kostas disc 31 Μαρτίου 2009 #1 Share 31 Μαρτίου 2009 παιδιά καλησπέρα!!!!!!!!ξέρετε τι παίζει με την γαρίδα pepermint????μεγάλο μαγαζί με ψάρια μόνο εχει βιτρίνα κοραλια με aptaisia και από μια "πεταλούδα" μέσα στα ενυδρεία για την εξάλειψη τελικά τόσο δύσκολο ειναι να υπάρξει μια εισαγωγή που θα περιέχει αυτές της γαρίδες που ως γνωστόν κάνουν δουλειά αλλά και υπάρχει και τεράστια ζήτηση άρα????????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 31 Μαρτίου 2009 #2 Share 31 Μαρτίου 2009 παιδιά καλησπέρα!!!!!!!!ξέρετε τι παίζει με την γαρίδα pepermint????μεγάλο μαγαζί με ψάρια μόνο εχει βιτρίνα κοραλια με aptaisia και από μια "πεταλούδα" μέσα στα ενυδρεία για την εξάλειψη τελικά τόσο δύσκολο ειναι να υπάρξει μια εισαγωγή που θα περιέχει αυτές της γαρίδες που ως γνωστόν κάνουν δουλειά αλλά και υπάρχει και τεράστια ζήτηση άρα????????????????????? Nα σου πουμε οτι εχεις αδικο????Ολοι αυτες τις γαριδες περιμενουμε!!Εγω τις εχω παραγειλει ηδη σε 2 μαγαζια κ τιποτα ακομα εδω κ 5 μηνες!Δεν μπορω να διαλυσω ολο μου το ενυδρειο μονο για τις aiptasia ουτε να καθομαι να σκευασματα καθε τρεις κ λιγο να τις σκοτωνω μια μια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 31 Μαρτίου 2009 #3 Share 31 Μαρτίου 2009 (edited) παιδιά καλησπέρα!!!!!!!!ξέρετε τι παίζει με την γαρίδα pepermint????μεγάλο μαγαζί με ψάρια μόνο εχει βιτρίνα κοραλια με aptaisia και από μια "πεταλούδα" μέσα στα ενυδρεία για την εξάλειψη τελικά τόσο δύσκολο ειναι να υπάρξει μια εισαγωγή που θα περιέχει αυτές της γαρίδες που ως γνωστόν κάνουν δουλειά αλλά και υπάρχει και τεράστια ζήτηση άρα????????????????????? Καλησπέρα το πρόβλημα είναι απ΄ότι μου έχει πεί φίλος σε pet ότι είναι πολύ ευαίσθητες και σχετικά ακριβές οπότε άμα ο άλλος κάνει μία εισαγωγή 50-60 γαρίδες και του μείνουν μόνο 10 δέν τον πολυσυμφέρει, αυτό που θέλει προσοχή είναι ότι μερικοί ''επαγγελματίες'' πουλάνε τις camel για peper... και μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά αφού η κύρια τροφή τους είναι κοράλια...οπότε βολέψου με κανένα butterfly για αρχή και άααααααααμα βρείς πουθενά σφύρα το και εδώ... Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2009 - costas21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 31 Μαρτίου 2009 Author #4 Share 31 Μαρτίου 2009 αρχοντες μου φαινότανε περίεργο εως ύποπτο μιας και πέρσι υπήρχαν και εκτός αυτού δικαιολογείτε μεγάλο μαγαζί να έχει βιτρίνα ενυδρεία με κοραλια γεματο aptaisia και πεταλούδες να φέρνουν βόλτα?????υ.γ αν δεν ηξερα και αγοραζα θα μου ελεγαν οτι υπαρχουν aptaisia που ειναι..κτλπ?????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 31 Μαρτίου 2009 Author #5 Share 31 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα το πρόβλημα είναι απ΄ότι μου έχει πεί φίλος σε pet ότι είναι πολύ ευαίσθητες και σχετικά ακριβές οπότε άμα ο άλλος κάνει μία εισαγωγή 50-60 γαρίδες και του μείνουν μόνο 10 δέν τον πολυσυμφέρει, αυτό που θέλει προσοχή είναι ότι μερικοί ''επαγγελματίες'' πουλάνε τις camel για peper... και μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά αφού η κύρια τροφή τους είναι κοράλια...οπότε βολέψου με κανένα butterfly για αρχή και άααααααααμα βρείς πουθενά σφύρα το και εδώ... επίσης το butterfy ειναι και ψαρι ευαίσθητο σε γενικές γραμμές και σε λίγα λίτρα δεν κάνει να "παίζεις" με ζωντανά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Μαρτίου 2009 #6 Share 31 Μαρτίου 2009 Μηπως γινεται για να πρωοθησουν τις πωλησεις στις πεταλουδες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 31 Μαρτίου 2009 #7 Share 31 Μαρτίου 2009 (edited) επίσης το butterfy ειναι και ψαρι ευαίσθητο σε γενικές γραμμές και σε λίγα λίτρα δεν κάνει να "παίζεις" με ζωντανά.. Εννοείτε πως όχι... Μηπως γινεται για να πρωοθησουν τις πωλησεις στις πεταλουδες; Παίζει και αυτό...απο το να τους μένουν και να πεθαίνουν, εξάλου λίγα πεταλουδόψαρα προσαρμόζονται στην τεχνιτή τροφή που χρησιμοποιούμε για τα ενυδρεία... Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2009 - costas21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 31 Μαρτίου 2009 Author #8 Share 31 Μαρτίου 2009 Μηπως γινεται για να πρωοθησουν τις πωλησεις στις πεταλουδες; καμία σχέση.Παντως γίνετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 31 Μαρτίου 2009 Author #9 Share 31 Μαρτίου 2009 απλα δεν μπορω να καταλαβω αν μας εχουν για πολλυ μ.....ς η λιγο και ο λογος πανω στο προβλημα της aptaisia υπαρχει αναμονη και λιστα πελατων,αν ειναι δυνατόν!!!!οταν παιρνουν τα καλα μας τα euro ειναι καλα????????οταν ζητας κατι ειναι τοσο δύσκολο και ακριβό και με απώλειες και δεν ξέρω και εγω και τι άλλο.....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 31 Μαρτίου 2009 #10 Share 31 Μαρτίου 2009 απλα δεν μπορω να καταλαβω αν μας εχουν για πολλυ μ.....ς η λιγο και ο λογος πανω στο προβλημα της aptaisia υπαρχει αναμονη και λιστα πελατων,αν ειναι δυνατόν!!!!οταν παιρνουν τα καλα μας τα euro ειναι καλα????????οταν ζητας κατι ειναι τοσο δύσκολο και ακριβό και με απώλειες και δεν ξέρω και εγω και τι άλλο.....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το ελαχιστο!!!!Ολοι αυτο λεμε...Εγω δεχτηκα την μοιρα μου κ ψαχνω πως κ πως μια αξιοπιστη ακρη για να παραγγειλω απο το εξωτερικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 1 Απριλίου 2009 Author #11 Share 1 Απριλίου 2009 τουλάχιστον κάνα καινούργιο "κόλπο" για ξεπάστρεμα δοκιμασμένο υπάρχει????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 1 Απριλίου 2009 #12 Share 1 Απριλίου 2009 Καλησπέρααααα σίγουρο και δοκιμασμένο αλλά όχι για πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι η εποξική 2 σημείων που κολάμε τα κοράλια στον βράχο...άμα δεν έχει πέρασμα ο βράχος στο σημείο που είναι η απταίζια και είναι μικρή η τρύπα απλά την βουλόνουμε και κλείνουμε μέσα την απταίσια και άστην να κοπανιέται... όσο για την εποξική μετά απο λίγο καιρό σκουρένει πιάνει κοραλίνη και δέν φαίνετε καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 1 Απριλίου 2009 Author #13 Share 1 Απριλίου 2009 Καλησπέρααααα σίγουρο και δοκιμασμένο αλλά όχι για πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι η εποξική 2 σημείων που κολάμε τα κοράλια στον βράχο...άμα δεν έχει πέρασμα ο βράχος στο σημείο που είναι η απταίζια και είναι μικρή η τρύπα απλά την βουλόνουμε και κλείνουμε μέσα την απταίσια και άστην να κοπανιέται... όσο για την εποξική μετά απο λίγο καιρό σκουρένει πιάνει κοραλίνη και δέν φαίνετε καθόλου. καλο!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 2 Απριλίου 2009 #14 Share 2 Απριλίου 2009 αρχοντες μου φαινότανε περίεργο εως ύποπτο μιας και πέρσι υπήρχαν και εκτός αυτού δικαιολογείτε μεγάλο μαγαζί να έχει βιτρίνα ενυδρεία με κοραλια γεματο aptaisia και πεταλούδες να φέρνουν βόλτα?????υ.γ αν δεν ηξερα και αγοραζα θα μου ελεγαν οτι υπαρχουν aptaisia που ειναι..κτλπ?????????????? Φίλε Κώστα ούτε περίεργο είναι ούτε ύποπτο. Αυτό που περιγραφής για το μαγαζί που έχει βάλει τις πεταλούδες σε ενυδρείο με απταίζιες και κοράλλια είναι θετικά επαγγελματικό και πολύ χρήσιμο για κάποιον που θέλει να πάρει το συγκεκριμένο ψάρι γιατί θα μπορεί να δει ποιό τρώει με περίσσια λαιμαργία τις απταίζιες και δεν τσιμπάει κοράλλια. Τώρα για τη γαριδούλα που ψάχνεις ίσως να υπάρχει έλλειψη οπότε κάνε λίγο υπομονή. Μακάρι να ήμασταν κοντά θα σου έδινα μία που μου έχει μείνει. Πάντως από προσωπική εμπειρία η πεταλούδα κάνει καλύτερη δουλειά. Τώρα αν οι απταίζιες σου είναι μεγάλες δεν το γλυτώνεις το ξεστήσιμο Αλήθεια ποιό μαγαζί είναι αυτό που αναφέρθηκες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Απριλίου 2009 #15 Share 2 Απριλίου 2009 Φίλε Κώστα ούτε περίεργο είναι ούτε ύποπτο. Αυτό που περιγραφής για το μαγαζί που έχει βάλει τις πεταλούδες σε ενυδρείο με απταίζιες και κοράλλια είναι θετικά επαγγελματικό και πολύ χρήσιμο για κάποιον που θέλει να πάρει το συγκεκριμένο ψάρι γιατί θα μπορεί να δει ποιό τρώει με περίσσια λαιμαργία τις απταίζιες και δεν τσιμπάει κοράλλια. Τώρα για τη γαριδούλα που ψάχνεις ίσως να υπάρχει έλλειψη οπότε κάνε λίγο υπομονή. Μακάρι να ήμασταν κοντά θα σου έδινα μία που μου έχει μείνει. Πάντως από προσωπική εμπειρία η πεταλούδα κάνει καλύτερη δουλειά. Τώρα αν οι απταίζιες σου είναι μεγάλες δεν το γλυτώνεις το ξεστήσιμο Αλήθεια ποιό μαγαζί είναι αυτό που αναφέρθηκες; Η δικιά μου πεταλούδα, εκτός του ότι είναι πανέμορφη και θα την αγοραζα έτσι και αλοιώς έχει κάνει απίστευτη δουλειά με τις απτέζιες...τις εξαφάνισε όλες, και εκτός των άλλων δεν ενοχλεί κανένα κοράλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 2 Απριλίου 2009 #16 Share 2 Απριλίου 2009 Η δικιά μου πεταλούδα, εκτός του ότι είναι πανέμορφη και θα την αγοραζα έτσι και αλοιώς έχει κάνει απίστευτη δουλειά με τις απτέζιες...τις εξαφάνισε όλες, και εκτός των άλλων δεν ενοχλεί κανένα κοράλι Μην είσαι απόλυτα σίγουρος για το ΟΛΕΣ. Έφαγε αυτές που έβλεπε και μπορούσε να τις προσεγγίσει. Σε μικρές σπηλιές που δεν χωρεί να μπει μπορεί να έχει μείνει κάποιος απόγονος για να συνεχίσει το γένος, σε αντίθεση με τις γαρίδες που χωρανε παντού και τις τρώνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Απριλίου 2009 #17 Share 2 Απριλίου 2009 Μην είσαι απόλυτα σίγουρος για το ΟΛΕΣ. Έφαγε αυτές που έβλεπε και μπορούσε να τις προσεγγίσει. Σε μικρές σπηλιές που δεν χωρεί να μπει μπορεί να έχει μείνει κάποιος απόγονος για να συνεχίσει το γένος, σε αντίθεση με τις γαρίδες που χωρανε παντού και τις τρώνε Εντάξει ...το όλες το λέω σχετικα με αυτές που έβλεπα και ήξερα που είναι.Απο αυτές δεν υπάρχει πλέον καμία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 2 Απριλίου 2009 #18 Share 2 Απριλίου 2009 Είσαι τυχερός διότι πολλά άτομα έχουν παραπονεθεί ότι το συγκεκριμένο είδος όχι μονο δεν έτρωγε aiptasia άλλα παρενοχλούσε και διάφορα κοράλλια άλλα και clams.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 2 Απριλίου 2009 #19 Share 2 Απριλίου 2009 Μην είσαι απόλυτα σίγουρος για το ΟΛΕΣ. Έφαγε αυτές που έβλεπε και μπορούσε να τις προσεγγίσει. Σε μικρές σπηλιές που δεν χωρεί να μπει μπορεί να έχει μείνει κάποιος απόγονος για να συνεχίσει το γένος, σε αντίθεση με τις γαρίδες που χωρανε παντού και τις τρώνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 2 Απριλίου 2009 #20 Share 2 Απριλίου 2009 Λοιπόν νομίζω ότι η πεταλούδα κερδίζει στα σημεία την γαρίδα διότι: α) είναι πανέμορφη σε αντίθεση με την γαρίδα που είναι άστα να πάνε, άσε που είναι κρυμμένη συνέχεα και δεν ξέρεις τι κάνει κι αν ζει. β) με μία γαρίδα δεν θα κάνεις δουλειά, θα πρέπει να πάρεις 2-3 για να είσαι σίγουρος οπότε η πεταλούδα έρχεται φτηνότερη. γ) την πεταλούδα τη βρίσκεις ποιο εύκολα στα πετ σοπ. δ) έχει μακριά και λεπτή μύτη που χωράει στις σχισμές του βράχου όπου βρήσκονται οι απταίζιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 7 Απριλίου 2009 #21 Share 7 Απριλίου 2009 Θα ηθελα να προσθεσω πως εκτος απο τις peppermint κ τις συγκεκριμενες πεταλουδες υπαρχει μερικες λυσεις για τις aiptasia οπως τα scatophagus argus κ καποιο ειδος nudibranch που τρεφεται μονο απο αυτες τις ανεμονες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Απριλίου 2009 #22 Share 7 Απριλίου 2009 Θα ηθελα να προσθεσω πως εκτος απο τις peppermint κ τις συγκεκριμενες πεταλουδες υπαρχει μερικες λυσεις για τις aiptasia οπως τα scatophagus argus κ καποιο ειδος nudibranch που τρεφεται μονο απο αυτες τις ανεμονες. Aπο το scatophagus argus καλυτερα τις aiptasia Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 8 Απριλίου 2009 #23 Share 8 Απριλίου 2009 Aπο το scatophagus argus καλυτερα τις aiptasia Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 8 Απριλίου 2009 #24 Share 8 Απριλίου 2009 Τώρα πέρα από τα κλασικά ζωντανά που μπορούν να καταπολεμήσουν τις aiptasia επίσης το Acreichthys tomentosus που ανήκει στην οικογένεια των filefish κάνει τρομερή δουλειά... Εδώ το προφίλ του. http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=465 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 8 Απριλίου 2009 #25 Share 8 Απριλίου 2009 όπως λέει και το προφίλ του .. μπορεί να κάνει και ζημιές , ακόμα είναι ολίγο δύσκολο στη προσαρμογή -διατροφή – συντήρηση –του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος