Jump to content

οι πεταλουδες τι τροφη καταναλωνουν?????

Recommended Posts

η ερωτηση που εχω να σασ κανω ειναι ????? ενα ψαρι οπου ανηκει στην οικογενεια των πεταλουδων τρωει φυλλαρακια η χρειαζεται να του παρεχω κατεψηγμενη τροφη,..........δεν θυμαμαι το ονομα του ψαριου....!!!!!!!!!!!!!! :unsure:

Πρωτα πρεπει να κανεις ευχελαιο για να αρχισει να τρωει........ :unsure:

Σε εμένα πάντως το Chelmon Rostratus χωρίς κανένα ευχέλαιο, μετά τις aiptasia που τις εξαφάνησε, μιά χαρά τρώει κατεψυγμένη αρτέμια....

Σε εμένα πάντως το Chelmon Rostratus χωρίς κανένα ευχέλαιο, μετά τις aiptasia που τις εξαφάνησε, μιά χαρά τρώει κατεψυγμένη αρτέμια....

Eισαι απο τους τυχερους :unsure:

Οι πεταλούδες γενικά, έχουν μεγάλες διατροφικές απαιτήσεις. Τρέφονται κυρίως, ανάλογα με το είδος, με σκουλήκια, μικρά οστρακοειδή και γενικά με μικρούς οργανισμούς που βρίσκουν στα βράχια. Οι πολύποδες των σκληρών κοραλλιών και η σάρκα ορισμένων, αποτελούν το κατ' εξοχήν φαγητό για πολλά είδη.

Τα φυλλαράκια και η κατεψυγμένη αρτέμια, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Έτσι οι πεταλούδες είναι καταδικασμένες σε αργό θάνατο μέσα στ κλειστά συστήματα, εκτός αν διαθέτουμε ειδικό σύστημα, όπου η κύρια διατροφή τους θα είναι ζωντανά κοράλλια.

Να υπενθυμίσω με την ευκαιρία, ότι αυτά τα είδη δεν αντέχουν σε ανιχνεύσιμα νιτρικά άλατα και αυτό εκδηλώνεται με επίμονη άρνηση λήψης τροφής.

Οι πεταλούδες γενικά, έχουν μεγάλες διατροφικές απαιτήσεις. Τρέφονται κυρίως, ανάλογα με το είδος, με σκουλήκια, μικρά οστρακοειδή και γενικά με μικρούς οργανισμούς που βρίσκουν στα βράχια. Οι πολύποδες των σκληρών κοραλλιών και η σάρκα ορισμένων, αποτελούν το κατ' εξοχήν φαγητό για πολλά είδη.

Τα φυλλαράκια και η κατεψυγμένη αρτέμια, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Έτσι οι πεταλούδες είναι καταδικασμένες σε αργό θάνατο μέσα στ κλειστά συστήματα, εκτός αν διαθέτουμε ειδικό σύστημα, όπου η κύρια διατροφή τους θα είναι ζωντανά κοράλλια.

Να υπενθυμίσω με την ευκαιρία, ότι αυτά τα είδη δεν αντέχουν σε ανιχνεύσιμα νιτρικά άλατα και αυτό εκδηλώνεται με επίμονη άρνηση λήψης τροφής.

δλδ μου προτινετε κατεψυγμενη τροφη...........!!!..........αλλα τι ακριβως ....μπορειτε να μου προτεινετε μερικες τροφεσ με τα ονοματα τουσ ωστε να μην φτασει στον θανατο.................................. :unsure::unsure::wacko::wacko::wacko::glare:

Ξεκίνα με κατεψυγμένη αρτέμια και βλέπεις. Μπορείς να προσθέσεις και λίγο σκεύασμα σκόρδου στη τροφή (αρτέμια). Τα παραπάνω τα προμηθεύεσαι από πετ σοπ. :unsure:

Το κυνηγάνε τα άλλα ψάρια που έχεις στο ενυδρείο;

Ακριβώς γιά αυτό τον λόγο Νίκο,έχω γάψει σε λαο νήμα ότι δεν περιμένω μεγάλη διάρκεια ζωής στο Rπου έχω....Rostratus.

τα δικά μου ψάρια τα έχω μάθει και τρώνε από το χέρι μου , ( όχι όλα , μόνο τα μεγάλα και τα μικρά τρώνε ότι ξεφύγει )

έτσι ελάχιστη αφάγωτη τροφή μένει στο ενυδρείο

ίσος αυτή η μέθοδος να σου επιτρέψει να ταΐζεις συχνά χωρίς πρόβλημα

• 2 weeks later...

φιλε μου δεν θελω να σε στεναχωρισω αλλα εαν μπορεις να αλλαξεις το ψαρι καντο. και για ΄σενα και για αυτό .Απο τον Νοέμβριο 2008 εχω αγοράσει 6 πεταλούδες και βασικά από larg εως extra larg , δεν εζησε καμμία λόγω του οτι δεν τρώνε.και τι δεν τους εβαλα ολες :wub::P:ninja::thumbup::thumbup:

Μια φωτογραφία θα μας βοηθούσε να σου πούμε αν μπορεί να κρατηθεί και τι είναι πιθανό να μπορεί να φάει.Παντος το 90% των πεταλούδων δεν ζουν στην αιχμαλωσία..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...