Big Blue 31 Μαρτίου 2009 #1 Share 31 Μαρτίου 2009 (edited) ...έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα με σκόνες ζουμιά και μπαλάκια, αλά δεν λέει να ξεκολήσει απο το 250. Τελυταία δοκιμάζω της kent το turbo calcium αλά πατάτα μου φαίνεται. Κατακρύμνιση δεν έχω παρατηρήσει.Όλα τα ζουμιά η τις σκόνες τα ρίχνω μέσα στο sub αφού προηγουμένως απο το νερό του τα έχω διαλύσει σε κάποιο taper.Μήπως κάνω κάτι λάθος; Απο την άλη, είναι δυνατόν να βρίσκεται τόσο χαμηλά με λίγα μόλις κοράλια στο ενυδρείο και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ασβέστιο;....2 tests ένα της salifert και ένα της tropic πάνω-κάτω τις ίδιες χαμηλές τιμές μου δίνουν.Εχω κουραστεί πλέον με αυτη την ιστορία......τι προτείνετε πριν αποφασήσω και ρίξω κανά κυβικό ασβέστη απο οικοδομικά υλικά μέσα στο ενυδρείο!!!!! Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 31 Μαρτίου 2009 #2 Share 31 Μαρτίου 2009 Εγώ χρησιμοποιώ της kent το turbo calcium και είδα αποτελέσματα την επόμενη μέρα κιόλας!! Το διαλύω σε νερό από Α/Ο και το ρίχνω σιγά σιγά μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 31 Μαρτίου 2009 Author #3 Share 31 Μαρτίου 2009 Εγώ χρησιμοποιώ της kent το turbo calcium και είδα αποτελέσματα την επόμενη μέρα κιόλας!! Το διαλύω σε νερό από Α/Ο και το ρίχνω σιγά σιγά μέσα. Οπως έγραψα πριν το τελευταίο διάστημα και εγω αυτό χρησιμοποιώ, αλά δεν το διαλύω σε νερό Α/Ο αλά σε νερό απο του sub και μετά το ρίχνω στο sub.Τι μπορεί να πειράζει εαν δεν το δυαλύω σε νερό Α/Ο...έτσι και αλλοιώς στις οδηγίες πουθενά δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.Μάλιστα τελευταί και επειδή δεν είδα προκοπή δοκίμασα και διπλάσια δόση, αλά τίποτα!!! Εσύ φίλε μου έχεις sub; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 31 Μαρτίου 2009 #4 Share 31 Μαρτίου 2009 (edited) Όχι φίλε μου δεν έχω σαμπ δυστιχός!! Δεν ξέρω αν πειράζει να το διαλίσεις σε θαλασσινό καιγω δεν το ήξερα αλλά με συμβούλεψε να το κάνω έτσι ένας πολύ έμπειρος συνχομπίστας ο Θοδωρής!! Και νομίζω πως στις οδηγείες λέει κάτι για freshwater, για τσέκαρέτο!!Δεν είμαι σίγουρος βέβαια... Επίσης τοχω διαβάσει και κάπου αλλόυ αλλά δεν θυμάμε που. Βεβαια μπορεί και να μην είναι αυτός ο λόγος που δεν ανεβαίνει αλλά μια δοκιμή θα σε πίσει Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2009 - vagouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 31 Μαρτίου 2009 Author #5 Share 31 Μαρτίου 2009 Όχι φίλε μου δεν έχω σαμπ δυστιχός!! Δεν ξέρω αν πειράζει να το διαλίσεις σε θαλασσινό καιγω δεν το ήξερα αλλά με συμβούλεψε να το κάνω έτσι ένας πολύ έμπειρος συνχομπίστας ο Θοδωρής!! Και νομίζω πως στις οδηγείες λέει κάτι για freshwater, για τσέκαρέτο!!Δεν είμαι σίγουρος βέβαια... Επίσης τοχω διαβάσει και κάπου αλλόυ αλλά δεν θυμάμε που. Βεβαια μπορεί και να μην είναι αυτός ο λόγος που δεν ανεβαίνει αλλά μια δοκιμή θα σε πίσει Ok...απόψε θα δοκιμάσω με νερό απο Α/Ο και θα ξαναμετρήσω αύριο......Σε ευχαριστώ πολύ πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 31 Μαρτίου 2009 #6 Share 31 Μαρτίου 2009 Αυτό που χρειάζεται ένα reef στα λίτρα σου είναι ένας καλός Calcium reactor, για να μη παιδεύεσαι άδικα με τα ζουμιά και τις σκόνες... Από τη στιγμή που θα τον "στρώσεις", θα ξεχάσεις τι σημαίνει ασβέστιο και Alk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 31 Μαρτίου 2009 Author #7 Share 31 Μαρτίου 2009 Αυτό που χρειάζεται ένα reef στα λίτρα σου είναι ένας καλός Calcium reactor, για να μη παιδεύεσαι άδικα με τα ζουμιά και τις σκόνες... Από τη στιγμή που θα τον "στρώσεις", θα ξεχάσεις τι σημαίνει ασβέστιο και Alk! Αυτο είναι σίγουρο και στα άμεσα σχέδια, όμως....επειδή αυτο το διάστημα έχουν φύγει πολλά χρήματα γιά το ενυδρείο και όχι μόνο, δεν.......είμαι έτσι αναγκασμένος να βρω άλες λύσεις, έστω και προσωρινές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 1 Απριλίου 2009 #8 Share 1 Απριλίου 2009 Τα λίτρα σου είναι πολλά για να διατηρείς τις τιμές με πρόσθετα. Θα συμφωνήσω και εγώ ότι ο c/r πρέπει να μπει στα άμεσα σχέδια αναβάθμισης του συστήματός σου. Υπάρχει και η πιο οικονομική λύση του kalkwasser, αλλά είναι λίγο μπελάς. Τώρα όσον αφορά τη διάλυση του υλικού, έχω και εγώ την ίδια εντύπωση ότι πρέπει να διαλύεται σε νερό α/ο. Μήπως παράλληλα με το ασβέστιο ρίχνεις και άλλα πρόσθετα??? Το ΚΗ σε τι τιμή βρίσκεται??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 1 Απριλίου 2009 #9 Share 1 Απριλίου 2009 Θα εκανα ενα βημα πισω και θα τα επερνα απο την αρχη. Τι αλατι χρησιμοποιεις ? Εισαι σιγουρος οτι τα τεστακια δεν εχουν ληξει και πως κανεις το τεστ σωστα ? (80% των περιπτωσεων ειναι απο λαθος μετρηση) Ποσο καιρο προσπαθεις να ανεβασεις το CA και με την προσθετο ? Το ΚΗ ποσο ειναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 1 Απριλίου 2009 #10 Share 1 Απριλίου 2009 Τα χρήματα που θα δωσεις για ένα τοσο μεγάλο ενυδρείο στα ζουμια θα στα κανει γρήγορα αποσβεση ο Reactor! Εκτός αυτου η σταθερότητα των τιμών θα δώσει άλλο "αερα" στο ενυδρειο σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 1 Απριλίου 2009 #11 Share 1 Απριλίου 2009 Τώρα που έβαλα τον C / R κατάλαβα το ΛΑΘΟΣ που έκανα να μην τον βάλω από την αρχή. Με τα χρήματα που έχω δώσει στα πρόσθετα ζουμιά θα είχα πάρει 2 ριάκτορες, ξεχωριστά που η σταθερότητα των τιμών έδωσε άλλο ‘’ αέρα ‘’ στο σύστημα όπως λέει και ο Νίκος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 1 Απριλίου 2009 #12 Share 1 Απριλίου 2009 (edited) Αυτο είναι σίγουρο και στα άμεσα σχέδια, όμως....επειδή αυτο το διάστημα έχουν φύγει πολλά χρήματα γιά το ενυδρείο και όχι μόνο, δεν.......είμαι έτσι αναγκασμένος να βρω άλες λύσεις, έστω και προσωρινές. Αυτό το 'χεις δει? (το credit στον ΑΚΗΣ ) Έγινε επεξεργασία 1 Απριλίου 2009 - aquarius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #13 Share 1 Απριλίου 2009 Αυτό το 'χεις δει? (το credit στον ΑΚΗΣ ) Ναι..εδω και πολύ καιρό και πράγματι το έχω σκεφτεί σοβαρά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #14 Share 1 Απριλίου 2009 Τα λίτρα σου είναι πολλά για να διατηρείς τις τιμές με πρόσθετα. Θα συμφωνήσω και εγώ ότι ο c/r πρέπει να μπει στα άμεσα σχέδια αναβάθμισης του συστήματός σου. Υπάρχει και η πιο οικονομική λύση του kalkwasser, αλλά είναι λίγο μπελάς. Τώρα όσον αφορά τη διάλυση του υλικού, έχω και εγώ την ίδια εντύπωση ότι πρέπει να διαλύεται σε νερό α/ο. Μήπως παράλληλα με το ασβέστιο ρίχνεις και άλλα πρόσθετα??? Το ΚΗ σε τι τιμή βρίσκεται??? Είναι σίγουρο πως δεν θα γλυτώσω Νίκο μου τον Reactor γιά πολύ καιρό ακόμη...γιά Kalkwasser δεν το σκέφτομαι,γιά τον απλούστατο λόγο, ότι ακόμη και εαν τον αγοράσω τώρα δεν θα μείνει γιά πολύ καιρό μιά που τον c/r δεν τον γλυτώνω αργά η γρήγορα. Το απόγευμα θα μετρήσω να δω τι έχει αλλάξει..εαν έχει αλλάξει μιά που χθές πρόσθεσα ασβέστιο μέσω νερού απο Α/Ο Παράλληλα με το ασβέστιο, δεν ρίχνω τίποτε άλο.Το ΚΗ είναι σταθερό στο 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #15 Share 1 Απριλίου 2009 Θα εκανα ενα βημα πισω και θα τα επερνα απο την αρχη. Τι αλατι χρησιμοποιεις ? Εισαι σιγουρος οτι τα τεστακια δεν εχουν ληξει και πως κανεις το τεστ σωστα ? (80% των περιπτωσεων ειναι απο λαθος μετρηση) Ποσο καιρο προσπαθεις να ανεβασεις το CA και με την προσθετο ? Το ΚΗ ποσο ειναι ? Αλάτι της Tropic marin, και τα τεστάκια δεν έχουν λείξει.Εχω δοκιμάσει tests της tropic και τελευταία της Salifert που είναι πολύ περισσότερο ευδιάκριτα. Το ασβέστιο προσπαθώ να το ανεβάσω γιά περισσότερο απο 1 μήνα και το KH είναι σταθερό στο 12 με εξαίρεση κάποιες φορές που προσπαθούσα να ανεβάσω κάπως το PH μέσω σκόνης και μου έφτανε περιοδικά έως και 18!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #16 Share 1 Απριλίου 2009 (edited) Τα χρήματα που θα δωσεις για ένα τοσο μεγάλο ενυδρείο στα ζουμια θα στα κανει γρήγορα αποσβεση ο Reactor! Εκτός αυτου η σταθερότητα των τιμών θα δώσει άλλο "αερα" στο ενυδρειο σου!!! Νίκο και NAVY δεν σας κρύβω ότι επειδή είμαι εντελώς άσχετος με τον reactor φοβάμαι απίσστευτα οταν τον αγοράσω, πως θα τον στήσω, αφού εδω που βρισκομαι δεν είμαι κοντά σας γιά να σας καλέσω σπίτι και γιά κανά καφέ!!! Εχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό γιά τα λίτρα μου ,με λογική τιμή; Έγινε επεξεργασία 1 Απριλίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos 1 Απριλίου 2009 #17 Share 1 Απριλίου 2009 Ναι..εδω και πολύ καιρό και πράγματι το έχω σκεφτεί σοβαρά... εγώ το εφαρμόζω ακόμη στο ενυδρείο μου και τουλάχιστον όταν ήμουν τακτικός όλα πήγαιναν σφαίρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #18 Share 1 Απριλίου 2009 Φυσικά μιλάμε γιά c/r με ph controler ..έτσι δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 1 Απριλίου 2009 #19 Share 1 Απριλίου 2009 εγώ δεν έχω βάλει ακόμα , κάνω ερευνα αγοράς του, και το δουλεύω με μέτρημα σταγόνων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 1 Απριλίου 2009 #20 Share 1 Απριλίου 2009 Απλά εισαι πιο ξεκουραστος και πιο ησυχος με τον controler!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 1 Απριλίου 2009 #21 Share 1 Απριλίου 2009 Νίκο και NAVY δεν σας κρύβω ότι επειδή είμαι εντελώς άσχετος με τον reactor φοβάμαι απίσστευτα οταν τον αγοράσω, πως θα τον στήσω, αφού εδω που βρισκομαι δεν είμαι κοντά σας γιά να σας καλέσω σπίτι και γιά κανά καφέ!!! Εχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό γιά τα λίτρα μου ,με λογική τιμή; Αν θελεις να κανεις ανεμακτα την δουλεια σου, να το κανεις setup και να το συντηρεις ευκολα IMO χρειαζεσε τα παρακατω: 1 x C/R (Εγω Δουλευω της TMC το 1000 νομιζω το ειχα βρει κοντα στα 170 Ευρω απο Αγγλια) 1 x Διπλο Ρυθμιστη πιεσης με Needle valve < Σημαντικό 1 x Ηλεκτροβανα (Για να ανοιγωκλεινεις το CO2) 1 x PH Controller (Υπαρχει ενα πολυ καλο OEM Που μοιαζει με της Tunze αλλα κανει περιπου 60-70 Ευρω) 1 x Μπουκαλα CO2 5 λιτρα περιπου 50 Ευρω 1 x Σωληνακια rated για CO2 αν δεν εχει ηδη ο C/R Για υλικο χρησιμοποιω Carib Sea ARM το οποιο ειναι φυσικο και διαλυεται πιο ευκολα χωρις να χρειαζεται να κατεβαζεις το PH του C/R πολυ χαλημα. Τον C/R δεν θα συνιστουσα να τον δουλεψεις χωρις controller. Το στησιμο ειναι ευκολο απλα θελει υπομονη και εγω απο το φορουμ ρωτησα και το εστεισα. ΠΡΟΣΟΧΗ Ο C/R δεν ειναι για να σου φτιαξει τις τιμες αλλα να τις κρατησει σταθερες αναλογα με την καταναλωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 1 Απριλίου 2009 #22 Share 1 Απριλίου 2009 Εγώ χρησιμοποιώ της kent το turbo calcium και είδα αποτελέσματα την επόμενη μέρα κιόλας!! Το διαλύω σε νερό από Α/Ο και το ρίχνω σιγά σιγά μέσα. ποση ποσοτητα ριχνεις μεσα ?γιατι διαβαζω της οδηγιες που λενε Ξεκινήστε με τη χρήση 1 / 8 κουταλάκι του γλυκού κόκκους ανά ημέρα για 50 γαλόνι, ελαφρώς φορτωμένο υφάλου δεξαμενή ή 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού κόκκους που φορτώνονται σε ένα μεγάλο βαθμό .ποσο ειναι το 1/8 ? Μπορουμε αυτο το προιον να το χρησιμοποιουμε αν το διαλυουμε στο νερο η χρειαζεται Kalkwasser? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 1 Απριλίου 2009 #23 Share 1 Απριλίου 2009 ποση ποσοτητα ριχνεις μεσα ?γιατι διαβαζω της οδηγιες που λενε Ξεκινήστε με τη χρήση 1 / 8 κουταλάκι του γλυκού κόκκους ανά ημέρα για 50 γαλόνι, ελαφρώς φορτωμένο υφάλου δεξαμενή ή 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού κόκκους που φορτώνονται σε ένα μεγάλο βαθμό .ποσο ειναι το 1/8 ? Μπορουμε αυτο το προιον να το χρησιμοποιουμε αν το διαλυουμε στο νερο η χρειαζεται Kalkwasser? Για τα 100 περίπου λίτρα μου ρίχνω ενάμισι κουταλάκι του γλυκού σε ένα μπουκάλι 1.5 λιτρο με νερό απο Α/Ο μέχρι την μέση και λίγο πιο πάνω.Ρίχνω μέρα παρα μέρα και το Ca είναι καρφομένο στο 400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 1 Απριλίου 2009 #24 Share 1 Απριλίου 2009 Νίκο και NAVY δεν σας κρύβω ότι επειδή είμαι εντελώς άσχετος με τον reactor φοβάμαι απίσστευτα οταν τον αγοράσω, πως θα τον στήσω, αφού εδω που βρισκομαι δεν είμαι κοντά σας γιά να σας καλέσω σπίτι και γιά κανά καφέ!!! Εχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό γιά τα λίτρα μου ,με λογική τιμή; εγώ έχω αυτόν....νομίζω έχουμε τα ίδια λίτρα http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/ba0...earchparam/RATZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 1 Απριλίου 2009 #25 Share 1 Απριλίου 2009 Για τα 100 περίπου λίτρα μου ρίχνω ενάμισι κουταλάκι του γλυκού σε ένα μπουκάλι 1.5 λιτρο με νερό απο Α/Ο μέχρι την μέση και λίγο πιο πάνω.Ρίχνω μέρα παρα μέρα και το Ca είναι καρφομένο στο 400 απο οτι καταλαβα ριχνεις μερα παρα μερα 1,5 λιτρο διαλυμενο και εισαι ευχαριστημενος απο το συγκεκριμενο προιον .Δεν ειναι μεγαλη η ποσοτητα του υλικου σχετικα με αυτα που γραφουν οι οδηγιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος