7 Share 19 Απριλίου 2009 ναι θα παρω αλλο ενυδρειο για να βαλω και αλλα οχι μονο αυτα τα τρια...ευχαριστω για ολες τις λυσεις που μου δινετε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Απριλίου 2009 #8 Share 19 Απριλίου 2009 Λοιπον εχω μερικες γνωσεις πανω στο θεμα με το μεγεθος...τα pangasius παιρνουν το καταλληλο μεγεθος αναλογα με το ποσο μεγαλο ενυδρειο εχει καποιος.... Δεν ξερω που το εμαθες αυτο, αλλα απο βιολογο εχω τις εξης πληροφοριες. Τα ζωα γενικως, μεγαλωνουν τοσο οσο πρεπει απο τη φυση τους. Αν τα "στριμωξουμε" καπου για να μη μεγαλωσουν παθαινουν νανισμο, ο οποιος ειναι ασθενεια σοβαρη. Η κατασταση ειναι οδυνηρη γι'αυτα και για να καταλαβεις τι τους συμβαινει, δες να συμβαινει κατι παρομοιο σε ανθρωπο: http://badcontrol.com/?p=1279 Ομως ακομα και αν θελει καποιος να παρεμβει οδυνηρα στη φυση, δεν θα πετυχει και πολλα πραγματα. Δες εδω παλια αγγελια στο φορουμ μας με το ψαρι σε 120 λιτρα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=22852&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandy190 19 Απριλίου 2009 Author #9 Share 19 Απριλίου 2009 θα το ψαξω και αλλο το θεμα τωρα που ειναι νωρις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandy190 19 Απριλίου 2009 Author #10 Share 19 Απριλίου 2009 θελω ομως να ρωτησω και κατι ακομα: τα Silver Shark ποσο καιρο θελουν για να γινουν 15cm???ααα οσο για τα 2 pangasius θα τα παω πισω και θα παρω κατι αλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Απριλίου 2009 #11 Share 19 Απριλίου 2009 θελω ομως να ρωτησω και κατι ακομα: τα Silver Shark ποσο καιρο θελουν για να γινουν 15cm???... Μεγαλωνει αναλογα τη διατροφη, την ποιοτητα νερου και το χωρο (οπως ειπαμε). Φτανει τα 13-15 εκ στον ενα χρονο και μετα συνεχιζει να αναπτυσεται αργα μεχρι τα 30-33 εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandy190 21 Απριλίου 2009 Author #12 Share 21 Απριλίου 2009 παιδια δυστηχως δεν μπορω να τα παω πισω...δεν τα δεχονται...τι να τα κανω?για τα 2 pangasius λεω...εχει κανεις καμια ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 21 Απριλίου 2009 #13 Share 21 Απριλίου 2009 πηγαινε σε αλλο μαγαζι και πουλατα σε καλη τιμη...κατω απο τη μιση... κοιτα να τα δωσεις οσο ειναι καιρος και ας χασεις καποια χρηματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandy190 21 Απριλίου 2009 Author #14 Share 21 Απριλίου 2009 οκ ευχαριστω για την ιδεα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos 21 Απριλίου 2009 #15 Share 21 Απριλίου 2009 Και λεφτα να μην παρεις απλα δωστα. Βασικα δυσκολο να στα παρει πετ με λεφτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandy190 21 Απριλίου 2009 Author #16 Share 21 Απριλίου 2009 ok...ααα το Silver Shark που εχω ψοφησε αλλα οχι επειδη δεν του αρεσε η διαμονη...ολοι ξερουμε πως ειναι τρομεροι σαλτες αυτο πηδηξε με τοση δυναμη που χτυπησε στο κεφαλι και ψοφησε...και το πρωι θα παω τα 2 pangasius πισω και θα παρω κατι αλλο ωραιο που να ζει και να μην μεγαλωνει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandy190 21 Απριλίου 2009 Author #17 Share 21 Απριλίου 2009 τι ψαρι λετε να παρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandy190 21 Απριλίου 2009 Author #18 Share 21 Απριλίου 2009 θελω κατι που να μην μεγαλωνει πανω απο 15εκ. και να ειναι ομορφο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 22 Απριλίου 2009 #19 Share 22 Απριλίου 2009 παιδια δυστηχως δεν μπορω να τα παω πισω...δεν τα δεχονται...τι να τα κανω?για τα 2 pangasius λεω...εχει κανεις καμια ιδεα? Μηπως εισαι μικρος στην ηλικια και βρηκαν ευκαιρια; Τα λεφτα σου μια χαρα τα δεχτηκανε, ετσι δεν ειναι; Μηπως πρεπει καποιος αλλος να αναλαβει την υποθεση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 22 Απριλίου 2009 #20 Share 22 Απριλίου 2009 θελω κατι που να μην μεγαλωνει πανω απο 15εκ. και να ειναι ομορφο.... Εσυ μπορει να θελεις, στα 15 λιτρα δεν μπαινει ομως τιποτα αλλο απο ενα μονομαχο (κι'αυτος με το ζορι) η ισως μερικες γαριδες. Ριξε λιγο διαβασμα στο φορουμ, στο τμημα για τους αρχαριους, ωστε να αρχισεις να μπαινεις στο "πνευμα" του ενυδρειου.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος