ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 3 Απριλίου 2009 #1 Share 3 Απριλίου 2009 Αγαπητοί Φίλοι, λάτρεις των ψαριών βυθού, κάνοντας μια σύντομη περιήγηση στα θέματά σας σχετικά με τα είδη των anchistrus, βρήκα πολλές και εντυπωσιακές φωτογραφίες και παρουσιάσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες σχετικά με τον ιδανικό βιότοπο, που θα έπρεπε να εξασφαλίσουμε στα ψάρια αυτά, ώστε να είναι περισσότερο ευτυχισμένα. Στο σεμινάριο του Bleher, απ’ ότι θυμάμαι, είχε γίνει αναφορά, ότι τα είδη αυτά ζουν σε περιοχές με μεγάλες λείες πέτρες, μεγάλα βότσαλα, όπου μέσα στις σχισμές ζουν και αναπαράγονται. Οι περιοχές αυτές, έχουν μια σχετικά καλή ροή νερού και η εξασφάλιση της τροφής τους, γίνεται κυρίως με την απομύζηση της άλγης που σχηματίζεται στις προσήλιες πλευρές των βράχων. Στα ενυδρεία όμως παρατήρησα ότι φιλοξενούνται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, σε περιβάλλον με ρίζες, ενώ οι πέτρες απουσιάζουν παντελώς. Θα ήθελα να μου διευκρινίσετε, αν έχω καταλάβει κάτι λάθος. Μήπως δίνουμε περισσότερη σημασία στη αξία της «χρήσης» των ψαριών αυτών στο κλειστό σύστημά μας, παρά στη δημιουργία ενός πραγματικού βιότοπου, για αυτά??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tags 3 Απριλίου 2009 #2 Share 3 Απριλίου 2009 Κύριε Νίκο όλα αυτά που αναφέρατε νομίζω ότι υπάρχουν στα πιο πολλά ενυδρεία. Από άλγη έχουν οι περισσότεροι άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι χομπιστες αναζητούν τα Ancistrus, όσο για τις πέτρες αργά η γρήγορα όλο και κάποια σπηλιά θα αναζητήσουμε για τα ψάρια μας, τα driftwoods που βάζουμε στα ενυδρεία μας δεν νομίζω ότι λείπουν από τα ποτάμια του Αμαζονίου, σχετικά με την ροή του νερού αυτό είναι ένα θέμα που θα το λύναμε εν μερει με την ροή του φίλτρου. Δεν είναι όλα αυτά ο "ιδανικός βιότοπος" για τα Ancistrus αλλά ούτε και όλα τα ψάρια που έχουμε έχουν γνωρίσει τον πραγματικό Αμαζόνιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fitas 3 Απριλίου 2009 #3 Share 3 Απριλίου 2009 Κύριε Νίκο όλα αυτά που αναφέρατε νομίζω ότι υπάρχουν στα πιο πολλά ενυδρεία. Από άλγη έχουν οι περισσότεροι άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι χομπιστες αναζητούν τα Ancistrus, όσο για τις πέτρες αργά η γρήγορα όλο και κάποια σπηλιά θα αναζητήσουμε για τα ψάρια μας, τα driftwoods που βάζουμε στα ενυδρεία μας δεν νομίζω ότι λείπουν από τα ποτάμια του Αμαζονίου, σχετικά με την ροή του νερού αυτό είναι ένα θέμα που θα το λύναμε εν μερει με την ροή του φίλτρου. Δεν είναι όλα αυτά ο "ιδανικός βιότοπος" για τα Ancistrus αλλά ούτε και όλα τα ψάρια που έχουμε έχουν γνωρίσει τον πραγματικό Αμαζόνιο. Σχετικα με την ροή πρεπει να ειναι επιφανειακή ή προς τον βυθό?Και εαν εχουμε αμμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος