andria 13 Απριλίου 2009 #1 Share 13 Απριλίου 2009 Έχω ένα ενυδρείο 110 λίτρα. Έβαλα μέσα 3 γκάπυ και 2 πλάτυ και λεχω και ένα μωρό γκάπυ. Επειδή γεννάνε συνέχεια είπα να βάλω αληθινά φυτά.Έτσι πήρα 4 κερατόφυλλα και 1 java oss και σκέφτομαι να πάρω και καμιά anubia. Η απορία μου είναι η εξής: το χαλίκι που έχω είναι 4-6 χιλιοστά απλό, όχι υπόστρωμα. Πήρα λοιπόν κάτι μπαλίτσες της JBL Kulgin που τις βάζεις στο χαλίκι και από πάνω τα φυτά για να τραβάνε θρεπτικά συστατικά.Αρκούν ή χρειάζεται και κάτι άλλο, ανα ναι τι?Η φωτοπερίοδος διαρκεί 8-9 ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 13 Απριλίου 2009 #2 Share 13 Απριλίου 2009 Καλησπέρα και καλώς ήλθες! Το χαλίκι σου αρκεί, δεν χρειάζεσαι υπόστρωμα για τα σχετικά απλά και εύκολα φυτά που έχεις ή την ανούμπια που σκέφτεσαι να πάρεις. Ειδικά το κερατόφυλλο, η java moss και η ανούμπια τρέφονται απευθείας από το νερό καθώς το πρώτο ζει ακόμη και αν το αφήσεις να επιπλέει στο νερό, το δεύτερο δεν βγάζει ρίζες και το τρίτο αν και βγάζει ρίζες δεν τις φυτεύουμε γιατί σαπίζει! Στο ενυδρείο με τα ζωοτόκα σου σύντομα θα έχεις μωρά άρα και μεγάλο πληθυσμό, οπότε θα αναλάβουν αυτά να συντηρήσουν τα φυτά σου με το φυσικό τους λίπασμα! Βάλε και τις ταμπλέτες που πήρες, αλλά με φειδώ για να μην γεμίσεις άλγες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 13 Απριλίου 2009 #3 Share 13 Απριλίου 2009 (edited) Γεια χαρά και από εμένα! Όπως σου είπε και ο φίλος akkornteon, τα φυτά που διάλεξες είναι από τα πιο εύκολα και τουλάχιστον για την αρχή δεν χρειάζονται κανένα λίπασμα. Ιδιαίτερα οι ταμπλέτες που ανέφερες προορίζονται για φυτά που τρέφονται κυρίως από τις ρίζες τους και δεν θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τα φυτά σου. Το κερατόφυλλο αναπτύσεται συνήθως με τρελούς ρυθμούς και αποροφά μεγάλες ποσότητες νιτρικών βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση τους. Δεν βγάζει ρίζες, αλλά αν δεν σου αρέσει να περιφέρεται μέσα στο ενυδρείο σου, μπορείς απλά να σφυνώσεις το κοτσανάκι του χαμηλά αναμεσα σε δύο πέτρες. Την java moss καλό θα ήταν να την δέσεις πάνω σε κάποια πέτρα ή ξύλο, αλλιώς θα σκορπήσει σε ολόκληρο το ενυδρείο και θα καταλήξει να κολήσει στο χαλικάκι σου (όχι και τόσο όμορφο). Δες εδώ για να πάρεις μιά ιδέα πως δένεται. Οι anubias δεν φυτεύονται στο χώμα αλλά δένονται και αυτά σε ξύλα ή πέτρες. Αν πάλι θέλεις να τα κρατήσεις φυτεμένα θα πρέπει αφού καλύψεις τις ρίζες με χαλικάκι, να τραβήξεις τα φυτά ελαφρά και με προσοχή προς τα επάνω, έτσι ώστε να μην καλύπτεται από χαλικάκι το ρίζωμα ( το οριζόντιο τμήμα από το οποίο αναπτύσεται το φυτό και βγαίνουν οι ρίζες και τα φύλα) και να μείνουν στο χώμα μόνο τα ριζίδια (οι πράσινες ρίζες) ώστε να συγκρατείται το φυτό στην θέση του και να μην επιπλέει... Δες εδώ για το δέσιμο της, χωρίς όμως να κόψεις κάποιο φύλλο Έγινε επεξεργασία 13 Απριλίου 2009 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος