Jump to content

δαγκωματα

dnmhx

Recommended Posts

εχω 9 red belly σε 700αρι ενυδρείο.συνεχεια κηνηγιονται μεταξυ τους και δαγκωνονται. ξέρει κανεις τι τρέχει;

φοβαμαι μηπως μου ψοφησει κανενα.

• Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

θα μπορουσες να μας πεις περισσοτερα για τα ψαρια κ το ενυδρειο σου κ να μας ανεβασεις κ καμια φωτο....

απο παλαιοτερο θεμα σου ειδα οτι τα ψαρια σου ειναι γυρω στα 15 cm.

τι τα ταϊζεις?

το να κυνηγουνται κ να βλεπεις φαγωμενες ουρες ειναι κατι που κυριως συνανταμε σε μικρες ηλικιες.

εχουν ολα το ιδιο μεγεθος?

Έγινε επεξεργασία - antonis t83

θα μπορουσες να μας πεις περισσοτερα για τα ψαρια κ το ενυδρειο σου κ να μας ανεβασεις κ καμια φωτο....

απο παλαιοτερο θεμα σου ειδα οτι τα ψαρια σου ειναι γυρω στα 15 cm.

τι τα ταϊζεις?

το να κυνηγουνται κ να βλεπεις φαγωμενες ουρες ειναι κατι που κυριως συνανταμε σε μικρες ηλικιες.

εχουν ολα το ιδιο μεγεθος?

ολα στο ιδιο μεγεθος ειναι. ειναι γυρω στα 12 εκατοστα. τους ριχνω φυλλαρακια τωρα. τους δινω και κατεψυγμενη τροφη (γαριδες) καμια φορα. πιο μικρα που ηταν κυνηγιοντουσαν και δαγκωνανε τις ουρες τους

αλλα οχι συχνα. μονο οταν ηταν αταιστα.οταν τα ταιζα ηταν οκ. τωρα και που τα ταιζω συνεχιζουν να δαγκωνονται. να και μερικες fotos.

πας αναζητηση κ μετα

προσθηκη συνημενου.

τα ψαρια σου δεν χορταινουν γιαυτο ειναι επιθετικα.

σου ειχα γραψει καποιες τροφες που μπορεις να ταϊζεις.

δοκιμασες τιποτα?

""""""""""μου φαινεται αδυνατο να χορταινουν τα ψαρια σου σε αυτο το μεγεθος με φυλλαρακια.

δοκιμασε pellets αλλα κ κατεψυγμενο φιλετο ψαριου (κατα προτιμηση γλωσσας που δεν ειναι πολυ λιπαρο) αλλα κ φιλετο κοτοπουλο ή κατεψυγμενο καλαμαρι που κ που.

δωστα λιγο ποικιλια...!!"""""""""

Έγινε επεξεργασία - antonis t83

λες να είναι που δεν χορταινουν ε; τους ριχνω κι αλλα φυλλα αλλα δεν τρωνε.οκ θα δοκιμασω να τους ριξω αυτα που μου ειπες και θα δουμε. δε βρισκω το αναζητηση.

ολα στο ιδιο μεγεθος ειναι. ειναι γυρω στα 12 εκατοστα. τους ριχνω φυλλαρακια τωρα. τους δινω και κατεψυγμενη τροφη (γαριδες) καμια φορα. πιο μικρα που ηταν κυνηγιοντουσαν και δαγκωνανε τις ουρες τους

αλλα οχι συχνα. μονο οταν ηταν αταιστα.οταν τα ταιζα ηταν οκ. τωρα και που τα ταιζω συνεχιζουν να δαγκωνονται. να και μερικες fotos.

τα φυλαρακια ξεχασετα εντελως το κυριως τους γευμα οπως καλα ειπε ο αντωνης κατεψυγμενα γαριδες ,γλωσσα καλαμαρια ροδελες εναλαξ ,για πες μας λιγο και για τη διακοσμηση του ενυδρειου σου η ανεβασε καμια φωτο(εαν ειναι πολα kb δεν τις ανεβαζει)...

τα φυλαρακια ξεχασετα εντελως το κυριως τους γευμα οπως καλα ειπε ο αντωνης κατεψυγμενα γαριδες ,γλωσσα καλαμαρια ροδελες εναλαξ ,για πες μας λιγο και για τη διακοσμηση του ενυδρειου σου η ανεβασε καμια φωτο(εαν ειναι πολα kb δεν τις ανεβαζει)...

thanks θα τους παρω κατεψυγμενη τροφη.

γι αυτο δε μου τις ανεβαζει τις fotos μαλλον. ειναι μεγαλες.

εχω βαλει πολλες πετρες στο ενυδρειο και εχω σχηματισει σπηλιες.φυτα δεν εχω γιατι μου τα κοβουνε τα πιρανχας. θελω να ανεβασω καμια φωτογραφια ομως.γινεται να τις μικρυνω τις fotos και να ανεβουν;

• Like 1

θελω να ανεβασω καμια φωτογραφια ομως.γινεται να τις μικρυνω τις fotos και να ανεβουν;

καλυτερα ρυθμισε τη φωτογραφικη στη χαμηλοτερη αναλυση...

εχω βαλει πολλες πετρες στο ενυδρειο και εχω σχηματισει σπηλιες.

πετρες?????????

τι πετρες?

κ τι σπηλιες? για τα πιρανια?????

εισαι λαθος εδω.

το ph κ τη σκληροτητα τα εχεις μετρησει για καλο κ για κακο?

τα ψαρια μπαινουν κατω απο τις πετρες?

γιατι δεν εβαλες ξυλα? :unsure:

πετρες?????????

τι πετρες?

κ τι σπηλιες? για τα πιρανια?????

εισαι λαθος εδω.

το ph κ τη σκληροτητα τα εχεις μετρησει για καλο κ για κακο?

τα ψαρια μπαινουν κατω απο τις πετρες?

γιατι δεν εβαλες ξυλα? :unsure:

δεν κανουν οι πετρες που εχω βαλει; τι να βαλω ξυλα και φυτα;

ενα πιρανχας κανει σαν τρελο! εχει απομονωθει απο τα αλλα και γυρναει συνεχως γυρω απο το χωρο του και οποιο ψαρι πλησιασει το δαγκωνει. αν γνωριζει κανεις κατι ας μου πει.

δεν κανουν οι πετρες που εχω βαλει; τι να βαλω ξυλα και φυτα;

αυτα υπαρχουν στο φυσικο τους περιβαλλον.

αυτο ειναι το ιδανικο.

ενα πιρανχας κανει σαν τρελο! εχει απομονωθει απο τα αλλα και γυρναει συνεχως γυρω απο το χωρο του και οποιο ψαρι πλησιασει το δαγκωνει. αν γνωριζει κανεις κατι ας μου πει.

μπορει να εχει ζευγαρωσει και να εχει σχηματισει φωλια.

μηπως εχει αυγα?

μπορει να εχει ζευγαρωσει και να εχει σχηματισει φωλια.

μηπως εχει αυγα?

και εγω αυτο νομιζα αλλα δεν βλεπω αυγα. δεν μπορω να ξεχωρισω αν ειναι αρσενικο η θυληκο κι ολας. να τις βγαλω τις πετρες; μου ειχανε πει να βαλω πετρες για να σχηματισω σπηλιες για να κρυβονται.

οι πετρες δεν κανουν αλλα βαλε κ μια φωτο.

ειχα βγαλει καποιες φωτογραφιες αλλα ειχαν μεγαλη αναλυση και δεν ανεβαιναν. θα ανεβασω ομως συντομα.

εσυ εχεις φυτα και ξυλα στο δικο σου με τα red belly;

Διακοσμηση

Χαμηλος φωτισμος, ριζες κ ευκολα ανθεκτικα φυτα ειναι τα απαραιτητα για το σωστο στησιμο. Οι ριζες ειναι καλο να ειναι ετσι τοποθετημενες ωστε να προσφερουν ενα μερος ωστε να βρισκει την ηρεμια του οποτε την χρειαστει.

Σημαντικο επισης η επιλογη χαλικιου ή αμμου για το βυθο. Το μαυρο χαλικι αποροφα τις αντανακλασεις κ χρησιμιοποιειται ολο και περισσοτερο. Επισης τα φυτα επιφανιας θα κρατησουν το περισσοτερο φως μακρια απο το τερατακι σας.

:unsure::unsure::wacko::wacko:

:unsure::unsure::wacko::wacko:

ριζες τι εννοεις; να ρωτησω και κατι ασχετο; που οφειλεται η πολυ αλγη που πιανει το ενυδρειο;ειναι φυσιολογικο;το καθαριζω και μετα απο 2 μερες εχει πιασει πρασινιλα.

ριζες τι εννοεις; να ρωτησω και κατι ασχετο; που οφειλεται η πολυ αλγη που πιανει το ενυδρειο;ειναι φυσιολογικο;το καθαριζω και μετα απο 2 μερες εχει πιασει πρασινιλα.

:unsure::unsure::wacko: τι φιλτρο εχεις??? λειτουργει σωστα??? :wacko:

ριζες ειναι αυτο..μπορει να ειναι φυσικες (δλδ κανονικο ξυλο) η τεχνιτες..

ειδες για τον φωτισμο?? :wacko:

post-11987-1240308129_thumb.jpg

:unsure::unsure::wacko: τι φιλτρο εχεις??? λειτουργει σωστα??? :wacko:

ριζες ειναι αυτο..μπορει να ειναι φυσικες (δλδ κανονικο ξυλο) η τεχνιτες..

ειδες για τον φωτισμο?? :wacko:

εχω 2 φιλτρα της eheim ενα που γυρναει 2400l/h και ενα 1000l/h λειτουργουν κανονικα!

φωτα εχω 4 λαμπες λευκες αλλα δεν τις αναβω σχεδον ποτε γιατι το εχω εξω στην αυλη το ενυδρειο και φωτιζεται απο τον ηλιο.

• Like 1

εχω 2 φιλτρα της eheim ενα που γυρναει 2400l/h και ενα 1000l/h λειτουργουν κανονικα!

φωτα εχω 4 λαμπες λευκες αλλα δεν τις αναβω σχεδον ποτε γιατι το εχω εξω στην αυλη το ενυδρειο και φωτιζεται απο τον ηλιο.

sorry κιολλας..αλλα ΜΕΓΑΛΟ λαθος... εμ πες το ετσι... γιαυτο πρασινιζει το ενυδρειο σου.. και θα συνεχισει να πρασινιζει οτι και αν κανεις αφου το "χτυπαει" ο ηλιος...

γνωμη μου αμεση μεταφορα σε σκια (μεσα στο σπιτι δλδ)....

οσο για τον καταλ. φωτισμο θα σου πει ο antonis t83.... :unsure:

sorry κιολλας..αλλα ΜΕΓΑΛΟ λαθος... εμ πες το ετσι... γιαυτο πρασινιζει το ενυδρειο σου.. και θα συνεχισει να πρασινιζει οτι και αν κανεις αφου το "χτυπαει" ο ηλιος...

γνωμη μου αμεση μεταφορα σε σκια (μεσα στο σπιτι δλδ)....

οσο για τον καταλ. φωτισμο θα σου πει ο antonis t83.... :unsure:

ευχαριστω πολυ φιλε μου. θα το φροντισω. για το τρελο ψαρι που ειπα ξερεις τιποτα; τα εβγαλα τα υπολοιπα 8 και τα εβαλα σε ενα αλλο ενυδρειο προς το παρον γιατι τα τσιμπαγε και τους εχει κανει πληγες σε μερικα. δεν ξερω αυγα δεν υπαρχουν παντως.

• Like 1

ευχαριστω πολυ φιλε μου. θα το φροντισω. για το τρελο ψαρι που ειπα ξερεις τιποτα; τα εβγαλα τα υπολοιπα 8 και τα εβαλα σε ενα αλλο ενυδρειο προς το παρον γιατι τα τσιμπαγε και τους εχει κανει πληγες σε μερικα. δεν ξερω αυγα δεν υπαρχουν παντως.

δν ξερω αν ηταν σωστη αυτη η κινηση σου... ρωτα τον αντωνη αυτος θα σου πει τι να κανεις... :unsure:

good luck!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...