Jump to content

μπορω να βαλω δισκους?

pateras

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.

μολις τελειωσα το στησιμο του ενυδρειου μου και το στρωσιμο, και αυριο θα εβαζα τους πρωτους του κατοικους, οι οποιοι θα ηταν τετρα σερπα, κορυ, ή καρδιναλιοι, μικρα παντως και με χρωματα....

την Κυριακη που μας περασε ομως ειχα ενα ατυχημα με τo mtb στο βουνο (σακατευτηκα) και δε μπορω να κανω προς το παρων τιποτα....

στο ενυδρειο μου (foto) , εχουν μπει ακομη 6 ριζες φυτα, και οι διαστασεις του ειναι 130χ70χ60 καθαρα.

εσωτερικο φιλτρο με πολυ και καλο βιολογικο υλικο, και δυο λαμπες 40w aqua pro kai aqua glo.

υποστρωμα λιγο φυλλοχωμα, χαλικακι 3-4 mm, και ακουαλιτη.

αναρωτιεμαι αν μπορω να βαλω δισκους. σκεφτομαι 4 δισκους, και αρκετα μικροψαρα πχ νεον(αν ειναι καταλληλα). διαβασα οτι καλο ειναι να εχει καποιος λευκη αμμο ή πολυ ψιλο χαλικι.

αυτο που εχω ειναι απαγορευτικο?

συγνωμη που δεν εχω φοτο τελευταια του ενυδρειου μου, θα βαλω σε κα δυο βδομαδες που θα μπορω να κουναω και τα δυο χερια!

με τι κοπαδακι ταιριαζουν οι δισκοι?

ευχαριστω.

post-11425-1239378624_thumb.jpg

post-11425-1239378680_thumb.jpg

Μικροψαρα (συνηθως καρντιναλ, ροδοστομους) βαζουν καποιοι με τους δισκους αλλα ειναι λαθος επιλογη κατα την γνωμη μου. Τα νεον τα ξεχνας οπως και να εχει λογω του οτι ανεχονται πολυ πιο χαμηλη θερμοκρασια. Οι δισκοι ζουν σε ομαδες (6-8 το λιγοτερο) και πρεπει υπολογισεις 50 λιτρα το ελαχιστο, για καθε εναν απο αυτους.-

Αυτο το χαλικι που φαινεται στην φωτο δεν κανει παντως (ουτε για κορυντορας), καλυτερα αμμος.-

diskus fun ευχαριστω πολυ......

να διευκρινησω κατι? ειναι δεσμευτικο ενα τετοιο μεγαλουτσικο κοπαδακι δισκων? δηλαδη δε μπορω να βαλω 4 οπως σκεφτομαι? θα στρεσαρονται ή κατι τετοιο?

και οσον αφορα το χαλικακι και τα κορυ , για να ειμαι ειλικρινης το ειχα σκεφτει και εγω και ειχα τις επιφυλαξεις μου αν εβαζα. δισκοι σε τετοιο χαλικακι με ακουαλιτη γιατι δε μπαινουν? τραυματιζονται οπως τα κορυ?

τι μικροψαρα για κοπαδακι θα προτινες με δισκους?

σεβομαι την εμπειρια σου, και δε σε αμφισβητω, απλα το να αλλαξω χαλικι εναι πλεον αδυνατο (για αλλο στησιμο ξεκινησα), και απο την αλλη εχω παθει πλακα με την ομορφιατων δισκων και θελω να εξαντλησω καθε πιθανοτητα να τους αποκτησω..............

ειναι εντελως απαγορευτικο το ενυδρειο μου για να φιλοξενησει δισκους και να το ξεχασω ή να το δοκιμασω?

συγνωμη αν σε κουρασα,

ευχαριστω .....

Αυτο που σου εγραψα ειναι το .........πρεπει. Δυστυχως σπανια το ακολουθουμε. Οι δισκοι στη φυση ζουν σε μεγαλες ομαδες. Για ενα θεωρητικα σωστο δισκοενυδρειο, χωρις μεγαλους συμβιβασμους θα πρεπει να επιλεξεις απο 1.5 μετρο και πανω (για να μην φανω υπερβολικος γραφοντας 2μετρο) οπου θα φιλοξενισεις οριακα 8 δισκους σε 400 λιτρα. Οσο μικροτερη η ομαδα, τοσο πιο αβολα νιωθουν ειδικα στην αρχη. Βεβαια οι εκτροφης εχουν αλλαξει λιγο, αλλα δεν εχουν χασει τα ενστικτα τους. Επειδη "φυσανε" το φαγητο τους η αμμος ειναι βολικη. Αλλωστε αμμο εχουν στην φυση. Τα χαλικια δεν τους βοηθανε γιατι η τροφη χωνεται μεσα και δεν μπορουν να την "βρουν". Επισης βρωμιζει ο βυθος πιο γρηγορα, ενω αυτα τα ψαρια θελουν αριστης ποιοτητας νερο. Τα κορυ σε τετοιο βυθο θα "κοβονται". Και αυτα σε λεπτη αμμο ζουν. Αν τα δεις στην αμμο χωνουν σχεδον ολο το κεφαλι τους μεσα, για να βρουν την τροφη. Τελευταια ολο και πιο πολλοι αντι για τα κορυ βαζουν "γεωφαγους" με τους δισκους, αλλα αυτο προυποθετει ακομα πιο πολλα λιτρα. Εν ολιγοις λοιπον θα σου πω οτι με αυτο το βυθο σε 2 χρονια θα αναγκαστεις να ξεστησεις το ενυδρειο, αφου ο βυθος σου θα θελει καθαρισμα. Κοπαδακι δεν σου προτεινω, γιατι οπως καταλαβες οταν χρειαζεσαι λιτρα, δεν μπορεις να τα "χανεις" απο μικροψαρα. Ποσα λιτρα θελουν 15 καρδιναλιοι;

Ελπιζω να σε βοηθησα. :D

Φιλικα

Νικος

φυσικα και με βοηθησες, να σαι καλα..........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...