Churu 30 Μαρτίου 2009 #1 Share 30 Μαρτίου 2009 Παιδια παιδια ευχαριστα νεα!!!!!!!! Απο τους 5 Δισκους εγινε ενα ζευγαρι και εχουμε γεννα πανω σε φυλλα ανουβιας μεγαλης!!!!!!!! Εχω τρελαθει απ τη χαρα μου αλλα δεν ξερω τι να κανω!!!!Δεν εχω κανει μαμη......και πανικος τι να κανω ρε παιδια να τα αφησω οπως ειναι γιατι στην ανουβια δεν πλησιαζει κανεις και να φανταστειται την εκπληξη μου εχοντας τους εναμιση μηνα μονο!!! Σας παρακαλω ενα χερακι βοηθειας.....Εχω διαβασει και ξερω περι απομονοσεως του ζευγαριου σε αλλο ενυδρειο αλλλα δεν το εχω κανει ποτε και δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο να συλληφθει.. Τα φωτα σας ..Θα περιμενω Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 30 Μαρτίου 2009 #2 Share 30 Μαρτίου 2009 Για αρχή, χαλάρωσε κι απόλαυσέ το Τωρα που αρχησαν να γεννάνε δεν σταματάνε... αν σ ενδιαφέρει να κρατήσεις ψαρακια θα πρεπει να ετοιμάσεις γεννιστρα και να μεταφέρεις το ζευγος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 30 Μαρτίου 2009 Author #3 Share 30 Μαρτίου 2009 Για αρχή, χαλάρωσε κι απόλαυσέ το Τωρα που αρχησαν να γεννάνε δεν σταματάνε... αν σ ενδιαφέρει να κρατήσεις ψαρακια θα πρεπει να ετοιμάσεις γεννιστρα και να μεταφέρεις το ζευγος! Γεια σου φιλε Αντρεα.Αυτο εκανα μεχρι τωρα που ηταν ανοικτα τα φωτα και τραβηξα και ενα βιντεακι με τα μωρα μου θα ανεβει συντομα. Υπαρχει περιπτωση Αντρεα να εκκολαφθουν σε αυτο που τωρα ειναι?(αν γλιτωσουν απο γονεις) επειδη εχω διαβασει οτι πρεπει να ωριμασουν για να υπαρχει επιτυχια . Στο υπαρχον λες να γινει η δουλεια γιατι οτι προσαρμοστηκαν αρχισαν το σεξ και φοβαμαι λιγο τωρα να προσπαθησω να τα βγαλω για να τα βαλω χωρια!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 30 Μαρτίου 2009 #4 Share 30 Μαρτίου 2009 Στην κατασταση που ειναι τωρα θα ελεγα να μην πειραξεις απολυτως τιποτα.Αν ο αρσενικος τα εχει γονιμοποιησει και δεν παει καποιο αλλο ψαρι να φαει τα αυγα γιατι να μην εκολαφθουν?Αν τα φαει καποιο ψαρι και γενικα αν δεν εχεις επιτυχια τοτε να βαλεις σε ενα ενυδρειο μονο το ζευγαρι μην τα ανασταστωνεις τωρα.Καλη επιτυχια και απολαυσε το ζευγαρι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 30 Μαρτίου 2009 Author #5 Share 30 Μαρτίου 2009 Στην κατασταση που ειναι τωρα θα ελεγα να μην πειραξεις απολυτως τιποτα.Αν ο αρσενικος τα εχει γονιμοποιησει και δεν παει καποιο αλλο ψαρι να φαει τα αυγα γιατι να μην εκολαφθουν?Αν τα φαει καποιο ψαρι και γενικα αν δεν εχεις επιτυχια τοτε να βαλεις σε ενα ενυδρειο μονο το ζευγαρι μην τα ανασταστωνεις τωρα.Καλη επιτυχια και απολαυσε το ζευγαρι σου Φιλε pan αν ειναι ενα σημαδι γονιμοποιησης των αυγων απο τον αντρα πρεπει να εχει γινει αφου περνουσαν εναλλαξ με την κκοιλια στην ανουβια, και οποιος χαιδευε με την κοιλια του την ανουβια το αλλο κυνηγουσε ανελεητα τα υπολοιπα. Τωρα θα δειξει αν ολοκληρωθηκε η διαδικασια γονιμοποιησης τις επομενες μερες. Αληθεια ξερεις μηπως χρονο εκκολαψης pan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 30 Μαρτίου 2009 #6 Share 30 Μαρτίου 2009 Περιπου 60 ωρες και λεω περιπου γιατι παιζει ρολο η θερμοκρασια του νερου αλλα εκει περιπου να περιμενεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 30 Μαρτίου 2009 Author #7 Share 30 Μαρτίου 2009 Περιπου 60 ωρες και λεω περιπου γιατι παιζει ρολο η θερμοκρασια του νερου αλλα εκει περιπου να περιμενεις μμμ δηλαδη εγω που τους εχω στους 28? Θα εχω μεγαλυτερη διαρκεια σωστα? Εν τω μεταξυ τωρα που ειναι σβηστα τα φωτα ακουμπανε με το κεφαλι τους τα αυγα!!! Πραγματικοι γονεις !!!!! Ξεχασα να σας πω οτι το θυληκο ειναι ενα rainbow και ο αρσενικος ενας red dragon. Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον φιλε pan και μακαρι να πανε καλα οπως καλα αρχισαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 30 Μαρτίου 2009 #8 Share 30 Μαρτίου 2009 Το αν ειναι γονιμοποιημενα φαινεται απο το πρωτο 24ωρο, γιατι αλλαζουν χρωμα (σκουραινουν ελαφρα προς το πορτοκαλι/ανοιχτο καφε απο κιτρινωπα). Ουριτσες μετα απο περιπου 72 ωρες. Αν η θερμοκρασια ειναι στους 28 καθυστερουν οι χρονοι. Αν ανεβει στους 30 επιταχυνονται. Απολυτο σκοταδι=τελος μωρα, εφ'οσον βγουν. Πρωτο πραγμα που σε ενδιαφερει ειναι να σιγουρευτεις οτι ειναι ζευγαρι και οχι 2 θηλυκα. Αφου σκασουν τα αυγα σε ακομα 72 περιπου ωρες, θα αρχισουν να κολυμπανε ελευθερα και τοτε σχεδον σιγουρα θα αρχισουν να εξαφανιζονται μεσα σε κανονικα στημενο ενυδρειο. Ο λογος ειναι οτι οι γονεις δεν μπορουν να τα φυλαξουν ολα. Η υπαρξη βεβαια αλλων δισκων, αυξανει την γονικη προστασια, αλλα ειναι ματαιος κοπος. Η καλυτερη λυση ειναι να μεταφερθουν σε γεννηστρα 100-120 λιτρων, αφου πρωτα εξακριβωθει το ζευγαρι. Εκει θα εχεις περισσοτερες ελπιδες για τα μικρα. Καλη τυχη.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 31 Μαρτίου 2009 Author #9 Share 31 Μαρτίου 2009 Το αν ειναι γονιμοποιημενα φαινεται απο το πρωτο 24ωρο, γιατι αλλαζουν χρωμα (σκουραινουν ελαφρα προς το πορτοκαλι/ανοιχτο καφε απο κιτρινωπα). Ουριτσες μετα απο περιπου 72 ωρες. Αν η θερμοκρασια ειναι στους 28 καθυστερουν οι χρονοι. Αν ανεβει στους 30 επιταχυνονται. Απολυτο σκοταδι=τελος μωρα, εφ'οσον βγουν. Πρωτο πραγμα που σε ενδιαφερει ειναι να σιγουρευτεις οτι ειναι ζευγαρι και οχι 2 θηλυκα. Αφου σκασουν τα αυγα σε ακομα 72 περιπου ωρες, θα αρχισουν να κολυμπανε ελευθερα και τοτε σχεδον σιγουρα θα αρχισουν να εξαφανιζονται μεσα σε κανονικα στημενο ενυδρειο. Ο λογος ειναι οτι οι γονεις δεν μπορουν να τα φυλαξουν ολα. Η υπαρξη βεβαια αλλων δισκων, αυξανει την γονικη προστασια, αλλα ειναι ματαιος κοπος. Η καλυτερη λυση ειναι να μεταφερθουν σε γεννηστρα 100-120 λιτρων, αφου πρωτα εξακριβωθει το ζευγαρι. Εκει θα εχεις περισσοτερες ελπιδες για τα μικρα. Καλη τυχη.- Γεια σου φιλε Τσεκουρατε!!!!!!!Τα αυγουλακια εχουν σκουρηνει απο χθες το απογευμα.Τωρα πρεπει να ειναι σιγουρα ζευγαρι αφου υπαρχει εμφανη η διαφορα στη μετωπη τους!!!!Φαινεται ο κοριτσαρος!!!!!(δε νομιζω να κανω λαθος).Στην παρατηρηση σου οτι Απολυτο σκοταδι=τελος μωρα, εφ'οσον βγουν, δηλαδη δεν τους κλεινω τα φωτα απ την στιγμη που βγουν? Η απορια ειναι λιγο χαζη αλλα δεν το καταλαβαινω αλλιως. Επειδη οπως ξερεις τους δισκους μου τους εχω εναμιση μηνα και πλεον ειναι πολυ πολυ καλυτερα τα πραγματα δεν θα ειναι λιγο τσαμπουκας γι αυτα τωρα που συνιθησαν να προσπαθησω να τα πιασω που δεν θα ειναι καθολου ευκολο? Επισης υπαρχει καμια περιπτωση να εχω γιους με τις υπαρχουσες συνθηκες αυτη τη στιγμη? Σε ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον σου για τα δισκακια μου και θα ηθελα να τα φερει η τυχη να σε γνωρισω καποια στιγμη απο κοντα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 31 Μαρτίου 2009 #10 Share 31 Μαρτίου 2009 (edited) Γενικώς οι γέννες/αναπαραγωγές σε κοινωνικά ενυδρεία είναι αρκετά δύσκολες και αν είναι επιτυχημένες θα είναι με αρκετές απώλειες. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει κάποιο σποτάκι εκτός ενυδρείου, το οποίο θα φωτίζει το σημείο που επέλεξαν οι γονείς τις ώρες όπου τα φώτα είναι κλειστά! Δεν μιλάω για πολύ δυνατό φώς, αλλά να είναι αρκετό ούτως ώστε να βλέπουν οι γονείς τα αυγά και στην πορεία τους γόνους! Έχεις την δυνατότητα/τιμή (όπως και όλοι μας άλλωστε) να βλέπουμε τον Τσεκουράτο από κοντά σε κάθε συνάντηση του ΑΖ! Θα είναι χαρά όλων μας να έρθεις στην επόμενη και να μεγαλώσουμε την παρέα! Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2009 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 31 Μαρτίου 2009 #11 Share 31 Μαρτίου 2009 (edited) Εφ'οσον η γεννα ειναι πολυ "φρεσκια", μπορεις να παρατηρησεις και τους γεννετικους σωληνες του ζευγαριου σου. Συνηθως στο αρσενικο ειναι "μυτερος", στο θηλυκο πιο "φαρδυς". Το ενυδρειο σου δεν το πολυθυμαμαι (μην ξεχνας οτι στην ηλικια μου, υπαρχει και ο .....Εμενταλ που με ταλαιπωρει!!!! ). Το προβλημα σου ειναι οτι θα εχεις μεγαλες απωλειες. Ο λογος ειναι οτι οι γονεις προστατευουν τα πολλα μικρα, οποτε οτι απομακρυνεται .......... εχει "τελειωσει". Ενα μικρο λαμπακι (μπορεις να το βαλεις απο τωρα και να το αφησεις αναμενο συνεχως), σαν αυτο που βαζουμε στα καντηλακια/εικονισματα, πανω απο το σημειο που θα μεταφερουν τα μικρα (οταν βγουν οι "ουριστες" συνηθως τα μεταφερουν σε πιο ασφαλες κοντινο σημειο. Αν τους παρακολουθησεις, θα δεις να το καθαριζει ο ενας απο πριν) θα βοηθησει, αλλα μολις τα φωτα σβησουν .......τα μικρα σκορπανε, οποτε .....αυτα που σου εχω ηδη γραψει.- Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2009 - diskus fan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 2 Απριλίου 2009 Author #12 Share 2 Απριλίου 2009 Μετα λυπης μου σας ανακοινωνω φιλοι μου οτι τελικα χθες το μοιραιο για τα αυγουλακια μου ηρθε Ενω ειχαν περιορισει ολα τα αλλα ψαρια στο μισο του ενυδρειου και προστατευαν αρκετα μεγαλη περιοχη για παρτη τους στην ωρα του φαγητου τα αφηναν και ετρεχαν για φαι και αφηναν τα αυγα εκτεθειμενα και εκει αναλαμβανα την φυλαξη τους μεχρι να φανε γιατι οι καρδιναλιοι και οι ροδοστομοι περιμεναν να αρπαξουν την ευκαιρια. Βραδυνο φωτακι ειχα βαλει μονο σε αυτα και μεχρι της 6 το πρωι τα αυγα υπηρχαν στις 10 ειχαν γινει Γευμα. Το καλο ειναι οτι το φλερτ και το κυνηγι συνεχιζεται και γυρνοβολανε στην ανουβια. Και εδω θελω να σας ρωτησω αν εχει δοκιμασει κανεις να Χωρισει το ενυδρειο στα δυο ετσι ωστε να απομονωθει το ζευγος γιατι δεν εχω τη δυνατοτητα χωρου και γυαλας. Το εχει δοκιμασει κανεις στο παρελθον και ποια τα αποτελεσματα? Γιατι εσκασα που τα βλεπα να τα ψαχνουν και απο την συμπεριφορα τους μαλλον θα εχουμε παλι ωοτοκια!!!!! Σας ευχαριστω και ελπιζω να καταφερω να ανεβασω βιντεο στο tube. Εδω στο φορουμ γιατι δεν μπορουμε γαμωτο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 2 Απριλίου 2009 #13 Share 2 Απριλίου 2009 Kαι ομως μπορεις http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=19236 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 2 Απριλίου 2009 #14 Share 2 Απριλίου 2009 Και να το χωρισεις, πραγματικο φως δεν θα δεις. Φιαξε ενα στα 100-120 λιτρα να τελειωνεις.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarous 10 Μαίου 2009 #15 Share 10 Μαίου 2009 Μια απο τα ιδια παιδια! Πανω σε μια ριζα εχω αυγα, το ζευγαρι εχει ξεχωρσει και φυλανε εναλλαξ τα αυγα. το ενυδρειο ειναι 300λτ με ασπρη αμμο και ριζες, 5 δισκους, 2 pleco. Στους 29,5C με ph:6,40 / ΚH:4-5 / Νιτρωδη-Νιτρικα:0 Σκεφτομαι να μεταφερω τους 3 δισκους και τους pleco σε ενα ενυδρειο 180λτ (?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος