JIMAGAS 30 Μαρτίου 2009 #1 Share 30 Μαρτίου 2009 (edited) καλησπερα σε ολους, θελω τα φωτα σας για μια καινουργια ριζα, τι πρεπει να κανω πριν την βαλω στο ενειδριο μου? ο πετσοπας μου τα ειπαι λιγο τρομακτικα, οτι θελει μια εβδομαδα τριψημο με ζεστα και κρυα νερα.... εγω τι να κανω και πως? thankssssssss Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2009 - JIMAGAS Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 30 Μαρτίου 2009 #2 Share 30 Μαρτίου 2009 Αν είναι μικρή ρίζα και χωράει σε κατσαρόλα, τότε βράστην για κανένα 2ωρο και ρίχτην μέσα στο ενυδρείο. Αν δεν χωράει, τότε κάντης μπάνια με καυτό νερό σε κάποιο κουβά ή λεκάνη (καθαρά, χωρίς να έχει γίνει ποτέ χρήση απορρυπαντικών) για καμία εβδομάδα, αντικαθιστόντας το νερό καθημερινά! Αν ούτε αθτό γίνεται, τότε απλά ξέπληνέ την ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά και σχολαστικά με καυτό νερό και ρίχτην στον ενυδρείο. Όπως και να έχει να ξέρεις πως θα σου καφετίσει το νερό από λίγο έως πολύ, το οπόιο δεν πρέπει να σε τρομάξει! Τί ψάρια φιλοξενείς και σε πόσα λίτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMAGAS 30 Μαρτίου 2009 Author #3 Share 30 Μαρτίου 2009 Αν είναι μικρή ρίζα και χωράει σε κατσαρόλα, τότε βράστην για κανένα 2ωρο και ρίχτην μέσα στο ενυδρείο. Αν δεν χωράει, τότε κάντης μπάνια με καυτό νερό σε κάποιο κουβά ή λεκάνη (καθαρά, χωρίς να έχει γίνει ποτέ χρήση απορρυπαντικών) για καμία εβδομάδα, αντικαθιστόντας το νερό καθημερινά! Αν ούτε αθτό γίνεται, τότε απλά ξέπληνέ την ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά και σχολαστικά με καυτό νερό και ρίχτην στον ενυδρείο. Όπως και να έχει να ξέρεις πως θα σου καφετίσει το νερό από λίγο έως πολύ, το οπόιο δεν πρέπει να σε τρομάξει! Τί ψάρια φιλοξενείς και σε πόσα λίτρα? καταρχας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, τωρα στα περι ριζας, ειναι αρκετα μεγαλη οποτε την κατσαρολα την ξεχναμε, μαλον θα κανω αυτο με τον κουβα. το ενυδριο ειναι 96 λιτρα και εχει 3 σκαλαρια, τιγρακια, πλεκο, γατοψαρα, γκουραμι... ξερω ειναι λιγο αχταρμας αλλα οταν δεν ξερεις σε παραμυθιαζουνε στα πετ-σοπ και περνεις οτι σου δωσουν, τωρα που ξερω τι να κανω να τα σκοτοσω???????? γιαυτο και προσπαθω να τα κανω να εσθανονται οσο πιο καλα γινετε, με φυτα αληθινα ριζα κτλ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAWAI 30 Μαρτίου 2009 #4 Share 30 Μαρτίου 2009 Και μια συμπληρωση οτι μπορει η ριζα να επιπλεει,μην σε ανυσηχει αυτο απλα σφηνωσε την καπου και με τον καιρο θα καθεται μονη της! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 30 Μαρτίου 2009 #5 Share 30 Μαρτίου 2009 1. Την ριζα βαλτη στη μπανιερα και ξεπλυνε την με αρκετο καυτο νερο. 2. Αντι να του τα πας πισω, προτιμας να πεθανουν στο ενυδρειο σου; Ηδη ξερεις το προβλημα που εχεις. Δεν την καταλαβαινω αυτη τη λογικη.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 31 Μαρτίου 2009 #6 Share 31 Μαρτίου 2009 1. Την ριζα βαλτη στη μπανιερα και ξεπλυνε την με αρκετο καυτο νερο. 2. Αντι να του τα πας πισω, προτιμας να πεθανουν στο ενυδρειο σου; Ηδη ξερεις το προβλημα που εχεις. Δεν την καταλαβαινω αυτη τη λογικη.- συμφωνω και στα δυο Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMAGAS 31 Μαρτίου 2009 Author #7 Share 31 Μαρτίου 2009 συμφωνω και στα δυο και εγω συμφονω αλλα τα ψαρια τα εχω 9 μηνες ετσι, τωρα τι να παω και να του πω? εεεε ξερεις εχω διαβασει οτι ειναι ασημβατα και στα εφερα πισω! θα με στειλει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 31 Μαρτίου 2009 #8 Share 31 Μαρτίου 2009 και εγω συμφονω αλλα τα ψαρια τα εχω 9 μηνες ετσι, τωρα τι να παω και να του πω? εεεε ξερεις εχω διαβασει οτι ειναι ασημβατα και στα εφερα πισω! θα με στειλει..... Καλησπέρα...Μήν τρελλένεσαι καλύτερα να του τα πάς πίσω όχι όλα διάλεξε αυτά που σου αρέσουν και βγάλε τα ασύμβατα,εσύ έχεις το πάνω χέρι γιατί αυτός σε παραμύθιασε... Προτειμότερο να καλυτερέψεις τις συνθήκες των ζωντανών σου παρά να ''κολλάς'' μήπως σου πεί κάτι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMAGAS 31 Μαρτίου 2009 Author #9 Share 31 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα...Μήν τρελλένεσαι καλύτερα να του τα πάς πίσω όχι όλα διάλεξε αυτά που σου αρέσουν και βγάλε τα ασύμβατα,εσύ έχεις το πάνω χέρι γιατί αυτός σε παραμύθιασε... Προτειμότερο να καλυτερέψεις τις συνθήκες των ζωντανών σου παρά να ''κολλάς'' μήπως σου πεί κάτι... σωστο και αυτο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 2 Απριλίου 2009 #10 Share 2 Απριλίου 2009 και εγω συμφονω αλλα τα ψαρια τα εχω 9 μηνες ετσι, τωρα τι να παω και να του πω? εεεε ξερεις εχω διαβασει οτι ειναι ασημβατα και στα εφερα πισω! θα με στειλει..... Μια παλι Ελληνικη παροιμια λεει ................εγω με τον παρα μου, @% και την κυρα μου. Σε δουλεψε και το σκεφτεσαι; Στη δικη σου τσεπη εβαλε χερι. Απο αυτη και των αλλων πελατων του μπορει και ζει. Καποτε πρεπει να μαθουμε να τους δινουμε αυτο που αξιζουν. Πρεπει να καταλαβουν οτι ...................υπαρχουν και αλλοι καλυτεροι.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος