καρτσωνης 12 Απριλίου 2009 #1 Share 12 Απριλίου 2009 Υπαρχουν τωρα 6 δισκοι 1 σκαλαρι 3 μπλε νεον 3 κοκκινα νεον 5μολυ και 1αλπινος πλεκοστομος ολα τα φυτα ειναι αληθινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackghost 12 Απριλίου 2009 #2 Share 12 Απριλίου 2009 Υπαρχουν τωρα 6 δισκοι 1 σκαλαρι 3 μπλε νεον 3 κοκκινα νεον 5μολυ και 1αλπινος πλεκοστομος ολα τα φυτα ειναι αληθινα. Ολα αυτα σε ποσα λιτρα?!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
καρτσωνης 12 Απριλίου 2009 Author #3 Share 12 Απριλίου 2009 Ολα αυτα σε ποσα λιτρα?!!!!! σε120l.οπως καταλαβενεις οι δισκοι το σκαλαρι και ο πλεκοστομος ειναι λιγο μεγαλα οποτε δενεχουν προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos 12 Απριλίου 2009 #4 Share 12 Απριλίου 2009 Λοιπον φιλε μου ωραιο το ενυδρειο σου αλλα εχω μερικες παρατηρησεις. Εχεις παρα πολλα ψαρια σε λιγα λιτρα φιλε μου...Εγω το σκεφτομαι στο δικο μου αν χωρανε 6 δισκοι ισα ισα.... Και επιπλεον το οτι εβαλες δισκους μικροτερους σε μεγεθος απο στο σκαλαρι ισως να εχεις προβλημα αργοτερα. Αυτα ειδα αλλα σιγουρα θα ακουσεις και αλλες αποψεις! Τρεχει πολυ καιρο το ενυδρειο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
καρτσωνης 12 Απριλίου 2009 Author #5 Share 12 Απριλίου 2009 6 μηνες ασχολουμε με τους δισκους ,αυτη τη συνθεση την εχω τους 2 τελευταιους μηνες . αλλαζω το 40% του νερου καθε εβδομαδα.Αργοτερα χρειαζομαι σιγουρα μεγαλυτερο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 12 Απριλίου 2009 #6 Share 12 Απριλίου 2009 Καλημερα φιλε.Το ενυδρειο σου θα ηταν πολυ ωραιο αν δεν ειχε δισκους.Η αλλαζεις ενυδρειο η πουλας τα δισκακια.Πες μας τι φιλτρο εχεις και τι ph. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKIS 12 Απριλίου 2009 #7 Share 12 Απριλίου 2009 Λοιπον μια συμβουλή για τους δίκσους είναι βγάλτους γιατί ο καθένας υπολογισε οτι θέλει 50+ λίτρα!Και μετά άσε μέσα τα σκαλαράκια(αμα έχει ύψος το ενυδρείο)και είσαι έτοιμος!Βέβαια τα σκαλάρια θα γίνουν μεγάλα κάπια στιγμή οπότε θα πρέπει να πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 12 Απριλίου 2009 #8 Share 12 Απριλίου 2009 (edited) Ζωοτοκα, με ωοτοκα και μαλιστα δισκους? Το λεω αυτο γιατι οι δισκοι αγχωνονται ευκολα.... Και ο πλεκος σου αν ειναι απο τους common κανονικα γινεται 50cm.... Σκεψου ξανα την συνθεση σου... Μαλακωνεις το νερο με καποιο τροπο? Φιλτρο με αρκετη βιολογια εχεις? Μετρησεις NH3/NH4,NO2,NO3? Θερμοκρασια?? Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2009 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 12 Απριλίου 2009 #9 Share 12 Απριλίου 2009 Και μια ερωτηση.Πως ζουν τα αλλα ψαρακια στους 29 που ζουν οι δισκοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
καρτσωνης 12 Απριλίου 2009 Author #10 Share 12 Απριλίου 2009 παιδια ευχαριστω για τις παρατηρησεις,ποιος μπορει να μου πει απο τη κυνδινευουν οι δισκοι αμμεσα?Το ph ειναι7,5 και για φιλτρα χρησημοποιω to sera super peat ,sera siporax,και βιοφιλτρο.Τα αλλα ψαρια ζουν στους29 βαθμους χωρις κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 12 Απριλίου 2009 #11 Share 12 Απριλίου 2009 Καλησπέρα και καλώς ήλθες στο forum. Τα ψάρια εκτός από τους δίσκους έχουν σοβαρό πρόβλημα στους 29. Δεν είνα ορατό με το μάτι, αλλά όταν το ψάρι πρέπει να ζει στους 25-26 και το βάζουμε σε ψηλότερες θερμοκρασίες είναι guarantee ότι θα αποκτήσει πρόβλημα! Επίσης τα ζωοτόκα θέλουν ψηλές σκληρότητες από όλα τα υπόλοιπα. Τα σκαλάρια και οι δίσκοι θα σου τρώνε ότι μωρό κάνουν τα molly Όμορφο setup, αν ξεδιαλέξεις τα ψάρια σου θα χαίρεσαι ένα υγιές ενυδρείο! Καλή συνέχεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 12 Απριλίου 2009 #12 Share 12 Απριλίου 2009 Επισης οτι εχεις 7,5ph ενω οι δισκοι θελουν απο 6,5ph και κατω οι εκτροφης; Για αγριους δεν μιλαμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 12 Απριλίου 2009 #13 Share 12 Απριλίου 2009 Καλως ηρθες φιλε στην παρεα. Οταν λες ασχολεισαι 6 μηνες με τους δισκους, με ποιο τροπο? Εννοεις οτι τους εχεις 6 μηνες ή εδω και 6 μηνες ενημερωνεσαι για τη διατηρηση των ψαριων αυτων? Αν ναι, θα μπορουσες να μας πεις τις πηγες σου? γιατι υπαρχουν καποιες διαφωνιες σε μερικα πραγματακια και ισως πρεπει να το κοταξουμε λιγο το θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
καρτσωνης 12 Απριλίου 2009 Author #14 Share 12 Απριλίου 2009 ξεκινησα πριν 3 χρονια με χρυσοψαρα,εδω και εναμιση χρονο εχω το 120αρι, εβαλα και εβγαλα διαφορα τροπικα του γλυκου νερου, ειχα πολυ λιγες απωλειες.,στο τελος ειχα μια πολλη καλη ισοροπεια,ετσι μια καιειχα ηρεμια στο ενυδρειο εβαλα και το πρωτο δισκο εκτροφης.Αφου ειδα οτι ολα πηγεναν καλα αλλαξα ταψαρια που ειχα μμε τους υπολοιπους δισκους.οπως ειπα σκοπευω να μεγαλωσω το ενυδρειο οπως θα μεγαλωνουν τα ψαρια.Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 12 Απριλίου 2009 #15 Share 12 Απριλίου 2009 Μερικες παρατηρησεις λοιπον. Το ενυδρειο ειναι ομορφα διακοσμημενο κατ'αρχας. Οι συνθηκες ομως και διακοσμησης και νερου δεν ειναι οι καταλληλες για ολα τα ψαρια. Επισης και ο αριθμος των ομαδων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 13 Απριλίου 2009 #16 Share 13 Απριλίου 2009 Αυτα για το καλως ηρθες.Συμφωνω με ολα τα παιδια παραπανω.Ολες οι παρατηρησεις γινονται φιλικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
watchmaker 13 Απριλίου 2009 #17 Share 13 Απριλίου 2009 (edited) ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕΣ Περα απο τα ψαρια το ενυδρειο σου μου αρεσει πολυ. Δες τι μπορεις να κανεις με το συνδιασμο των ψαριων γιατι ειναι λαθος Μολλυ εγω ΔΕ βλεπω , μηπως λες ενα πλατυ μπαλλουν κοκκινο ?? Δωσε καποια ακομα στοιχεια για το ενυδρειο σου. Έγινε επεξεργασία 13 Απριλίου 2009 - watchmaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokkinos 14 Απριλίου 2009 #18 Share 14 Απριλίου 2009 πολυ ωραιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
καρτσωνης 21 Απριλίου 2009 Author #19 Share 21 Απριλίου 2009 παιδια ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις, μεσα απο το φορουμ εμαθα αρκετα .Επανερχομαι σε εναμιση μηνα με το μεγαλο ενυδρειο το οποιο θα ειναι ιδιοκατασκευη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος