Jump to content

Hygrophila Polysperma

krisos

Recommended Posts

Γεια χαρα σκεφτομαι να τοποθετησω δυο τετοια φυτουλια μου στο ενυδρειο μου μαζι με τις 2 ανουμπιες τις ανουμπιες μου απλα τις στερεωσα/εδεσα σε μια πετρα που ειχα μεσα γνωριζει κανεις πως μπορω να τα φυτεψω ..και κατι αλλο γνωριζεται καποιο οn line καστημα αναλαμβανει να στειλει φυτακια ? επισης η Hygrophila polysperma 'Rosanervig' θεωρηται πολυ απαιτιτικο φυτο για εναν αρχαριο? ..ευχαριστω και αν μπορω να την βρω ευκολα

Δεν ειναι πολυ απαιτητικο, αν θελεις ομως να γινει κοκκινο θελει πολυ φως (πολυ φως συνεπαγεται χρηση CO2 και λιπασματα), χαμηλα νιτρικα και θερμοκρασια να μη ξεπερασει τους 28C.

Οι ασπρες "φλεβες" που σχηματιζονται στα φυλλα, λεγεται οτι δημιουργειται απο καποιον ιο που αποτρεπει να παραγεται χλωροφυλλη στα κυτταρα γυρω απο τις "φλεβες" αυτες, αλλα ο ιος δεν πειραζει τα αλλα φυτα στο ενυδρειο.

Αν θελεις (μαντευοντας) καποιο ευκολο φυτο με κοκκινη αποχρωση στο ενυδρειο σου, δοκιμασε και Ludwigia repens

Έγινε επεξεργασία - delta66

Δεν ειναι πολυ απαιτητικο, αν θελεις ομως να γινει κοκκινο θελει πολυ φως (πολυ φως συνεπαγεται χρηση CO2 και λιπασματα), χαμηλα νιτρικα και θερμοκρασια να μη ξεπερασει τους 28C.

Οι ασπρες "φλεβες" που σχηματιζονται στα φυλλα, λεγεται οτι δημιουργειται απο καποιον ιο που αποτρεπει να παραγεται χλωροφυλλη στα κυτταρα γυρω απο τις "φλεβες" αυτες, αλλα ο ιος δεν πειραζει τα αλλα φυτα στο ενυδρειο.

Αν θελεις (μαντευοντας) καποιο ευκολο φυτο με κοκκινη αποχρωση στο ενυδρειο σου, δοκιμασε και Ludwigia repens

Ludwigia repens ...α πολυ ωραιο και αυτο υπαρχει καποι ελληνικο κατστημα για να το παραγειλω on-line? υποθετω αν παω και το ζητησω στον πετ σοπαμου θα με κοιταζει με αποροια? :unsure:

Αυτο βρισκεται πολυ ευκολα απο κλαδεματα συνχομπιστων, δυστυχως σταματησα να το διατηρω να σου εδινα 5-6 κιλα :unsure:

Αν ειναι να δωσεις χρηματα παρε κατι πιο "εξειδικευμενο".

Alternanthera διαφορες, Barclaya longifolia, Echinodorus 'Ozelot', Echinodorus x barthii, Ludwigia arcuata, Ludwigia palustris, Nymphaea lotus 'Red', Rotala rotundifolia κλπ

Να ξερεις οτι οσο και ευκολο να ειναι ενα φυτο, οσο πιο καλες συνθηκες του δωσεις (φως-CO2-λιπασματα) τοσο πιο ομορφο γινεται (και κοκκινο) γινεται.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Αυτο βρισκεται πολυ ευκολα απο κλαδεματα συνχομπιστων, δυστυχως σταματησα να το διατηρω να σου εδινα 5-6 κιλα :unsure:

Alternanthera διαφορες, Barclaya longifolia, Echinodorus 'Ozelot', Echinodorus x barthii, Ludwigia arcuata, Ludwigia palustris, Nymphaea lotus 'Red', Rotala rotundifolia κλπ

Να ξερεις οτι οσο και ευκολο να ειναι ενα φυτο, οσο πιο καλες συνθηκες του δωσεις (φως-CO2-λιπασματα) τοσο πιο ομορφο γινεται (και κοκκινο) γινεται.

εχω αγορασει και λιπασματα και Co2 περιμενω να μου γεμισουν την μπουκαλιτσα μου για την ακριβεια ! : ))

Στην αρχη θελω να ξεκινησω με ευκολα φυτακια μεσα αυτη τν στιγμη εχω δυο ανουμπιες ..ευχαριστω πολυ για της πληροφοριες αν δεν σου κανει κοπο απαντησε στο μυνημα που σας εστειλα ! : ))

αυτο ειναι επισης πολυ ωραιο φυτακι Rotala rotundifolia αλλα υποθετω θελει πολλες γνωσεις και φοβαμε μηπως τα κανω μαναταρα! :unsure:)

Rotala rotundifolia

Ανήκει στην οικογένεια Lythraceae και κατάγεται από την Νοτιοανατολική Ασία και ιδιαίτερα από την Ταϊλάνδη.

Το λατινικό όνομα του είδους σημαίνει "φυτό με στρογγυλά φύλλα". Αυτό το όνομα όμως αφορά το φυτό όταν είναι έξω από το νερό. Στο ενυδρείο τα φύλλα γίνονται στενά και μακριά. Σε σύγκριση με τα άλλα είδη Rotala, θεωρείται σχετικά εύκολο φυτό, αλλά χρειάζεται πολύ φως για να αποκτήσουν το κοκκινωπό χρώμα τα φύλλα του. Σε καλές συνθήκες βγάζει πολλά πλάγια κλαδιά και έτσι παίρνει μια θαμνώδη μορφή. Αυτό έχει το μειονέκτημα ότι τα φύλλα που βρίσκονται στο κάτω μέρος δεν παίρνουν αρκετό φως και έτσι πρέπει να κλαδεύεται συχνά για να διατηρεί την ωραία πυκνή βλάστησή του.

Τα φύλλα του είναι ανά ζεύγη το ένα απέναντι από το άλλο και τα ζεύγη διαδέχονται το ένα το άλλο σταυρωτά. Τα φύλλα που είναι στο πιο πάνω μέρος έχουν χρώμα προς το κίτρινο ή κόκκινο και αυτό, όπως αναφέρεται πιο πάνω, έχει να κάνει με την ένταση και την διάρκεια του φωτός. Όταν το φυτό είναι έξω από το νερό τα φύλλα γίνονται στρογγυλά πιο μεγάλα και πιο σαρκώδη. Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 50 cm και αναπτύσσεται 5 cm την εβδομάδα.

Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται με μεταφύτευση των κορυφών ή των πλάγιων βλαστών. Ο καλύτερος τρόπος είναι να φυτεύονται πολλά βλαστάρια μαζί για να αποκτά πιο σύντομα την θαμνώδη εικόνα. Είναι πολύ κατάλληλο φυτό για να καλύπτει μεγάλο μέρος του φόντου σε ενυδρεία που έχουν αρκετό χώρο.

Η θερμοκρασία μπορεί να είναι μεταξύ 20 C° και 30 C°.

Το ΡΗ από 5,5 έως 8 ενώ η σκληρότητα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο.

Διατηρώ rotala rotundifolia 2 χρόνια σε διάφορα ενυδρεία με και χωρίε CO2 και έχω να πω οτι είναι από τα πιό εύκολα φυτά που θα σου δώσει και κόκκινες κορυφές όταν φτάσει κοντά στο φώς. :unsure:

Διατηρώ rotala rotundifolia 2 χρόνια σε διάφορα ενυδρεία με και χωρίε CO2 και έχω να πω οτι είναι από τα πιό εύκολα φυτά που θα σου δώσει και κόκκινες κορυφές όταν φτάσει κοντά στο φώς. :unsure:

Γιωργο ωραια! ψηθικα : )) θα παω τελος της επομενης εβδομαδας να αγορασω ..θα τις τοποθετησω στις δυο πισω γωνιες του ενυδρειου ..εγω εχω παρει μεχρι στιγμης μια λαμπα(θα μου ερθει την Παρασκευη) λευκο κοκκινο σε συνδιασμο με CO2 και το υποστωρμα ελπιζω να αναπτυχθει επαρκως επισης εχω και δυο ανουμπιες λογικα με 8 ωρες θα καλυπτονται και τα δυο φυτα (..το ενα θελει πολυ... και το αλλο λιγο φωτισμο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...