Jump to content

ανεμονες???

ababapanos

Recommended Posts

καλημερα σας

σε ενα Rio 300 με 2 Τ5 λαμπες 54 watt , και σκιμμερ deltec mce 600 , τι αλλο χρειαζετε για ανεμονες?

Κυκλοφορητές, βράχος, άμμος, χημικό φίλτρο και ίσως αναβάθμιση του φωτιστικού.

• 1 month later...

Κυκλοφορητές, βράχος, άμμος, χημικό φίλτρο και ίσως αναβάθμιση του φωτιστικού.

οταν λετε χημικό φίλτρο ???γιατι εχω μια ανεμονη ....

post-2404-1243250728_thumb.jpg

οταν λετε χημικό φίλτρο ???γιατι εχω μια ανεμονη ....

Xημικο φιλτρο= ενεργος ανθρακας και αντιφωσφορο!

μεσα σε 'καλτσακια' ενυδρειακης χρησης σε εξωτερικο η εσωτερικο φιλτρο!

• 2 months later...

καλησπερα σε ολους εχω μια ανεμονη σαν κ αυτη που εχει βαλει ο φιλος μας φωτο πιο πανω!μηπως μπορει καπιος να μου πει τη να την ταιζω???της δινο brine shrimp k γαριδα και οτι (δινει)ο νεμο μου εχω την εστησι ομως πως δεν τρωει το φαγητο που της δινω μαλλον το φτυνη !!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΗ ΕΘΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ :D

Όταν λες γαρίδα εννοείς κατεψυγμένη ε?

Αν όχι βάλε μερικές στην κατάψυξη και κάθε βδομάδα κόβεις ένα μικρό κομματάκι, το ξεπαγώνεις και με μια λαβίδα της το βάζεις κοντά στο στόμα.

Απ εκεί και πέρα ότι τη ταΐζει και ο «σύντροφος» της.

Oλες αυτες οι τροφες που δινεις ειναι καλες (αν ειναι αποψηραμενες μπορει να μην τις δεχεται).Αν η ανεμωνη εχει τις καταλληλες συνθηκες (δυνατο φως,σωστες τιμες νερου και θερμοκρασιας) τοτε χρειαζεται τροφη 1 φορα την εβδομαδα το πολυ.Εαν τις δινεις πιο συχνα τροφη μπορει να μην το δεχτει επειδη ,ας το πουμε ετσι, ειναι χωρτατη.Αλλος λογος που μπορει να φτυνει την τροφη ειναι επειδη ειναι πολυ μεγαλη για να χωρεσει στο στομα της.Ακομα,αν υπαρχουν γαριδες στο ενυδρειο μπορει να ειναι αυτες που της κλεβουν την τροφη.Το ιδιο ισχυει και με τα κλοουνακια.Παρακολουθα τα.Σε αυτην την περιπτωση κανεις τον φυλακα διωχνοντας τις γαριδες ή τα κλοουνακια μεχρι να καταπιει η ανεμωνη την τροφη.Δοκιμασε να της δοσεις και κοματακια απο κατεψυγμενη γαριδα ή καλαμαρι αφου το ξεπαγωσεις σε θαλασσινο νερο.Αν περιμενεις λιγο θα διαπιστωσεις το αν τα βαζει αυτα τα κοματακια στο στομα της.

Αυτα για αρχη,καθως μπορει να ειναι πολλοι οι λογοι για αυτην της τη συμπεριφορα.

Αν θες δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σου (μετρησεις(και μαρκα απο τα test που χρησιμοποιεις),μεγεθος,φωτισμος,κυκλοφορια νερου κτλ)

Έγινε επεξεργασία - ΑΚΗΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΝΩΜΙΖΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΙΖΩ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ :D ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΣΚΑΓΑ :P !!!!!!

:D αλλα μην γραφεις με κεφαλαια.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΝΩΜΙΖΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΙΖΩ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ :D ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΣΚΑΓΑ :P !!!!!!

Εγω την δικη μου την BTA(buble tip anemone)την ταιζω καθε 3 μερες κ δεν το φτυνει το φαι της...Εξαρταται το τι θα τις δωσεις κ ποσο μεγαλη μπουκια θα την ταισεις.Ας πουμε εχω διαβασει πως εαν τις δωσεις μαλακιο(π.χ. χταποδι,καλαμαρι)κανει περισσοτερο χρονο να το χωνεψει απο οτι λιγο ψαρι(διαλεξε ενα χωρις λεπια καλυτερα)η λιγο ψηχα απο γαμπαρι.Επισης μη ξεχνας οτι η ανεμονη απο κει που τρωει κανει κ αλλα πραγματα... :wootwoot: οποτε να προσεχεις τι βγαινει πριν βγαλεις καποιο συμπερασμα.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!η ανεμονη μου εχει (μαραθει)εδω κ 2 μερες ουτε καν ο νεμο δεν μπαινη μεσα!!εχει ας πουμαι ζαρωση τι μπορω να κανω???τα υπολοιπα ζωακια του ενυδρειου ειναι μια χαρα!!μπορω να τη βοηθησω σε κατι εγω?

:D ευχαρηστω πολυ!!!

Οι ανεμώνες είναι ευαίσθητες στις συνθήκες ποιότητας νερού.. Ρίξε μια ματιά στην αλατότητα μήπως και έπεσε.

Έτσι και σε μένα πριν μερικές μέρες, έπεσε στα 1022 και «λιποθύμησε» η ανεμώνη μου.. όταν επανέφερα την αλατότητα .. συνήλθε !!!

ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!! :D:P

Πρεπει να μας πεις τι φωτισμο εχεις ποσα λιτρα ειναι το reef σου τι τιμες εχεις για να ξερουμε τι συμβουλες πρεπει να σου δωσουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...