Jump to content

Heliofungia Actinoformis

venom

Recommended Posts

Κατι δεν παει καλα με την heliofungia μου,εκει που παει να ανοιξει τα πλοκαμια κανονικα ξαφνικα τα μαζευει!μετα αντε παλι απο την αρχη....

τι λετε?τι ροη χρειαζετε?

Guest aquarius

Κατι δεν παει καλα με την heliofungia μου,εκει που παει να ανοιξει τα πλοκαμια κανονικα ξαφνικα τα μαζευει!μετα αντε παλι απο την αρχη....

τι λετε?τι ροη χρειαζετε?

Θέλει χαμηλή ροή. Να ξέρεις ότι είναι πολύ ευαίσθητο κοράλλι και λίγο "τζόγος" η διατήρησή του σε ενυδρεία, πόσο μάλλον σε nano-συστήματα, αφού χρειάζεται να μετακινείτε ώστε να βρεί την ιδανική της θέση. Δε θέλει άλλα κοράλλια κοντά της. Έχουν καταγραφεί και κάποιοι "αιφνίδιοι" θάνατοι. :unsure:

Η δικιά μου μολύνθηκε από ένα sarcophyton και την έχασα αργά, παρόλα τα dip... Τη βλέπεις να τρώει? Πώς είναι οι τιμές του νερού σου?

Θέλει χαμηλή ροή. Να ξέρεις ότι είναι πολύ ευαίσθητο κοράλλι και λίγο "τζόγος" η διατήρησή του σε ενυδρεία, πόσο μάλλον σε nano-συστήματα, αφού χρειάζεται να μετακινείτε ώστε να βρεί την ιδανική της θέση. Δε θέλει άλλα κοράλλια κοντά της. Έχουν καταγραφεί και κάποιοι "αιφνίδιοι" θάνατοι. :unsure:

Η δικιά μου μολύνθηκε από ένα sarcophyton και την έχασα αργά, παρόλα τα dip... Τη βλέπεις να τρώει? Πώς είναι οι τιμές του νερού σου?

Εχω και εγω στο ενυδρείο μου δύο .Η μία μάλιστα είναι τεράστια και πανέμορφη με ροζ και μώβ χρώματα.Η άλη πράσινο μεταλικό.Είναι αλήθεια ότι χρειάζονται χαμηλά ρεύματα και σχετικά χαμηλό φωτισμό, με αρκετό χώρο κενό δίπλα τους έτσι ώστε να εξαπλωθούν άνετα.Δεν επιθυμούν άλα κοράλια σίπλα τους και η μία δικιά μου προχθές...(η πράσινη...)μετακινήθηκε προς το τζάμι.Εκανα το λάθος γιατί δεν γνώριζα να την πάω κάπου αλλού γιατί την είδα να μεγαλώνει πάρα πολύ και να πιέζεται προς το τζάμι...θεώρησα ότι ήταν καλύτερα έτσι, αλά τελικά εκεί που την έβαλα δεν τηνς άρεσε καθόλου.Οι συνθήκες ήταν περίπου οι ίδιες με το προηγούμενο σημείο, με λίγη παραπάνω ροή και λίγο ποιό χαμηλό φώς.Γιά 2 σχεδόν ημέρες δεν άνοιγε καθόλου.Τελικά την ξαναπήγα στο πρώτο σημείο και σε λίγες ώρες άρχισε να ξαναβρίσκει τον εαυτό της!!!

Όταν προσαρμοστεί δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Τοποθετείται πάντα στην άμμο , με μέτρια ροή και θέλει αρκετό χώρο γύρω της, για να μετακινείται, όπως αναφέρθηκε.

Απαραίτητη προυπόθεση οι παράμετροι του νερού να είναι σωστές.

Guest aquarius

Ορίστε και ένα άρθρο ειδικά για αυτό το όμορφο κοράλλι!

Πρόσεξε ειδικά στη παράγραφο "Husbandry requirements for Heliofungia " όπου αναφέρει ότι: "...Heliofungia normally grows and thrives in captivity, but as I previously described, it is prone to infections. If the coral develops a brown jelly infection it is important to remove it from the aquarium. The fouling tissue from a dying Heliofungia may spread the infection to other corals, killing them in an effect like falling dominoes (Delbeek and Sprung, 1994). "

δειχνει καλυτερα παντως.....

ευχαριστω παιδια!

Θέλει χαμηλή ροή. Να ξέρεις ότι είναι πολύ ευαίσθητο κοράλλι και λίγο "τζόγος" η διατήρησή του σε ενυδρεία, πόσο μάλλον σε nano-συστήματα, αφού χρειάζεται να μετακινείτε ώστε να βρεί την ιδανική της θέση. Δε θέλει άλλα κοράλλια κοντά της. Έχουν καταγραφεί και κάποιοι "αιφνίδιοι" θάνατοι.

Θα συμφωνήσω μαζί σου.Πολυ όμορφο κοραλι άλλα τα ποσοστά των αιφνίδιων θανάτων είναι αρκετά κάνοντας την απόκτηση της μεγάλο ρίσκο.. :unsure:

Θα συμφωνήσω μαζί σου.Πολυ όμορφο κοραλι άλλα τα ποσοστά των αιφνίδιων θανάτων είναι αρκετά κάνοντας την απόκτηση της μεγάλο ρίσκο.. :unsure:

Αιφνιδιος θανατος ως προς τα αλλα κοραλια?η το ιδιο?

Για το ίδιο και ειδικά τα μικρά σε μέγεθος.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται στην επιλογή της. Το κοράλλι δεν πρέπει να είναι χτυπημένο κατά τη μεταφορά, όπως και να μην συλλαμβάνεται με λαβίδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...