ababapanos 10 Απριλίου 2009 #1 Share 10 Απριλίου 2009 λοιπον δεν σας κανω πλακα. Σημερα το εμαθα και ειπα να το μοιραστω μαζι σας. συντοπιτης μου εδω στην κερκυρα εχει θαλασσινο ενυδρειο 180 λιτρα reef,με ανεμονες , και δεν εχει ουτε σκιμερ, ουτε κυκλοφοριτες (το ενυδρειο του ειναι σαν λιμνη), ουτε καν λαμπες Τ5. Το ενυδρειο του τρεχει ετσι απο τον ιανουαριο του 2009 και παει μια χαρα και οι ανεμονες το ιδιο. Το ξερω οτι ανα πασα στιγμη μπορει να συμβει το κρακ και να ερθουν τουμπα τα παντα, αλλα πως εξηγητε αυτο που συμβαινει εως τωρα? θα ηθελα την αποψη σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_Κρικ 10 Απριλίου 2009 #2 Share 10 Απριλίου 2009 καμια photo απο το ενυδρειο υπάρχει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 10 Απριλίου 2009 #3 Share 10 Απριλίου 2009 Για να έχουμε άποψη, θα πρέπι να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο σύστημα. Όπως τα είδη ανεμώνης, τον τρόπο βιολογικής επεξεργασίας, ταίσματος και το πρόγραμμα αλλαγών νερού. Οι ανεμώνες δεν είναι αποκλειστικά αυτότροφοι οργανισμοί. Το skimmer μπορεί να αντικατασταθεί με συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 10 Απριλίου 2009 Author #4 Share 10 Απριλίου 2009 ενταξει για το σκιμμερ, ας πουμε οτι μπορει να κανει πολυ συχνες αλλαγες νερου που δεν το ξερω, δεν θα χρειαζονταν κανονικα λαμπα τ5 για να μπορεσει η ανεμονη να ζησει? η τελικα μπορει να γινεται αυτο και με τ8 λαμπες. Αυτο με ενδιαφερει, γιατι εχω και εχω τ8 λαμπες και δεν εβαζα ανεμονη γιατι ηξερα οτι λογω των τ8 λαμπων δεν μπορω Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaios 10 Απριλίου 2009 #5 Share 10 Απριλίου 2009 Εμείς οι αρχάριοι που δεν ξέρουμε τίποτα για τις απαιτήσεις της ανεμόνης και τί είναι το σκίμμερ κτλ..πού μπορούμε να μάθουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 10 Απριλίου 2009 #6 Share 10 Απριλίου 2009 Εμείς οι αρχάριοι που δεν ξέρουμε τίποτα για τις απαιτήσεις της ανεμόνης και τί είναι το σκίμμερ κτλ..πού μπορούμε να μάθουμε? γhttp://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=153 http://www.reefpedia.com/index.php/Common_...ronyms#Anemones: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 10 Απριλίου 2009 #7 Share 10 Απριλίου 2009 Τα περισσότερα είδη ανεμώνης θα μπορούσαν για κάποιο διάστημα να διατηρηθούν σε ενυδρείο με λάθος φωτισμό άλλα η κατάσταση τους θα είναι μη αναστρέψιμη.Αρχικα χάνουν το χρώμα τους και καταλήγουν προς το λευκό στην προσπάθεια τους να προσαρμοστούν.Επισης αρχίζουν και συρρικνώνονται εσθητα από την αρχική τους μάζα με τελική κατάληξη τον θάνατο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 10 Απριλίου 2009 Author #8 Share 10 Απριλίου 2009 το δικο μου ενυδρειο 1.20χ45χ58 εχει 2 χ30W Τ8 λαμπες. μπορω να εχω ανεμονη με αυτον τον φωτισμο? ' Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 10 Απριλίου 2009 #9 Share 10 Απριλίου 2009 Οι ανεμώνες είναι πολύ ανθεκτικά πλάσματα και προσωπικά με έχουν καταπλήξει με τη συμπεριφορά τους. Το μυστικό σε όλα αυτά είναι αυτό που είπε ο Θανάσης ότι μπαίνουν σε μία μη αναστρέψιμη πορεία σιγά σιγά και μπορεί να πάρει αρκετό καιρό μέχρι να πεθάνουν αλλά τελικά ακόμα και αν πάρει και ένα χρόνο κάτι τέτοιο θα γίνει ακόμα και αν αργότερα φτιάξουν οι συνθήκες του νερού. Απλά θα βλέπεις σιγά σιγά την ανεμώνη να μαραζώνει και να μικραίνει ή να ασπρίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος