Jump to content

Παρουσιαση δισκοενυδρειου 400 L

jeronimo_greece_

Recommended Posts

Τα ψαρακια δεν το συζηταω ειναι πανεμορφα.Αν και οχι σχετικος περι δισκων,θα τολμησω να πω οτι τα ξυλα αν ηταν ψηλοτερα,προς την επιφανεια και τοποθετημενα σαν πλεγμενα δημιουργωντας περασματα θα εδειχνε ομορφοτερο.Επισης ο φωτισμος σου μου φαινεται πολυς.Ας μιλησουν οι πιο ειδικοι. :rasp:

Τα ψαρακια δεν το συζηταω ειναι πανεμορφα.Αν και οχι σχετικος περι δισκων,θα τολμησω να πω οτι τα ξυλα αν ηταν ψηλοτερα,προς την επιφανεια και τοποθετημενα σαν πλεγμενα δημιουργωντας περασματα θα εδειχνε ομορφοτερο.Επισης ο φωτισμος σου μου φαινεται πολυς.Ας μιλησουν οι πιο ειδικοι. :rasp:

Το σκεφτηκα αυτο φιλε μου αλλα δεν 8ελω να περιορισω τις διαστασεις του ενυδρειου 8ελω η επανω επιφανεια να ειναι free για τσαρκες χωρις να περιοριζω την ελευ8ερια τους ισως αυτο να το εκανα αν ειχα 2000 λιτρα εκει συμπεριφερεσε και λειτουργεις πολλη αλλιως

ωραίο φίλε αν θέλεις μας κάνεις και μια παρουσίαση οπως πόσα watt και τι λάμπες και πόσες ώρες και τι φιλτράρισμα και παραμέτρους νερού κάθε πότε αλλαγές τι θερμοκρασία τι φυτά έχεις λίπανση αν χρησιμοποιείς και γενικότερα πες μας :rasp::rasp::P

Όπως σου είπε και ο φίλος Κώστας κάνε μια αναλυτική παρουσιαση του ενυδρείου σου.Τα ψάρια είναι πολύ ωραία και φαίνοντε οτι είναι καλομαθημένα!Όσο για τα ξύλα προσπάθησε να δημιουργήσεις περισσότερες κρυψώνες γιατί οι δίσκοι πιο πολύ αυτό θέλουν,και μην ανυσηχείς για την επιφάνει,αφού οι δίσκοι τρέφωντε στον πάτο του ενυδρείο!Και αν βάλεις και πιο μεγάλα ξύλα θα δείχνει πιο πολύ για βιοτοπος,επίσης κατα τη γνωμη μου προσπάθησε να σκουρήνεις λίγο το νερό σου!Είναι πολύ καλύτερο!Αυτά απο εμένα!Ελπίζω να μην σε κούρασα με την πολυλογία μου!Α!σου έυχομαι και πολλές γένες

Όπως σου είπε και ο φίλος Κώστας κάνε μια αναλυτική παρουσιαση του ενυδρείου σου.Τα ψάρια είναι πολύ ωραία και φαίνοντε οτι είναι καλομαθημένα!Όσο για τα ξύλα προσπάθησε να δημιουργήσεις περισσότερες κρυψώνες γιατί οι δίσκοι πιο πολύ αυτό θέλουν,και μην ανυσηχείς για την επιφάνει,αφού οι δίσκοι τρέφωντε στον πάτο του ενυδρείο!Και αν βάλεις και πιο μεγάλα ξύλα θα δείχνει πιο πολύ για βιοτοπος,επίσης κατα τη γνωμη μου προσπάθησε να σκουρήνεις λίγο το νερό σου!Είναι πολύ καλύτερο!Αυτά απο εμένα!Ελπίζω να μην σε κούρασα με την πολυλογία μου!Α!σου έυχομαι και πολλές γένες

Φιλε μου τα δισκακια τα ειχα ολα σε 160 λιτρα εδο και τρεια χρονια μαλιστα σε τοσα λιτρα ειχα 7 δισκους 10 japonika γαριδες 2 nigrolineatus 2 anchistrus 2 botia(clown) 4 corydoras 4 σαλιγγαρια και δεν εχασα οχι ψαρι ουτε χρωμα ψαριου ολα ειναι σχετικα τα παντα μετραει η φιλτρανση και οχι τοσο τα λιτρα αν η φιλτρανση σου ειναι καλη δνε εχεις κανενα προβλημα ποτε ..ολα βεβαια ειναι σχετικα μπορει να εχεις και 2000 λιτρα ενυδρειο με ελιπη φιλτρανση και να μην σε μεινει λεπι μεσα Εγω εχω 2 κομματια 2215 με Βιολογικα υλικα συν ενα nutratReductor 400 συν 2 lampes 2 UV 5 kai 9 watt kai to eσωτερικο φιλτρο το οποιο στο νεο ενυδρειο το 400 το κατηργησα οι αλλαγες που εκανα στο 160 ιτανε μια φορα στους 2 μηνες και καμια φορα επιανα και 3 μηνες και ομως ψαρι δεν χα8ηκε ισως στα8ηκα τυχερος αλλα ειμαι της 8εωριας οτι χερια μεσα οσο λιγοτερο τα βαζεις τοσο καλιτερα και οσο υγρα ριχνεις ακομα καλιτερα δεν 8ελει πολλη να δινεις σημασια και να ανχωνεσε και πανω απο ολα να εχεις παντα ψαρια βυ8ου αρκετα που να συμβιωνουνε

με τους δισκους για να εχεις ενα βυ8ο πανω απο ολα κα8αρο

Παρουσιαση δισκοενυδρειου 400 Lpost-6217-1238616053_thumb.jpgpost-6217-1238616081_thumb.jpg[attachmentid=25169

Και τωρα σιγα σιγα εχω σκοπο να φτασω στο 400αρι τα 12 δισκακια αν και μεσα αυτην την στιγμη εχω 9 δισκους 30 neon tetra 8 corydoras 2 botia 12 garides japonika 2 migolineatus 3 ancrhistrus 1 leopard pleko Και σιγα σιγα 8α το φτιακσω οπως 8ελω και οπως φανταστικα να ειναι

Κάθε αποψη ορθόδοξη και μη, σεβαστή απο όλους... :D:rasp::rasp: σημασία δεν έχει τι έχεις ΑΛΛΑ πως το έχεις...

Έγινε επεξεργασία - NickTheFish

Παντως εγω θα προτεινα να μην βαλεις αλλους δισκους... Και οι 9 ειναι πανεμορφοι :D

Ωραιο το ενυδρειο, πιστευω με το καιρο θα γινει καλυτερο :rasp::rasp:

Ωραίο το ενυδρείο σου και ακόμα πιο ωραία τα δισκάκια! Αν θές δοκίμασε να χωρίσεις τους 2 θερμαντήρες. Βαλε τον ένα δεξια και τον αλλο αριστερά. Οι ρίζες ετσι οπως είναι δεν εξηπηρετούν σε τίποτα. Δοκίμασε μερικά μεγαλύτερα κομματια πιο απλομένα και ακόμα καλυτερα κρεμασμένα απο τις κόντρες ετσι ώστε να δημιουργούν σκιές. Αυτα χονδρικά!

Οσο αναφορά την αποψη σου περι των λίτρων , αλλαγων κτλ. ειμαι κάθετα αντίθετος.

Ωραίο το ενυδρείο σου και ακόμα πιο ωραία τα δισκάκια! Αν θές δοκίμασε να χωρίσεις τους 2 θερμαντήρες. Βαλε τον ένα δεξια και τον αλλο αριστερά. Οι ρίζες ετσι οπως είναι δεν εξηπηρετούν σε τίποτα. Δοκίμασε μερικά μεγαλύτερα κομματια πιο απλομένα και ακόμα καλυτερα κρεμασμένα απο τις κόντρες ετσι ώστε να δημιουργούν σκιές. Αυτα χονδρικά!

Οσο αναφορά την αποψη σου περι των λίτρων , αλλαγων κτλ. ειμαι κάθετα αντίθετος.

[/quoteΝαι οκ το ενυδρειο το εστησα προχτες 8ελει λιγο δουλεια ι οποια 8α γινει σε διαστημα 6 μηνων .Αν βαλω χερια μεσα αυτο 8α γινει μια φορα και κατοπιν σκεψης αλλη φορα χερι μεσα δεν 8α μπει ακομα και με τις αλλαγες.Τωρα ως προς τα φυτα εχο anumpies δεμενες σε βραχους και ξυλα 8α προσ8εσω σιγουρα και αλλα φυτα αλλα ακομα δεν κατασταλαξα σε κατι 8α το δω αργοτερα και 8α αποφασισω.Για τις αλλαγες δεν αλλαζω συστημα μια φορα στους 3 μηνες ισως και 4.. οσο περισσοτερο σημασια δινεις τοσες απωλειες εχεις.Το μονο που 8α κανω αργοτερα 8α προσ8εσω και ενα ακομα εξωτερικο φιλτρο ας πουμε το 2217 να ενισχυσω και αλλο την βιολογια μου η οποια δεν εχει αναγκη και αυτο 8α το κανω μονο αν φτασω μεσα τους 13- 14 δισκους.Επειδη λογω δουλειας κανω και service ενυδρειων εχουνε δει πολλα τα ματια μου ακομα και ενυδρεια με κιχλιδες πχ 240 αρια που ειχανε να κανουνε κα8αρισμο 2 χρονια το μονο μεσα ιτανε μια μπιχλα ειδα και επα8α να τα κα8αρισω και ομως τα ψαρια προσαρμοστηκανε στο περιββαλων μεγαλωνανε στο fouel και προβλημα μηδεν.Τα προβληματα τα δημιουργουμε εμεις και μονο..που με περιττες κινησεις δεν αφηνουμε ενα συστημα να κατασταλαξη σωστα οπως πρεπει

Ασχετος ειμαι με τους δισκους αλλα 14 δισκοι σε 400 λιτρα ειναι παρα μα παρα πολυ :rasp: :rasp: :rasp:

Σκεψου οτι θα προσθεσεις φυτα καθως και ριζες και τα ψαρια σου θα μεγαλωσουν οποτε εισαι μια χαρα απο ζωντανα κατα την γνωμη μου :D

Παντως αν τα δισκάκια ειναι αυτα που είχες 3 χρόνια στο 160αρι, δεν ειναι ''μεγαλωμένα στο full''. Ειδικα 3-4 απο αυτα δείχνουν να ειναι μερικών μηνων και οχι 3+ χρονών.

Σεβαστά ολα αυτα που λες οτι ξερεις και εχεις δει, αλλα εγω ειμαι της γνώμης πανω απο ολα να βάζουμε τις αναγκες των ψαριών μας. Ο κανονας 50 λιτρα/δισκο δεν νομίζω να έχει καθιερωθεί τυχαία!

Παντως αν τα δισκάκια ειναι αυτα που είχες 3 χρόνια στο 160αρι, δεν ειναι ''μεγαλωμένα στο full''. Ειδικα 3-4 απο αυτα δείχνουν να ειναι μερικών μηνων και οχι 3+ χρονών.

Σεβαστά ολα αυτα που λες οτι ξερεις και εχεις δει, αλλα εγω ειμαι της γνώμης πανω απο ολα να βάζουμε τις αναγκες των ψαριών μας. Ο κανονας 50 λιτρα/δισκο δεν νομίζω να έχει καθιερωθεί τυχαία!

Ο κανονας ειναι τα ψαρια να ειναι free και οχι να ειμαστε αφεντικα τους να χαιρονται αυτο που ισως ποτε δεν 8α μπορουνε να δουνε .Τespa ξεκινησα πριν 3 χρονια με μερικα δισκακια και προσ8εσα ενδιαμεσα αλλα 4 μικρα.. τα 2 τα πηρα πριν κατι μερες .Ενδιαμεσα πηρα και αλλους δισκους αλλα βλεποντας αψημαχιες μεταξυ τους προτιμισα να τους δοσω καλιτερα να χα8ει ενα ψαρι παρα ενα κοπαδι μεχρι να βρεις αυτο που 8α σε κανει ...που 8α δεις οτι με το αλλο συστημα δενει και το κρατας.Δεν σημαινει οτι περνοντας εναν δισκο εισαι οκ .Ειναι ακριβως οπως τα πουλια ..μπορει σε μενα να μην κελαιδαειι κα8ολου και μολις το παρης εσυ να τα δινει ολα.Αρα τι κανεις?Αν δεις νεο δισκο που ειναι τσαμπουκας τον βγαζεις περνεις αλλον ο οποιος ειναι πιο ηρεμος και ησυχαζεις. Οπως και οι αν8ρωποι ..εχει αν8ρωπους οικεγενειαρχες εχει και δολοφονους αν μια κοινωνια ειχε μονο οικογενειαρχες δεν 8α ειχαμε ληστιες δολοφονιες καπως ετσι ειναι και ο δισκος ενας να στρεσαρη τα αλλα δεν 8ελει πολυ να τα στειλει ταξιδι.Τον βγαζεις και ηρεμεις .Μπορει εκει που 8α παει να βρει τον δασκαλο του και να ηρεμιση

ο καθενας παιδια οπως νομιζει.θα σου προτεινα φιλε αμα μπορεις να ερθεις στο σεμιναριο :D

ο καθενας παιδια οπως νομιζει.θα σου προτεινα φιλε αμα μπορεις να ερθεις στο σεμιναριο :D

Τy φιλος αλλα εχω πολλα τρεξιματα τελευταια και δεν 8α προλαβω νασαι καλα παντως

Έγινε επεξεργασία - jeronimo_greece_

Σαν μεγεθος super!H πλατη ολα τα λεφτα!Οι ριζες πιστευω μια καλυτερη διαμορφωση!Τα ψαρακια φαινονται υγιεστατα,μονο που στις 1ες φωτο στην2η ο μπλε δεξια εχει κατι στην ουρα?ή ειναι η φωτο?οσο για την συντηρηση του ενυδρειου,οπως εχω πει και παλια,απολυτο δεν υπαρχει και εχει περιπτωσεις που ειναι αντιθετες στους κανονες αλλα ολα πηγαινουν μια χαρα!Και εγω ειχα μια τακτικη αλλη,την αλλαξα για καλυτερα και ηρθαν τα πανω-κατω!Το μονο που θα ελεγα δες μηπως οι clown πειραζουν λογο κινησης τους Δισκους σου και σου ευχομαι το καλυτερο με πολλες γεννες και καλη διαμονη των ψαριων σου!Και παλι ΩΡΑΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!! :D

Σαν μεγεθος super!H πλατη ολα τα λεφτα!Οι ριζες πιστευω μια καλυτερη διαμορφωση!Τα ψαρακια φαινονται υγιεστατα,μονο που στις 1ες φωτο στην2η ο μπλε δεξια εχει κατι στην ουρα?ή ειναι η φωτο?οσο για την συντηρηση του ενυδρειου,οπως εχω πει και παλια,απολυτο δεν υπαρχει και εχει περιπτωσεις που ειναι αντιθετες στους κανονες αλλα ολα πηγαινουν μια χαρα!Και εγω ειχα μια τακτικη αλλη,την αλλαξα για καλυτερα και ηρθαν τα πανω-κατω!Το μονο που θα ελεγα δες μηπως οι clown πειραζουν λογο κινησης τους Δισκους σου και σου ευχομαι το καλυτερο με πολλες γεννες και καλη διαμονη των ψαριων σου!Και παλι ΩΡΑΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!! :D

Ty φιλε μου οχι ο δισκος δεν εχει tpt ισως φταιει ι φωτογραφικη μηχανη .Οσο για τα clown ειναι 2 τωρα μεσα συνεχεια μαζι τα εχουνε καταβρει και δεν ενοχλουνε καν τους δισκους οι οποιοι τους εχουνε συνη8ισει κιολας.Για τις ριζες οπως ειπα το ενυδρειο το εστησα προχτες παρα πολυ γρηγορα γιατι καναμε μεταγγιση απο το ενα στο αλλο και πιστευω σε λιγους μηνες 8α το φτιαξω οπως πρεπει μιας και καιγομαι απο δουλεια και δεν προλαβαινω κιολας

• 3 weeks later...

Παρουσιαση δισκοενυδρειου 400 Lpost-6217-1238616053_thumb.jpgpost-6217-1238616081_thumb.jpg[attachmentid=25169

post-6217-1240268986_thumb.jpg solid fire red :unsure: enas akoma vasilias ston 8rono tou

post-6217-1240269228_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...