NAVY 1 Απριλίου 2009 #26 Share 1 Απριλίου 2009 Για τα 100 περίπου λίτρα μου ρίχνω ενάμισι κουταλάκι του γλυκού σε ένα μπουκάλι 1.5 λιτρο με νερό απο Α/Ο μέχρι την μέση και λίγο πιο πάνω.Ρίχνω μέρα παρα μέρα και το Ca είναι καρφομένο στο 400 το κάθε ενυδρείο έχει διαφορετική κατανάλωση ca αναλόγως τους οργανισμους που φιλοξενεί. εσύ φίλε vagoura έχεις βρεί την δική σου δοσολογία και ισοστάθμησες την κατανάλωση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 1 Απριλίου 2009 #27 Share 1 Απριλίου 2009 εγώ το εφαρμόζω ακόμη στο ενυδρείο μου και τουλάχιστον όταν ήμουν τακτικός όλα πήγαιναν σφαίρα! Η "στρατιωτική πειθαρχία" και η "θρησκευτική ευλάβεια" είναι μάλλον απαραίτητες προϋποθέσεις σε αυτή τη προσέγγιση... Προσωπικά, σαν χαρακτήρας θα ήμουν "ανεπαρκής" για αυτή μέθοδο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #28 Share 1 Απριλίου 2009 απο οτι καταλαβα ριχνεις μερα παρα μερα 1,5 λιτρο διαλυμενο και εισαι ευχαριστημενος απο το συγκεκριμενο προιον .Δεν ειναι μεγαλη η ποσοτητα του υλικου σχετικα με αυτα που γραφουν οι οδηγιες? Οχι απλά μεγάλη...ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ!!! Γιά την ακρίβεια εαν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες στο συγκεκριμένο προιόν τότε θα πρέπει να ρίχνεις 1/8 κουταλιά του γλυκού στα 50 γαλόνια-189 λίτρα!!!πράγμα που σημαίνει ότι εγω στα 800 λίτρα περίπου πρέπει να ρίχνω μισή κουταλιά του γλυκού!!!...ξεκίνησα έτσι και στην συνέχεια αφού δεν είδα προκοπή πήγα σε ολόκληρη κουταλιά.....ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα μετά απο αρκετή χρήση.Κατόπιν πήγα στις 2 κουταλιές...επίσης ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα.... το ίδιο 250 και με τίποτε παραπάνω.Απόψε δοκίμασα με 3 κουταλιές και εαν αύριο μου δείξει πάλι 250 το σταματάω.Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #29 Share 1 Απριλίου 2009 Αν θελεις να κανεις ανεμακτα την δουλεια σου, να το κανεις setup και να το συντηρεις ευκολα IMO χρειαζεσε τα παρακατω: 1 x C/R (Εγω Δουλευω της TMC το 1000 νομιζω το ειχα βρει κοντα στα 170 Ευρω απο Αγγλια) 1 x Διπλο Ρυθμιστη πιεσης με Needle valve < Σημαντικό 1 x Ηλεκτροβανα (Για να ανοιγωκλεινεις το CO2) 1 x PH Controller (Υπαρχει ενα πολυ καλο OEM Που μοιαζει με της Tunze αλλα κανει περιπου 60-70 Ευρω) 1 x Μπουκαλα CO2 5 λιτρα περιπου 50 Ευρω 1 x Σωληνακια rated για CO2 αν δεν εχει ηδη ο C/R Για υλικο χρησιμοποιω Carib Sea ARM το οποιο ειναι φυσικο και διαλυεται πιο ευκολα χωρις να χρειαζεται να κατεβαζεις το PH του C/R πολυ χαλημα. Τον C/R δεν θα συνιστουσα να τον δουλεψεις χωρις controller. Το στησιμο ειναι ευκολο απλα θελει υπομονη και εγω απο το φορουμ ρωτησα και το εστεισα. ΠΡΟΣΟΧΗ Ο C/R δεν ειναι για να σου φτιαξει τις τιμες αλλα να τις κρατησει σταθερες αναλογα με την καταναλωση Πολύ χρήσιμες οδηγίες...ας φτειάξω λοιπόν, πρώτα τις τιμές και μετά το βλέπω το θέμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #30 Share 1 Απριλίου 2009 (edited) εγώ έχω αυτόν....νομίζω έχουμε τα ίδια λίτρα http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/ba0...earchparam/RATZ Εγω είμαι στα 800 λίτρα περίπου καθαρά, μαζί με του sub......πρόσεξε γιατί εαν καταλείξω κάποια στιγμή εκεί θα σε ζαλίσω!!! Έγινε επεξεργασία 1 Απριλίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 1 Απριλίου 2009 #31 Share 1 Απριλίου 2009 Πάντως πιστεύω οτι θα χρειαστείς πολλααα πρόσθετα(ευρώ) για να φτάσεις την τιμή εκεί που θέλεις λόγο των λίτρων σου. Και απο ότι έχω δεί ενυδρεία 130 λίτρα πχ όπως του stathis200 το οποίο ήταν φουλ στα κοράλια έριχνε από το ίδιο προϊόν 2 κουταλιές μέρα παρα μέρα και πρόσεξε στα 130λίτρα , ενώ εσυ είσαι στα 800 λίτρα. Οπότε υπολόγισε πόσες κουταλιες θα πρέπει να ρίξεις. Με λίγα λόγια όπως σου είπαν και οι άλλοι δεν συμφέρουν τα πρόσθετα για τα λίτρα σου. Αρχάριος είμαι κεγώ αλλά είπα την γνώμη μου,μπορεί να είμαι και λάθος βεβαια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #32 Share 1 Απριλίου 2009 Πάντως πιστεύω οτι θα χρειαστείς πολλααα πρόσθετα(ευρώ) για να φτάσεις την τιμή εκεί που θέλεις λόγο των λίτρων σου. Και απο ότι έχω δεί ενυδρεία 130 λίτρα πχ όπως του stathis200 το οποίο ήταν φουλ στα κοράλια έριχνε από το ίδιο προϊόν 2 κουταλιές μέρα παρα μέρα και πρόσεξε στα 130λίτρα , ενώ εσυ είσαι στα 800 λίτρα. Οπότε υπολόγισε πόσες κουταλιες θα πρέπει να ρίξεις. Με λίγα λόγια όπως σου είπαν και οι άλλοι δεν συμφέρουν τα πρόσθετα για τα λίτρα σου. Αρχάριος είμαι κεγώ αλλά είπα την γνώμη μου,μπορεί να είμαι και λάθος βεβαια... Σύμφωνοι, αλά πρώτα πρέπει με κάποιον τρόπο να φέρω τις σωστές τιμές...εαν δεν το κάνω με πρόσθετα με τι θα το κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 2 Απριλίου 2009 #33 Share 2 Απριλίου 2009 Απόψε δοκίμασα με 3 κουταλιές και εαν αύριο μου δείξει πάλι 250 το σταματάω.Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Κάνε τις καλύτερα 6 τις κουταλιές και βλέπεις στη πορεία αν θα χρειαστούν παραπάνω, μη το φοβάσαι, σε νερό από Α/Ο. Το προιόν είναι πολύ καλό!!! Το Κh πώς το συντηρείς στο 12 που γράφεις; Ίσως θα έπρεπε να το αφήσεις να πέσει λίγο, στο 9-10 ας πούμε. Θα ανέβει το ασβαίστιο ευκολότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Απριλίου 2009 Author #34 Share 2 Απριλίου 2009 Κάνε τις καλύτερα 6 τις κουταλιές και βλέπεις στη πορεία αν θα χρειαστούν παραπάνω, μη το φοβάσαι, σε νερό από Α/Ο. Το προιόν είναι πολύ καλό!!! Το Κh πώς το συντηρείς στο 12 που γράφεις; Ίσως θα έπρεπε να το αφήσεις να πέσει λίγο, στο 9-10 ας πούμε. Θα ανέβει το ασβαίστιο ευκολότερα. Τις έκανα τελικά 12 χθές βράδυ, αφού διάβασα ότι δεν πρόκειται να ενοχλήσει σε τίποτε!!! Το Kh στο 12 δεν κάνω τίποτε γιά να το συντηρήσω...είναι μόνο του εκεί καρφωμένο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 2 Απριλίου 2009 #35 Share 2 Απριλίου 2009 Τις έκανα τελικά 12 χθές βράδυ, αφού διάβασα ότι δεν πρόκειται να ενοχλήσει σε τίποτε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 2 Απριλίου 2009 #36 Share 2 Απριλίου 2009 (edited) Πολύ χρήσιμες οδηγίες...ας φτειάξω λοιπόν, πρώτα τις τιμές και μετά το βλέπω το θέμα... Κοίτα, αν αποφασίσεις να επισπεύσεις την αγορά του C/R, δε σου απαγορεύει κανένας να τον θέσεις σε λειτουργία με τις τωρινές χαμηλές (ή/και ασταθείς) τιμές νερού και να υποβοηθήσεις την αύξηση του Ca με κάποια "ελαφρώς ενισχυμένη" αρχική ρύθμιση εξόδου για το Ca, την οποία στη συνέχεια θα φέρεις σιγά-σιγά στα κανονικά-επιθυμητά επίπεδα, ώστε να σταθεροποιήσεις το σύστημα σου. Εναλλακτικά, για την αύξηση του Ca, θα συμφωνήσω με το Νίκο Ψάλτη για τη (προσεκτική) χρήση Kalkwasser. Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2009 - aquarius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Απριλίου 2009 Author #37 Share 2 Απριλίου 2009 Κοίτα, αν αποφασίσεις να επισπεύσεις την αγορά του C/R, δε σου απαγορεύει κανένας να τον θέσεις σε λειτουργία με τις τωρινές χαμηλές (ή/και ασταθείς) τιμές νερού και να υποβοηθήσεις την αύξηση του Ca με κάποια "ελαφρώς ενισχυμένη" αρχική ρύθμιση εξόδου για το Ca, την οποία στη συνέχεια θα φέρεις σιγά-σιγά στα κανονικά-επιθυμητά επίπεδα, ώστε να σταθεροποιήσεις το σύστημα σου. Εναλλακτικά, για την αύξηση του Ca, θα συμφωνήσω με το Νίκο Ψάλτη για τη (προσεκτική) χρήση Kalkwasser. ...ναι σίγουρα παίζει και αυτό...κάτσε να δω το απόγευμα τι θα δείξουν οι μετρήσεις μετά τις χθεσινές 12 κουταλιές με turbo calcium....πράγματι έχω πολύ περιέργεια να δω τι σόι turbo είναι αυτό!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 2 Απριλίου 2009 #38 Share 2 Απριλίου 2009 Κοίτα, αν αποφασίσεις να επισπεύσεις την αγορά του C/R, δε σου απαγορεύει κανένας να τον θέσεις σε λειτουργία με τις τωρινές χαμηλές (ή/και ασταθείς) τιμές νερού και να υποβοηθήσεις την αύξηση του Ca με κάποια "ελαφρώς ενισχυμένη" αρχική ρύθμιση εξόδου για το Ca, την οποία στη συνέχεια θα φέρεις σιγά-σιγά στα κανονικά-επιθυμητά επίπεδα, ώστε να σταθεροποιήσεις το σύστημα σου. Εναλλακτικά, για την αύξηση του Ca, θα συμφωνήσω με το Νίκο Ψάλτη για τη (προσεκτική) χρήση Kalkwasser. το calcium reactor δίνει ca , kh σε ισορροπία δεν μπορείς να τον ρυθμίσεις να σου δίνει μόνο ca η μόνο kh έτσι είναι προτιμότερο να φτιάξεις τις τιμές σου με πρόσθετα σιγά σιγά και μετά να το ξεκινήσεις και για το kalkwasser τα ίδια ισχύουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 2 Απριλίου 2009 #39 Share 2 Απριλίου 2009 Κοίτα, αν αποφασίσεις να επισπεύσεις την αγορά του C/R, δε σου απαγορεύει κανένας να τον θέσεις σε λειτουργία με τις τωρινές χαμηλές (ή/και ασταθείς) τιμές νερού και να υποβοηθήσεις την αύξηση του Ca με κάποια "ελαφρώς ενισχυμένη" αρχική ρύθμιση εξόδου για το Ca, την οποία στη συνέχεια θα φέρεις σιγά-σιγά στα κανονικά-επιθυμητά επίπεδα, ώστε να σταθεροποιήσεις το σύστημα σου. Εναλλακτικά, για την αύξηση του Ca, θα συμφωνήσω με το Νίκο Ψάλτη για τη (προσεκτική) χρήση Kalkwasser. Να επισημάνω μόνο συμπληρωματικά, ότι η "υποβοηθητική" χρήση του C/R για την αύξηση του Ca που περιγράφω, μπορεί να είναι επιτυχής κυρίως όταν η τιμή του Kh (ή Alk) είναι και αυτή σε χαμηλό επίπεδο (πράγμα που δυστυχώς δε φαίνεται να ισχύει στη δική σου περίπτωση ), καθώς για κάθε 20ppm αύξηση στο Ca έχεις μιά παράλληλη αύξηση 2.8 dKH στο Alkalinity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 2 Απριλίου 2009 #40 Share 2 Απριλίου 2009 ο φίλος μας γράφει πιο πάνω ότι έχει kh 12 * στο πολύ καλό άρθρο που ανέβασες λέει .. If the calcium level needs boosting, then I recommend using an additive such as calcium chloride. One gram of an anhydrous calcium chloride product (such as Turbo Calcium) will raise the calcium level by 360 ppm in 1 litre of water (95 ppm in 1 gallon of water). το πρόσεξες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 2 Απριλίου 2009 #41 Share 2 Απριλίου 2009 το calcium reactor δίνει ca , kh σε ισορροπία δεν μπορείς να τον ρυθμίσεις να σου δίνει μόνο ca η μόνο kh έτσι είναι προτιμότερο να φτιάξεις τις τιμές σου με πρόσθετα σιγά σιγά και μετά να το ξεκινήσεις και για το kalkwasser τα ίδια ισχύουν Φίλε μου, έχεις δίκιο ότι δε μπορείς να ρυθμίσεις μόνο το ένα ή το άλλο στην έξοδο του C/R. Ωστόσο, οι τιμές στο ενυδρείο μπορεί να διαφέρουν σημαντικά καθώς στη διαδικασία του calcification (δε ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά) νομίζω ότι η κατανάλωση-απορρόφηση Alk είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το Ca καθεαυτό. Δε συμφωνείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 2 Απριλίου 2009 #42 Share 2 Απριλίου 2009 ο φίλος μας γράφει πιο πάνω ότι έχει kh 12 * στο πολύ καλό άρθρο που ανέβασες λέει .. If the calcium level needs boosting, then I recommend using an additive such as calcium chloride. One gram of an anhydrous calcium chloride product (such as Turbo Calcium) will raise the calcium level by 360 ppm in 1 litre of water (95 ppm in 1 gallon of water). το πρόσεξες ? Πράγματι, το πρόσεξα! Για κάποιο λόγο όμως γράφουμε ταυτόχρονα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 2 Απριλίου 2009 #43 Share 2 Απριλίου 2009 αν έχεις έντονη ανισορροπία στο ενυδρείο , μη περιμένεις από το cr να στη στρώσει η ρύθμιση του c/r είναι < κινούμενος στόχος > .. καταλαβαίνουμε το γιατί ? για την απρόσκοπτη ασβεστοποίηση ( calcification ) και το ph παίζει σημαντικότατο ρόλο , όχι μόνο το ca, kh, mg το c r δίνει την αναλογία που λες πιο πάνω σε ca/kh πάνω κάτω στην ίδια αναλογία είναι και η <απορρόφηση> του ενυδρείου .. κάποιοι βάζουν μέσα στο reactor νεκρά sps πιστεύοντας ότι θα δώσουν τα απαιτούμενε υλικά σε ιδανική αναλογία .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 2 Απριλίου 2009 #44 Share 2 Απριλίου 2009 Παιδια το ΚΗ στο 12 ειναι πολυ υψηλό και νομιζω ότι άδικα προσπαθεις να ανεβεσεις το Ca. Το μονο που καταφερνεις ειναι η δημιουργία ιζηματων και απότομες αυξομειώσεις στις τιμες! Προσπάθησε να ριξεις το ΚΗ και μετα ανέβασε το Ca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Απριλίου 2009 Author #45 Share 2 Απριλίου 2009 (edited) Meτρήσεις το μεσημέρι και ξανά πριν απο λίγο μετά την turbo προσθήκη....ακριβώς τα ίδια και τις δύο φορές. Ασβέστιο >500!!! Μαγνήσιο...1.320 PH...7,83 KH...13!!! Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 2 Απριλίου 2009 #46 Share 2 Απριλίου 2009 (edited) αν έχεις έντονη ανισορροπία στο ενυδρείο , μη περιμένεις από το cr να στη στρώσει Συμφωνώ με την άποψη σου, όπως τη διατυπώνεις! Επιπλέον όμως, ο καλοστρωμένος C/R θα αποτρέψει μιά "έντονη ανισορροπία" στο σύστημα... Εξάλλου, άν πρόσεξες, δεν υπονόησα κάτι τέτοιο, αλλά πρότεινα την "υποβοηθητική χρήση" του C/R για τη μερική αύξηση του Ca (αν επιτρέπει το Alk) και κυρίως για τη συγκράτηση των τιμών που επιτυγχάνονται με τη προσθήκη ζουμιών και σκονών. η ρύθμιση του c/r είναι < κινούμενος στόχος > .. καταλαβαίνουμε το γιατί ? Χμμμ.... Μπορείς να γίνεις σαφέστερος για να καταλάβουμε όλοι το συλλογισμό σου? για την απρόσκοπτη ασβεστοποίηση ( calcification ) και το ph παίζει σημαντικότατο ρόλο , όχι μόνο το ca, kh, mg το c r δίνει την αναλογία που λες πιο πάνω σε ca/kh πάνω κάτω στην ίδια αναλογία είναι και η <απορρόφηση> του ενυδρείου .. Κάποιος αναφέρει: "...During calcification 50 ppm of alkalinity are consumed for every 20 ppm of calcium. So more than twice the amount of bicarbonate is used compared to calcium. Since recommended reef tank levels of bicarbonate are only 175 ppm alkalinity can drop extremely fast in relation to calcium." Reef Lounge (τελευταία παράγραφος του πρώτου πόστ) κάποιοι βάζουν μέσα στο reactor νεκρά sps πιστεύοντας ότι θα δώσουν τα απαιτούμενε υλικά σε ιδανική αναλογία .. Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2009 - aquarius Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 2 Απριλίου 2009 #47 Share 2 Απριλίου 2009 Meτρήσεις το μεσημέρι και ξανά πριν απο λίγο μετά την turbo προσθήκη....ακριβώς τα ίδια και τις δύο φορές.Ασβέστιο >500!!! Μαγνήσιο...1.320 PH...7,83 KH...13!!! Οι τιμες σου ανεβηκαν πολυ αποτομα, πραγμα το οποιο δεν ειναι καλο. Τις επομενες αλλαγες να τις κανεις πιο σιγα. Το PH σου ΙΜΟ ειναι οριακο. Θα περιμενα 1-2 μερες να δω αν ειναι σταθερες οι τιμες και μετα θα εκανα μια μικρη αλλαγη νερου για να τις κατεβασω λιγο. Απο καταναλωση θα μετρας το ΚΗ γιατι με το CA δεν θα βγαλεις ακρη απλα να το εχεις απο 400 μεχρι 460. Το MG σου περιπου x3 το CA. Αν δεν κανω λαθος νομιζω σου εχω στειλει Excel που στα δινει αυτοματα αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 2 Απριλίου 2009 #48 Share 2 Απριλίου 2009 λές Κάποιος αναφέρει: "...During calcification 50 ppm of alkalinity are consumed for every 20 ppm of calcium. So more than twice the amount of bicarbonate is used compared to calcium. Since recommended reef tank levels of bicarbonate are only 175 ppm alkalinity can drop extremely fast in relation to calcium." που βλέπεις το παράξενο ? τα 50 ppm alkalinity είναι 2,5 d KH http://www.saltyzoo.com/SaltyCalcs/AlkConv.php το φραγγάκι που θα βάλουμε - καλώς εχόντων των πραγμάτων - θα μεγαλώνει , έτσι και οι ανάγκες του θα μεγαλώνουν .. εμείς παρακολουθούμε ανά τακτά διαστήματα την εξέλιξη και διορθώνουμε τη ρύθμιση του reactor , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Απριλίου 2009 Author #49 Share 2 Απριλίου 2009 (edited) Οι τιμες σου ανεβηκαν πολυ αποτομα, πραγμα το οποιο δεν ειναι καλο. Τις επομενες αλλαγες να τις κανεις πιο σιγα. Το PH σου ΙΜΟ ειναι οριακο. Θα περιμενα 1-2 μερες να δω αν ειναι σταθερες οι τιμες και μετα θα εκανα μια μικρη αλλαγη νερου για να τις κατεβασω λιγο. Απο καταναλωση θα μετρας το ΚΗ γιατι με το CA δεν θα βγαλεις ακρη απλα να το εχεις απο 400 μεχρι 460. Το MG σου περιπου x3 το CA. Αν δεν κανω λαθος νομιζω σου εχω στειλει Excel που στα δινει αυτοματα αυτα. Παιδιά επειδή και εμένα μου φάνηκε πολύ απότομη άνοδος ξαναμέτρησα αργά το βράδυ αφού κατάλαβα ότι είχα κάνει πατάτα,γιατί μέτρησα με νερό απο το sub πριν καλά-καλά περάσει όλο το νερό απο εκεί στο ενυδρείο !!΄δεν ξέρω γιατί αλά πρώτη φορά μέτρησα απο το sub.Πάντα μετράω με νερό απο το κυρίως ενυδρείο.Λοιπόν παρά την μεγάλη δοσολογία το ασβέστιο απο το 250 που ήταν κολημμένο εδώ και καιρό ανέβηκε μόλις στο 270!!!!αύριο θα ξαναμετρήσω γιά να το σιγουρέψω.Μου φάνηκε πολύ παράξενη και απότομη τόσο μεγάλη άνοδος και γιά αυτό ξαναμέτρησα, σωστά αυτη την φορά.Τουλάχιστον ανέβηκε κάπως και έτσι συνεχίζω την καθημερινή προσθήκη με turbo kent.....που θα πάει κάποια στιγμή θα έρθει εκεί που πρέπει. Ναι το αρχειάκι που μου έχεις στείλει είναι πολύ χρήσιμο. Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 2 Απριλίου 2009 #50 Share 2 Απριλίου 2009 Θα συμφωνήσω ότι το ΡΗ σου είναι χαμηλό. Με υγρά τεστ το μετράς ή με ηλεκτρονικό ΡΗμετρο; Αν τελικά η τιμή που γράφεις είναι σωστή ίσως να έχεις χαμηλή κυκλοφορία στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος