Big Blue 31 Μαρτίου 2009 #1 Share 31 Μαρτίου 2009 (edited) ....πρόσφατα απέκτησα αυτο το κοράλι.Προς το παρών το έχω τοποθετήσει πάνω σε βράχους, στην μέση του ενυδρείου ως προς το ύψος και αρκετά αριστερά ως προς το μήκος.Στο σημείο εκείνο δεν υπάρχει έντονο φως και δυνατή ροή, κάτι που διάβασα ότι πρέπει να ισχύει γιά το συγκεκριμένο κοράλι.Διάβασα όμως ότι χριάζεται να τοποθετηθεί σε μαλακή βάση η στο χαλίκι.Τι ενοούμε μαλακή βάση;....μήπως πρέπει να του αλλάξω θέση και να το βάλω στο χαλίκι;...θα έχει πρόβλημα εαν παραμείνει εκεί που είναι τώρα;...εαν γνωρίζει κάποιος θα του ήμουν ευγνόμων.... Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 1 Απριλίου 2009 #2 Share 1 Απριλίου 2009 Πολύ απαιτητικό κοράλλι επέλεξες Γιάννη. Εγώ θα το τοποθετούσα στην άμμο. Ενημέρωσέ μας για την πορεία του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Απριλίου 2009 Author #3 Share 1 Απριλίου 2009 Πολύ απαιτητικό κοράλλι επέλεξες Γιάννη. Εγώ θα το τοποθετούσα στην άμμο. Ενημέρωσέ μας για την πορεία του. Χθές βράδυ έψαξα στο internet και τελικά έκανα αυτό που λες και εσύ.Οχι πως δεν μπορεί να υπάρξει με προσοχή σε κάποιο σημείο βράχων ,αλά δεν είναι το καλύτερό του, αφούσ την φύση μπορεί να βρεθεί ακόμη και μέσα σε "βούρκο" Δεν χρειάζεται δυνατη ροή νερού και καλύτερα να μπεί σε σχετικά σκιερό μέρος, ενω χρειάζεται και αρκετό "αέρα" γύρω του γιά να ανασάνει και να απλώσει. Μετά απο όλα αυτά σήμερα το πρωί του άλλαξα θέση και το τοποθέτησα σε θέση που πληρεί όλες τις παραπάνω προυποθέσεις!!!ευτυχώς στο στήσιμο των βράχων τα ειχα προβλέψει όλα αυτά απο την αρχή γιά ενδεχόμενη περίπτωση τέτοιων απαιτήσεων.Το εντυπωσιακό με αυτό το κοράλλι είναι ότι λίγα λεπτά αμέσως μετά την αλλαγή έδειξε να το καταευχαριστιέται....θα σας ενημερώσω και στην πορεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 11 Απριλίου 2009 Author #4 Share 11 Απριλίου 2009 Θα ήθελα να ενημερώσω ότι μέχρι στιγμής το κοράλλι πηγαίνει αρκετά καλά με συνεχή ,αλά σταθερή βελτίωση.Με βάση τις ανάγκες του, το έχω τοποθετήσει κάτω απο μιά σπηλιά-πέρασμα στην άμμο με μέτριο πρός χαμηλό φωτισμό και χαμηλό ρεύμα νερού.Συνεχώς βλέπω καθημερινά να "φουσκώνει" μεγαλώνει όλο και περισσότερο και αυτό είναι καλό δείγμα γιά την συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 11 Απριλίου 2009 Author #5 Share 11 Απριλίου 2009 Σημερινή φωτογραφία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 11 Απριλίου 2009 #6 Share 11 Απριλίου 2009 Πολυ όμορφο!! Να σου ζησει και να το χαίρεσαι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 11 Απριλίου 2009 Author #7 Share 11 Απριλίου 2009 Πολυ όμορφο!! Να σου ζησει και να το χαίρεσαι!! Σε υπέρ ευχαριστώ...να'σαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 12 Απριλίου 2009 #8 Share 12 Απριλίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος